معیارهای زیادی وجود دارند که می توانید از آنها برای افزایش تعامل با مخاطبان خود استفاده کنید. موردی که شاید کمتر به آن فکر کنید، نرخ خروج وب سایت شما است. نرخ خروج می تواند بینش خوبی در مورد رفتار مخاطبان شما در وب سایت و گشت و گذار آنها در سایت شما ارائه دهد. همچنین می تواند به شما نکاتی در مورد چگونگی بهینه سازی سایت جهت جلوگیری از خروج کاربران ارائه کند. در این مقاله، توضیح داده می شود که نرخ خروج چیست، تفاوت آن با ضریب بازگشت چیست و چه استراتژی را برای کاهش نرخ خروج وب سایت به کار گیری نمایید؟
آیا میزان نرخ خروج وب سایت شما مشابه نرخ بازگشت است؟
در یک کلام، خیر. شباهت هایی بین آنها وجود دارد اما نمی توان آنها را یکسان در نظر گرفت. هر میزان درصد افرادی که پس از مشاهده یک صفحه آن را ترک می کنند، ثبت می نمایند، اما تفاوت آنها در موارد زیر است:
- به طور کلی نرخ خروج، درصدی از تعداد صفحات بازدید شده در آخرین نشست (session) داخل وب سایت شما است.
- نرخ بازگشت، درصد بازدید صفحه در یک نشست واحد است.
به بیان ساده تر، میزان خروج به خارج شدن افراد پس از مشاهده تعدادی از صفحات در وب سایت شما گفته می شود و نرخ بازگشت درصد بازدیدکنندگانی را که با صفحه وب شما تعامل ندارند، اندازه گیری می کند (مانند نظر دادن، رفتن به صفحه دیگری یا کلیک روی پیوند).
به نظر می رسد که این دو تقریبا مشابه هستند، اما شما باید به اقدام بعدی بازدید کننده نگاه کنید تا تصمیم بگیرید که آیا این یک خروج است یا یک بازگشت. بنابراین، برای اینکه آنها را تفکیک کنید، به یاد داشته باشید که نرخ خروج وب سایت یعنی مدت زمان آخرین تعامل بازدید کننده با وب سایت شما در یک جلسه و نرخ بازگشت آخرین تعامل با یک صفحه در یک جلسه است. همانطور که CXLispower توضیح می دهد، "همه بازگشت ها (bounces) خروجی هستند، اما همه خروج ها بازگشت نیستند."
(تصویر1)
به این موضوع فکر کنید: وقتی شخصی وارد و سپس از سایت خارج می شود (بلافاصله)، یک بازگشت رخ داده است. اما وقتی کاربران به یک صفحه وارد می شوند و قبل از ترک سایت به صفحه دوم می روند، این یک خروج است. Google Analytics این معیارها را به طور متفاوتی ردیابی می کند زیرا بر اساس هر صفحه ردیابی می شود و به شما اطلاعات مختلفی در مورد صفحات می دهد.
آیا نرخ خروج وب سایت بالا برای وب سایت من بد است؟
نه لزوما. این مورد برای وب سایت شما معنای متفاوتی دارد. به عنوان مثال، اگر یک صفحه فرود را در رسانه های اجتماعی تبلیغ کرده باشید، بالا بودن نرخ خروج وب سایت می تواند نشان دهنده عدم تطابق بین بازاریابی و نسخه سایت شما شما باشد. نرخ پرش (بازگشت) بالا در همان صفحه فرود، خوب است زیرا نشان می دهد که افراد از آن صفحه به سایر صفحات وب سایت شما منتقل می شوند. نرخ خروج زیاد نشانه این است که اتفاق جدی تری در وب سایت شما و به طور خاص با فروش شما رخ داده است. برای اینکه بفهمید چه خبر است، باید به الگوهای ترافیک وب سایت خود نگاه کنید.
فرض کنید یک سایت فروشگاهی دارید. بازدید کننده ای وارد صفحه اصلی شما می شود، یک صفحه از محصول را مشاهده می کند، بررسی می نماید، وارد صفحه سفارش محصول می شود، صفحه تشکر از خرید را می بیند و سپس از سایت شما خارج می شود. سفر آنها به این شکل است:
Homepage > Product Page > Checkout Page > Thank You Page
صفحه تشکر از سایت شما میزان خروج بالایی خواهد داشت زیرا افرادی محصولی را سفارش می دهند و بدون اینکه پرداختی انجام دهند سایت شما را ترک کرده اند. این منطقی است ؟ با این حال، نرخ خروج وب سایت زیاد در صفحه Checkout نشان دهنده مشکلی در قیف فروش شما است. افراد بدون خرید سایت شما را ترک می کنند، بنابراین شما باید دلیل آن را پیدا کنید. آیا قیمت محصول مشکل دارد، صفحه سفارش محصول به درستی لود نمی شود؟ مشکلی باعث شده خرید کاربران کامل نشود، که فقط با بررسی میزان خروج از صفحات متوجه آن خواهید شد.
مهم نیست که چرا این اتفاق می افتد، چند کار وجود دارد که می توانید برای کاهش موارد مربوط به نرخ بالای خروج در وب سایت خود انجام دهید. لازم است در این مرحله از روش هایی استفاده کنید تا نرخ بالای خروج وب سایت خود را کاهش دهید.
4 استراتژی برای کاهش نرخ خروج وب سایت
در حالی که موارد مطرح شده مربوط به نرخ بازگشت است، اما نرخ خروج فرصت های استراتژیک تری برای بهبود وب سایت و تجارت آنلاین شما فراهم می کند. در اینجا چهار روش وجود دارد که می توانید این کار را انجام دهید.
1. رفتار بازدید کنندگان خود را درک کنید
تجزیه و تحلیل وب سایت راهی برای درک رفتار بازدید کنندگان در سایت شما است. این ابزارها سفر بازدید کننده از طریق سایت شما را نشان می دهد. ابزارهای مختلف تجزیه و تحلیل از جمله ابزار Google Analytics برای وب سایت های وردپرسی وجود دارند.
(تصویر2)
MonsterInsights را می توانید با چند کلیک در سایت وردپرسی خود نصب کنید و از داخل داشبورد مدیریت وردپرس به آمار وب سایت خود - از جمله نرخ خروج - دسترسی داشته باشید.
برای یافتن نرخ خروج وب سایت خود با MonsterInsights، به مسیر Insights » Reports » Publisher رفته و سپس به گزارش Top Exit Pages بروید.
(تصویر3)
گزارش Top Exit Pages ده صفحه برتر وب سایت شما و تعداد خروجی ها، بازدیدهای کل صفحه و درصد خروجی ها را به شما نشان می دهد. از این گزارش برای دیدن این مورد که افراد از کدام صفحات خارج می شوند، استفاده کنید و سپس در صفحه کاوش کنید تا ببینید آیا می توانید دلیل رفتن آنها را متوجه شوید. با استفاده از مثال قبلی در مورد یک وب سایت تجارت الکترونیکی، اگر برخی از صفحات محصول نرخ خروج وب سایت بالایی دارند، این می تواند مشکلی در قیمت محصول یا مورد دیگری مانند طراحی صفحه سایت باشد. شاید تصویر محصول به درستی نمایش داده نشود و مردم را از خرید آن منصرف کند.
2. مردم را تشویق کنید تا در سایت شما بمانند
برخی از صفحات وب مانند صفحه تشکر پس از خرید یا ثبت نام در سایت می توانند مرحله پایان بازدید کاربر باشند. اما قطعا شما نمی خواهید بازدید کنندگان سایت شما را به طور کامل ترک کنند. با استفاده از گزارش صفحات خروج سایت، می توانید تمام صفحات موجود در سایت خود را که افراد بعد از ورود به آن، از سایت شما خارج می شوند، شناسایی نمایید. شما می توانید:
- به صفحه 404 سایت خود یک فرم اضافه کنید و از کاربران بخواهید در صورتیکه صفحه مورد نظر خود را که پیدا نکردند، گزارش دهند.
- پست های مفید وبلاگ را از طریق یک پاپ آپ به کاربرانی که قصد خروج از سایت دارند، نمایش دهید. برای مثال چگونه از محصولی که تازه خریداری کرده اند، استفاده کنند.
3. قیف تبدیل خود را بهینه کنید
شما وقت و تلاش زیادی را صرف کار بر روی قیف های تبدیل خود می کنید و صفحات خروج می توانند به شما در تنظیم دقیق آنها کمک کنند. با ترسیم نرخ خروج وب سایت از قیف تبدیل، خواهید دید که افراد در قیف شما کجا هستند تا در صورت لزوم بتوان اقدامی انجام داد. از اطلاعات گزارش صفحه خروج خود استفاده کنید تا ببینید افراد در چه مرحله ای از سایت خروج می کنند. این می تواند قیف فروش، قیف بازاریابی یا هر نقشه دیگری باشد.
به عنوان مثال، شما یک مدرس تجارت هستید و وبیناری را ارائه می دهید که افراد می توانند در آن ثبت نام کنند. پس از مشترک شدن، چندین تاریخ به مردم نشان داده می شود که می توانند برای تماشای وبینار ثبت نام کنند. مشاهده می کنید که بسیاری از افراد به این مرحله می رسند و هرگز تاریخی را برای تماشا انتخاب نمی کنند. بنابراین، هنگامی که به نظر می رسد کاربران قصد دارند، پنجره مرورگر خود را ببندند، از آنها بخواهید در وبلاگ مشترک شوند. به این ترتیب، آنها می توانند مطالب سایت را در ایمیل خود دریافت کرده و هر زمان وقت کافی داشتند مطالب را مرور کنند. گزارش صفحه خروج این موارد را برجسته می کند. بنابراین می توانید در جایی که قیف مشتری شما نیاز به تغییر دارد، ابتدا آنالیز دقیقی انجام دهید و سپس برای بهینه سازی آن برنامه ریزی کنید.
4- از بازدید کنندگان کمک بخواهید
گاهی اوقات، ممکن است هیچ تصوری نداشته باشید که چرا مردم از وب سایت شما خارج می شوند. شما قبلاً وقت گذاشته اید تا رفتار عمومی آنها را بفهمید، سایت خود را برای سفرهای مشتری خود بهینه کرده و افراد را تشویق کرده اید که در طول بازدیدهای خود در سایت شما بمانند. اما رمز و رازهایی هنوز وجود دارد و شما نمی دانید چرا نرخ خروج برای این صفحات بسیار زیاد است. چرا مستقیماً از مردم در این مورد سوال نمی کنید؟
به گزارش صفحه خروج خود نگاه کنید و در هر صفحه ای که نرخ خروج وب سایت آن زیاد است و درباره آن کنجکاو هستید، یک پنجره بازشوی بله / خیر برای خروج به آن اضافه کنید. اگر آنها بله را انتخاب کردند، کاربر را به یک نظرسنجی سریع که در وب سایت خود طراحی کرده اید هدایت نمایید تا جزئیات را دریافت کنید. برای ایجاد نظر سنجی و جمع آوری اطلاعات، از یک پلاگین فرم ساز مانند WPForms می توانید استفاده کنید.
(تصویر4)
در حال حاضر شما به دنبال اطلاعاتی از کاربران خود هستید تا متوجه دلیل خروج آنان از صفحه موردنظر شوید، اگر بتوانید دلیل آن را متوجه شوید قطعا برای رفع آن اقدام خواهید کرد. ممکن است در نظرسنجی ها چیزی کاملاً غیرمنتظره کشف کنید، اما حداقل می دانید که مشکل چیست و برای رفع آن تلاش می کنید. شما اطلاعات هدفمندی خواهید داشت که می توانید برای رفع مشکل ایجاد شده، کاهش نرخ خروج وب سایت برای این صفحات و افزایش فروش، ثبت نام یا هر کاری که می خواهید به واسطه آن بازدیدکنندگان در آن صفحه بمانند، استفاده کنید.
جمع بندی
اطلاعات زیادی در مورد وب سایت شما وجود دارد که می توانید برای بهبود آن و تجارت آنلاین خود استفاده کنید. اکثر مردم در مورد نرخ بازگشت (پرش) اطلاع دارند اما با نرخ خروج آشنا نیستند. با این حال، برای مدیران سایت ها، میزان خروج استراتژیک تر است و اطلاعات بسیار عمیق تری در مورد تجارت شما می دهد.
برای بهینه سازی قیف ها، صفحات فرود، رفع مشکلات محتوا و افزایش فروش، از نرخ خروج استفاده کنید. هر صفحه با نرخ خروج وب سایت بالا فرصتی جدید برای بهینه سازی وب سایت و تجارت شما و ارائه اطلاعات مفیدتر به بازدید کنندگان سایت شما است. این چهار استراتژی به شما کمک می کنند تا نرخ خروج از وب سایت شما کاهش یابد و تبدیل، فروش افزایش یابد.