وب دایرکتوری یا Web Directory چیست
مقالات تخصصی IT و هاستینگ

وب دایرکتوری یا Web Directory چیست و چه مزایای دارد؟

طبقه بندی اطلاعات و سایت ها بر حسب محتوا مهم است. ابزاری به نام "وب دایرکتوری" یا "فهرست وب" وجود دارد که مخصوص طبقه بندی سایت ها می باشد. در ادامه این مقاله جزئیات بیشتری از وب دایرکتوری یا Web Directory را مطالعه خواهید نمود.

با ثبت نام سایت خود در یک وب دایرکتوری، می توانید تا حد امکان کاربران بیشتری را با سایت خود آشنا نموده و آنها را جذب نمایید. با استفاده از این روش، امکان افزایش ترافیک وب سایت نیز وجود دارد. کاربران عموما از سایت های وب دایرکتوری یا Web Directory برای دسترسی سریعتر به اهداف خود استفاده می کنند.

وب دایرکتوری یا Web Directory و مزایای استفاده از آن

تصویر(1)

مفهوم وب دایرکتوری یا Web Directory چیست؟

وب دایرکتوری، وب سایتی است که حاوی لیستی از لینک ها به سایت های دیگر می باشد و همه آنها دارای یک دسته بندی موضوعی هستند.

در واقع، برخلاف موتورهای جستجو که لیستی از وب سایت های مرتبط با کلمات کلیدی کاربر را در اختیار کاربران قرار می دهند، وب دایرکتوری، سایت ها را تنها بر اساس نوع محتوا و فعالیت، دسته بندی می کند.

تفاوت بین وب دایرکتوری و موتور جستجو

در یک وب دایرکتوری یا Web Directory، وب سایت ها بر اساس موضوع دسته بندی می گردند، در حالی که موتور جستجو، دسته بندی وب سایت ها را بر اساس کلمات کلیدی انجام می دهد.

علاوه بر این در وب دایرکتوری، موضوعات مرتبط و لینک های موجود، توسط انسان ها جمع آوری و فهرست می شوند اما در موتور جستجو، تمام لینک های موجود به طور خودکار توسط ربات ها جمع آوری و رتبه بندی می شوند.

با توجه به نکته ای که در مورد تفاوت بین موتور جستجو و وب دایرکتوری ذکر شد، می توان نتیجه گرفت که یک وب دایرکتوری که توسط انسان ایجاد شده است، نتایج مرتبط تری با موضوع جستجو شده ارائه می دهد. در موتورهای جستجو با توجه به اینکه سایت ها توسط ربات ها و بر حسب کلمات کلیدی فهرست می شوند، نتایج بعضا بی ربط هستند.

نحوه ایجاد یک وب دایرکتوری

همانطور که اشاره شد، وب دایرکتوری یا Web Directory که شامل لیستی از موضوعات مرتبط است توسط انسان تنظیم می شود و کل لیست به صورت دستی انتخاب می گردد. تمام اطلاعات مورد نیاز مانند عنوان، لینک سایت و … را باید یک شخص به صورت دستی در لیست اضافه کند.

وب دایرکتوری ممکن است به سایر وب سایت هایی که موضوعات مشابه با موارد موجود در لیست دارند اجازه دهد تا لینک خود را به صورت رایگان در آن ثبت کنند یا شاید مجبور باشند برای ثبت لینک خود هزینه ای بپردازند. همه اینها به نحوه عملکرد وب دایرکتوری بستگی دارد.

نحوه جستجو در وب دایرکتوری یا Web Directory

برای یافتن محتوای موردنظر در وب دایرکتوری، دو روش با نام های browse و search (مرور و جستجو)  وجود دارد. این روش ها کمک می کنند تا سایت های مختلف در لیست های مجزا دسته بندی شوند اما معمولاً یک ابزار جستجو در وب دایرکتوری وجود دارد که به شما امکان می دهد در کل سایت وب دایرکتوری، جستجو کنید.

جست و جو در وب دایرکتوری یا Web Directory

تصویر(2)

انواع وب دایرکتوری ها

همانطور که ذکر شد، ثبت لینک در این نوع فهرست ها، می تواند رایگان یا پولی باشد که منجر به ایجاد دو نوع وب دایرکتوری یا Web Directory شده است.

  • وب دایرکتوری رایگان: برای ثبت لینک در این فهرست ها، نیازی به پرداخت هزینه نیست.
  • وب دایرکتوری پولی: ثبت لینک در این نوع سایت ها مستلزم پرداخت هزینه است.

نکاتی برای کمک به ثبت لینک های وب سایت در وب دایرکتوری ها:

همواره لیستی از نام تمامی وب دایرکتوری هایی که لینک وب سایت خود را برای آنها ارسال کرده اید تهیه کنید تا زمان خود را برای ارسال مجدد به وب سایت های تکراری هدر ندهید. این لیستی که تهیه کرده اید در آینده نیز به شما کمک می کند زیرا اگر سایت دیگری طراحی کنید، می توانید آن را به همه فهرست های وب موجود در لیست، ارسال نمایید.

توصیه اکثر افراد متخصص این است که برای ثبت لینک در وب دایرکتوری یا Web Directory هزینه ای پرداخت نکنید و از دایرکتوری های رایگان استفاده نمایید. اما اگر وب دایرکتوری معتبر و ارزشمندی پیدا کردید که باید برای آن هزینه کنید، ارزش آن را دارد.

دایرکتوری های زیادی در اینترنت موجود است که برای انتخاب از بین آنها، زمان زیادی نیاز خواهید داشت. خوشبختانه با یک جستجو می توانید به لیست هایی از تمامی این وب سایت ها دسترسی داشته باشید که به ترتیب ارزش و اعتبار رتبه بندی می شوند. شما صرفا باید وب سایت هایی را انتخاب کنید که مرتبط با موضوع شما و از رتبه خوبی برخوردار باشند و لینک وب سایت خود را برای آنها ارسال نمایید. 

همچنین باید دسته بندی دایرکتوری مورد نظر خود را درست انتخاب کنید. زیرا اگر مدیر وب دایرکتوری یا Web Directory سایت شما را بی ربط به موضوعات موجود در گروه یا دارای کیفیت پایین تری نسبت به سایر وب سایت ها بداند، لینک سایت شما بلافاصله از وب دایرکتوری، حذف می شود.

در هنگام ثبت لینک وب سایت خود، باید در انتخاب عناوین و انتخاب موضوعات مرتبط دقت کنید. زیرا این عنوان ها به لینک هایی تبدیل می شوند که ارزش زیادی برای وب سایت شما خواهند داشت. در بخش توضیحات وب دایرکتوری، محتوایی که وارد می کنید اهمیت کمتری نسبت به عنوان دارند اما برای موفقیت باید تمامی کارها را با دقت انجام دهید تا وب سایت شما بیشتر مورد توجه قرار گیرد. شما باید حداقل 15 کلمه و حداکثر 50 کلمه را در توضیحات بگنجانید تا به نتایج بهتری برسید. در بعضی از سایت ها وقتی ثبت نام در دایرکتوری انجام شد، پس از مدتی باید ثبت نام خود را تمدید کنید.

با رعایت تمامی این نکات، از ثبت لینک وب سایت خود در وب دایرکتوری ها، نتایج قابل توجهی دریافت خواهید کرد.

مزایای ثبت لینک وب سایت در دایرکتوری وب چیست؟

اگر وب سایتی در دایرکتوری معتبر ثبت شده باشد، بدیهی است که ترافیک وب سایت افزایش می یابد و در صورتی که کاربران موضوع و محتوای وب سایت ثبت شده را با موضوع موردنظر خود یکی بدانند، از آن بازدید خواهند کرد.

از دیگر مزایای ثبت نام در این نوع فهرست ها، این است که لینک های مرتبط و معتبری را در وب سایت خود دریافت خواهید کرد. در صورت معتبر بودن وب دایرکتوری یا Web Directory، اعتبار و ارزش وب سایت شما نیز افزایش می یابد و لینک های بیشتری دریافت می کنید که تأثیر زیادی در بهینه سازی وب سایت خواهد داشت. به طور کلی، مدیران سایت ها ترجیح می دهند از وب سایت هایی که معتبر هستند، لینک دریافت کنند. 

یکی از این وب دایرکتوری های معتبر و ارزشمند، DMOZ است.

DMOZ چیست؟

DMOZ که با نام Open Directory Project نیز شناخته می‌شود، متعلق به شرکت AOL است. تیمی از ویراستاران داوطلب این وب دایرکتوری را ایجاد کرده و از آن نگهداری می‌کنند. این وب دایرکتوری یا Web Directory، از یک طراحی ویژه استفاده می‌ کند که آن را به یک فهرست معتبر تبدیل می نماید.

نحوه تبادل لینک در یک فهرست وب چگونه است؟

شما باید آدرس سایت خود را در وب دایرکتوری ثبت کنید. سپس لینک سایت وب دایرکتوری را نیز جهت تبلیغ در وب سایت خود قرار دهید تا تبادل لینک با وب دایرکتوری، به درستی انجام شود.

اگر تبادل به درستی و با موفقیت انجام نشود، آدرسی که در وب دایرکتوری ثبت کرده اید، تایید نمی شود. بنابراین تبادل لینک باید به درستی انجام گیرد.

تبادل لینک در وب دایرکتوری یا Web Directory

تصویر(3)

نمونه ای از وب دایرکتوری ها:

  • Martindale's The Reference Desk: این فهرست وب، یک مرجع عالی است که شامل موضوعات متعددی از جغرافیا تا کشاورزی می شود.
  • کتابخانه مجازی World Wide Web: کتابخانه مجازی WWW یکی از قدیمی ترین فهرست های وب است. توسط Tim Berners-Lee، مخترع HTML و وب ایجاد شد.
  • Best of the Web: این دایرکتوری در سال 1994 تاسیس شد و به عنوان معتبرترین دایرکتوری آنلاین در جهان شناخته می شود. Best of the Web یکی از پربازدیدترین دایرکتوری های موجود است که همواره ترافیک وب سایت های لیست شده خود را افزایش می دهد. همچنین صاحبان وب سایت ها برای حضور در این لیست، باید هزینه بپردازند.

جمع بندی

در این مقاله سعی شد تا جنبه های مهم وب دایرکتوری یا Web Directory بیان شود. به طور کلی، با ثبت لینک وب سایت خود در وب دایرکتوری ها، می توانید تا حد امکان بازدیدکنندگان بیشتری را به وب سایت خود جذب کنید. این کار تاثیر بسزایی در بهینه سازی وب سایت دارد و منجر به موفقیت سایت در سریعترین زمان ممکن می گردد. اما همانطور که در این مقاله اشاره شد، باید توجه داشته باشید که وب دایرکتوری و دسته بندی مناسب را انتخاب کنید تا در کوتاه مدت به نتیجه دلخواه برسید.

اشتراک گذاری:

نظرات

توضیحات خیلی جامع و به زبان سده و قابل فهم بود. ممنونم از شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *