مقایسه Django و Flask
مقالات تخصصی IT و هاستینگ

بررسی ویژگی ها و مقایسه Django و Flask

حتی اگر در توسعه وب تازه‌ کار باشید، احتمالاً از قبل با دو فریم ورک اصلی وب در دنیای پایتون یعنی Django و Flask آشنایی دارید. جهت انتخاب فریم ورک مناسب پروژه تان می بایست مقایسه Django و Flask را انجام داده و براساس نیازمندی های تان، یکی از آن ها را انتخاب نمایید. بر اساس نظرسنجی توسعه‌ دهندگان پایتون در سال ۲۰۲۲ که توسط JetBrains ارائه شده است، ۳۹٪ توسعه‌ دهندگان از یک یا هر دوی این فریم ورک ها استفاده می‌کنند. 

فلسک یا جنگو؟ چه یک مبتدی به دنبال یادگیری مهارتی برای کسب اولین شغل خود یا توسعه‌ دهنده ای در جستجوی فریم ورک باشید، این مقاله می‌ تواند به شما در انتخاب درست کمک کند. در ادامه تفاوت flask و Django به صورت کامل توضیح داده خواهد شد. 

Django یا جنگو چیست؟

جنگو یا Django یک فریم ورک وب سطح بالا برای زبان پایتون است که می تواند در توسعه سریع و طراحی چشم نواز و عمل‌ گرایانه مورد استفاده قرار گیرد. این فریم ورک در سال ۲۰۰۵ توسط گروهی از توسعه‌ دهندگان ایجاد شد تا پردازش های سنگین وب سایت‌ های خبری را انجام دهد. از آن زمان تا کنون، جنگو به یکی از محبوب‌ ترین فریم ورک ها در اکوسیستم پایتون تبدیل شده است.

فلسک یا Flask چیست؟

فلسک یا Flask یک میکرو فریم ورک برای پایتون است که طراحی ساده، سبک و انعطاف‌پذیر دارد. این فریم ورک توسط Armin Ronacher ساخته شد و در سال ۲۰۱۰ منتشر گردید. Flask به عنوان یک جایگزین سبک‌ تر برای فریم ورک Django طراحی شده است. طراحی مینیمال Flask به توسعه‌ دهندگان اجازه می‌ دهد تا پروژه را سریع شروع کرده و در صورت نیاز آن را مقیاس‌بندی کنند، به همین دلیل این فریم ورک برای پیاده سازی پروژه‌های کوچک و بزرگ محبوب است.

ویژگی های کلیدی Django و Flask

حال که به سوال های فلسک و جنگو چیست پاسخ داده شده است، می بایست ویژگی های کلیدی آن ها نیز مورد بررسی قرار گیرد. پیش از بررسی جزئیات هر فریم ورک (شامل سیستم های مسیریابی URL، مدیریت پایگاه داده و موارد دیگر)، بهتر است که یک دید کلی از ویژگی های جنگو و فلسک داشته باشید.

ویژگی های جنگو -مقایسه Django و Flask

تصویر(1)

ویژگی های جنگو:

  • فریم ورک جامع: Django به دلیل قابلیت های آن، فریم ورکی همراه با همه امکانات است. این فریم ورک ویژگی های داخلی متعددی از جمله ORM، سیستم احراز هویت و رابط مدیریت را ارائه می‌دهد که آن را برای برنامه‌های بزرگ و پیچیده ایده‌آل می‌سازد. ویژگی های جنگو آن را به یک فریم ورک محبوب در پایتون تبدیل نموده است.
  • ساختارمند و منظم: جنگو یک ساختار پروژه تمیز و سازمان یافته را ارائه خواهد کرد که به حفظ کیفیت و انسجام کد، به ویژه در تیم های بزرگ، کمک می کند.
  • امنیت محور: با ویژگی های داخلی مانند حفاظت از CSRF و یک سیستم احراز هویت امن، جنگو با تمرکز بر امنیت طراحی شده است.
  • مقیاس پذیری: اگرچه به طور سنتی و بیشتر در برنامه های یکپارچه استفاده می گردد، جنگو می تواند با معماری های میکروسرویس نیز تطبیق داده شود.

ویژگی های فلسک:

  • سبک و انعطاف پذیر: به عنوان یک میکرو فریم ورک، فلسک ابزارهای اساسی را ارائه می دهد تا بر اساس نیاز خود انتخاب کنید. این ویژگی آن را برای پروژه های کوچک بسیار انعطاف‌پذیر می‌ سازد.
  • آسان برای یادگیری: سادگی فلسک، آن را به گزینه ای عالی برای مبتدیان یا کسانی که به دنبال نمونه سازی سریع برنامه ها هستند، تبدیل می کند.
  • طراحی شده بر اساس RESTful: فلسک باعث پیشبرد الگوهای طراحی RESTful می شود و به همین دلیل انتخابی مناسب برای ساخت API ها و خدمات وب است.
  • قابلیت سفارشی سازی: با طیف گسترده ای از افزونه های موجود، فلسک امکان سفارشی سازی و یکپارچه سازی کتابخانه های شخص ثالث را برای پاسخگویی به نیازهای خاص پروژه شما فراهم می کند.

جدول خلاصه ویژگی های جنگو و فلسک

جدول زیر ویژگی‌های اصلی هر دو فریم ورک را خلاصه می کند و به شما یک مرجع سریع برای مقایسه Django و Flask در کنار هم، ارائه می دهد. از این اطلاعات جهت ایجاد یک ایده اولیه در مورد اینکه کدام فریم‌ورک ممکن است برای نیازهای شما مناسب‌تر باشد، استفاده کنید. می توانید شباهت و تفاوت flask و Django را با بررسی جدول زیر بهتر درک نمایید. 

قابلیت ها

Django

Flask

قالب‌ها (Templates)

زبان قالب جنگو، سینتکس محدود، استفاده از بهترین شیوه‌ها

Jinja2، سینتکس انعطاف‌پذیر، سازگار با فریم‌ورک‌های متعدد

URL ها

مسیریابی پیچیده و قدرتمند، پشتیبانی از regex، سازگاری محدود با RESTful

مسیریابی ساده، سازگار با RESTful، مسیرها و منطق در یک فایل

پایگاه داده‌ها

ORM داخلی، محدود به پایگاه داده‌های پشتیبانی‌شده

پشتیبانی از ORM از طریق افزونه‌ها، امکان استفاده از پایگاه داده‌های NoSQL

احراز هویت و مجوزها

اپلیکیشن‌های داخلی: Django Auth و Admin

افزونه‌ها:

Flask-Admin

Flask-Login

Flask-Security

نحوه تست

ویژگی های داخلی، ایزوله سازی خودکار پایگاه داده برای تست ها

ابزارهای داخلی، مدیریت دستی یا استفاده از افزونه ها برای تست پایگاه داده

معماری

عمدتاً برای برنامه های یکپارچه، ساختار مشخص

ایده آل برای میکروسرویس ها، سبک و به راحتی قابل گسترش

منحنی یادگیری

شیب یادگیری تندتر اما معماری منسجم جهت کمک به تسهیل آن

یادگیری اولیه آسان تر اما نیازمند آموزش بیشتر برای پروژه های بزرگ تر

جدول(1)

سیستم الگوسازی Jinja2: مقایسه Django و Flask از نظر الگوسازی

اگر تنها نیاز به کار با صفحات HTML ایستا داشتید، این کار بسیار ساده بود اما اکثر برنامه‌های وب امروزی شامل محتوای پویا هستند. به همین دلیل یک سیستم الگوسازی نیاز است. جنگو یک سیستم الگوسازی داخلی دارد، در حالی که فلسک کاملاً با الگوهای Jinja2 سازگار است.

مقایسه Django و Flask در استفاده از Jinja2

تصویر(2)

Jinja2 تحت تأثیر زبان الگوی جنگو قرار گرفته است. به همین دلیل، سینتکس آنها شباهت زیادی به یکدیگر دارد. به عنوان مثال، هر دو از آکولادهای دوتایی ({{ }}) برای متغیرها و آکولاد همراه با علامت درصد ({% %}) جهت عناصر منطقی مانند حلقه‌ها و دستورات شرطی استفاده می‌کنند.

در عین حال، تفاوت‌های قابل توجهی وجود دارد که در ادامه این تفاوت‌ها با جزئیات بیشتری بررسی خواهد شد. لازم به ذکر است در مقایسه Django و Flask از نظر الگوسازی، فلسک از Jinja2 به عنوان موتور قالب بندی پیش‌فرض استفاده می کند اما جنگو دارای یک سیستم قالب‌بندی داخلی مخصوص به خود است. در نتیجه جهت مقایسه Django و Flask می توان تفاوت Django و Jinja2 را بررسی نمود. 

سازگاری

الگوهای جنگو به طور تنگاتنگی با فریم ورک جنگو یکپارچه شده اند. برخی از ویژگی های آنها، مانند ارث بری الگو و تگ ها، مخصوص جنگو هستند. Jinja2 یک سیستم الگوی مستقل است که با فریم ورک های مختلفی از جمله جنگو و فلسک سازگار می باشد. اگرچه الگوهای جنگو انتخاب پیش فرض برای برنامه های تحت آن هستند، می توانید از Jinja2 به همراه جنگو نیز استفاده کنید اما طبق نظرسنجی ها، تنها ۱۴٪ از توسعه دهندگان جنگو این کار را انجام می دهند.

انعطاف پذیری و پیچیدگی

Jinja2 دارای سینتکسی پیچیده تر است، در حالی که الگوهای جنگو کمتر انعطاف پذیر و محدودتر هستند. برای برنامه های ساده، تفاوت چندانی وجود ندارد، اما اگر نیاز به انجام عملیات پیشرفته در قالب های خود داشته باشید، ممکن است با محدودیت هایی مواجه شوید.

به‌عنوان مثال، Jinja2 به شما امکان می دهد ماکروها را تعریف کنید که بلوک های کد با قابلیت استفاده مجدد هستند:

{% macro greeting(name) %}
  Hello, {{ name }}!
{% endmacro %}

{{ greeting("Alice") }}
{{ greeting("Bob") }}

سایر نمونه های سینتکس انعطاف پذیر در Jinja2 عبارتند از:

  • انجام عملیات ریاضی
  • فیلترهای داخلی برای قالب بندی و دست کاری رشته ها
  • امکان اختصاص متغیرها

قابلیت های الگوهای جنگو به طور عمدی محدود شده اند اما این محدودیت ها دلایل خوبی دارند، از جمله:

  • جداسازی منطق برنامه از جنبه نمایشی
  • امنیت: مقابله با اجرای کد دلخواه در الگوها به پیشگیری از حملات تزریقی کمک می‌کند.
  • امکان دسترسی به الگوها برای افراد غیر برنامه نویس، مانند طراحان

هر دو سیستم الگو، امکان تگ گذاری و ایجاد فیلترهای سفارشی را فراهم می سازند. بسیاری از محدودیت‌های الگوهای جنگو را می‌توان توسط کتابخانه‌های اضافی رفع نمود. با این حال، باید به خاطر داشت که هر وابستگی اضافی ممکن است بر عملکرد و امنیت برنامه شما تأثیر منفی بگذارد. در ادامه چند افزونه محبوب برای قالب‌های جنگو معرفی خواهد شد:

  • django-crispy-forms: این کتابخانه فیلتر crispy| و تگ {% crispy %} را ارائه می‌کند تا بتوانید به راحتی فرم‌های زیبایی در جنگو ایجاد کنید.
  • django-widget-tweaks: این افزونه تگ {% render_field %} را اضافه می‌کند که با استفاده از سینتکس مشابه HTML، امکان سفارشی‌سازی فیلدهای فرم را فراهم می‌ سازد. همچنین مجموعه‌ای از فیلترهای قالب را برای تغییر فیلدهای فرم و کلاس‌های CSS ارائه می‌دهد.
  • django-ckeditor: این کتابخانه یک ویرایشگر متن جامع WYSIWYG را فراهم می‌کند تا کاربران برنامه شما بتوانند محتوای خود را به‌صورت متن قالب‌بندی‌شده اضافه کنند.

با استفاده از این افزونه‌ها، می‌توانید قابلیت‌ها و انعطاف‌پذیری الگوهای جنگو را افزایش دهید.

مقایسه Django و Flask - افزایش قابلیت جنگو با افزونه ها

تصویر(3)

در Jinja2، می‌توانید برای سفارشی‌سازی یا افزودن منطق پیچیده‌تر، افزونه‌ها را اضافه کنید. به‌عنوان مثال، افزونه های Loop Controls (کنترل حلقه ها) امکان استفاده از دستورات break و continue را در حلقه‌ها فراهم می‌کنند. مثلا حلقه زیر پس از پردازش ۱۰ کاربر از فهرست users، متوقف می‌شود:

{% for user in users %}
    {%- if loop.index >= 10 %}{% break %}{% endif %}
{%- endfor %}

با افزونه Debug می توانید از تگ {% debug %} در الگوهای Jinja2 برای بررسی محتوا بدون نیاز به راه‌اندازی دیباگر استفاده کنید. از ویژگی دیگر، پیش‌نمایش همزمان الگوهای جنگو است؛ به‌طوری‌که IDE الگوها را هنگام ویرایش رندر می‌کند و رجوع به مرورگر نیاز نیست.

مسیریاب URL

مسیریاب URL، درخواست‌های ورودی را بر اساس URL به بخش های خاص هدایت می‌کند. فلسک و جنگو این کار را به روش‌های مختلف انجام می‌دهند که در ادامه مقایسه Django و Flask از نظر مسیریابی URL انجام می گردد. در فلسک، مسیریابی با افزودن کاراکترهای خاص به توابع انجام می‌شود. به‌طور کلی برای ایجاد منطق برنامه در فلسک، موارد زیر اهمیت دارند:

1. رفتار موردنظر را در یک تابع پایتون توصیف کنید.

2. app.route@ را به تابع اضافه نمایید.

3. الگوی URL را در پارامترهای decorator مشخص کنید. برای مثال:

@app.route('/')

کد کامل یک برنامه «!Hello World» ساده در فلسک، به صورت زیر است:

from flask import Flask

app = Flask(__name__)

@app.route('/')

def hello_world():

    return 'Hello World!'

if __name__ == '__main__':

    app.run()

جنگو از فایل‌های پایتون اختصاصی (معمولاً urls.py) برای تطبیق URL درخواست‌شده با view (بخشی از منطق برنامه) مربوطه استفاده می‌کند. view ها به‌صورت جداگانه در views.py نوشته می‌شوند. برای نمایش صفحه‌ای با «!Hello World»، برنامه شما باید فایل‌های زیر را شامل شود:

- views.py: منطق برنامه در این بخش قرار می‌گیرد.

- urls.py: مسیریابی در این بخش انجام می‌شود.

- urls.py پروژه: از آنجا که جنگو برای داشتن چندین برنامه در یک پروژه طراحی شده است، باید URLهای برنامه را در فایل urls.py پروژه نیز وارد کنید.

مقایسه Django و Flask - ساختار فایل های جنگو 

تصویر(4)

برای راه‌اندازی برنامه «!Hello World» در جنگو، باید چند مرحله مقدماتی را نیز انجام دهید:

1. ایجاد یک پروژه.

2. ایجاد یک برنامه.

3. راه‌اندازی سرور جنگو.

در این بخش از مقایسه Django و Flask، رویکرد مینیمالیستی فلسک می‌درخشد. سیستم مسیریابی آن ساده و قابل درک است که برای پروژه‌های کوچک، به‌ویژه آموزشی، کاملاً مناسب می باشد. می‌توانید اولین برنامه فلسک خود را در عرض چند دقیقه ایجاد کنید.

در موارد پیچیده، جنگو می‌تواند مسیریابی قدرتمندتر و انعطاف‌پذیرتری را ارائه دهد. پارامترها بخش‌های متغیر URL هستند که برای ارسال اطلاعات اضافی به برنامه استفاده می‌شوند. فلسک و جنگو از پارامترهای وابسته به موقعیت، نام‌گذاری‌شده و همچنین مبدل‌ها، پشتیبانی می‌کنند. یکی از مزایا و ویژگی های جنگو درج عبارات منظم در الگوهای URL با کمک تابع ()re_path است:

urlpatterns = [

    re_path(r'^user/(?P<username>\w{0,50})/$', views.user_details),

]

اگر چنین الگویی را به برنامه جنگو اضافه کنید، می‌توانید آدرسی مانند /user/john/ را درخواست نمایید. برنامه، تابع user_details را با ارسال «john» به‌عنوان پارامتر فراخوانی می‌کند.

Representational State Transfer به اختصار REST، یک سبک معماری برای برنامه‌ها و خدمات وب است. ساخت برنامه‌های تحت وب مطابق با اصول REST به‌عنوان یک راهکار عالی در نظر گرفته می‌شود. فلسک اصول REST را به‌صورت ذاتی اجرا می‌کند و مسیرهایی برای روش‌های مختلف HTTP به صورت جداگانه تعریف می نماید.

مقایسه Django و Flask از نظر اجرای REST

تصویر(5) 

این بدان معنا نیست که نمی‌توانید یک API RESTful در جنگو ایجاد کنید. فریم‌ ورک REST جنگو پکیجی برای توسعه API های وب است که view های مبتنی بر کلاس، یک API قابل مرور و بسیاری از ویژگی‌های مفید دیگر را فراهم می‌کند. اکثر برنامه های وب با داده سر و کار دارند. داده ها در دیتابیس ها ذخیره می شوند که توسط سرویس دهندگان مختلف ارائه می گردند.

Django دارای نگاشت شیء-رابطه ای (ORM) داخلی است. ORM به شما امکان می دهد داده های دیتابیس را مانند اشیاء در کد، دستکاری کنید. ORM جنگو از PostgreSQL، MariaDB، MySQL، Oracle و SQLite پشتیبانی می کند. در تصویر زیر آنچه توسعه دهندگان Django تمایل به انتخاب دارند قابل مشاهده است:

مقایسه Django و Flask - انتخاب دیتابیس بک اند جنگو

تصویر(6)

اگر قصد دارید داده ها را در دیتابیس های غیر رابطه ای مانند MongoDB یا Redis ذخیره کنید، در نظر داشته باشید که Django به صورت پیش فرض از آنها پشتیبانی نمی کند. طبق نظرسنجی بالا، تنها 6 درصد از توسعه دهندگان دیتابیس هایی که به طور رسمی توسط Django پشتیبانی نمی شوند را استفاده می کنند.

یکی دیگر از ویژگی هایی که مدیریت پایگاه داده را در برنامه های Django تسهیل می کند، سیستم مهاجرت (migration) است. Django به طور خودکار بر اساس تغییراتی که در کد برنامه ایجاد می کند، migration ها را خودکار انجام می دهد و سپس آنها را به پایگاه داده متصل می نماید. سیستم های migration مبتنی بر پایگاه داده هستند و می توانند توسط کنترل نسخه، امکان بازگردانی (rollback) را فراهم آورند.

برای کار با migration ها از ابزار داخلی manage.py استفاده می شود. این ابزار مجموعه ای از دستورات را برای مدیریت مهاجرت ها ارائه می دهد. در Flask هيچ چيز به صورت داخلی وجود ندارد اما تقریبا هر چیزی را می توان با Flask اجرا کرد. به عنوان مثال، می توانید از SQLAlchemy، Flask-Peewee یا Flask-Pony برای ORM استفاده کنید یا داده های خود را در دیتابیس های NoSQL با Flask-PyMongo، Flask-Cassandra یا Flask-Redis ذخیره نمایید.

احراز هویت و مجوزدهی

احراز هویت به معنای کنترل افرادی است که می توانند به برنامه تحت وب شما دسترسی داشته باشند، در حالی که مجوزدهی، ارائه مجوزهای خاص به افراد دارای دسترسی است. مقایسه Django و Flask از نظر احراز هویت و مجوزدهی در ادامه انجام خواهد شد.

سیستم احراز هویت داخلی Django هر دو مورد را مدیریت می کند. این سیستم از کاربران و گروه ها نیز پشتیبانی می نماید و ابزارهایی برای اعطا و بررسی مجوزها ارائه می‌دهد. همچنین بسته‌های جانبی متعددی برای قابلیت‌های پیشرفته، از جمله Single sign-on یا SSO و احراز هویت دو عاملی وجود دارد.

همچنین Django با یک رابط کاربری جهت مدیریت ارائه می شود و محیطی آماده برای مدیریت محتوا نیز ارائه می دهد. پس از ثبت مدل های خود در admin.py، می توانید عملیات CRUD (ایجاد، خواندن، بروزرسانی، حذف) را روی آنها انجام دهید. اکثریت قریب به اتفاق توسعه دهندگانی که در نظرسنجی توسعه دهندگان Django شرکت کرده بودند، اپلیکیشن admin و auth را بسیار مفید می دانند.

مقایسه Django و Flask - انتخاب برنامه توسعه جنگو

تصویر(7)

برای فعال کردن برنامه مدیریت جنگو، دو مرحله لازم است:

۱. آن را به لیست برنامه‌های نصب شده در فایل `settings.py` اضافه کنید.

۲. مسیری برای `/admin/` در فایل`urls.py` خود تعریف نمایید.

در مقایسه Django و Flask، فریمورک فلسک برخلاف جنگو، به دلیل سبک بودن، هیچ ویژگی احراز هویت یا مجوزدهی پیش فرضی ارائه نمی‌دهد. با این حال، می‌توانید از افزونه‌هایی بدین منظور استفاده کنید که با برنامه فلسک شما ادغام می‌شوند.

به عنوان مثال:

  • Flask-Admin: این افزونه یک رابط مدیریت را با پشتیبانی از ORM (Object-Relational Mapper) ارائه می‌کند.
  • Flask-Login و Flask-Security: این افزونه‌ها امکانات ضروری احراز هویت را به برنامه فلسک شما اضافه می‌کنند.

نکته منفی این است که آنها بخشی از فریمورک فلسک نیستند و چرخه انتشار خاص خود را دارند. این موضوع ممکن است در آینده منجر به مشکلات سازگاری معکوس با نسخه‌های قدیمی‌تر افزونه‌ها شود.

آزمایش

آزمایش یک بخش جدایی‌ناپذیر از توسعه پروژه های حرفه‌ای تحت وب است. در ادامه به ابزارهایی که محبوب‌ترین فریم ورک‌های وب را برای آزمایش برنامه‌ها ارائه می دهند، پرداخته می شود. جنگو و فلسک از ابزار آزمایش سازگار با ماژول unittest پایتون، به صورت پیشفرض بهره می‌برند. آنها همچنین یک کلاینت تست برای ارسال درخواست‌های HTTP به برنامه ارائه می‌کنند.

برای مقایسه Django و Flask یکی از تفاوت‌های اندک، در نحوه مدیریت دیتابیس ها طی آزمایش نهفته است. اگر تست‌های شما شامل عملیات پایگاه داده می‌شوند، جنگو دیتابیس های تست جداگانه‌ای برای آنها ایجاد می‌کند. در فلسک، توسعه‌دهندگان باید به صورت دستی اطمینان حاصل کنند که پایگاه داده اصلی آنها تحت تأثیر تست‌ها قرار نمی‌گیرد. افزونه‌های جانبی مانند Flask-SQLAlchemy می‌توانند در این زمینه کمک کنند.

مقایسه Django و Flask - انتخاب فریم ورک برای تست

تصویر(8)

اگر می‌خواهید از قابلیت‌های پیشرفته کتابخانه‌های تخصصی برای آزمایش، مانند pytest، بهره‌مند شوید، می‌توانید از pytest-flask یا pytest-django استفاده کنید.

معماری

همان‌طور که احتمالاً می‌دانید، دو سبک اصلی در معماری نرم‌افزار وجود دارد: معماری یکپارچه (Monolithic) و معماری میکروسرویس‌ها. برنامه‌های یکپارچه یا Monolithic برنامه‌های «معمولی» هستند. آنها روش کدنویسی واحدی دارند که تحت یک زبان برنامه‌نویسی نوشته شده و به صورت یک واحد ساخته و اجرا می‌شوند. همچنین اغلب از یک پایگاه داده واحد استفاده می‌کنند.

از طرف دیگر، معماری میکروسرویس‌ها شامل توسعه مجموعه‌ای از برنامه‌های کوچک است که هر واحد مسئولیت کاری خاص را بر عهده دارد و از طریق یک API با دیگر واحدها ارتباط برقرار می‌کند. هر میکروسرویس پایگاه داده خود را دارد، به طور مستقل اجرا و مقیاس‌دهی می‌شود و به طور جداگانه از کار می‌افتد، بدون اینکه کل سیستم را مختل کند.

جنگو (Django) جهت توسعه پروژه‌هایی با چندین اپلیکیشن مورد استفاده قرار می گیرد، جایی که هر اپلیکیشن یک عملکرد خاص را بر عهده دارد. ممکن است شبیه به میکروسرویس‌ها به نظر برسد، اما در واقع این‌گونه نیست. همچنان یک نحوه کد نویسی واحد و اغلب یک پایگاه داده واحد وجود دارد.

پنجره ابزار Django Structure

فریم‌ورک سبک وزن Flask به نظر می‌رسد انتخابی ایده‌آل برای میکروسرویس‌ها باشد. با Flask، می‌توانید به راحتی مجموعه‌ای از اپلیکیشن‌های سبک ایجاد کنید که هر یک تنها ابزارها و افزونه‌های مورد نیاز خود را دارد. رعایت کامل اصول RESTful نیز در ایجاد ارتباط‌های بدون حالت (stateless) بین میکروسرویس‌ها کمک بزرگی خواهد کرد.

مقایسه Django و Flask برای میکروسرویس ها

تصویر(9)

جنگو می‌تواند دقیقاً به همان روش استفاده شود، اگرچه در این حالت، اجزای سیستم به دلیل همراه داشتن همه امکانات جنگو به آن اندازه فشرده نخواهند بود اما تا زمانی که بتوانید از هر منابع موجود برای میکروسرویس خاص استفاده کنید، ممکن است برای دسترسی به قابلیت‌های خاص جنگو، یک میکروسرویس جنگو ایجاد کنید.

منحنی یادگیری

مقایسه Django و Flask از نظر منحنی یادگیری دارای اهمیت می باشد. جنگو یک فریم‌ورک کامل است که منجر به منحنی یادگیری چالش‌برانگیزتری می‌شود. از سوی دیگر، نیازی به یادگیری اطلاعاتی جز جنگو ندارید. همه موارد مورد نیاز یک تازه‌کار، مانند ORM، احراز هویت، مجوزدهی و موارد دیگر، در بسته اصلی موجود است که مستندات گسترده‌ای نیز دارد.

یک اپلیکیشن Flask می‌تواند در عرض چند ثانیه با نوشتن تنها چند خط کد در فایلی واحد ایجاد شود. بنابراین، اگر به دنبال شروع سریع هستید، Flask ممکن است انتخاب بهتری باشد. با این حال، باید آماده شناسایی و نصب افزونه‌ها و بسته‌های دیگر باشید. در عین حال، پروژه‌های جنگو معمولاً معماری مختصرتر و سازگارتری دارند. این امر باعث کاهش زمان ورود به پروژه برای توسعه‌دهندگانی می‌شود که به پروژه‌های در حال اجرا می‌پیوندند.

نتیجه‌گیری

در این مقاله تلاش شد تا مقایسه Django و Flask به صورت جامع انجام شود. در نهایت، انتخاب بین فلسک یا جنگو به نیازها و شرایط خاص پروژه شما بستگی دارد. هر دو فریم‌ورک وب پایتون برای اجرای فرآیندهای مختلف مناسب هستند اما در جنبه‌های متعددی با یکدیگر تفاوت دارند. هر توسعه‌دهنده با توجه به مهارت‌ها، اهداف و ماهیت پروژه‌های خود، تصمیم می‌گیرد که کدام فریم‌ورک را انتخاب کند.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *