برچسب وردپرس چیست و چگونه می توان از آن به درستی استفاده کرد ؟
مقاله

برچسب وردپرس چیست و چگونه می توان از آن به درستی استفاده کرد ؟

برچسب (tag) وردپرس یکی از ابزارهای مهم برای دسته بندی نوشته ها (پست) های سایت بوده و انتخاب آن بر اساس موضوع و کلمات مهم پست های سایت می باشد.

معمولا برچسب ها زیر پست یا در نوار کناری آن قرار می گیرند. هنگامی که بازدید کننده روی یک برچسب خاص کلیک می کند، وردپرس یک صفحه بایگانی (صفحه برچسب) را باز می کند و فهرست همه پست هایی که دارای برچسب های مشابه هستند را برای کاربر به نمایش می گذارد.

برچسب ها یا (tag) ها، نقش مهمی در سازماندهی محتوای شما بازی می کنند. آنها تاثیر مستقیم بر تجربه کاربر و جستجوگرها دارند. برچسب ها کلماتی هستند که بین متن و محتوای سایت شما ارتباط برقرار می کنند.

با این حال، تفاوت های اساسی بین برچسب و دسته بندی وجود دارد که در ادامه توضیح داده می شود:

 دسته بندی ها و برچسب ها

از لحاظ فنی، دسته ها و برچسب ها هر دو برای نظم بخشیدن به مطالب وب سایت در وردپرس کاربرد دارند و به سادگی می توان به وسیله آن ها پست های یک سایت را طبقه بندی کرد تا کاربران راحت تر بتوانند به مطالب مورد نیازشان در سایت دسترسی پیدا کنند.

در این مطلب به صورت کامل درباره نحوه استفاده از برچسب گذاری ها و دسته بندی ها توضیح داده خواهد شد.

1. متنوع در مقابل خاص

تمایز اصلی بین دسته ها و برچسب ها، به اندازه موضوعی است که پوشش می دهند. برچسب ها بر اساس محتوای نوشته انتخاب و یک جزئیات خاص در محتوای نوشته را شامل می شوند. در حالیکه دسته بندی ها بر اساس موضوع نوشته انتخاب می شوند و نسبت به برچسب ها کلی تر هستند و موضوعات گسترده ای از پست ها را شامل می شوند.

برای روشن شدن موضوع فرض کنید یک وب سایت در مورد "طراحی سایت" دارید. دسته های شما ممکن است شامل بخش آموزش طراحی سایت، قالب های وردپرس، نمونه کارها و.. باشد.

حال زمانی که شما یک نوشته درباره فیلم "آموزش استفاده از برچسب ها"  ایجاد می کنید، آن را در دسته بندی"آموزش طراحی سایت" قرار می دهید و هرگز کلماتی همچون "استفاده از برچسب" یا "چگونگی طراحی سایت" را به عنوان دسته بندی قرار نمی دهید، بلکه از آنها به عنوان برچسب استفاده می کنید. کاربر می تواند با کلیک بر روی هریک از برچسب های نوشته، به نوشته های مرتبط با آن در داخل سایت دسترسی پیدا کند به شرط آنکه برای دیگر نوشته های مرتبط نیز از برچسب یکسان استفاده کرده باشید.

2. ضروری در مقابل اختیاری

تفاوت دیگر بین دسته و برچسب این است که چقدر برای پست شما اجباری هستند. گذاشتن دسته بندی ها لازم است در حالی که برچسب ها اختیاری هستند.

اگر شما هیچ دسته بندی را به یک پست اختصاص ندهید، وردپرس به طور خودکار آن را روی دسته ی دسته بندی نشده (Uncategorized) تنظیم می کند.

برای تغییر دسته ی نوشته دسته بندی نشده یا Uncategorized، در ناحیه مدیریت وردپرس از منوی نوشته ها به زیر منوی دسته ها مراجعه کرده و دسته بندی مورد نظر را پیدا کنید، سپس  بر روی ویرایش سریع کلیک کرده و نام آن را تغییر دهید.

3. استقلال در مقابل رابطه سلسله مراتبی

دسته ها و برچسب ها یک رابطه سلسله مراتبی متفاوت دارند. دسته ها سلسله مراتبی هستند یعنی می توانید یک دسته مادر ایجاد کرده و آن را به عنوان دسته اصلی قرار دهید و اگر دسته بندی های دیگری را ایجاد کردید آن ها را به صورت دسته های فرعی آن قرار دهید.

به عنوان مثال: در دسته بندی آموزش طراحی سایت، شما می توانید زیر شاخه های بیشتر مانند آموزش وردپرس، آموزش سئو سایت و.. را اضافه کنید. همچنین در دسته بندی قالب های وردپرسی، می توانید زیر شاخه های دیگر مانند قالب های رایگان و قالب های غیر رایگان را اضافه نمایید.

بر خلاف دسته ها، برچسب ها ارتباط سلسله مراتبی ندارند. هر برچسب که اضافه می کنید، یک آیتم مستقل است که هیچ سطحی ندارد.

علاوه بر سه تفاوت فوق، دسته ها و برچسب ها نیز پیوند متفاوتی را ایجاد می کنند. برای دیدن تفاوت باید از یک ساختار سفارشی permalink استفاده کنید. هنگامی که ساختار سفارشی permalink فعال است، پیشوند پایه شما مانند زیر است:

http://examplewebsite.com/category/recipes/

یا

http://examplewebsite.com/tags/recipes/

اگر چه این دو طبقه بندی در استفاده های مختلف آنها متفاوت است اما می توانید از هر دو آنها در پست های خود استفاده کنید. پست ممکن است یک یا دو دسته و برچسب های متعدد داشته باشد.

نحوه اضافه کردن برچسب ها در وردپرس

افزودن برچسب به پست های سایت بسیار آسان است. به یاد داشته باشید که فقط پست ها می توانند برچسب داشته باشند.

دو روش برای اضافه کردن برچسب در وردپرس وجود دارد:

اول: شما می توانید برای پست های جدید سایت برچسب ها را اضافه نمایید. برای انجام این کار مراحل زیر را دنبال نمایید:

1- از داشبورد مدیریت خود، به پست ها سپس اضافه کردن جدید بروید.

2- در سمت چپ ویرایشگر نوشته خود، کادر برچسب ها را پیدا کنید.

3- برچسب هایی را که قرار است اضافه نمایید تایپ کنید (تصویر1). هر برچسب متفاوت باید به وسیله کاما (,) از یکدیگر جدا شوند.

تصویر(1)

دوم: شما می توانید برچسب های مورد نظر خود را برای پست های موجود در سایت اضافه کنید. این کار به شما کمک می کند تا SEO سایت خود را ارتقا دهید زیرا شما می توانید یک slug یا نامک برای برچسب های خود اضافه نمایید.

1- از داشبورد مدیریت خود، به منوی پست ها و سپس زیر منوی برچسب ها بروید.

2- فرم "افزودن برچسب" باز می شود و شما می توانید یک برچسب یا تگ جدید را در آن وارد نمایید.

3- در کادر slug یا نامک، برچسب مورد نظر خود را به لاتین وارد نمایید. سپس روی گزینه "افزودن برچسب" (تصویر2) کلیک نمایید تا برچسب جدید ایجاد شود.

تصویر(2)

چگونگی نمایش ابرچسب (Tag Cloud) در وردپرس

استفاده از برچسب ها در وردپرس نه تنها به پست های سایت نظم می بخشد، بلکه قابلیت استفاده و دسترسی کاربران به مطالب سایت را نیز بهبود می دهد. بنابراین، برچسب ها یک تجربه کاربری بهتر را ایجاد می کنند.

ابزارک ابرچسب به شما کمک می کند تا برچسب هایی که زیاد از انها استفاده کرده اید را در سایت نمایش دهید. با یک کلیک روی تگ خاص، بازدیدکنندگان می توانند از تگ گذاری شما استفاده و موضوع مورد علاقه خود را پیدا کنند.

وب سایت شما ممکن است از رتبه مناسبی برخوردار باشد. اما، با استفاده از ابرچسب، بازدیدکنندگان می توانند موضوعات جالب دیگری پیدا کنند که در سایت های رقیب شما نمی توانند به سرعت به آن ها دسترسی داشته باشند.

علاوه بر این، شما می توانید اندازه فونت را برای تگ های محبوب تر خود تنظیم نمایید.

برای افزودن ویجت ابرچسب مراحل ساده زیر را دنبال نمایید:

1-از داشبورد مدیریت وردپرس به نمایش و سپس "ابزارک ها" (شماره 1) بروید.

2- ابرچسب را در لیست ابزارک ها پیدا کرده و آن را به درون یکی از سایدبارها منتقل نمایید (شماره 2).

3-یک عنوان برای آن قرار دهید و در بخش "رده" نیز ابرچسب را انتخاب نمایید.

تصویر(3)

گاهی اوقات شما ممکن است بخواهید یک تگ را از ابرچسب بدون توجه به محبوبیت آن حذف کنید. برای حذف یک تگ، مراحل زیر را دنبال کنید:

به بخش نوشته ها و سپس برچسب ها مراجعه کنید. برچسبی را که می خواهید حذف کنید را انتخاب و سپس بر روی"پاک کردن" (تصویر4) کلیک کنید.

تصویر(4)

برچسب های وردپرس و سئو

برچسب های وردپرس برای SEO سایت نیز اهمیت زیادی دارند. اگر از برچسب گذاری به درستی استفاده نمایید، قطعا باعث افزایش رتبه سایت شما در موتورهای جستجو می شود. در برخی موارد ممکن است برچسب گذاری مضر نیز باشد.

وقتی صحبت از بهینه سازی و سئو می شود، وردپرس بهترین گزینه است. وردپرس دارای ویژگی هایی است که باعث تعامل بیشتر سایت با موتورهای جستجو می شود.

این ویژگی ها یک راهنمای کامل برای موتورهای جستجو می باشد تا راحت تر سایت شما را درک کنند و آن را رتبه بندی نمایند. ویژگی هایی مانند دسته بندی ها، پست ها، برگه ها و برچسب ها پایگاه داده ای کامل برای موتورهای جستجو محسوب می شود.

با این حال، استفاده نادرست از ویژگی های ذکر شده و برچسب ها می تواند بر روی رتبه بندی سایت شما تاثیر منفی داشته باشد.

اول، گاهی اوقات افراد یک نام مشابه برای یک دسته و یک برچسب انتخاب می کنند. در نتیجه دو صفحه یا یک نام ایجاد می شود. اگر برای مثال کلمه "تلفن هوشمند" را به هر دو صورت برچسب و دسته ایجاد کرده باشید، ممکن است موتورهای جستجو این دو را اشتباه گرفته و نتواند به درستی آنها را رتبه بندی کنند.

در برخی موارد ممکن است یک تگ را به چند صورت بنویسید که کاملا اشتباه است.  برای مثال "تلفن هوشمند" یا "تلفن های هوشمند" مشابه هستند و نیازی نیست به صورت جداگانه تگ گذاری شوند. شما باید یکی را انتخاب کنید و به طور مداوم از آن به عنوان برچسب خود استفاده نمایید.

علاوه بر همه اینها تگ ها محتوای منحصربفرد خود را دارند. آنها توضیحات مختصری از محتوایی را که در سایت منتشر شده است در اختیار موتورهای جستجو قرار می دهند در صورتیکه در خود متن توضیحات به صورت کامل نوشته شده است به همین دلیل موتورهای جستجو تمایل دارند مطالب و صفحات دیگر را بررسی کنند. به خاطر داشته باشید که WordPress به صورت خودکار یک صفحه برای برچسب های جدید ایجاد می کند.

اضافه کردن تگ Noindex به صفحات آرشیو سایت

بهترین روش برای جلوگیری از صفحات ایجاد شده برای برچسب ها و مشکلات SEO استفاده از تگ nondex در وردپرس است. با انجام این کار موتورهای جستجو صفحات مربوط به تگ ها را نادیده می گیرند. گوگل نسبت به ایندکس صفحات مربوط به تگ ها اقدام نکرده و بنابراین آن ها را در نتایج جستجو نمایش نمی دهد. SEO Yoast پلاگین خوبی برای انجام این کار است. مراحل زیر را برای noindex کردن صفحات مربوط به برچسب ها دنبال کنید:

1- مطابق با تصویر از زیر منوی "سئو" بر روی گزینه "ظاهر جستجو" کلیک کنید.

تصویر(5)

2- در بین تب های نمایش داده شده گزینه "طبقه بندی" را انتخاب نمایید

تصویر(6)

3- مطابق با تصویر بخش "برچسب ها" (شماره1) را پیدا کرده و بر روی آن کلیک کنید.

4- در ادامه "نمایش برچسب‌ها در نتایج جستجو؟"  را بر روی "خیر" (شماره2) قرار دهید.

تصویر(7)

5-در نهایت در انتهای صفحه بر روی دکمه ذخیره تغییرات کلیک نمایید و صفحه را ببندید.

جمع بندی:

تگ های وردپرس یک راه عالی برای مدیریت محتوای سایت شما هستند و به خوانندگان مطالب سایت شما کمک می کنند تا موضوعات مورد علاقه خود را در سریعترین زمان پیدا کنند. با این حال، برخی از موارد کوچک در استفاده از برچسب ها به SEO سایت شما ممکن است آسیب برساند. با استفاده از راهنمایی های ارائه شده در این مطلب می توانید حداکثر تعداد برچسب ها را در سایت خود استفاده کرده و نگرانی در خصوص تاثیر منفی آنها در سئو سایت نداشته باشید.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *