عملکرد و ساختار فایروال سایت
مقالات تخصصی IT و هاستینگ

فایروال سایت چیست؟ معرفی انواع فایروال ها و ساختار آنها

اگر مدیر یک وب سایت هستید، باید از آن محافظت کنید. مانند رایانه های شخصی، وب سرورها و نرم افزارهای مرتبط با آنها به طور مداوم توسط هکرها جستجو شده و مورد حمله قرار می گیرند. به همین دلیل، مهم است که هکرها و حملات را از سایت خود دور نگه دارید. استفاده از فایروال سایت یا WAF، برای حفظ امنیت سایت مهم است.

فایروال سایت چیست؟

به طور خلاصه، فایروال سایت یک فیلتر امنیتی بین رایانه یا سرور و سایر نقاط جهان است. هکرها با نفوذ به سرورهای آسیب پذیر و سوء استفاده از اطلاعات آنها کسب درآمد می کنند. اپلیکیشن های تحت وب کاربردی مانند وردپرس و سایر سیستم های مدیریت محتوای محبوب، فضای خوبی را برای حمله ایجاد می نمایند. به همین دلیل، حفظ امنیت سایت های وردپرسی بسیار مهم است. با این توضیحات می توان دریافت که یک خط دفاعی مفید در برابر تهدیدات امنیتی، فایروال سایت خواهد بود.

فایروال سایت  یک خط دفاعی مفید در برابر تهدیدات امنیتی است

تصویر(1)

فایروال سایت چه کاری انجام می دهد؟

هر بار که وارد یک وب سایت می شوید، به رایانه دیگری متصل خواهید شد. اتصال مستقیم به یک دستگاه خارجی یا ناشناخته بدون لایه محافظتی، ناامن می باشد. یک اتصال ناامن می تواند به هکرها اجازه دهد تا دستگاه متصل را با بدافزار آلوده کنند. حتی ممکن است مجرمان سایبری یک حمله همه جانبه انکارسرویس توزیع شده (DDoS) را روی وب سروری که تمامی درخواست ها را می پذیرد، انجام دهند. یک میلیون درخواست بد در 60 ثانیه، مشکلی در سایت ایجاد نمی کند اما ممکن است برای سرور شما بسیار زیاد باشد و آن را از دسترس خارج نماید. فایروال وظیفه دارد درخواست‌های بد و ترافیک جعلی را تشخیص داده و مسدود کند.

به همین دلیل، استفاده از فایروال بسیار مهم است. فایروال ها بین سایت شما و سایر دستگاه هایی که سعی دارند با آن ارتباط برقرار کنند قرار می گیرند. شرکت میزبان وب سرور از فایروال ها به عنوان فیلتر استفاده می کند که بین سرور و میلیون ها اتصال دیگر قرار دارند. در سطح وب سایت، یک فایروال مبتنی بر نرم افزار که به وردپرس اضافه شده است، لایه دیگری از محافظت را فراهم می آورد.

فایروال سایت چگونه کار می کند؟

فایروال ترافیک خروجی و ورودی را کنترل کرده و دائماً علائم هک یا سایر فعالیت های مخرب را اسکن می کند. هنگامی که محتوای غیر عادی تشخیص داده شود، فایروال مانع از رسیدن آن به مقصد خواهد شد. فایروال سایت را به عنوان یک فیلتر بزرگ برای وب سرور خود در نظر بگیرید. هنگامی که فایروال های شبکه برای اولین بار در اوایل دهه 1990 در دسترس قرار گرفتند، صرفا یک آنالیزور ساده برای بسته ها بودند که ترافیک ورودی را به کمک مجموعه ای بسیار کوچک از قوانین، مسدود می کردند. در واقع دور زدن آنها برای هکرها بسیار آسان بود.

امروزه فایروال ها به برنامه های پیچیده ای تبدیل شده اند که در جلوگیری از دستیابی هکرها به اهدافشان عالی عمل می کنند. با حجم بالای تلاش هایی که روزانه برای هک انجام می شود، فایروال های سخت افزاری یکی از ابزارهای کلیدی برای روترهای شبکه، سوئیچ ها و وب سرورها به شمار می روند. یک هاستینگ خوب، تمامی این شرایط را فراهم می کند اما مسئولیت نگهداری وب سایت بر عهده شما خواهد بود. راه اندازی فایروال استفاده از لایه های امنیتی دیگر را محدود می کند.

در صورت عدم وجود فایروال، چه مشکلی ممکن است ایجاد شود؟

عدم وجود فایروال سایت موجب می شود تا هکرها به راحتی در آن نفوذ کنند

تصویر(2)

زمانی که هکر از وب سرور ها عبور می کند، به سرعت می تواند کل وب سایت را تخریب نماید. هکرها ممکن است بدافزاری را تعبیه کنند که دستگاه بازدیدکنندگان سایت شما را آلوده کند، رمزهای مدیریت وردپرس را تغییر دهد تا از دسترس تان خارج شود یا وب سایت شما را به طور کامل از بین ببرد. اگر سایت شما فاقد فایروال باشد، ممکن است در برابر حملات DDoS آسیب پذیر شود. در این حمله، مهاجم هزاران (یا میلیون ها) بسته داده جعلی را ارسال می کند که با تحمیل بار اضافی به سرور، وب سایت شما را از کار میندازد.

فراتر از حملات DDoS، فایروال سایت از سایت شما در برابر موارد زیر محافظت می کند:

  • خسارت ها - فایروال سایت، از دسترسی کاربران غیرمجاز به وب سایت شما جلوگیری می کند. وقتی یک هکر وارد سایت می شود، هیچ حد و مرزی برای  خسارت هایی که می تواند وارد کند، نخواهد داشت.
  • بدافزار - مهاجمانی که به سرور شما نفوذ می‌کنند اغلب آن را با بدافزار آلوده می نمایند. آنها بدافزاری را برای سرقت اطلاعات شخصی و خصوصی ایجاد کرده و با تزریق آن به دستگاه های دیگر، رایانه ها را آلوده می کنند.
  • حملات Brute Force - حملات Brute Force به مجموعه اقداماتی برای هک کردن گفته می شود که در آن مهاجم هزاران ترکیب نام کاربری و رمز عبور را برای نفوذ به مدیریت سایت وردپرس و سایر حساب‌های کاربری بررسی می‌کند. مانند حملات DDoS، هکرها از بات نت‌ ها برای انجام حملات brute-force استفاده می‌کنند. بات‌نت‌ها می‌توانند در هر دقیقه صدها ترکیب مختلف را برای ورود به سایت آزمایش کنند تا زمانی که موفق شوند.

محل نصب فایروال ها

همانطور که اشاره شد، انواع مختلفی از فایروال ها وجود دارند. هر یک از آنها برای موقعیتی خاص طراحی شده اند. برخی از آنها برای رایانه های شخصی عالی عمل می کنند. فایروال های دیگری نیز به طور خاص برای فیلتر شبکه طراحی شده اند. فایروال های وب سایت، به عنوان آخرین خط دفاعی پس از انواع دیگر فایروال ها،  وب سایت ها را محافظت می کنند.

فایروال ها از نظر مکان هایی که می توانند مستقر شوند، کاری که انجام می دهند و نحوه فعالیت در دسته های مختلفی طبقه بندی می شوند.

هر نوع فایروال در یک موقعیت منحصر به فرد درون شبکه یا دستگاه پردازشی قرار می گیرد یا نصب می شود. آنها ممکن است در سخت افزار تعبیه شده باشند یا به عنوان نرم افزار روی رایانه و یک اپلیکیشن تحت وب مانند وردپرس، پیاده سازی شوند. هر نوع فایروال ویژگی های متفاوتی دارد. همچنین فایروال ها برای فیلتر انواع مختلف ترافیک، از تکنیک های گوناگونی استفاده می کنند.

تفاوت بین فایروال های سخت افزاری و نرم افزاری

همه فایروال ها نرم افزار هستند اما برخی از آنها در دستگاه های سخت افزاری مانند روترها و سوئیچ های شبکه تعبیه شده اند. فایروال های سخت افزاری ممکن است فقط خواندنی و غیرقابل تغییر باشند یا نیاز به بروزرسانی داشته باشند که در این صورت نرم افزار ذخیره شده در حافظه فلش یا سایر تراشه های غیر فرار و قابل بازنویسی را تغییر می دهد. این گونه فایروال ها، سخت افزاری محسوب می شوند.

فایروال نرم افزاری یک اپلیکیشن مستقل است که در لایه بالایی سخت افزار یک دستگاه پردازشی اجرا می شود. ممکن است بخشی از یک سیستم عامل باشد یا در لایه بالایی  سیستم عامل اجرا گردد. همچنین فایروال نرم افزاری می تواند به عنوان جزئی از یک سیستم مدیریت محتوا، مانند WAF در وردپرس، به CMS اضافه شود که یک نمونه از فایروال اپلیکیشن تحت وب است.

مقایسه فایروال های سخت افزار و نرم افزار: مزایا و معایب

فایروال‌های سخت‌افزاری عملکردی مشابه فایروال‌های نرم‌افزاری ارائه می‌کنند اما در لایه بالایی شبکه، پیش از دستگاه‌های پردازشی و وب سرورهای میزبان سایت، قرار می گیرند. ممکن است اطلاعی از آن نداشته باشید اما یک فایروال سخت افزاری در روتر اینترنت شما وجود دارد. اگرچه با دستگاه های اختصاصی فایروال سخت افزاری تفاوت دارد اما ویژگی های نظارتی و امنیتی مشابهی را ارائه می کند.

بروزرسانی و سازگاری

فایروال سایت همواره نیاز به بروزرسانی دارد

تصویر(3)

فایروال‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری بین دستگاه‌های شما و سایر نقاط جهان قرار دارند، جایی که می‌توانند تمام درخواست‌های اتصال را تجزیه و تحلیل و درخواست‌های بد را مسدود کنند. فایروال نرم افزاری را می توان بروز کرد تا کارایی آن را بهبود بخشید وتابه موضوعات جدید نیز پاسخ مناسبی ارائه دهد. بروزرسانی فایروال های سخت افزاری دشوارتر است.

گاهی اوقات، سخت‌افزار شبکه برای رفع باگ‌ها و آسیب‌پذیری‌ها نیاز به بروزرسانی دارد اما اگر تیم پشتیبانی شبکه نداشته باشید، این کار دشوار خواهد بود. به همین دلیل، سخت افزار شبکه قدیمی تر از امنیت کمتری برخوردار است. هکرها نیز از این موضوع اطلاع دارند و می دانند که چگونه از آن سوء استفاده کنند. در این مورد شما به ارائه دهنده هاست خود متکی هستید تا زیرساخت سخت افزاری موردنیاز را برایتان تامین کند.

دسترسی و عملکرد

علاوه بر این، فایروال های سخت افزاری با بررسی و فیلتر کردن ترافیک شبکه، می توانند برای سرعت و عملکرد، مشکل ایجاد کنند. این امر به ویژه زمانی صادق است که همراه با فایروال های نرم افزاری استفاده شوند. ممکن است پیاده سازی چندین فایروال، امنیت بیشتری به همراه داشته باشد اما اگر همه آنها قوانین پیچیده ای داشته باشند، می تواند به کاهش توان عملیاتی منجر شود و سرعت انتقال داده های شما در شبکه تقلیل یابد.

اگر شبکه بزرگی دارید، فایروال‌های سخت‌افزاری به راحتی می‌توانند از آن محافظت کنند و حتی اگر شبکه در معرض خطر باشد به کار خود ادامه می‌دهند. راه اندازی فایروال های نرم افزاری در یک شبکه بزرگ بسیار دشوارتر است و هکرها در صورت نفوذ، به راحتی آنها را غیرفعال می کنند. هکرها برای غیرفعال کردن یا دور زدن فایروال سخت افزاری، کار سخت تری خواهند داشت.

فایروال های نرم افزاری به نحوی طراحی شده اند تا برای افراد غیر متخصص، کاربر پسندتر باشند. این فایروال‌ها، ابزارهایی برای انسداد اپلیکیشن های خاص، مدیریت کاربران، ایجاد گزارشات و نظارت بر کاربران در شبکه ارائه می‌دهند. راه اندازی فایروال های نرم افزاری در تنظیمات شبکه بسیار دشوارتر است اما زمانی که روی چندین دستگاه نصب می شوند، کنترل بیشتری نسبت به فایروال های سخت افزاری در اختیارتان قرار می دهند.

انواع فایروال ها: تکنیک های مختلفی که استفاده می کنند

نرم افزار فایروال به طور مداوم در حال تکامل است و تکنیک های مختلفی برای اجرای وظایف در موقعیت های مختلف ایجاد می گردند. حدود دوازده نوع فایروال وجود دارد. این فایروال ها شامل فیلترینگ بسته (packet-filtering)، کنترل ورودی در سطح مدار (circuit-level)، کنترل ورودی در سطح اپلیکیشن، فایروال های بازرسی Stateful چندلایه پویا (SMLI)، فایروال های نسل بعدی (NGFW)، فایروال های ترجمه آدرس شبکه (NAT)، فایروال های ابری و فایروال های مدیریت تهدید یکپارچه (UTM) هستند. در ادامه صرفا سه مورد از فایروال ها بررسی می شوند که شامل فناوری های قدیمی‌تر و پایه‌ای و همچنین جدیدترین و پیشرفته‌ترین در فیلتر شبکه هستند.

فایروال های فیلترینگ بسته ها (Packet filtering)

این نوع فایروال یکی از اولین ها در نوع خود بود و ساده ترین نیز می باشد. بسته ها شامل اطلاعات تبادل داده بین سرور و کامپیوتر هستند. به عنوان مثال، هنگامی که یک فایل را آپلود می کنید، یک ایمیل ارسال می نمایید یا روی یک پیوند کلیک می کنید، یک بسته را به یک سرور ارسال خواهید کرد. هنگامی که دستگاه یک صفحه وب را بارگیری می کند، سرور یک بسته را برای شما ارسال می کند.

فایروال های Packet filtering، بسته ها را تجزیه و تحلیل می کنند و در صورت عدم پیروی از قوانین، آنها را مسدود خواهند کرد. آنان می‌توانند بسته‌های ورودی از یک آدرس IP یا سرور یا بسته‌هایی که تلاش دارند تا به مکان‌های خاصی در سرور برسند را مسدود کنند.

متاسفانه، دور زدن فایروال های Packet filtering برای هکرها بسیار آسان است. آنها نمی توانند هیچ قانون پیشرفته ای را اعمال کنند. اگر اجازه دسترسی از طریق یک پورت مشخص تنظیم شده باشد، فایروال به تمامی ورودی ها اجازه عبور می دهد. حتی ترافیکی که فایروال‌های مدرن از مخرب بودن آن اطلاع دارند، از Packet filtering عبور می‌کند.

فایروال Stateful

فایروال های Stateful، بعد از فایروال های ساده فیلترینگ بسته معرفی شدند. به جای تجزیه و تحلیل بسته ها هنگام ورود و مسدود کردن برخی از آنها با قوانین ساده، یک فایروال Stateful می تواند قوانین انسداد پویاتری را حین نظارت بر بسته هایی که از طریق شبکه وارد می شوند، پیاده سازی کند. تنها نقطه ضعف فایروال Stateful این است که از منابع بیشتری نسبت به نمونه ساده تر خود استفاده می کند اما می توان به آن اعتماد کرد.

فایروال سایت ضروری نیست اما امنیت سایت را به طرز قابل توجهی افزایش می دهد

تصویر(4)

فایروال های نسل بعدی

NGFW ها در سازمان ها کاربرد دارند و بسیاری از تکنیک های فایروال را در یک ابزار ترکیب می کنند. معمولا آنها مبتنی بر ابر یا بخشی از یک پلتفرم Firewall-as-a-Service هستند.  برخی از ویژگی های شبکه NGFW شامل نظارت بر اپلیکیشن، جلوگیری از نفوذ، بازرسی عمیق بسته و Packet filtering می باشد.

آیا به فایروال سایت نیاز دارید؟

استفاده از فایروال برای وب سایت، ضروری نیست اما به طرز قابل توجهی امنیت سایت شما را بهبود می بخشد. همواره می توانید با هزینه کم (یا بدون هزینه)، از فایروالی که به عنوان بخشی از فایروال ابری یا پلتفرم Firewall-as-a-Service مانند CDN است، برای محافظت از وب سایت خود بهره مند شوید.

شرکت ارائه دهنده سرور میزبانی، احتمالاً از چندین فایروال شبکه که در سخت افزار تعبیه شده است استفاده می کند. همچنین ممکن است شما را به استفاده از فایروال مبتنی بر ابر، مانند CDN تشویق نند. این نوع فایروال، از آنجایی که در فضای ابری قرار دارد، هیچ یک از منابع سرور میزبان را مصرف نمی کند و بسیار کارآمد خواهد بود.

فایروال سایت برای وردپرس: هر آنچه که باید در مورد آن بدانید

برای محافظت از وردپرس، به یک فایروال سایت نیاز دارید تا هکرها را از سایت شما دور نگه دارد. اولین قدم برای امنیت سایت وردپرس دانلود و نصب یک افزونه امنیتی قدرتمند وردپرس است. جهت بررسی و انتخاب بهترین افزونه های وردپرس، می توانید وارد لینک زیر شوید:

معرفی بهترین افزونه های امنیتی وردپرس

گام بعدی استفاده از فایروال اپلیکیشن تحت وب (WAF) می باشد. ساده ترین و موثرترین راه، استفاده از یک WAF مبتنی بر ابر مانند CDN است.

نتیجه گیری: این وظیفه شما خواهد بود که از سایت وردپرس خود محافظت کنید

هیچ شخصی جز خودتان نمی تواند از سایت وردپرس شما در مقابل هکرها و حملات مخرب محافظت کند. بهترین راه برای انجام این کار استفاده از یک یا دو روش حفاظتی مانند فایروال سایت و یک افزونه محافظتی است. از آنجایی که هیچ راهی 100% بدون خطا نیست، برای اطمینان از اینکه یک هکر ماهر هرگز نتواند به سایت شما نفوذ کرده و آسیبی وارد کند، نصب یک افزونه امنیتی وردپرس الزامی خواهد بود. همچنین می توانید از یک افزونه پشتیبان گیری در وردپرس استفاده نمایید تا در صورت بروز مشکل، بلافاصله سایت خود را به حالت قبل بازگردانید.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *