برندسازی شخصی یا Personal Branding، در واقع همان هویت عمومی است که برای خود ایجاد می کنید. این مورد به عنوان یک نماینده معتبر است که شما را به عنوان فردی حرفه ای معرفی می کند. اثبات تجربه و تخصص در زمینه کاری خود، یکی از اجزای مهم بازاریابی دیجیتال مدرن است. کاربران و موتورهای جستجو دانش دست اول را در اولویت قرار می دهند، بنابراین برندسازی شخصی می تواند یک مزیت رقابتی برای مشاغل و افراد باشد. همچنین این مورد جهت پیشرفت شغلی و پرورش فرصت های جدید مفید است.
صنعت سئو مملو از سوء تفاهم ها و اطلاعات نادرست می باشد. به عنوان یک متخصص سئو، برندسازی شخصی کلید متمایز شدن از سایرین خواهد بود. اگر قصد دارید به عنوان یک متخصص قابل اعتماد در زمینه خود مطرح شوید، باید بر هنر برندسازی شخصی تسلط داشته باشید. در این پست، جزئیات برندسازی شخصی بررسی شده و با اصول آن آشنا خواهید شد.
برندسازی شخصی چیست؟
برندسازی شخصی به فرایند ایجاد هویت برند آنلاین و متمایز برای خود در یک زمینه حرفه ای، اطلاق می شود. می توانید آن را به عنوان تلاشی مداوم جهت تاثیرگذاری بر درک دیگران از شما، در مواردی مانند ارزشها، علایق، مهارتها و مشارکتهای مرتبط، در نظر بگیرید.
تصویر(1)
این فرآیند شامل مدیریت فعال حضور دیجیتالی شما در پلتفرم های مختلف است تا تصویری منسجم و جذاب از اینکه چه کسی هستید و چه موضوعی را مطرح می کنید، ارائه دهید. هدف نهایی برندسازی شخصی این است که تصوری قوی و به یاد ماندنی از شخصیت تان در ذهن مخاطبان آنلاین ایجاد نمایید تا بتوانید خود را به عنوان یک فرد متخصص یا تاثیرگذار در حوزه کاریتان معرفی کنید.
چرا برندسازی شخصی مهم است؟
در عصری که دامنه توجه هر لحظه کوتاهتر میشود، جلب توجه مهمتر از همیشه است و بهترین راه برای انجام این کار، ایجاد یک هویت برند مستحکم و به یاد ماندنی می باشد. متأسفانه، بسیاری از صاحبان کسب و کار اهمیت برندسازی شخصی را درک نکرده اند زیرا تصور می کنند یک کار اضافی است اما اگر می خواهید یک کسب و کار موفق داشته باشید، باید یک برند موفق ایجاد کنید. افرادی که شما و کسب و کارتان را می شناسند بیشتر به آن اعتماد خواهند کرد و در نهایت محصولات و خدمات بیشتری را خریداری می کنند.
4 مزیت یک برند شخصی
ایجاد یک برند شخصی قدرتمند چندین مزیت کلیدی دارد که می توانند به طرز قابل توجهی موجب رشد حرفه ای و شخصی شما شوند. برند شخصی تعیین می کند که دیگران در موردتان چه فکری کرده و چه می گویند و اساساً وجهه عمومی شما بیانگر یک شخص حرفه ای است که می تواند باعث پیشرفت یا شکست کسب و کارتان شود.
در ادامه چهار مزیت اصلی برندسازی شخصی موفق آورده شده است:
1. به شما کمک می کند تا از سایرین متمایز شوید
ایجاد یک برند شخصی، کمک خواهد کرد تا آنچه که شما را در زمینه کاری منحصر به فرد می کند نمایش دهید که می تواند مهارت ها، تجربیات، دستاوردها یا ارزش های شخصی باشد. این تمایز، شما را برای کارفرمایان، مشتریان یا شرکای بالقوه به یاد ماندنیتر و جذابتر میکند و مزیت رقابتی تان را در بازار کار افزایش میدهد. یک برند شخصی مناسب، قابلیت های انحصاری تان را نشان می دهد و تصمیم گیرندگان راحت تر می توانند دلیل اینکه شما برای پروژه ها و فرصت های جدید مناسب هستید را مشاهده کنند.
2. افزایش بازدید و رسمیت یافتن
برندسازی شخصی جایگاه تان را ارتقا می دهد و شما را به عنوان یک متخصص پیشرو در حرفه یا صنعت مطرح می کند. این دیدگاه با افزایش رسمیت همراه است که می تواند فراتر از کاربران مستقیم و دنبال کنندگان آنلاین باشد.
تصویر(2)
برای مثال، با به اشتراک گذاشتن مداوم اطلاعات و محتوای ارزشمند در حرفه خود، می توانید توجه تأثیرگذاران صنعت، رسانه ها، کارفرمایان، کاربران یا مشتریان احتمالی را جلب کنید. به عبارت دیگر با افزایش بازدید، برند شخصی به عنوان سکوی پرشی برای فرصت های شغلی جدید عمل می نماید.
3. اعتبار شما را تقویت می کند
یکی از دلایل اصلی مبتنی بر روانشناسی برای سرمایه گذاری روی برند شخصی این است که کمک می کند اعتماد مخاطبان را جلب نمایید. با به اشتراک گذاری مداوم محتوای ارزشمند، شرکت در مکالمات معنادار و نشان دادن مهارت های منحصر به فرد، شهرت خود را به عنوان یک حرفه ای آگاه و قابل اعتماد، تقویت می کنید. هرچه اعتبار بیشتری ایجاد نمایید، فرصتهای جدیدی را ایجاد کرده و دیگران را تشویق خواهید کرد تا جویای نظر، مشاوره و همکاری شما باشند.
4. کنترل بیشتری بر حضور آنلاین می دهد
وقتی یک مشتری، دنبالکننده یا همتای کاری، نام شما را برای شخصی جدید مطرح میکند، احتمالا وی به Google مراجعه خواهد کرد تا اطلاعات بیشتری در مورد آن کسب نماید. به همین دلیل، یک حضور آنلاین خوب می تواند تأثیر زیادی بر فرصت های حرفه ای داشته باشد.
6 گام برای برندسازی شخصی خود
در ادامه شش مرحله کلیدی برای یک برندسازی شخصی موفق، آورده شده است.
1. هویت برند خود را تعریف کنید
اولین قدم، انعکاس شخصیت خود و شفاف سازی است. در این مرحله، هدف درک آنچه که هستید و آن طور که قصد دارید به نظر برسید، خواهد بود. مشخص کنید چه چیزی شما را منحصر به فرد می کند. این موضوع می تواند ترکیبی از استعدادها، دیدگاه ها، ارزش ها و علایق متمایز باشد.
دستاوردهای شغلی، ویژگی های شخصیتی متمایز و چالش های قابل توجه دیگری که تجربه کرده اید، در این بخش مهم هستند. به خود واقعی خود وفادار بمانید و صرفا به آنچه دیگران قصد دارند مشاهده کنند، نپردازید. اصیل بودن به شما کمک می کند تا عمیق تر با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید و هویت برندی را شکل دهید که هم مرتبط و هم قابل اعتماد باشد. علاوه بر این، برای اینکه خودتان باشید به کار بسیار کمتری نیاز خواهید داشت.
2. مخاطب هدف خود را مشخص کنید
در مرحله بعد، باید مشخص کنید که مخاطب برند شخصی شما چه کسانی هستند. مخاطبان هدف می توانند کارفرمایان، مشتریان یک حوزه خاص یا افراد حرفه ای باشند. باید موضوعاتی که مخاطبان به آنها اهمیت می دهند را بیابید و محتوا و پیام های خود را متناسب با نیازهایشان تنظیم نمایید.
تصویر(3)
3. بیانیه برند شخصی را ایجاد نمایید
بیانیه برند شخصی، توصیفی مختصر از آنچه هستید، کاری که انجام می دهید، مخاطب هدف و دلیل اهمیت برندتان خواهد بود. می توانید آن را به عنوان شعار حرفه ای خود در نظر بگیرید. این بیانیه باید قانع کننده و به یاد ماندنی باشد و قابلیت های منحصر به فرد شما را شامل شود. برای مثال، اگر یک توسعهدهنده نرمافزار با تمرکز بر فناوری آموزشی هستید، بیانیه برند شخصی تان می تواند به صورت زیر باشد:
"طراحی فناوری آموزشی برای توانمندسازی دانش آموزان در همه جا"
یک بیانیه برند مستحکم، نه تنها به تمرکز ارتباطات در پلتفرم های مختلف کمک می کند بلکه ابزار قدرتمندی است که می تواند شما را از همتایان و رقبا متمایز نماید.
4. حضور آنلاین خود را بهینه کنید
هنگامی که زمینه را برای برند شخصی خود فراهم کردید، زمان آن فرا رسیده است تا ردپای دیجیتال (footprint - مشخصات شما در مکان های مختلف) خود را نیز بروز نمایید. اطمینان حاصل کنید که پروفایل های شبکه های اجتماعی شما در پلتفرم هایی مانند لینکدین و وب سایت شخصی، شفاف، حرفه ای و همسو با هویت برندتان باشند. هر پست یا محتوای قدیمی که تصویر موردنظرتان را منعکس نمیکند، حذف کنید. همچنین می توانید روی تصاویر چهره جدید، لوگوی برند، رنگ و عناصر طراحی ثابت در پلتفرم هایتان، سرمایه گذاری نمایید. هماهنگی بصری، به تقویت هویت برند کمک می کند و باعث می شود برای مخاطبان خود قابل تشخیص باشید.
5. محتوای ارزشمند ایجاد و به اشتراک بگذارید
ارسال محتوای با کیفیت بالا برای ایجاد اقتدار و افزایش تاثیرگذاری پیام شما ضروری است. میتوانید با ایجاد و اشتراکگذاری پستهای وبلاگ، محتوای شبکه های اجتماعی، ویدیوها و همچنین شرکت در پادکستها و کانالهای YouTube دیگران، شهرت خود را افزایش دهید و بازدید بیشتری جذب نمایید. محتوای شما نه تنها نگرش حرفه ای بلکه باید شخصیت و دیدگاه منحصر به فردتان را نیز منعکس کند. همچنین، برای ایجاد لیست ایمیل، می توانید در ازای دریافت آدرس ایمیل مخاطبان، یک هدیه رایگان و ارزشمند وب سایت خود (مانند کتاب الکترونیکی، وبینار یا دوره آنلاین) را به مخاطبان ارائه دهید.
6. ایجاد یک شبکه و تعامل با مخاطبان
در نهایت، ایجاد و پرورش یک شبکه حرفه ای بسیار مهم است. علاوه بر ارتباط آنلاین، باید فعالانه با افراد در ارتباط باشید، در گفتگوهای مرتبط با صنعت مشارکت کنید و در رویدادهای مجازی و حضوری مرتبط با حوزه خود شرکت نمایید. نشان دادن تخصص تان از طریق پاسخ به سؤالات، اشتراک گذاری آمارها و ارائه بازخورد ارزشمند، شهرت شما را به عنوان یک فرد حرفه ای در دسترس و آگاه، تقویت می کند.
جمع بندیی: همه باید به برندسازی شخصی اهمیت دهند
برندسازی شخصی صرفا یک ترند زودگذر نیست که مختص افراد مشهور، اینفلوئنسرها یا رهبران تجاری با سابقه باشد بلکه یک ابزار ارزشمند برای افراد حرفه ای مدرن است که به دنبال ایجاد هویت متمایز در یک بازار شلوغ، جذب فرصت های جدید و پیشرفت حرفه خود هستند. با دنبال کردن مراحل ذکر شده در بالا، به خوبی در مسیر ایجاد یک برند شخصی قرار خواهید گرفت که راه را برای موفقیت آینده هموار می کند.