گاهی ممکن است در وردپرس، با پیغام خطای Error Establishing a Database Connection مواجه شوید. این خطا موجب عدم دسترسی کاربران به سایت شما خواهد شد و هنگامی رخ می دهد که وردپرس نمی تواند به پایگاه داده متصل شود. موارد گوناگونی بر اتصال وردپرس به پایگاه داده تاثیر گذار هستند. اگر در شروع یک کسب و کار هستید پیدا کردن و رفع خطا ممکن است برایتان دشوار باشد. در این مقاله به بررسی نحوه رفع خطای Error Establishing a Database Connection پرداخته می شود.
دلیل ایجاد خطای Error Establishing a Database Connection چیست؟
نمایش خطای Error Establishing a Database Connection یا خطا در برقراری ارتباط با پایگاه داده در سایت، می تواند به دلایلی مانند درج اطلاعات نادرست در تنظیمات وردپرس، عدم پاسخگویی سرور و مشکلات کلی دیتابیس رخ دهد.
تصویر(1)
دیتابیس نرم افزاری است که به موجب آن قادر خواهید بود اطلاعات را در نرم افزار های دیگر ذخیره سازی، سازماندهی و بازیابی کنید.
به عنوان مثال سیستم مدیریت محتوای وردپرس، از یک پایگاه داده برای ذخیره محتوا و اطلاعات سایت شما استفاده می کند. همچنین با هر بار ورود بازدیدکننده ای به سایت شما، اتصال به پایگاه داده برقرار خواهد شد.
وردپرس به منظور اتصال به پایگاه داده به اطلاعات زیر نیاز دارد:
- نام پایگاه داده
- نام کاربری پایگاه داده
- رمز پایگاه داده
- سرور پایگاه داده
این اطلاعات در فایل wp-config.php که فایل پیکربندی وردپرس محسوب می شود، ذخیره خواهد شد. در صورتی که هر یک از این موارد صحیح نباشند، وردپرس نمی تواند به پایگاه داده متصل شود و شما خطای Error Establishing a Database Connection را مشاهده خواهید کرد.
این یک خطای رایج در وردپرس است. همچنین این خطا ممکن است به علت از کار افتادن سرور پایگاه داده یا خرابی فایل های دیتابیس نیز رخ دهد.
رفع خطای Error Establishing a Database Connection در وردپرس
1. صحت اطلاعات درج شده در فایل wp-config.php را بررسی کنید
رایج ترین دلیل خطای Error Establishing a Database Connection در وردپرس، صحیح نبودن اطلاعات درج شده در فایل wp-config.php می باشد. اگر به تازگی وب سایت وردپرسی خود را به یک سرویس هاست جدید انتقال داده اید، احتمالا دلیل نمایش خطا همین مورد است.
در صورتی که پیش از این هیچ گاه فایل wp-config.php را ویرایش نکرده اید، توصیه می شود مطالب زیر را به منظور دسترسی و ویرایش فایل wp-config.php مطالعه نمایید:
وارد "File Manager" در سرویس سی پنل خود شوید.
تصویر(2)
در این بخش می بایست به پوشه "public_html" (شماره1) مراجعه، فایل "wp-config.php" (شماره2) را انتخاب کرده و روی گزینه "Edit" (شماره3) کلیک نمایید.
در نظر داشته باشید که اگر از ادان دامنه یا ساب دامنه استفاده می کنید، فایل wp-config.php را می بایست در مسیر تنظیم شده برای آنها، بیابید.
تصویر(3)
در صفحه باز شده به دنبال قطعه کد زیر باشید:
// ** MySQL settings - You can get this info from your web host ** //
/** The name of the database for WordPress */
define( 'DB_NAME', 'database_name_here' );
/** MySQL database username */
define( 'DB_USER', 'username_here' );
/** MySQL database password */
define( 'DB_PASSWORD', 'password_here' );
/** MySQL hostname */
define( 'DB_HOST', 'localhost' );
در قدم اول می بایست از درستی اطلاعات درج شده در فایل wp-config.php که شامل نام پایگاه داده، نام کاربری، رمز عبور است اطمینان حاصل نمایید.
این اطلاعات را می توانید از طریق سرویس هاست خود به سادگی متوجه شوید، برای این منظور ابتدا به کنترل پنل هاست سی پنل خود مراجعه، سپس روی گزینه "MySQL® Databases" کلیک نمایید. در نظر داشته باشید که این مورد برای هاست های دایرکت ادمین نیز صادق بوده و لازم است تا از بخش های متناظر اقدام نمایید.
تصویر(4)
هم اکنون در صفحه باز شده مطابق با تصویر زیر از بخش "Current Databases" می توانید نام پایگاه داده و نام کاربری خود را مشاهده نمایید.
تصویر(5)
همچنین از بخش "Current Users" می توانید به نام کاربری و گزینه تغییر پسورد خود دسترسی داشته باشید.
مطابق با تصویر زیر جهت تغییر پسورد یوزر دیتابیس خود روی گزینه "Change Password" کلیک نمایید.
تصویر(6)
همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، برای انتخاب یک رمز عبور قوی می توانید از گزینه "Password Generator" استفاده کنید.
تصویر(7)
با کلیک روی گزینه Password Generator در مرحله قبل، یک پنجره پاپ آپ باز می شود، طبق تصویر زیر ابتدا گزینه "I have copied this password in a safe place." (شماره1) را جهت کپی پسورد ایجاد شده در فیلدهای پسورد، انتخاب کرده و سپس جهت اعمال تغییرات روی گزینه "Use Password" (شماره2) کلیک نمایید.
تصویر(8)
بعد از تصدیق اطلاعات نام پایگاه داده، نام کاربری و رمز عبور، می توانید فایل wp-config.php را باز نموده و در صورت نیاز اطلاعات درج شده در آن را تغییر دهید.
در نهایت، وضعیت وب سایت خود را مورد بررسی قرار دهید تا مشاهده کنید آیا خطا رفع شده است یا خیر.
اگر همچنان خطا در وب سایت خود مشاهده می کنید این بدان معنا است که مشکل از بخش دیگری می باشد. در ادامه به بررسی موارد دیگر پرداخته می شود.
2. اطلاعات سرور میزبان پایگاه داده خود را بررسی کنید
بعد از اطمینان از صحت اطلاعات نام کاربری، نام پایگاه داده و رمز عبور، لازم است تا از سرور پایگاه داده خود مطمئن شوید.
اغلب شرکت های هاستینگ از localhost به عنوان سرور پایگاه داده استفاده می کنند. اما برخی شرکت های هاستینگ برای پایگاه داده، سرور های جداگانه ای به کار می برند. در این شرایط سرور پایگاه داده شما localhost نخواهد بود.
برای اطمینان از نام سرور میزبان پایگاه داده خود، می توانید از پشتیبانی شرکت میزبانی وب سایت خود کمک بگیرید.
3. تعمیر پایگاه داده
در صورتی که در بخش مدیریت وب سایت خودتان (example.com/wp-admin) خطای متفاوتی مانند One or more database tables are unavailable. The database may need to be repaired مشاهده کردید، نیاز است اقدام به تعمیر پایگاه داده نمایید.
به منظور رفع مشکل، قطعه کد زیر را درون فایل wp-config.php، پیش از خط That’s all, stop editing! Happy blogging قرار دهید:
پس از قرار دادن این قطعه کد و وارد کردن آدرس زیر در مرورگر، قادر خواهید بود به بخش تنظیمات پایگاه داده دسترسی داشته باشید:
http://www.example.com/wp-admin/maint/repair.php
فراموش نکنید که به جای example.com می بایست نام دامنه خود را وارد نمایید.
تصویر(9)
نکته مهم: به منظور دسترسی به صفحه تعمیر پایگاه داده، نیازی به اطلاعات ورود نمی باشد. بنابراین پس از اتمام تعمیر و بهینه سازی پایگاه داده خود، نیاز است تا قطعه کد قرار داده شده در فایل wp-config.php را حذف نمایید.
4.سرور پایگاه داده خود را بررسی کنید.
اگر با انجام راهکار های مطرح شده در این مقاله مشکل رفع نشد، ممکن است سرور پایگاه داده شما (سرور MySQL) از کار افتاده باشد.
این اتفاق ممکن است به دلیل افزایش ترافیک سرور رخ دهد. به عبارتی با افزایش ترافیک، سرور قادر به بارگذاری اطلاعات نخواهد بود (خصوصا زمانی که در حال استفاده از هاست اشتراکی هستید، ممکن است با این مشکل مواجه شوید).
در این شرایط وب سایت شما با کندی مواجه خواهد شد. بنابراین، بهترین راهکار این است که از شرکت ارائه دهنده سرور و هاست خود کمک بگیرید و جویا شوید که آیا سرور پایگاه داده شما کار می کند یا خیر.
اگر سایت های دیگری روی همان سرور دارید، می توانید آنها را بررسی کرده تا از شرایط سرور خود مطلع شوید. در غیر این صورت به منظور بررسی شرایط سرور، می توانید به بخش phpmyadmin در سرویس هاست خود مراجعه و اتصال را چک کنید.
در صورتی که مشکلی در اتصال به phpmyadmin وجود نداشت باید بررسی نمایید که آیا کاربر (user) دیتابیس، دسترسی کافی را دارد یا خیر. برای این منظور باید یک فایل با نام testconnection.php ایجاد نموده و قطعه کد زیر را در آن قرار دهید:
$link = mysqli_connect('localhost', 'username', 'password');
if (!$link) {
die('Could not connect: ' . mysqli_error());
}
echo 'Connected successfully';
mysqli_close($link);
?>
دقت کنید که می بایست نام کاربری (username) و رمز عبور (password) دیتابیس خود را به درستی در کد فوق جایگزین نمایید. در نهایت می توانید فایل مد نظر را روی سرویس هاست خود بارگذاری کرده و از طریق مرورگر آن را اجرا کنید:
example.com/testconnection.php
اگر با اجرای فایل، پیغام Connected successfully نمایش داده شد، به این معنا است که کاربر شما دسترسی های لازم را دارد و به منظور رفع خطا، می بایست موارد دیگر را بررسی نمایید.
توصیه می شود مجددا به فایل wp-config.php مراجعه نموده و صحت اطلاعات درج شده را چک کنید. (جهت اشکالات تایپی)
روش های دیگر برای رفع خطای اتصال پایگاه داده در وردپرس
اگر با انجام راهکار های مطرح شده در بالا نتوانستید خطای اتصال پایگاه داده در سایت خود را رفع کنید. بهتر است از مواردی که در ادامه به بررسی آنها پرداخته می شود استفاده نمایید.
- URL سایت وردپرس را به روز کنید
سعی کنید تا از بخش phpmyadmin در سرویس هاست خود، URL وب سایت وردپرسی خود را بروزرسانی کنید. برای این منظور مطابق با تصویر زیر، وارد هاست سی پنل خود شوید، سپس روی گزینه "phpmyadmin" کلیک نمایید. در نظر داشته باشید که این مورد برای هاست های دایرکت ادمین نیز صادق بوده و لازم است تا از بخش های متناظر اقدام نمایید.
تصویر(10)
پس از ورود به محیط phpmyadmin، پایگاه داده مورد نظر خود را انتخاب نموده و در ادامه روی گزینه "SQL" در بالای صفحه کلیک نمایید سپس کوئری زیر را وارد کنید:
UPDATE wp_options SET option_value='example.com' WHERE option_name='siteurl'
در عبارت فوق به جای بخش "example.com"، نیاز است آدرس وب سایت خود را وارد نمایید. توجه کنید که نام wp_options را مطابق با پیشوند جداول دیتابیس خود تغییر دهید زیرا این امکان وجود دارد که در برخی مواقع پیشوند جداول وردپرس متفاوت باشد.
تصویر(11)
- ریبوت کردن وب سرور
افرادی که در حال استفاده از سرور های مجازی (VPS) یا اختصاصی هستند، پیشنهاد می شود ریبوت کردن سرور خود را امتحان کنند. با این کار، وب سرور و پایگاه داده شما restart شده و خطاهای احتمالی آن رفع خواهد شد.
- از شرکت ارائه دهنده سرور و هاست خود کمک بگیرید
اگر با انجام راهکار های مطرح شده پیغام خطای Error Establishing a Database Connection رفع نشد، می توانید از شرکت ارائه دهنده سرور و هاست خود کمک بگیرید. همه شرکت های هاستینگ خوب در عیب یابی وردپرس به شما کمک خواهند کرد، آنها یا خودشان این مشکل را برایتان رفع می کنند و یا در خصوص رفع خطا راهنمایی های لازم را انجام می دهند.
در صورت استفاده از سرویس های میهن وب هاست، می توانید از طریق لینک زیر با پشتیبانی در ارتباط باشید:
جمع بندی:
یکی از خطای های رایج که در وردپرس رخ می دهد Error Establishing a Database Connection می باشد که با انجام راهکار های مطرح شده در این مقاله، اغلب اوقات این پیغام خطا رفع خواهد شد.