وب سایت چیست؟ پاسخ به این سوال ساده می تواند دنیای تجارت آنلاین شما را دگرگون نماید. اگر مایلید تا در دنیای اینترنت و وب حضور پررنگ و جذابی داشته باشید، لازم است تا یک سایت اینترنتی راه اندازی نمایید. به زبان ساده می توان عنوان نمود که وب سایت مجموعه ای از صفحات وب است که شامل لینک، تصویر، قالب، متن و اطلاعات می باشند. "صفحات وب" صفحات آنلاینی هستند که می توانید با استفاده از اینترنت در رایانه یا گوشی هوشمند خود آنها را مشاهده کنید. تمام این صفحات تحت یک دامنه در دسترس هستند که نام سایت شما را تشکیل می دهد. به عنوان مثال، mihanwebhost.com نام وب سایتی است که هم اکنون شما در حال مشاهده یکی از صفحات آن (این مقاله) هستید.
وب سایت ها با توجه به اینکه مخاطب موردنظر آنها چه افرادی هستند، اهداف متفاوتی را دنبال می کنند. برخی از وب سایت ها جهت فروش محصولات یا ارائه اطلاعات طراحی شده اند، در حالی که برخی دیگر صرفاً برای سرگرمی هستند. شما بر اساس سلیقه، نیاز و فعالیتی که در ذهن دارید، می توانید یک وب سایت مناسب در اینترنت داشته باشید و با آن شناخته شوید.
وب سایت چیست؟
تصویر(1)
در پاسخ به این سوال که وب سایت چیست، می توان بیان نمود، همانطور که از نام آن مشخص است، وب سایت به یک "سایت" در "وب" اشاره دارد که درون آن می توانید اطلاعاتی درباره خود، کسب و کارتان یا هر موضوع دیگری قرار دهید. کاربران نیز قادر هستند که با استفاده از اینترنت به آنها دسترسی داشته باشند. مانند یک "سایت" یا مکان فیزیکی که در آن خانه می سازید و زندگی می کنید، یک وب سایت نیز در وب ایجاد شده و اطلاعات شما در آن قرار می گیرد.
وب سایت حرفه ای نیز مانند محل زندگی یا کار شما، یک آدرس اختصاصی به نام "web address" یا همان "نام دامنه" خواهد داشت. با استفاده از web address، کاربران به راحتی می توانند وب سایت را در اینترنت یافته و به اطلاعات موجود در آن دسترسی داشته باشند. از نظر فنی، یک سایت مجموعهای از صفحات به هم پیوسته در اینترنت است که تحت یک نام منحصربهفرد یا آدرس آنلاین، گروه بندی شده اند. این صفحات که به عنوان "صفحات وب" شناخته می شوند، حاوی اطلاعات یا خدمات یک کسب و کار یا سازمان هستند. اطلاعات ممکن است در قالب های مختلفی مانند متن، تصویر، ویدئو، صدا و انیمیشن باشند و خدماتی مانند خرید یا فروش محصولات، دانلود محصولات دیجیتال و غیره را ارائه دهند.
به عنوان مثال، صفحهای که در حال حاضر مشاهده می کنید یک صفحه وب است. این صفحه یکی از چندین صفحه در وب سایت میهن وب هاست می باشد که می توانید با وارد کردن آدرس mihanwebhost.com در مرورگر، به آنها دسترسی داشته باشید.
تصویر(2)
کاربر برای دسترسی به وب سایت صرفا یک دستگاه هوشمند که دارای مرورگر و اتصال به اینترنت است، نیاز دارد. شما باید "آدرس وب" موردنظر را در نوار آدرس مرورگر دستگاه خود وارد کنید. پس از آن وارد صفحه اول یا به عبارتی "صفحه اصلی" آن وبسایت خواهید شد. در ادامه پیرامون انواع مختلف صفحات یک وب سایت حرفه ای، بیشتر توضیح داده می شود.
وب سایت چه کاربردهایی دارد؟ انواع وب سایت کدامند؟
حال که به این سوال پاسخ دادید، وب سایت چیست، باید بدانید هر وب سایت حرفه ای در اینترنت، با هدف خاصی ساخته شده است. هدف سازمانها و کسبوکارها ارائه اطلاعات و خدمات به اعضا و مشتریان خود از طریق این سامانه می باشد.
همچنین برخی از وب سایت ها، به وسیله ای برای سرگرمی مانند انجام بازی های آنلاین، تماشای فیلم، گوش دادن به موسیقی و غیره تبدیل شده اند. وبسایتهای فروشگاهی نیز این امکان را برای افراد فراهم می کنند تا محصولاتی را به صورت آنلاین بفروشند یا بخرند. به عنوان مثال، amazon یکی از برترین شرکتهای فروش آنلاین است که یک تجارت چندین میلیارد دلاری را از طریق وبسایت خود اداره می کند.
در ادامه به برخی از کاربردهای مهم وب سایت حرفه ای اشاره شده است:
- کسب درآمد
رایج ترین هدف یک وب سایت تجاری کسب درآمد است. این روزها اغلب فعالیت ها آنلاین شده اند. کاربران به راحتی با وارد کردن اطلاعات کارت اعتباری خود، اقدام به خرید کالا می کنند. این روش هم در هزینه ها و هم در زمان صرفه جویی می کند و از این حیث علاقه مندان زیادی را به سمت خود جذب نموده است.
- فروش محصولات
یکی از رایج ترین روشهای کسب درآمد آنلاین، فروش یک محصول فیزیکی یا مجازی است. کسبوکارها با آسانتر کردن روند خرید برای مشتریان، درآمد بالایی را از فروش اینترنتی محصولات، به دست می آورند.
- ارائه خدمات
در کنار فروش محصولات، ارائه خدمات نیز حائز اهمیت است. این نوع وب سایتها برای ایجاد آگاهی و فراهم نمودن بستر لازم کسب و کارها مورد توجه قرار می گیرند.
انواع وب سایت ها به همراه معرفی چند نمونه
تصویر(3)
در لیست زیر، برخی از وب سایت های معروف به همراه کاربردشان، آورده شده است:
- وبلاگ: در مورد موضوعات مختلف، اطلاعات ارائه میدهد. مانند: https://mihanwebhost.com/blog
- وب سایت سرگرمی: امکان تماشای فیلم و ویدیو، گوش دادن به موسیقی، بازی کردن و غیره را فراهم می کند. مانند: youtube.com
- پورتال خبری: کاربران را از آخرین اخبار جهانی مطلع می کند. به عنوان مثال: cnn.com
- سایت های مبتنی بر عضویت: محتوای برگزیده ای را به اعضای ثبت نام شده یا پولی ارائه می دهد. مثال: netflix.com
- سایت شبکه اجتماعی: به کاربران اجازه میدهد تا با سایرین در یک محیط امن، تعامل داشته باشند. مثال: facebook.com
- وبسایت آموزشی: وبسایتهای مدارس، دانشگاهها یا … که اطلاعاتی را درباره دورههای موجود و مطالب آموزشی، ارائه میدهند. مثال: yale.edu
- وب سایت دولتی: انواع مختلفی از اطلاعات و خدمات دولتی را ارائه می دهند و موجب صرفه جویی در زمان افراد برای انجام کارهای اداری می شوند. مثال: USA.gov
- سایت موتور جستجو: به کاربران کمک خواهند کرد تا اطلاعات موردنظر را در وب جستجو کنند و نتایج مفیدی را دریافت نمایند. مثال: google.com
چه تعداد وب سایت حرفه ای وجود دارد؟
تصویر(4)
تعداد وب سایتهایی که هر روزه منتشر می شوند، بسیار زیاد است. به سختی می توان گفت که در کل چند وب سایت وجود دارد. با این حال، همیشه می توان یک آمار حدودی به دست آورد. در زمان نوشتن این مقاله، آمار تعداد وب سایت های موجود در اینترنت به صورت زیر بوده است:
- بیش از 1.5 میلیارد وب سایت حرفه ای و نیمه حرفه ای در شبکه جهانی وب وجود دارند.
- در میان آنها، حدود 200 میلیون وب سایت فعال هستند.
- تا دسامبر 2022 بیش از 5 میلیارد کاربر اینترنت در جهان وجود داشت.
- این کاربران روزانه حدود 3 تا 4 میلیارد جستجو در گوگل انجام می دهند.
- روزانه حدود 4 میلیون پست وبلاگ منتشر می شود.
یک وب سایت حرفه ای چگونه کار می کند؟
به زبان ساده، وب سایتها توسط یک نرم افزار یا مجموعه ای از کدها ساخته می شوند. این موارد، فناوری هایی هستند که محتوای ایجاد شده در برخی از سرورها را به کاربران سراسر دنیا، ارائه می دهند. اینترنت و وب، زمینه ایجاد وب سایت ها را فراهم می کنند. معمولا افراد این دو اصطلاح را به جای یکدیگر استفاده می نمایند اما فناوریهای مذکور کاملا متفاوت هستند.
- اینترنت: فناوری یا زیرساختی است که رایانهها را در سراسر جهان به یکدیگر متصل کرده و امکان اشتراکگذاری اطلاعات را فراهم میسازد.
- وب جهانی: سیستمی است که امکان اشتراکگذاری اطلاعات را با استفاده از اینترنت، فراهم می کند.
به عبارت دیگر، وب مجموعه گستردهای از اسناد دیجیتال، وب سایت ها، صفحات وب، رسانه ها و غیره است که می توانید با استفاده از مرورگرهای مختلف مانند Google Chrome، Microsoft Edge، Mozilla Firefox، Safari و غیره، به آنها دسترسی داشته باشید. بنابراین، اینترنت و وب فناوریهای پایه هستند که وبسایتها بر اساس آنها ساخته شدهاند.
نرم افزار سایت ها
یک وب سایت حرفه ای، توسط مجموعه ای از کدها یا زبان های برنامه نویسی، ساخته شده است. از رایجترین زبانهای برنامهنویسی، می توان به HTML ،CSS ،PHP و غیره اشاره کرد. البته، امروزه اکثر وب سایت ها توسط CMS ها و سایت سازها ساخته می شوند. این پلتفرمها نیز از کد نویسی استفاده می کنند اما برای کار با آنها لزوماً نیازی به دانش برنامه نویسی ندارید. آنها یک رابط کاربر پسند را برای افرادی که دانش کدنویسی ندارند، فراهم می کنند و ایجاد وب سایت را برای همه امکان پذیر خواهند کرد.
یکی از رایج ترین وب سایت ها در عصر دیجیتال امروزی، وب سایت های فروشگاهی هستند. این نوع وب سایت ها باید جوانب مختلفی را پوشش دهند تا کاربر بتواند سفارش خود را در کمال امنیت و به راحتی ثبت کند. وب سایت میهن شاپ که یک پلتفرم جدید برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی حرفه ای با کمترین هزینه و در سریع ترین زمان ممکن است، تمامی این جوانب را سنجیده و آنها را در اختیار مدیران سایت ها قرار می دهد.
تصویر(5)
در این پلتفرم، شما می توانید در کمترین زمان ممکن (3 دقیقه) و با آسودگی خیال فروشگاه اینترنتی خود را با تمامی امکانات مورد نیاز و حرفه ای، راه اندازی کنید. اگر قصد آشنایی بیشتر با امکانات فروشگاه اینترنتی ارائه شده را دارید، می توانید به مدت یک هفته و کاملا رایگان از آن استفاده نمایید. یکی از ویژگی های این پلتفرم، ارائه سرور پرقدرت برای میزبانی وب سایت می باشد. در سرور پایه این پلتفرم، چهار CPU، دو گیگابایت Memory و 15 گیگابایت حافظه ذخیره سازی در نظر گرفته شده است.
چگونه وب سایت ها اطلاعات را پردازش میکنند و به کاربران خدمات ارائه می دهند؟
وقتی دامنه را در مرورگر تایپ می کنید، سرور مربوطه شروع به جستجوی آن وب سایت خاص می کند. سپس مرورگر فایلهای وبسایت و کد HTML را از آن سرور دریافت کرده و آنها را به شکل یک صفحه وب، در پنجره مرورگر نمایش میدهد.
مقایسه وب سایت و صفحات وب
همانطور که گفته شد، یک وب سایت حرفه ای مجموعه ای از صفحات وب به هم پیوسته است که تحت یک نام دامنه، گروه بندی شده اند. در حالی که یک صفحه وب، به هر صفحه واحد در وب سایت گفته می شود.
وبسایتها معمولاً چندین صفحه دارند. برخی از صفحات رایج به شرح زیر هستند:
- صفحه اصلی: اولین صفحه ای است که پس از وارد کردن نام دامنه وب سایت در مرورگر، ظاهر می گردد. صفحه اصلی، اطلاعات کلی اولیه در مورد اینکه موضوع وب سایت چیست و چه خدماتی ارائه می دهد را شامل می شود. لینک هایی در صفحه اصلی وجود دارند که شما را به صفحات داخلی با اطلاعات دقیق تر، هدایت می کنند.
- صفحه تماس: اکثر وب سایت ها دارای یک صفحه تماس هستند. این صفحه روشی را به کاربران ارائه می دهد تا از طریق آن با صاحب سایت ارتباط برقرار کنند. همچنین ممکن است حاوی اطلاعات تماس باشد.
- صفحه درباره ما: حاوی اطلاعات کلی درباره فرد، سازمان یا کسب و کاری است که وب سایت را مدیریت می کند. همچنین میتواند اطلاعاتی در مورد تاریخچه یا سیر تکاملی سازمان ارائه دهد.
- وبلاگ: این صفحه، فهرستی از جدیدترین مقالات یا اخبار منتشر شده توسط وب سایت را نمایش میدهد.
از صفحات دیگر می توان به خدمات، نمونه کارها، گالری ها و غیره اشاره کرد. در واقع سایت شما بر اساس هدف و فعالیتی که دنبال می نماید، می تواند صفحات متفاوتی داشته باشد. نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این خواهد بود که برخی از وب سایت ها ممکن است فقط یک صفحه وب داشته باشند. به این گونه وب سایت ها، "تک صفحه ای" می گویند.
وبلاگ چیست؟ چه تفاوتی با یک وب سایت دارد؟
تصویر(6)
وبلاگ نوعی وب سایت است که بر ارائه اطلاعات در مورد موضوعات مختلف متمرکز می باشد. محتوای این نوع وب سایت ها "پست وبلاگ" نامیده می شود. محتوای وبلاگ، به ترتیب زمانی معکوس به نمایش در می آید (پست های جدیدتر در بالا ظاهر می شوند). وبلاگ ها می توانند اطلاعات کلی، تجربیات، نظرات، انتقادات، پیشنهادات یا واکنش ها را از طریق پست های خود ارائه دهند.
در آغاز راه وبلاگنویسی، افراد از آن به عنوان یک دفترچه خاطرات شخصی استفاده میکردند که فعالیتهای روزمره خود را در آن به اشتراک میگذاشتند. با گذشت زمان، وبلاگنویسی برای به اشتراک گذاشتن نظرات افراد در مورد موضوعات مختلف مانند آموزش، مراقبتهای بهداشتی، تجارت، تناسب اندام، فناوری، انگیزه و غیره، مورد توجه قرار گرفت. به نظر می رسد که برخی افراد در تمایز بین وبلاگ ها و وب سایت ها کمی با مشکل مواجه هستند. در ادامه نکاتی که موجب تمایز بین وبلاگ ها و وب سایت ها می شوند، ذکر شده اند:
- وبلاگ ها نوعی از وب سایت هستند. هدف یک وبلاگ ارائه اطلاعات در مورد موضوعات مختلف است. بنابراین، وبلاگ زیر مجموعه ای از وب سایت ها میباشد.
- وبلاگ ها پویا هستند. این بدان معنی است که وبلاگها به صورت مداوم با محتوای جدید بروز میشوند و کاربران میتوانند با افزودن نظرات، با یکدیگر تعامل داشته باشند. در حالی که وب سایتها ممکن است ماهیت ثابت یا پویا داشته باشند.
- وبلاگ ها می توانند بخش کوچکی از یک وب سایت بزرگ باشند. بسیاری از وبلاگ ها، به عنوان بخشی از سایت های بزرگ هستند. به عنوان مثال، وب سایت های تجاری یک صفحه وبلاگ ایجاد می کنند تا به کاربران در مورد محصولات و خدمات خود آموزش دهند.
مقایسه وب سایت های ایستا و پویا
با توجه به قابلیت های آنها در تعامل با کاربر، عمدتا 2 نوع وب سایت وجود دارد:
- وب سایت های ایستا
- وب سایت های پویا
وب سایتهای ایستا، اطلاعات ثابت و محتوای یکسانی برای نمایش دارند. در حالی که وب سایت های پویا امکان تغییر محتوای صفحه بر اساس میزان تعامل کاربر را خواهند داشت. به عنوان مثال، وبلاگ میهن وب هاست را در نظر بگیرید. این مورد یک وب سایت پویا می باشد. زیرا شامل یک فرم ثبت نظرات در انتهای هر مقاله است و کاربران میتوانند نظر خود را اضافه کنند. وب سایت فروشگاهی amazon.com نیز یک وب سایت پویا است. در این سایت می توانید محصولات را مشاهده نموده و پس از افزودن آنها به سبد خرید، نسبت به پرداخت اقدام کنید.
وبسایتهای ایستا، حاوی چند صفحه ثابت هستند که صرفا اطلاعاتی را نمایش می دهند و هیچ مؤلفه تعاملی ندارند. وب سایت های نمونه کار، سایت های اطلاع رسانی و غیره، مثال هایی از وب سایت های ثابت هستند. این گونه وب سایتها، عمدتاً با زبان های کدنویسی اولیه HTML و CSS ساخته شده اند. در حالی که وب سایت های پویا به زبان های برنامه نویسی پیچیده تری مانند PHP نیاز دارند. با این حال، شما میتوانید وب سایتهای ایستا یا پویا را به راحتی از طریق سایت ساز ها و بدون نیاز به کدنویسی، ایجاد کنید.
آیا برای کسب و کار خود به یک وب سایت نیاز دارید؟
صرف نظر از مقیاس کسب و کار شما، امروزه راه اندازی وب سایت حرفه ای بسیار اهمیت دارد. بیشتر افراد قبل از خرید هر محصول، ابتدا به صورت آنلاین در مورد آن تحقیق انجام می دهند.
تصویر(7)
طبق آمار خرید Think with Google، حدود 53 درصد خریداران می گویند که قبل از خرید تحقیق می کنند. حال فرض کنید که اگر وب سایت نداشته باشید، مردم چگونه باید از محصولات شما مطلع شوند؟
برای شفافتر شدن این موضوع، در لیست زیر دلایل اصلی ضرورت ایجاد یک وبسایت برای کسبوکارتان، فهرست شده اند:
- افزایش دسترسی کاربران به محصولات: با راه اندازی وب سایت حرفه ای، محصولات شما در دسترس افراد بیشتری قرار می گیرد. این افراد می توانند به مشتریان شما تبدیل شوند.
- حضور آنلاین: این امکان را برای مشتریان فراهم میکند تا در هر زمان و از هر مکانی، به شما دسترسی داشته باشند.
- افزایش اعتبار: حضور آنلاین، کسب و کار شما را حرفه ای تر خواهد کرد و ضریب اعتماد مشتریان را افزایش می دهد.
- گسترش بازار: وب سایت شما از سراسر جهان قابل مشاهده خواهد بود. بنابراین، ممکن است از نقاط مختلف جهان، مشتریان احتمالی زیادی را جذب نمایید.
- مقرون به صرفه: راه اندازی یک سایت فروشگاهی در مقایسه با یک فروشگاه واقعی، مقرون به صرفه تر است. سایت می تواند هزینه های عملیاتی، دستمزدها، هزینه آب، برق و غیره را کاهش دهد. کاهش هزینههای اضافی، از قیمت نهایی محصولات می کاهد و در نتیجه فروش شما افزایش می یابد.
- تعامل با مشتری: ارتباط آنلاین با شما، برای مشتریان آسان تر خواهد بود. ارتباط با کاربران به شما کمک می کند تا محصولات خود را بهبود دهید و در نهایت منجر به افزایش فروش شود.
نحوه راه اندازی وب سایت حرفه ای
تصویر(8)
اکنون که می دانید وب سایت چیست و با اهمیت یک وب سایت حرفه ای آشنا شدهاید، ممکن است به راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی برای کسب و کار خود فکر کنید. این احتمال وجود دارد که شما هیچ دانشی در مورد نحوه راه اندازی وب سایت نداشته باشید. معمولا راه اندازی یک وب سایت مستلزم یادگیری کدهایی است که ماه ها تمرین و تجربه را می طلبد. روش دیگر برای راه اندازی وب سایت حرفه ای، استخدام یک برنامه نویس یا شرکت برنامه نویسی است. این راهکارها شما را از یادگیری کدها بی نیاز می کنند. در این راستا شرکت میهن وب دیزاین در راه اندازی صفر تا صد انواع سایت های فروشگاهی، شرکتی، شخصی و ... با استفاده از بروترین متدهای روز می تواند به شما کمک نماید.
تصویر(9)
خوشبختانه، امروزه پلتفرمهای منحصر به فردی وجود دارند که اجازه می دهند وب سایت خود را به راحتی و با قیمتی بسیار مناسب، ایجاد کنید. به عنوان مثال، برای ایجاد یک وب سایت فروشگاهی در پلتفرم mihanshop.com، تنها کاری که باید انجام شود این است که ثبت نام کنید، یک تم زیبا انتخاب نمایید و محتوای خود را در آن قرار دهید.
کسب و کار بزرگ با یک تیم قدرتمند
شاید راه اندازی وب سایت حرفه ای برای بسیاری از افراد دشوار و حتی ترسناک به نظر برسد اما پلتفرم هایی مانند میهن شاپ با تفکر رو به جلویی که دارند، در تلاش هستند به عاملان کسب و کارهای اینترنتی در هر سطحی که باشند، خدماتی خوب و حرفه ای ارائه دهند. تفاوتی که میهن شاپ با سایر سایت سازها دارد، کوله باری از تجربه است که نتیجه سالیان سال همکاری و تعامل با مشتریان می باشد.
از این حیث هر چالشی که برای راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی دارید، میهن شاپ از قبل برای آن چاره ای اندیشیده و در پلتفرم ارائه شده گنجانده است. میهن شاپ فرصتی را در اختیار کسب و کارهای آنلاین قرار می دهد که در مسیر رسیدن به رویاهای خود و حضور فعال در فضای اینترنت، از دانش برنامه نویسی تیمی حرفه ای استفاده نمایند. در مسیر جهانی شدن، میهن شاپ تضمین می کند که کمترین هزینه را می نمایید اما در سریع ترین زمان ممکن وب سایت حرفه ای خواهید داشت.