آیا تا به حال بعد از مشاهده یک وبسایت وردپرسی، به این فکر کردهاید که «قالب این سایت وردپرسی چیست؟» اگر پاسخ شما مثبت بوده و یافتن نام قالب به یک چالش برایتان تبدیل شده است، در این مقاله راهکارهایی معرفی می شود تا به پاسخ سوال خود برسید.
سه راه اصلی برای تشخیص قالب وردپرس یک سایت وجود دارد:
- استفاده از ابزار تشخیص قالب وردپرس: می توانید آدرس سایت را در یکی از این ابزارها وارد کنید تا قالب مورد استفاده تشخیص داده شود. برخی از ابزارهای محبوب عبارتند از What WordPress Theme Is That، ScanWP و WPDetector.
- بررسی فایل style.css: اگر سایت از یک stylesheet سفارشی استفاده می کند یا تغییرانی در آن داده شده است، می توانید به صورت دستی فایل style.css را در کد منبع وب سایت بیابید. این فایل حاوی اطلاعاتی در مورد قالب، از جمله نام قالب و نام نویسنده است.
- استفاده از IsItWP: یک ابزار آنلاین است که به شما امکان می دهد قالب وردپرسی و همچنین افزونه های مورد استفاده در یک سایت را تشخیص دهید. برای استفاده از IsItWP، کافی است آدرس سایت را وارد کنید تا به طور خودکار اطلاعات را نمایش دهد.
داشتن استراتژی برای تشخیص قالب می تواند به شما کمک کند تا قالب یک سایت وردپرسی را شناسایی نمایید. این کار برای مقاصد مختلفی مانند تغییر قالب فعلی سایت، طراحی یک قالب جدید یا ایجاد قالب سفارشی، مفید خواهد بود.
1. قالب وردپرس سایت را با استفاده از ابزار تشخیص قالب بیابید
اگر میدانید که یک سایت با وردپرس طراحی شده و صرفا میخواهید قالب وردپرس آن را تشخیص دهید، این روش برای شما مناسب خواهد بود. سادهترین راه برای اطلاع از قالب وردپرسی یک سایت، استفاده از یک ابزار است. تنها چیزی که نیاز دارید ابزار و آدرس URL سایتی می باشد که به آن علاقه دارید. در عرض چند ثانیه، میتوانید نام قالب مورد استفاده در آن سایت را دریافت کنید.
البته اگر سایت شخصی سازی شده باشد، ممکن است ابزارها در تشخیص قالب مورد استفاده در آن، با مشکل مواجه شوند. با این حال، جستجوی آدرس URL در یکی از ابزارها، مفید خواهد بود. اگر این روش با شکست مواجه شد، میتوانید از روش دیگری نیز استفاده کنید که در ادامه معرفی می شود. در ادامه چند ابزار تشخیص قالب وردپرس آورده شده است.
3 مورد از بهترین ابزارهای تشخیص قالب وردپرس
اگر به استفاده از یک ابزار تشخیص قالب وردپرس فکر می کنید، گزینه های زیادی در دسترس خواهد بود. تعیین اینکه کدام یک را برای تشخیص قالب موردنظر خود انتخاب کنید، می تواند دشوار باشد. بنابراین در ادامه سه گزینه پرکاربرد پیشنهاد می شود تا آنها را امتحان کنید.
تصویر(1)
1. Satori
Satori ابزاری ساده است که یک اسکن رایگان از هر صفحه وب را ارائه می دهد. این ابزار به طور خودکار اطلاعات قالب فعال را استخراج می کند، بنابراین تنها کاری که باید انجام دهید این است که URL سایت موردنظر را در فیلد مشخص شده وارد کرده و روی دکمه مربوطه کلیک نمایید.
2. What WordPress Theme Is That
ابزار بعدی What WordPress Theme Is That است. مشابه گزینه قبلی، این ابزار نیز رایگان بوده و می توانید از آن برای تشخیص قالب وردپرس و افزونه هایی که در یک سایت نصب شده اند، استفاده کنید. مشابه WP Theme Detector، استفاده از این ابزار نیز آسان است. صرفا باید URL را در نوار جستجو تایپ کرده و منتظر بمانید تا ابزار اطلاعات مورد نیاز شما را استخراج کند.
برخلاف WP Theme Detector که اطلاعات اولیه را در اختیار شما قرار می دهد، ابزار What WordPress Theme Is That جزئیات بیشتری ارائه می کند. شما می توانید نام نویسنده، صفحه اصلی نویسنده و حتی تصویری از دموی صفحه اصلی را مشاهده کنید.
تصویر(2)
3. ScanWP
ابزار بعدی ScanWP نام دارد. هنگامی که از این ابزار تشخیص قالب وردپرس رایگان استفاده می کنید، اطلاعات بیشتری در مورد قالب سایت، محل یافتن آن و حتی هزینه خرید دریافت خواهید کرد. بنابراین، اگر علاقه مند به خرید همان قالب استفاده شده در سایت هستید، می توانید آن را در عرض چند دقیقه در سایت خود آپلود و پیاده سازی کنید.
تصویر(3)
2. از "IsItWP" برای تشخیص قالب وردپرس استفاده کنید
در برخی موارد، ممکن است از طراحی یک سایت با وردپرس مطمئن نباشید اما اگر با وردپرس طراحی شده باشد و تمایل دارید نام قالب آن را بدانید، IsItWP می تواند به شما کمک کند. این ابزار مانند یک تشخیص دهنده قالب وردپرس است اما یک قدم فراتر می رود.
با کمک IsItWP، به سرعت و به طور موثر متوجه خواهید شد که آیا یک سایت از وردپرس استفاده می کند یا خیر. اگر پاسخ مثبت است، می توانید جزئیات بیشتری در خصوص قالب و افزونه هایی که استفاده می کند به دست آورید. اگر پاسخ منفی باشد، نیازی نیست بیشتر از آن وقت خود را تلف کنید. در ادامه نحوه استفاده از IsItWP توضیح داده شده است.
ابتدا، آدرس اینترنتی سایت مورد نظر را در نوار جستجو وارد کنید. برای مثال سایت example.com را در نظر بگیرید. آدرس اینترنتی آن را در نوار جستجو وارد کرده و روی دکمه "Analyze Website" کلیک کنید تا آنالیز شروع شود.
تصویر(4)
سپس عنوان سایت، شرکت ارائه دهنده سرور یا هاست و لینکی برای دسترسی به اطلاعات WHOIS نمایش داده می شود. اگر به پایین اسکرول کنید، جزئیات قالب را نیز خواهید یافت. اگر این قالب در پایگاه داده IsItWP موجود باشد، اطلاعات بیشتری در مورد آن به شما ارائه خواهد داد. همچنین این ابزار افزونه هایی که سایت استفاده می کند را بررسی می نماید. بنابراین، می توانید اطلاعات کاملی در مورد سایت مورد نظر به دست آورید.
3. تشخیص قالب وردپرس به صورت دستی
اگر با استفاده از دو روش قبلی موفق به تشخیص قالب وردپرس نشده اید، میتوانید به صورت دستی بررسی را انجام دهید. در صورتی که اسکنرهای ذکر شده قادر به شناسایی قالب سایت نباشند، به این معنا است که قالب از یک نام منحصر به فرد استفاده میکند. با این حال میتوانید اطلاعات قالب را به صورت دستی در کد منبع صفحه بیابید.
کد منبع یک فایل متنی است که حاوی دستورالعملهای لازم برای نمایش وبسایت می باشد. هنگامی که از یک وبسایت بازدید میکنید، مرورگر شما این فایلها را دانلود و سپس نمایش میدهد که به آن UI یا رابط کاربری گفته می شود. از همین مکانیزم می توانید برای تشخیص قالب وردپرس سایت ها استفاده نمایید.
نحوه یافتن قالب وردپرس در کد منبع
حتی اگر با زبانهای اسکریپت نویسی مانند HTML یا CSS آشنایی نداشته باشید، یافتن کد منبع به آسانی قابل انجام است. در ادامه بیشتر به این موضوع پرداخته می شود.
1. به سایت وردپرسی مورد علاقه خود مراجعه کنید
به یکی از سایت های وردپرسی مورد علاقه خود مراجعه کرده و روی فضای خالی سایت کلیک راست کنید. از منوی کشویی گزینه View Page Source را انتخاب نموده تا تب جدیدی که حاوی کد منبع است، باز شود.
در تب جدید، کلیدهای Ctrl+F را فشار دهید و "style.css" را در کادر جستجو تایپ کنید. به پایین اسکرول کرده تا خطی شبیه به مثال زیر را مشاهده نمایید:
<link rel='stylesheet' id='themename_style-css' rel="noopener" target="_blank" href='http://example.com/wp-content/themes/theme-name/style.css?ver=1.1.47' type='text/css' media='all' />
روی URL موجود در این خط کلیک کنید تا فایل style.css باز شود. در بالای فایل، می توانید نام قالب را مشاهده نمایید. تصویر زیر مثالی از روش ذکر شده می باشد:
تصویر(5)
می توانید نام قالب را در اینترنت جستجو کنید تا به سایت فروشنده منتقل شوید. در نهایت قالب را خریداری و در سایت خود استفاده نمایید.
نتیجه گیری: از قالب های وردپرسی مورد علاقه خود در سایتهای دیگر، برای وبسایت تان استفاده کنید
در این مقاله، دو روش برای تشخیص قالب وردپرس سایت های مختلف، معرفی شد. روش اول استفاده از یک اسکنر قالب وردپرس است. این راه حل ساده بود و نیازی به دانش فنی خاصی ندارد. روش دوم استفاده از کد منبع صفحه است. این روش پیچیدهتر می باشد اما میتواند در مواردی که اسکنر قادر به شناسایی قالب نیست، مفید باشد. با استفاده از روش های ذکر شده، میتوانید قالب مورد علاقه خود را یافته و در وبسایت تان استفاده کنید.