بررسی معایب استفاده از ChatGPT
مقاله

بررسی معایب استفاده از ChatGPT

محققان نقص‌های زیادی در محتوای تولید شده توسط ChatGPT کشف کرده‌اند. در ادامه به برخی از معایب استفاده از ChatGPT پرداخته شده است. محتوایی که توسط ChatGPT تولید می شود جامع و متقاعدکننده است اما محققان، هنرمندان و استادان، نسبت به کاستی‌هایی در این خصوص، هشدار داده اند. این کمبودها از کیفیت محتوای تولید شده می‌کاهند. در این مقاله 11 مورد از معایب محتوای تولید شده توسط ChatGPT بررسی می شود.

معایب استفاده از ChatGPT و نکات مهمی که باید به آن توجه نمود.

تصویر(1)

1. عدم به کارگیری "اصطلاح" در متن، نشان می دهد که توسط ربات نوشته شده است

محققانی که روی نحوه شناسایی محتوای تولید شده توسط ماشین مطالعه می کنند، الگوهایی را کشف کرده‌اند که متن را غیرطبیعی جلوه می‌دهند. یکی از این ابهامات، عدم به کارگیری اصطلاحات، توسط ChatGPT می‌باشد. اصطلاح، عبارت یا ضرب المثلی است که معنایی کنایه ای دارد. عدم استفاده از اصطلاح یا عبارات کنایه‌ای در یک متن، می‌تواند نشانه‌ای باشد برای اینکه محتوا توسط یک ماشین تولید شده است. این نکته بخشی از الگوریتم تشخیص محتوای تولید شده با هوش مصنوعی می‌باشد.

2. ChatGPT فاقد احساسات است

خروجی ChatGPT بدون احساسات است و صرفا متشکل از کلمات می‌باشد. ربات نمی تواند محتوایی تولید کند که افراد را به اندازه یک انسان، تحت تاثیر عاطفی قرار دهد، زیرا افکار یا احساسات واقعی ندارد. محتوایی که یک ماشین تولید می کند بسیار شبیه به متنی می باشد که توسط یک هنرمند نوشته است اما هیچ حسی به خواننده منتقل نخواهد کرد.

یکی معایب استفاده از ChatGPT این است که در هر صورت با یک روبات طرف هستید.

تصویر(2)

3. ChatGPT بینش و درک ندارد

تحقیقات انجام شده در خصوص ChatGPT، نشان می دهند که یکی از معایب استفاده از ChatGPT این است که فاقد بینش و درک در مورد موضوعات است. ChatGPT می تواند خلاصه‌ای از مطالب را منتشر کند اما درکی در مورد آنها ندارد. انسان، دانش خود را از طریق تجربه شخصی و ذهنی به دست می‌آورد. پروفسوری از دانشگاه آپالاچی نقل کرده که مقاله های ChatGPT ممکن است از نظر گرامری در سطح بالایی باشند اما فاقد بینش و درک هستند. بینش و بصیرت، جزء ویژگی های بارز یک مقاله خوب محسوب می‌شود اما ChatGPT به هیچ عنوان در آن موفق عمل نکرده است. این موضوع نیز از مواردی می باشد که در هنگام ارزیابی محتوای تولید شده توسط ماشین، باید به آن توجه نمود.

4. ChatGPT بیش از حد حراف است

یک مقاله تحقیقاتی، الگوهایی در محتوای ChatGPT یافته است که این ابزار را برای استفاده در موضوعاتی خاص، غیرکاربردی نشان می دهد. بر اساس این تحقیق، افراد پاسخ‌های حوزه روانشناسی و امور مالی ارائه شده توسط ChatGPT را در 50 درصد مواقع می‌پذیرند. از طرفی دیگر، ChatGPT در پاسخ به سوالات پزشکی با شکست مواجه شده است. علت آن را نیز می‌توان اینطور عنوان نمود که افراد ترجیح می‌دهند تا پاسخ‌های مستقیم و واضح دریافت کنند اما هوش مصنوعی این کار را انجام نمی‌دهد. 

ChatGPT تمایل دارد یک موضوع را از زوایای مختلف، پوشش و توضیح دهد. زمانی که پاسخ مستقیم و کوتاه نیاز است، زیاده گویی ایراد محسوب می‌شود. بازاریاب هایی که از ChatGPT استفاده می کنند باید این نکته را مد نظر داشته باشند. بازدیدکنندگانی که نیاز به یک پاسخ مستقیم و مشخص دارند سرویسی را که دارای پاسخ‌های پراکنده و طولانی باشد، نمی پسندند.

پاسخ‌های مختصر و مشخص می‌توانند برای کسب رتبه بالاتر در موتورهای جستجو نسبت به پاسخ های طولانی، شانس بیشتری داشته باشند. ارائه پاسخ های طولانی یکی از معایب استفاده از ChatGPT است که باید به آن توجه داشت. زیرا احتمالا با موقعیت هایی روبرو می‌شوید که پاسخ های کوتاه تر و مستقیم، بهتر باشند.

متن تولید شده توسط ChatGPT همواره بی روح است و این یکی از معایب استفاده از ChatGPT می باشد.

تصویر(3)

5. محتوای ChatGPT بیش از حد منطقی است

از خصوصیات سبک نوشتاری ChatGPT این است که زیاده‌گو و حراف می‌باشد و از الگویی خاص برای تولید محتوایی منحصر به فرد پیروی می‌کند. این سبک نوشتاری، به محتوای تولید شده توسط انسان شباهت ندارد و تفاوت میان پاسخ انسان و ماشین به سؤالات را نشان می‌دهد. 

معایب استفاده از ChatGPT و ارائه پاسخ غیر منطقی در نمونه سوال زیر قابل مشاهده است:

" در حال تماشای تلویزیون هستید که ناگهان متوجه می‌شوید زنبوری روی بازوی شما نشسته است. چه عکس العملی نشان می دهید؟"

یک پاسخ عادی این است که شخص بگوید فریاد می‌زند، فرار می‌کند یا زنبور را دور می‌ کند اما پاسخ ChatGPT بیش از حد منطقی بود.

پاسخ  ChatGPT در خصوص این سوال، به صورت زیر می باشد:

"اگر در حال تماشای تلویزیون باشم و ناگهان متوجه شوم که زنبوری روی بازویم نشسته است آرامش خود را حفظ نموده و به آرامی دستم را تکان می‌دهم تا زنبور به دلیل ترس، مرا نیش نزند.

در صورت امکان، از یک شیء نزدیک مانند مجله استفاده خواهم کرد تا زنبور را به آرامی دور نموده و به خارج از اتاق هدایت کنم. اگر زنبور به بیرون از اتاق پرواز نکرد آنجا را ترک کرده و در را پشت سرم می بستم تا مرا نیش نزند.

اگر زنبور مرا نیش زد، باید آرامش خود را حفظ کنم و اگر نیش هنوز در پوستم باشد، آن را بردارم. استفاده از کمپرس سرد و یک آنتی هیستامین می تواند به کاهش درد و کاهش تورم کمک کند. اگر واکنش آلرژیک داشته باشم فورا به پزشک مراجعه خواهم کرد."

این پاسخ بیش از حد منطقی بوده و احساسی غیر طبیعی و نامطلوب را منتقل می کند.

6. محتوای ChatGPT بیش از حد مفصل و جامع است

به طور کلی، اکثر افراد تمایل دارند پاسخ‌هایی را دریافت کنند که دارای جزئیات بیشتری باشند. در برخی موارد مانند موضوعات پزشکی، پاسخ مستقیم و کوتاه بهتر از پاسخ جامع و طولانی می‌باشد. بنابراین می‌توان گفت که ویژگی ChatGPT در ارائه پاسخ‌های بلند، ناشی از جهت‌گیری طراحان و مربیانی است که پاسخ‌های طولانی را ترجیح داده و ربات را برنامه‌ریزی نموده‌اند.

7. حقایق توهمی یا شبه واقعیت ChatGPT 

ChatGPT تمایل زیادی به اغراق و بزرگنمایی دارد. در موضوعاتی که نیاز به دانش حرفه‌ای و خاص در یک زمینه است، ChatGPT پاسخی توهمی و غیر واقعی ارائه می‌کند. به عنوان مثال برای سوالات حقوقی، ChatGPT ممکن است مقررات غیر واقعی را ابداع نماید. علاوه بر این، وقتی کاربر سوالی را مطرح می‌کند که پاسخی برای آن وجود ندارد، امکان دارد ChatGPT حقایق نادرستی را جعل و ارائه نماید. بررسی مقالات ChatGPT نشان می‌دهد که مطالب این ابزار طوری طراحی شده که متقاعد کننده به نظر برسند. بنابراین ممکن است شخصی که در حال بررسی متن محتوا می‌باشد را فریب دهد.

8. محتوای تولید شده توسط ChatGPT غیر طبیعی است

پاسخ های ارائه شده توسط ChatGPT بیش از حد تحت الفظی هستند. این موضوع موجب می شود تا پاسخ‌ها از هدف اصلی خود دور شوند. زیرا هوش مصنوعی ربات، موضوع اصلی را نادیده می گیرد و این یکی دیگر از معایب استفاده از ChatGPT می باشد.

محققان در این خصوص نوشته‌اند:

به طور کلی، پاسخ‌های ChatGPT روی کلمات سوال مطرح شده، متمرکز هستند. در حالی که پاسخ‌ انسان‌ها متفاوت بوده و  ممکن است به سمت موضوعات دیگر منحرف شود. انسان‌ها می‌توانند بر اساس خرد و دانش خود، به مفهوم پنهان سوالات پاسخ دهند اما ChatGPT بر کلمات سوال مطرح شده، تکیه می‌کند.

برای مثال اگر پرسیده شود: 

«اسب ها برای اینکه یک حیوان خانگی باشند، خیلی بزرگ هستند. نظرت راجع به راکون چیست؟»

مفهوم سوال بالا این نیست که آیا راکون حیوان خانگی مناسبی است یا خیر، بلکه در مورد اندازه حیوان می‌باشد. ChatGPT به جای تمرکز بر اندازه، روی مناسب بودن راکون به عنوان حیوان خانگی، تمرکز می کند.

"راکون‌ها معمولاً به عنوان حیوانات خانگی نگهداری نمی شوند. آنها حیوانات وحشی هستند که می‌توانند ناقل بیماری باشند. علاوه بر این، نگهداری راکون ها به عنوان حیوان خانگی، در بسیاری از کشورها غیرقانونی است. زیرا آنها یک حیوان شکار کننده یا مزاحم در نظر گرفته می‌شوند. اگر به نگهداری راکون علاقه دارید، لازم است تا قوانین و مقررات منطقه خود و همچنین نیازهای خاص راکون ها را بررسی کنید تا مطمئن شوید که می توانید محیط مناسبی برای آنها فراهم نمایید."

9. متن تولید شده توسط ChatGPT بی طرف است

به طور کلی، مقالات ChatGPT بی طرف و آموزنده هستند. خروجی آن می تواند مفید به نظر برسد اما همیشه این گونه نیست. برای مثال، پاسخ های ارائه شده در مباحث حقوقی، پزشکی و فنی، کاملا خنثی و بی طرفانه هستند. در حالی‌که انسان ها تمایل دارند تا هنگام ارائه نظرات در این موضوعات، به یک سمت کشش داشته باشند. 

10. متن مطالب ChatGPT رسمی هستند

یکی از ویژگی های ChatGPT این است که در پاسخ های خود، اصطلاحات عامیانه و عادی استفاده نمی‌کند. پاسخ‌های ارائه شده توسط این ابزار، معمولاً رسمی هستند. از سوی دیگر، انسان‌ها تمایل دارند تا با زبان محاوره‌ای‌ و عامیانه، به سوالات پاسخ دهند. پاسخ‌های ChatGPT فاقد کنایه، استعاره و طنز هستند. این موضوع می تواند محتوای ChatGPT را برای برخی مقالات، بیش از حد رسمی کند.

11. ChatGPT هنوز در حال آموزش و ارتقا است

ChatGPT همچنان در مرحله ارتقا و بهبود است. توصیه می شود محتوای ChatGPT توسط یک کارشناس مورد بررسی قرار گیرد. شخص موردنظر باید با محدودیت‌های سیستم آشنا باشد.

معایب استفاده از ChatGPT روز به روز رو به کاهش است.

تصویر(4)

جمع بندی

همانطور که توضیح داده شد، مشخصا معایب استفاده از ChatGPT کم نیست و موجب می‌شود برای تولید محتوای بدون نقص، مناسب نباشد. یکی از این مشکلات، خنثی بودن ChatGPT است و نمی تواند محتوایی طبیعی حاوی احساسات و درک، تولید کند.

علاوه بر این، ناتوانی ChatGPT برای درک افکار، آن را به گزینه ای ضعیف برای تولید متون هنری، تبدیل کرده است. محتوای ChatGPT طوری طراحی شده که درست و منطقی به نظر برسد، حتی اگر این چنین نباشد. بنابراین، لازم است تا متخصصان ماهری مطالب را بازبینی کنند و محتوای صحیح و نادرست را به درستی از یکدیگر تشخیص دهند.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *