CDN چیست و چه ویژگی های دارد ؟
مقالات تخصصی IT و هاستینگ

CDN چیست و چه ویژگی های دارد ؟

(Content Delivery Network(CDN تعدادی سرور می باشد که در مکان های مختلف برای ارائه محتوای وب به کاربران قرار دارند. زمانی که کاربری وارد سایت شما شود، محتوای سایت را از نزدیک ترین سرور دریافت می کند که باعث افزایش سرعت لود سایت برای آن کاربر خواهد شد و از طرف دیگر اگر تعداد کاربران زیادی از سایت شما بازدید کنند با توجه به اینکه هر درخواست از نزدیک ترین سرور پاسخ دهی می شود با مشکل overload سرور اصلی، مواجه نخواهید شد.

CDN چگونه کار می کند؟

زمانی که سرور شما به CDN متصل می شود، سرورهای CDN اطلاعات سرور شما را در خود ذخیره می کنند. فرض کنید کاربری سایت شما را مشاهده می کند. زمانی که درخواستی از کاربر برای سایت شما ارسال شود، سرور شما وظیفه پاسخ دهی به آن درخواست را دارد. در صورتی که کاربر شما از یک منطقه جغرافیایی دور درحال مشاهده سایت شما باشد قطعا زمان ارسال درخواست کاربر تا دریافت پاسخ بسیار طولانی می شود. در این بین CDN به کمک شما می آید و با توجه به اطلاعاتی که از سرور شما در سرورهای خود ذخیره دارد، درخواست کاربر را پاسخ می دهد. با این اوصاف درخواست کاربر به جای اینکه از سرور شما پاسخ دهی شود از نزدیک ترین سرور CDN پاسخ دهی می شود.

تصویر شماره (1)

مزایای CDN

CDN برای سایت هایی که بازدید بالا ندارند موثر نیست و برای این سایت ها پیشنهاد نمی شود. اما برای کاربرانی که سایت هایی با بازدید بالا دارند استفاده از CDN مزیت های زیادی دارد که در این مقاله چهار مزیت اصلی CDN شرح داده می شود.

1- کاهش مصرف پهنای باند

به دلیل اینکه سایت های پربازدید مصرف پهنای باند بالایی دارند و با توجه به هزینه بالای پهنای باند، استفاده از CDN برای اینگونه سایت ها بسیار موثر می باشد. در واقع درخواست کاربران از سرورهای مختلف CND پاسخ دهی می شود و این امر باعث کاهش استفاده پهنای باند از سرور شما می شود.
 

2- افزایش سرعت

فرض کنید کاربری وارد سایت شما شد و یک درخواست برای سرور ارسال کرد، فاصله سرویس دهنده اینترنت کاربر تا سرور شما هزار کیلومتر می باشد. زمان رسیدن درخواست کاربر به سرور شما و پردازش آن درخواست و در نهایت ارسال پاسخ به کاربر قاعدتا زمانبر خواهد بود. CDN این مشکل را رفع می کند. با توجه به اینکه CDN اطلاعات سایت شما را در خود ذخیره دارد، درخواست کاربر مسیر طولانی به سرور شما را طی نمی کند و به اولین سرور CDN که رسید پاسخ دهی از سرویس CDN انجام می شود.

3- افزایش امنیت

هنگامی که تمام اطلاعات در یک سرور ذخیره شود، آسیب پذیری سرور در برابر حملات Ddos زیاد خواهد بود. کاربران حتی می توانند با استفاده از ربات های ارسال کننده درخواست انبوه، سرور شما را تحت تاثیر قرار دهند و در نتیجه باعث Overload سرور شوند. به راحتی سایت شما توسط یک کاربر از دسترس خارج شد و برای کسب و کارهای اینترنتی این موضوع بسیار نگران کننده می باشد. CDN با استفاده همزمان از چندین سرور در نقاط مختلف، این مشکل را رفع می کند. درخواست کاربران از یک سرور پاسخ دهی نمی شوند بلکه درخواست ها بین چندین سرور پخش می شود و این امر باعث پایداری بیشتر سایت شما در مقابل حملات می شود.

تصویر شماره(2)

4- کاهش هزینه های زیرساختی

هر سرور برای کارکرد صحیح باید سخت افزارهای مورد نیاز را داشته باشد. سخت افزارهایی مانند هارد، سی پی یو، مادربرد، پاور و ... که هر کدام عمر مشخصی بر اساس میزان کارکرد دارند. حال اگر تمام درخواست ها از سرور اصلی شما پاسخ دهی شوند، کارکرد این سخت افزارها چندین برابر می شود و عمر مفید آن ها کاهش می یابد. در این مورد هم CDN به شما کمک می کند تا درخواست های کاربران شما، از سرورهای مختلف پاسخ دهی شود که نتیجه امر کاهش بار زیاد بر روی سرور شما می باشد.

چه کسب و کارهایی به CDN نیاز دارند

1- سایت های تجارت الکترونیک

اکثر سایت هایی که در زمینه تجارت الکترونیک فعالیت می کنند سایت های پربازدید هستند و استفاده از CDN برای این سایت ها مفید می باشد. فرض کنید کاربری وارد سایت فروشگاهی شما شده است و قصد خرید محصول از سایت را دارد. در صورتی که پاسخ دهی سرور شما به درخواست کاربر کند باشد قاعدتا کاربر از خرید محصول منصرف می شود. استفاده از CDN باعث می شود درخواست کاربر از نزدیک ترین سرور پاسخ دهی شود و کاربر بدون مشکل محصول مدنظر خود را سفارش دهد.

2- سایت های تبلیغاتی

امروزه سایت های زیادی در زمینه تبلیغات فعالیت می کنند که اکثر این سایت ها از تبلیغات چند رسانه ای استفاده می کنند. این گونه تبلیغات به منابع بالایی جهت پردازش درخواست ها نیاز دارد و در صورتی که یک سایت تبلیغاتی با کندی سرعت مواجه شود قطعا کاربران خود را از دست می دهد. استفاده از CDN برای این سایت ها، بهترین گزینه می باشد. CDN ها اطلاعات این سایت ها را در خود کش می کنند و در سریع ترین زمان ممکن پاسخ دهی به درخواست کاربران را انجام می دهند.

3- بازی های آنلاین

بزرگترین چالش برای بازی های آنلاین سرعت سایت است. کوچکترین کندی در پاسخ دهی درخواست، باعث اختلال در کارکرد بازی می شود. فناوری CDN برای بازی های آنلاین گزینه مناسبی می باشد تا کاربران این سایت ها پاسخ درخواست های خود را در سریع ترین زمان ممکن دریافت کنند.

4- سایت های سرگرمی

سایت های سرگرمی به دلیل گستردگی مطالبی که دارند بازدید بسیار بالایی خواهند داشت. افرادی که می خواهند این گونه سایت راه اندازی کنند از ابتدا باید در مورد سرعت بارگذاری صفحات راهکار مناسب داشته باشند. بهترین راه کار استفاده از CDN می باشد تا سرورهای CDN بر اساس منطقه جغرافیایی به درخواست کاربران پاسخ دهند.

برچسب‌ها:
اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *