ممکن است برای ورود به پیشخوان وردپرس با مشکل مواجه شوید یا سایت مانند همیشه به درستی عمل نکند. در این صورت شاید سایت شما به طور کامل از کار بیفتد. با این حال نگران نباشید. احتمالا یک پاسخ ساده برای اینکه چرا سایت شما به درستی بارگذاری نمی شود، وجود دارد. لذا باید طبق یک اصول و رویه مشخص بررسی وب سایت وردپرسی در زمان قطعی سایت پیگیری شود.
در ادامه این مقاله، نکاتی که میتوانند جهت بررسی وبسایت وردپرسی به شما کمک کنند، آورده شده اند. ابتدا خونسردی خود را حفظ کنید و قبل از هر اقدام دیگری، این نکات را مورد بررسی قرار دهید.
تصویر(1)
1. ابتدا اینترنت خود را بررسی نمایید
به عنوان اولین قدم برای بررسی وب سایت وردپرسی در زمان قطعی سایت، مطمئن شوید که تمام کانکشنهای اینترنت شما به درستی عمل میکنند و به اینترنت متصل شدهاید. ممکن است مشکل عدم بارگذاری سایت، صرفا مربوط به اشکال در دسترسی به اینترنت سیستم شما باشد.
2. آیا این مشکل صرفا در سیستم شما رخ داده است؟
ممکن است مشکل عدم بارگذاری سایت، صرفا مختص به شما نبوده و بسیاری از کاربران دیگر را نیز تحت تأثیر قرار داده باشد. در این صورت حتما افراد دیگری نیز در حال بررسی این مشکل هستند و میخواهند دلیل آن را بدانند.
جهت بررسی وب سایت وردپرسی در زمان قطعی سایت میتوانید از طریق سایت downforeveryoneorjustme.com اقدام کنید. این ابزار وب سایت شما را از چندین مکان بررسی میکند. بنابراین اگر مشکل از سیستم شما باشد، مطلع خواهید شد. به سادگی میتوانید URL سایت موردنظر را وارد کرده و دسترسی به آن را بررسی نمایید.
اگر متوجه شدید که صرفا شما نمی توانید به وب سایت دسترسی پیدا کنید، در مرحله بعد لازم است از سایت Whatsmydns.net استفاده نمایید. خطای "This site can’t be reached" یا خطای مشابه، معمولاً به معنی عدم بروزرسانی DNS دامنه شما است. این ابزار به شما کمک میکند تا آن را بررسی نمایید و اگر اخیراً DNS های سایت خود را تغییر دادهاید، نباید این بررسی را نادیده بگیرید. با این حال، به خاطر داشته باشید که بروزرسانی DNS معمولاً 6 الی 72 ساعت به طول میانجامد.
تصویر(2)
اگر DNS دامنه شما بروز است، باید سعی کنید صفحه موردنظر را به صورت force یا اجباری، مجددا لود نمایید. برای انجام این کار، کلیدهای Ctrl+F5 در ویندوز و Cmd+R را در مک، فشار دهید. کلیدهای ترکیبی مذکور باعث میشوند که مستقیماً به صفحه موردنظر در سرور دسترسی داشته باشید و از صفحات کش شده در مرورگر خود عبور نمایید.
در مرحله بعد برای بررسی وب سایت وردپرسی در زمان قطعی سایت، سایت خود را از مکانهای مختلف و با استفاده از سایتهای پروکسی مشاهده کنید. اگر سایت شما از این طریق در دسترس بود، احتمالا مشکل از شبکه اینترنت شما میباشد.
همچنین میتوانید به طور مداوم از وضعیت آپتایم وب سایت خود مطلع شوید. ابزارهایی مانند سایت میهن مانیتور جهت انجام این کار وجود دارند. این ابزار وضعیت وب سایت شما را با پینگ گرفتن از چندین مکان و در فواصل زمانی منظم، بررسی میکند و اگر سایت دچار مشکل شود، به شما اطلاع میدهد.
3. اعتبار دامنه را بررسی کنید
دامنهای که در زمان راه اندازی وب سایت خود خریداری کردهاید، دارای تاریخ انقضا است. ممکن است اطلاعیه تمدید دامنه را از دست داده باشید. همچنین بسیاری از ثبتکنندهها، امکان تمدید دامنه را حتی تا 30 روز پس از انقضای آن نیز فراهم مینمایند.
از طریق سایتهای ارائه WHOIS، میتوانید به سرعت اعتبار دامنه را بررسی نمایید. همچنین بسیاری از جزئیات دیگر نیز از این طریق قابل مشاهده میباشد.
4. وب سایت از دسترس خارج شده است
شاید وب سایت واقعاً مشکلی نداشته باشد و صرفا دسترسی شما به آن قطع شده است. این مورد میتواند به دلیل بروزرسانی خودکار ناقص وردپرس رخ دهد.
در چنین مواردی، میتوانید با استفاده از راهکارهای سریع زیر، به وب سایت خود دسترسی پیدا کنید:
- وردپرس به طور کامل بروز نشود: گاهی اوقات ممکن است پس از بروزرسانی وردپرس، در صفحات سایت با خطای "تعمیر و نگهداری" مواجه شوید. این مشکل معمولا زمانی رخ میدهد که وردپرس قبل از خروج از وضعیت "تعمیر و نگهداری"، با خطای timeout مواجه شود. وردپرس در طول فرآیند بروز رسانی یک فایل maintenance. ایجاد میکند تا نشان دهد که سایت در حال تعمیر است. شما باید این فایل را از سایت خود حذف نمایید تا بتوانید مجددا به سایت دسترسی پیدا کنید. تا زمان رفع مشکل، احتمالاً پیامهایی مانند "نصب ناموفق" یا "جهت انجام عملیات تعمیرات زمانبندی شده برای مدت کوتاهی در دسترس نیست." را دریافت مینمایید.
- سطح دسترسی فایل ها نادرست باشد: سطح دسترسی مناسب فایل ها برای عملکرد صحیح و بروزرسانی خودکار مهم هستند. وردپرس از مسیر wp-content/upgrade برای ذخیره موقت فایلهایی که در طول مراحل نصب ایجاد کرده و باید قابل نوشتن باشند، استفاده میکند. پس از بررسی و تنظیم سطح دسترسی مناسب برای مسیر مذکور، مجددا بروزرسانی خودکار را امتحان کنید.
- خاموش کردن Safe Mode: چنانچه از سرور استفاده مینمایید، سعی کنید حالت Safe Mode را در فایل httpd.config خود خاموش نموده و سپس Apache را مجددا راه اندازی کنید.
- بروزرسانی دستی را امتحان کنید: اگر در سایت خود با خطای "Fatal Error" مواجه شدید، بروز رسانی دستی وردپرس را انجام دهید.
همچنین ممکن است دلایل دیگری مانند کمبود حافظه PHP یا اتمام زمان پاسخگویی سرور (server timeout) را در بررسی وب سایت وردپرسی در زمان قطعی سایت مشاهده نمایید، جهت بررسی لازم است وردپرس را عیب یابی کنید.
5. سرویس شما مسدود شده باشد
اکثر شرکتهای هاستینگ، در صورتی که فاکتور تمدید سرویس را پرداخت نکرده باشید، پس از مدتی سرویس شما را مسدود میکنند. معمولاً زمانی که فاکتور سررسید سرویس صادر میگردد، ایمیلی جهت اطلاع رسانی از سمت شرکت هاستینگ دریافت خواهید کرد. همواره اطمینان حاصل کنید که مشخصات شما در ناحیه کاربری صحیح باشد (جهت دریافت اطلاع رسانی ها) تا از مسدود شدن هاست جلوگیری شود.
تصویر(3)
6. مشکل فنی در سرور سایت
اگر سرور شما از کار افتاده باشد، به هیچ وجه نمیتوانید به وب سایت خود دسترسی داشته باشید. ممکن است اطلاعیهای مبنی بر اینکه سرور شما دچار اختلال شده و نیاز به بروزرسانی سختافزاری یا نرمافزاری دارد را از شرکت هاستینگ خود دریافت نمایید. گاهی اوقات به دلیل عدم مشاهده ایمیلها یا اتفاقات پیش بینی نشده، ممکن است اطلاعیه بروزرسانی سرور را مشاهده نکرده باشید. همچنین استفاده بیش از حد منابع سرور، میتواند باعث قطعی وب سایت شما شود.
کمی صبر کنید و مجددا سایت را بررسی نمایید. اگر مشکل موقتی باشد، احتمالا به صورت خودکار رفع خواهد شد.
در مرحله بعد بررسی وب سایت وردپرسی در زمان قطعی سایت دقت نمایید که آیا سرویس یا پلن میزبانی که انتخاب کرده اید برای وب سایت شما مناسب است؟ اگر یک هاست ارزان را انتخاب کرده باشید، این امکان وجود دارد که سرورهای میزبان، پشتیبانی کافی را برای آپتایم 100% ارائه ندهند. همچنین در هاست ارزان عموما منابع کمی برای سایت شما در نظر گرفته میشود. همواره مصرف منابع سایت خود را به صورت دورهای بررسی کنید تا در صورت نیاز به منابع بیشتر، اقدام به ارتقا هاست نمایید.
7. تداخل در قالب یا افزونههای سایت
ممکن است قالب سایت و افزونه ها با یکدیگر یا با هسته وردپرس سازگار نباشند. یکی از روشهای جلوگیری از آن، خرید قالب ها و افزونههای با کیفیت از سایتهای معتبر است.
قبل از نصب هر افزونه جدید در سایت، به خوبی در مورد آن تحقیق نمایید. همواره اطمینان حاصل کنید که افزونه موردنظر با نسخه وردپرس سایت شما، قالب یا افزونه های دیگر سازگار باشد.
تصویر(4)
8. سایت شما هک یا ویروسی شده است
اگر تجربه مدیریت سایت برای مدتی طولانی را داشتهاید، مطمئناً میدانید که بررسی امنیت وب سایت یک مولفه دائمی است. همیشه سعی کنید تا چند قدم جلوتر از هکرها باشید. اغلب، رباتهای مخرب سعی میکنند تا با تلاشهای مکرر، وارد سایت شوند و گاهی اوقات نیز موفق خواهند شد. شما باید با تنظیم رمزهای قوی، از بخش مدیریت سایت محافظت نمایید.
همچنین ممکن است ربات ها یا هکرها موفق به تصرف سایت شما شوند. میتوانید از طریق سایت Sucuri اقدام به بررسی سایت خود نموده و نتایجی را که دریافت میکنید، به دقت پیگیری نمایید. اگر وبسایت شما هیچ بدافزاری ندارد، کافی است با استفاده از آموزشهای زیر، موارد امنیتی وردپرس را رعایت نمایید:
22 نکته اساسی برای افزایش امنیت وردپرس
روش های افزایش امنیت در وردپرس
جمع بندی
از دسترس خارج شدن سایت میتواند یک تجربه ناخوشایند باشد اما راههای زیادی وجود دارند که میتوانید دلیل آن را متوجه شوید. با استفاده از اطلاعات این مقاله، میتوانید شخصا بررسی وب سایت وردپرسی در زمان قطعی سایت را پیگیری نمایید.