ساب دامنه یا ساب دایرکتوری : کدام یک برای سئو بهتر است؟
مقالات تخصصی IT و هاستینگ

ساب دامنه یا ساب دایرکتوری : کدام یک برای سئو بهتر است؟

یکی از بزرگترین بحث ها در سئو بحث ساب دایرکتوری در مقابل ساب دامنه است.

کدام یک برای سئو بهتر است؟ آیا واقعاً تفاوتی دارند؟ اگر وبلاگی در زیر دامنه میزبانی می شود، آیا باید آن را به یک ساب دایرکتوری منتقل کنید؟ موضع گوگل در این باره چیست؟

این موارد تنها چند مورد از سوالاتی هستند که معمولاً در انجمن های سئو و شبکه های اجتماعی مطرح می شود و اغلب بپاسخ های متفاوتی نیز برای آنها ذکر می گردد.

در این مقاله تلاش شده است تا به این سوالات پاسخی واضح داده شود که بحث در مورد "ساب دامنه در مقابل ساب دایرکتوری" حل شود. لذا تمرکز بیشتر بر مباحث فنی سئو خواهد بود.

به طور ویژه موارد زیر در این مقاله بررسی می شود: 

  • مفاهیم ساب دامنه و ساب دایرکتوری
  • گوگل درباره ساب دامنه و ساب دایرکتوری چه می گوید؟
  • ساب دایرکتوری: بحث سئو
  • ساب دایرکتوری: چالشها
  • ساب دامنه یا ساب دایرکتوری: کدام یک بهتر است؟

مفاهیم ساب دامنه و ساب دایرکتوری

قبل از اینکه بررسی شود کدام یک برای سئو بهتر است، ابتدا نگاهی سریع به تفاوت فنی بین ساب دامنه ها و ساب دایرکتوری ها خواهد شد.

سئو ساب دامنه یا ساب دایرکتوری

تصویر(1)

ساب دامنه (Subdomain) : 

Blog.yourdomain.com

ساب دایرکتوری (Subdirectory) :

yourdomain.com/blog/

اساساً، یک ساب دامنه فرزندی از دامنه اصلی است و بعضی اوقات برای میزبانی موارد زیر از آنها استفاده می شود:

  • بلاگ ها
  • فروشگاه های تجارت الکترونیکی (وقتی این موارد بخشی از یک سایت بزرگتر هستند.)
  • بین المللی سازی (وب سایت های مختلف برای هدف قرار دادن بازارهای مختلف با زبان های مختلف)
  • سایت های مجزا برای موبایل
  • فرم های نقل و قول

توجه داشته باشید که در ساب دایرکتوری (همچنین به عنوان زیر پوشه یا ساب فولدر نیز شناخته می شود) ،به طور مثال / blog / در مسیر دامنه اصلی قرار دارد. این بخشی از وب سایت اصلی yourdomain.com است به همان روشی که هر صفحه دیگری در آن قرار دارد. به طور کلی، این مورد فقط یک صفحه  از یک وب سایت است.

اما یک ساب دامنه خارج از مسیر دامنه اصلی قرار دارد. یک ساب دامنه همیشه هنگام مشاهده یک URL قبل از دامنه اصلی قرار می گیرد، در حالی که یک ساب دایرکتوری همیشه پس از آن آورده می شود.

اگر در حال حاضر مطمئن نیستید که سایت شما از چند ساب دامنه استفاده می کند یا اصلاً از آن استفاده می کند، می توانید از ابزار موجود در سایت Semrush برای مشاهده ساختار سایت خود، از جمله زیر دامنه ها استفاده کنید:

سئو ساب دامنه یا ساب دایرکتوری

تصویر(2)

فقط مطمئن شوید که در تنظیمات گزینه "'including all subdomains" در بخش "crawl scope" انتخاب شده باشد.

سئو ساب دامنه یا ساب دایرکتوری

تصویر(3)

چرا چنین مبحث مهمی در میان کاربران انجمن های سئو و شبکه های اجتماعی بین ساب دامنه و ساب دایرکتوری وجود دارد؟ و کدام یک از آنها در رتبه بندی SERPS بهتر از دیگری است؟

تشریح مبحث

لازم است تا در این بخش یک مساله روشن شود. ساختار وب سایت شما به طور قابل توجهی بر عملکرد جستجوی ارگانیک شما تأثیر می گذارد. انتخاب بین ساب دامنه یا ساب دایرکتوری برای مناطق خاصی از سایت شما می تواند به رشد سایت کمک کند یا مانع رشد آن شود. اما، مواردی نیز وجود دارد که اگر بخشی از سایت خود را در یک ساب دامنه میزبانی کنید منطقی تر است.

بحث فوق ناشی از این واقعیت است که Google ساب دامنه ها را به عنوان موجودیت جداگانه از دامنه اصلی شما تلقی می کند، بیشتر به این دلیل که برخی وب سایت ها محتوای مختلفی را در ساب دامنه ها قرار می دهند که واقعاً نباید با سایت اصلی مرتبط باشند. یا در برخی موارد، این ساب دامنه های دامنه اصلی، توسط افراد مختلف کنترل می شوند.

در ادامه مثال ذکر شده در بالا :

  • yourdomain.com/blog/ به عنوان بخشی از yourdomain.com توسط الگوریتم Google تلقی می شود.
  • blog.yourdomain.com به عنوان بخشی از yourdomain.com تلقی نمی گردد بلکه به عنوان قسمتی جداگانه ای در نظر گرفته می شود.

این بدان معنا است که هنگام رتبه بندی دامنه اصلی، محتوا (و دارایی های ارزشمند آن مانند بک لینک) که در یک زیر دامنه میزبانی می شود توسط الگوریتم Google در نظر گرفته نمی شود.

تقریبا به نظر می رسد که در رتبه بندی، محتوای ساب دامنه جدا از دامنه اصلی محاسبه می شود و فکر کردن به این موضوع می تواند باعث شفافیت شود.

گرچه به نظر نمی رسد گزینه خوبی باشد، اما گاهی اوقات منطقی است که یک ساب دامنه به عنوان بخش جداگانه ای از دامنه اصلی دیده شود، مخصوصا زمانی که ساب دامنه ها باید نمایانگر مشاغل یا بخش های جداگانه باشند.

عموماً یک ساب دامنه (از طریق یک منوی ناوبری یا پیوندهای داخلی) به دامنه اصلی پیوند داده می شود، اما گاهی اوقات نیز اینطور نخواهد بود. این یک عامل کلیدی است و می بایست در زمان راه اندازی سایت (یا بخش جدیدی از آن) تصمیم بگیرید که از کدام راه استفاده نمایید.

Google درباره ساب دامنه ها و ساب دایرکتوری ها چه می گوید؟

قطعاً اینگونه نیست که گفته شود ساب دایرکتوری ها برای سئو خوب هستند و ساب دامنه ها بد هستند. قضیه به این سادگی نیست.

ساب دایرکتوری ها: بحث SEO

اگر گوگل می گوید که استفاده از ساب دامنه ها خوب است، پس مشکل چیست؟

برای پاسخ به این سوال، باید دو مورد از 3 فاکتور برتر رتبه بندی گوگل را مرور کنید:

  • محتوا
  • لینک ها (پیوندها)

آیا به دلیل میزبانی محتوای وبلاگ سایت خود در یک ساب دامنه مجازات خواهید شد؟ خیر. اما آیا در صورت قرار گرفتن در دامنه اصلی، این محتوا (و هر پیوند) می تواند به رتبه بندی بهتر شما کمک کند و بازدید بیشتری داشته باشد؟ بله!

اگر محتوا و پیوندها بین یک ساب دامنه و دامنه اصلی تقسیم شده باشد، "authority" یا اعتبار سایت در آن دو بخش کمتر از زمانی است که همه موارد در دامنه اصلی قرار داشته باشند (با استفاده از ساب دایرکتوری ها).

به همین دلیل زمانی که ساب دامنه ها به ساب دایرکتوری منتقل می شوند، یک افزایش در میزان بازدید و ترافیک (در مقایسه با دو بخش جداگانه) مشاهده می شود.

برای مثال، به جدول زیر که اندی چادویک به اشتراک گذاشته است نگاه کنید و نتیجه انتقال وبلاگ او (که قبلا در یک ساب دامنه میزبانی می شد) به دامنه اصلی (اکنون به عنوان ساب دایرکتوری) و رشد آن را بررسی نمایید.

سئو ساب دامنه یا ساب دایرکتوری

تصویر(4)

داستان های زیادی از موفقیت کسانی که محتوایشان را از ساب دامنه به ساب دایرکتوری انتقال داده اند، وجود دارد. در زیر می توانید مشاهده کنید  وقتی که یکی از مشتریان استیون کنورایت وبلاگ خود را از ساب دامنه به ساب دایرکتوری منتقل کرده است چه اتفاقی افتاده است : 

سئو ساب دامنه یا ساب دایرکتوری

  تصویر(5)

بنابراین موردی که در اینجا اتفاق می افتد این است که ساب دایرکتوری از قدرت (محتوا و لینک) و اهمیت برخوردار است و وقتی که این قدرت با دامنه اصلی ادغام می شود، نتیجه آن افزایش بیشتر قدرت (افزایش بازدید واقعی) است.

اساساً، محتوای عالی که بک لینک عالی به دست می آورد، زمانی که به جای ساب دامنه، روی ساب دایرکتوری قرار دارد همیشه نتیجه بهتری در سئو کسب می کند.

ساب دایرکتوری ها: چالش ها

در یک دنیای ایده آل، شما کنترل کاملی بر استفاده از ساب دامنه ها یا ساب دایرکتوری ها برای مناطق مختلف سایت خود خواهید داشت. اما واقعیت این است معمولا این موضوع خیلی ساده نیست و برای کار بر روی آن می بایست به محدودیت های فنی توجه کرد.

این محدودیت ها می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • عدم امکان راه اندازی سایت های بین المللی در ساب دایرکتوری ها (به عنوان مثال yourdomain.com/us/ و yourdomain.com/es/)
  • توسعه دهندگانی که نمی خواهند وبلاگ وردپرس را در همان سرور فروشگاه تجارت الکترونیکی میزبانی کنند.
  • تمایل به استفاده از یک بستر وبلاگ نویسی اختصاصی به جای وبلاگ داخلی تجارت الکترونیکی
  • فرم نقل قول یا غیره که به دلیل نوشتن در زبانهای مختلف و کدگذاری، قادر به نشستن در همان سرور سایت اصلی نیست.

این موارد فقط چند مثال بودند تا بتوانید تصمیم بگیرید که می خواهید از ساب دامنه استفاده نمایید یا ساب دایرکتوری؟

به عنوان مثال، Shopify شما را مجبور می کند از ساب دامنه ها برای فروشگاههای بین المللی استفاده کنید(de.yourdomain.com به جای yourdomain.com/de/) و امکان استفاده از آن در ساب دایرکتوری ها وجود ندارد.

به همین ترتیب، اگر شما می خواهید از یک وبلاگ وردپرسی استفاده کنید و سایت شما با CMS راه اندازی شده باشد که اجازه راه اندازی بر روی سرور دیگری را ندهد، یک توسعه دهنده معمولاً پیشنهاد می کند از یک ساب دامنه برای سهولت استفاده کنید (اگرچه استفاده از پروکسی معکوس در این سناریو گاهی ممکن است).

زیر دامنه یا زیر شاخه: کدام یک مناسب است؟

قطعا هنوز هم سردرگمی زیادی در این مورد وجود دارد که آیا ساب دامنه ها می توانند به سئو سایت شما آسیب برسانند یا نه،اختلاف نظرهای زیادی در مورد اینکه Google با این موارد متفاوت برخورد می کند یا نه وجود دارد.

در بیشتر موارد، انجمن SEO موافقت می کند که اگر محدودیت های فنی، محدودیت های قانونی در کشورهای مختلف و غیره وجود نداشته باشد، شما باید محتوای خود را به جای ساب دامنه در یک ساب دایرکتوری میزبانی کنید.

اگر دلیلی برای استفاده از ساب دامنه وجود دارد، نباید این مورد را نادیده بگیرید اما در بیشتر موارد، یک ساب دایرکتوری از نظر SEO نسبت به ساب دامنه ها اولویت دارد. با این حال، ملاحظاتی وجود دارد که باید قبل از تصمیم گیری درباره آنها فکر کنید.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *