چگونه باید به فروشگاه های آنلاین اعتماد نمود؟
مقالات تخصصی IT و هاستینگ

چگونه باید به فروشگاه های آنلاین اعتماد نمود؟

نکاتی  برای خرید آنلاین ایمن

از آنجا که خرید آنلاین محبوبیت زیادی  پیدا کرده است، یکی از مواردی که سایت های باید به آن توجه کنند، ایجاد امنیت اطلاعات شخصی خریداران است. اگر خرده فروشان آنلاین قادر به ایمن نگه داشتن اطلاعات بازدیدکنندگان  نباشند، هیچ خریدی صورت نخواهد گرفت.

برای هر شغلی که می خواهد فروش خود را به صورت آنلاین انجام دهد، ایجاد اعتماد برای مشتریان آنلاین  باید در اولویت باشد. هنگامی که کاربران هیچ تردیدی در اعتماد به فروشنده و ارائه اطلاعات لازم نداشته باشند، کسب و کار شانس موفقیت بیشتری خواهد داشت.

طبق یک نظرسنجی که اخیراً انجام گردیده است، از افراد سوال شده که آیا تاکنون حملات سایبری مانند بدافزار، کلاهبرداری با کارت اعتباری یا باج افزار را تجربه کرده اند؟ 25 درصد افراد گفته اند که دچار این حملات شده اند.

اگرچه این مقدار تا حدودی نگران کننده است اما  نباید شما را از خرید به صورت آنلاین باز دارد. دستورالعمل هایی وجود دارد که با رعایت آنها می توانید با اطمینان خرید خود را انجام دهید.

  • از وب سایت های نام آشنا استفاده کنید

از سایت های معتبر و شناخته شده خرید کنید. نتایج جستجو می تواند تقلبی باشد تا شما را گمراه کند. اگر سایت مشخصی مد نظر داشته باشید، احتمال گمراه شدن شما نیز کمتر خواهد بود.

زمانی که قصد خرید از یک وب سایت معروف را دارید، حتما به نام دامنه سایت دقت نمایید. یک ترفند قدیمی برای کلاهبرداری، استفاده از نام دامنه های معروف با پسوند های دیگر است. برای نمونه : domain.net  به جای domain.com .

  • کد منبع

هنگامی که به یک وب سایت مراجعه می کنید، بر روی آن کلیک راست کرده و کد منبع را مشاهده کنید. بیشتر سایتهای حرفه ای و قابل اعتماد از ابتدا  توسط طراحان وب ساخته شده اند، بنابراین اگر جمله ای را مشاهده کنید که کم و بیش شبیه " HTML Generator Plus " است، ممکن است نشانه این باشد که عملی شبیه فیشینگ در حال انجام است.

  • به دنبال قفل باشید

اگر سایتی از شما داده های حساس (جزئیات کارت اعتباری، آدرس خانه و غیره) درخواست می کند، مطمئن شوید که آن سایت با SSL رمزگذاری شده است یا خیر. ساده ترین راه برای اطلاع از این موضوع این است که URL سایت های محافظت شده به وسیله SSL با https شروع می شود.

هرگز با استفاده از کارت اعتباری خود از سایتی که فاقد رمزگذاری SSL (لایه سوکت ایمن) است، به صورت آنلاین خرید نکنید. دقت داشته باشید که سایت دارای SSL باشد و آدرس اینترنتی سایت به جای HTTP با HTTPS آغاز شود. HTTPS اکنون حتی در سایت های غیر خرید نیز نماد استاندارد محسوب می شود، همانطور که Google Chrome صفحات بدون S اضافی را پرچم گذاری و به عنوان "ایمن نیست" معرفی میکند.

  • پرداخت های ایمن

به دنبال آرم شرکت های پرداخت (به عنوان مثال پی پال، شاپرک، زرین پال) باشید. فروشگاه هایی که پرداخت های آنلاین را پردازش می کنند، از طریق موسسات مالی مورد بررسی دقیق قرار میگیرند.

  • Whois

Whois ابزاری عالی برای جستجوی اطلاعات و سوابق  هر وب سایت، آدرس IP، نام سرور، ثبت کننده و ... است.

  • Alexa

الکسا به شما این  امکان را می دهد تا محبوبیت یک سایت را مشاهده کنید. همچنین سایتهای دیگری که به آن لینک شده اند و ترافیک سایت و جزئیاتی مربوط به اینکه چه کسانی به سایت مراجعه می کنند را نیز نمایش می دهد.

  • لیست سیاه

وب سایت های کلاهبرداری یا اسپم را می توان در لیست سیاه قرار داد تا به دیگران درباره سایتهای مشکوک هشدار داده شود. اگر سایتی یک بار در لیست سیاه نشان داده شود، ممکن است خطایی داشته باشد اما اگر توسط اکثر سرورها به عنوان هرزنامه شناخته شده باشد، می توانید مطمئن باشید که در واقع مشکلی در کار  است.

  • Webarchive

WEBARCHIVE یک قالب فایل ایجاد شده توسط وب است و توسط مرورگر Safari مورد استفاده قرار می گیرد. فایلهای WEBARCHIVE شامل HTML، تصاویر، صدا و فیلم از صفحات وب است که قبلاً بازدید شده اند. این فایل ها به بارگیری صفحات کمک می کنند و همچنین امکان مشاهده اطلاعات ذخیره شده از صفحات را در زمانی که به اینترنت متصل نیستید را نیز فراهم می کند. فایلهای WEBARCHIVE توسط Safari در ویندوز و مک قابل استفاده است.

اگر یک شرکت ادعا می کند که 10 سال در تجارت الکترونیک بوده است، Webarchive به شما این امکان را می دهد تا بررسی کنید که سابقه فعالیت این سایت به چند سال قبل می رسد !

  • Overshare نکنید

هیچ خرید آنلاینی نیاز به شماره تامین اجتماعی یا روز تولد شما برای انجام کار ندارد. اما اگر کلاهبرداران  شماره کارت اعتباری شما را بدست آورند، می توانند خسارت زیادی به شما وارد کنند. هرچه کلاهبرداران بیشتر بدانند، سرقت هویت شما راحت تر خواهد بود. به طور پیش فرض از دادن اطلاعات شخصی اجتناب کنید. حتی سایتهای بزرگ هم کاملا ایمن نیستند.

  • کامپیوتر خود را ایمن کنید

کلاهبرداران دور هم نمی نشینند تا منتظر باشند اطلاعات را به آنها تحویل دهید. شما باید با به روزرسانی های منظم برنامه آنتی ویروس، کامپیوتر خود را در برابر بدافزار محافظت کنید.

با این وجود بهتر است هزینه یک مجموعه امنیتی تمام عیار را بپردازید که دارای نرم افزار آنتی ویروس باشد که با اسپم، ایمیل های فیشینگ و حملات فیشینگ از وب سایت ها نیز مبارزه خواهد کرد. خوشبختانه 53٪ از پاسخ دهندگان در نظرسنجی، اظهار داشتند که از نرم افزار آنتی ویروس استفاده می کنند.

به یاد داشته باشید، فقط نصب آن کافی نیست. اطمینان حاصل کنید که ابزارهای ضد بدافزار شما همیشه به روز هستند. در غیر این صورت، آنها می توانند در معرض تهدیدهای جدید قرار بگیرند و همیشه تهدیدهای جدیدی وجود دارد.

  • رمزهای عبور قوی ایجاد کنید

در یک نظرسنجی از افراد سوال شد که آنها اغلب رمزهای عبور خود را چه زمان هایی تغییر می دهند؟ یازده درصد ادعا می کردند که این کار را هر روز انجام می دهند، اما این افراد قطعا دچار نوعی از وسواس هستند، زیرا تغییر هر روزه رمز عبور توصیه نمی شود. 27 درصد آنها از یک رمز عبور برای محافظت از حریم خصوصی خود استفاده می کنند و فقط چند بار در سال آن را تغییر می دهند و 35 درصد افراد هرگز رمز عبور خود را تغییر نمی دهند.

پیشنهاد می شود برای به خاطر سپردن رمز های عبور دشوار و پیچیده از یک مدیر رمز عبور استفاده کنید.

  • خرید فیزیکی کارت

کارتهای هدیه در هر سال  بیشترین هدیه سال نو هستند. کلاهبرداران دوست دارند با ارائه کارت های هدیه جعلی و قیمت کمتر در سایت های مختلف از این فرصت نهایت استفاده را ببرند. ممکن است کارت را دریافت کرده و متوجه شوید قبلاً از آن استفاده شده است. پیش از خرید اطمینان حاصل کنید که از یک سایت مطمئن کارت را دریافت می کنید. با این وجود، بهتر است مستقیماً به یک خودپرداز بانک رفته و کارت فیزیکی دریافت کنید.

  •  از سایت های دارای نماد اعتماد الکترونیکی خرید را انجام دهید

پیش از نهایی کردن خرید خود اطمینان حاصل کنید که سایت مدنظرتان دارای اینماد باشد، یعنی از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی تایید شده باشد. در اینصورت می توانید با کلیک بر روی لوگوی نماد اعتماد الکترونیکی مشخصات مالک سایت و سایر اطلاعات مربوطه را مشاهده نموده و با خیال آسوده تری خرید خود را انجام دهید.

  • فروشنده را چک کنید

اطمینان حاصل کنید که یک آدرس و شماره تلفن از فروشنده در دست دارید تا در صورت به وجود آمدن مشکل بتوانید شکایت خود را پیگیری کنید.

اگر به یک سایت مشکوک هستید، قبل از نهایی کردن خرید خود اطمینان حاصل کنید که حداقل چند مورد ذکر شده در بالا را بررسی نموده اید که ممکن است در وقت، هزینه و انرژی شما صرفه جویی کند.

 

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *