مزایای CMS اختصاصی
مقالات تخصصی IT و هاستینگ

نحوه ایجاد یک سیستم مدیریت محتوا یا CMS اختصاصی

بهترین سیستم مدیریت محتوا (CMS) پلتفرمی است که جریان کاری، ارتباطات و ابزارهای بازاریابی محتوای شما را یکپارچه می‌کند. حال این سوال مطرح می شود که آیا باید از CMS های استاندارد استفاده کرد یا یک CMS اختصاصی ایجاد نمود؟ پاسخ این پرسش برای کسب‌وکاری که قصد دارد تلاش‌های بازاریابی خود را به حداکثر برساند، بسیار مهم است.

ایجاد یک CMS اختصاصی

تصویر(1)

شما یک CMS آماده پیدا کرده‌اید و مطمئن هستید که به خوبی با استراتژی بازاریابی شما هماهنگ است اما، این CMS فاقد امکانات سفارشی‌سازی بوده و نمی‌تواند با جریان‌های کاری، فرآیندها و ساختارهای محتوایی منحصر به فرد سازمان شما همگام شود.

یک CMS اختصاصی، پلتفرمی کارآمدتر، ایمن‌تر و کاربر پسندتر است که برای نیازهای خاص کسب‌وکار شما طراحی می‌شود. علاوه بر این، ویژگی‌ها و ابزارهای سئوی سفارشی به شما امکان می‌دهند تا عملکرد محتوای خود را به طور موثری پیگیری و بررسی کنید.

ایجاد یک CMS اختصاصی کار ساده‌ای نیست. ابتدا لازم است که زمان و منابع لازم را برای ساخت یک راه‌حل بسنجید. سپس باید توسعه‌دهندگانی را استخدام نمایید که می‌توانند در این کار به شما کمک کنند. 

سیستم مدیریت محتوا (CMS) چیست؟

محتوا یکی از مهم‌ترین بخش‌های استراتژی بازاریابی آنلاین شما است. اگر می‌خواهید وب‌سایت شرکت خود را بهینه کنید و کیفیت محتوا را ارتقا دهید، یک سیستم مدیریت یکپارچه می‌تواند در این راستا به شما کمک کند. CMS در واقع نرم‌افزاری است که امکان مدیریت و انتشار محتوای دیجیتال را فراهم می‌نماید. یک CMS خوب نه تنها نیاز است شامل ویژگی‌های SEO باشد بلکه باید به گونه‌ای سفارشی‌سازی شود که نیازهای کاربران را برآورده کند و به آنها امکان ایجاد یک جامعه حول محتوای مدنظر را بدهد.

تا مارس ۲۰۲۲، بیش از ۷۳ میلیون وب‌سایت سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) را استفاده می‌کردند. بهترین CMS موجود نیز وردپرس است که تمام عملکردهای لازم برای راه‌اندازی یک وب‌سایت را به صورت کامل ارائه می‌دهد. وردپرس با خدمات دادن به 43.2٪ از تمام وب‌سایت‌های موجود و سهم بازار 62.8٪ در سیستم‌های مدیریت محتوا، پیشتاز است. دیگر پلتفرم‌های محبوب CMS شامل Shopify، Wix، Squarespace، Joomla، Drupal، Adobe Systems، PrestaShop، Google Systems و Webflow هستند.

CMS خوب معمولاً شامل رابط وب فرانت‌اند و پایگاه داده در بک‌اند است که محتوای ایندکس شده را ذخیره کرده و تعیین می‌کند چگونه وب‌سایت براساس ورودی‌های کاربر نمایش داده شود. این سیستم محیطی را برای توسعه، نگهداری و استقرار صفحات وب و محتوای مرتبط فراهم می‌کند و نتیجه آن یک سایت سازمان‌یافته با حداقل نیاز به کدنویسی است.

سیستم مدیریت محتوای سفارشی

تصویر(2)

چگونه باید یک CMS اختصاصی ایجاد کرد؟

CMS‌ ها با مجموعه‌ای از ویژگی‌ها ارائه می‌شوند. بسیاری از صاحبان کسب‌وکار نمی‌دانند کدام ویژگی‌ها مهم هستند و کدام‌ها نیستند. به همین دلیل تصمیم می‌گیرند یک CMS اختصاصی برای برآورده کردن نیازهای خاص کسب‌وکار خود ایجاد کنند.

توسعه یک سیستم مدیریت محتوای مقیاس‌پذیر، مقرون‌به‌صرفه و امن که نصب، استفاده، مدیریت، بروزرسانی و رشد آن آسان باشد و بتواند نیازهای سازمان را برآورده کند کار پیچیده ای است. اگر در این شرایط هستید، مقاله را تا انتها مطالعه کنید که بدانید اولین گام‌های شما برای ساخت یک CMS اختصاصی چه باید باشند.

مرحله 1: مفهوم‌سازی

اگر یک وبلاگ را مدیریت می‌کنید یا قصد ایجاد آن را دارید، ابتدا باید درک دقیقی از عملکرد ایده‌آل سیستم مدیریت محتوا و فرآیندهای وب‌سایت خود داشته باشید. بدین منظور، لازم است مراحل زیر را انجام دهید:

  1. بررسی محتوای فعلی و استراتژی‌های مدیریت محتوا بهترین روش سازماندهی وب‌سایت می باشد.
  2. تعیین نیازهای محتوایی و اهدافی که سیستم مدیریت محتوای سفارشی شما باید برآورده کند. این موضوع تا حد زیادی به نوع محتوایی که قصد ایجاد و انتشار آن را دارید، وابسته است.
  3. توصیف ویژگی‌های سیستم مدیریت محتوای سفارشی، مهم است. امکان دارد نیاز به قالب‌های سفارشی، قالب‌های شخصی‌سازی‌شده بر اساس نیازهای کاربران، ابزارهای سئو، ویجت‌ها و غیره داشته باشید.
  4. شناسایی نقش‌ها، وظایف کاربران و دسته‌بندی‌هایی که برای آنها محتوا نوشته خواهد شد. به خاطر داشته باشید که کاربران سیستم مدیریت محتوای شما نقش‌های ویژه‌ای مانند نویسنده محتوا، ویرایشگر محتوا و… خواهند داشت.

مراحل ایجاد CMS اختصاصی

تصویر(3)

مرحله 2: برنامه‌ریزی

علاوه بر زیبایی محتوای طراحی شده، اجرای یک استراتژی مدیریت محتوا به این معنا است که مسئولین وب‌سایت می‌توانند بروزرسانی‌ها را به‌صورت کارآمد انجام دهند.

عدم نیاز به صرف زمان و منابع زیاد برای تغییر کد HTML، یکی از دلایل ارزشمند بودن CMS می‌باشد.

اگر سیستم به‌درستی توسعه یابد، قابلیت سازگاری با تغییرات آینده را خواهد داشت. این توضیح یعنی با هر تغییری که در وب‌سایت ایجاد شود، کاربران همچنان می‌توانند بدون وقفه به فعالیت های خود ادامه دهند.

CMS اختصاصی از مهم‌ترین ابزارهای بازاریابی دیجیتال وب‌سایت است اما بدون برنامه‌ریزی دقیق، به دردسر تبدیل خواهد شد.

راهنمای ساخت CMS اختصاصی:

  1. تدوین استراتژی‌های مدیریت محتوا، از جمله چرخه عمر محتوا و نرخ‌های بروزرسانی محتوا.
  2. تعریف نیازهای فنی CMS و تدوین مشخصات نرم‌افزاری.
  3. انتخاب پلتفرم یا فناوری مناسب برای توسعه CMS اختصاصی.
  4. ترسیم نقشه راه برای ایجاد CMS که شامل تعیین زمان لازم توسعه، بودجه مورد نیاز و تعریف شاخص‌های عملکرد کلیدی (KPI) است.

مرحله 3: طراحی

بیشتر سیستم‌های مدیریت محتوا دارای یک بخش ویرایشی هستند که می‌توانید کاملاً آنها را سفارشی‌سازی کنید.

ویژگی‌های مهمی مانند انتشار، ویرایش محتوا و تحلیل وب‌سایت، باید قبل از انتشار کامل سایت درج و تست شوند تا از تجربه کاربری با کیفیت بالا اطمینان حاصل گردد.

تجربه کاربری (UX) در تجارت الکترونیک نه تنها بر اساس زیبایی، بلکه از نظر تجربه کلی نیز باید مورد توجه قرار گیرد. این به معنای طراحی رابط کاربری ساده و کاربر پسند است. توسعه‌دهندگان باید یک سیستم مدیریت محتوای سفارشی ایجاد کنند که تولیدکنندگان محتوا را توانمند سازد و کار آنها را تسهیل نماید.

به همین دلیل است که درک اهمیت طراحی و نحوه اعمال آن در سیستم مدیریت محتوای سفارشی شما، اهمیت دارد.

طراحی CMS اختصاصی

تصویر(4)

مرحله 4: توسعه

توسعه CMS یک سرمایه‌گذاری بلندمدت است که در نهایت به وب‌سایت شما انعطاف‌پذیری لازم برای همگام شدن با تغییرات سریع در بازار را می‌دهد. روش‌های زیر عموما برای پیاده‌سازی CMS پیشنهاد می شوند:

  1. ایجاد یک CMS مبتنی بر پلتفرم: اگر یک CMS وب استاندارد می‌تواند نیازهای مدیریت محتوای شما را برآورده کند، توصیه می‌شود از این گزینه استفاده نمایید.
  2. ایجاد یک CMS اختصاصی از صفر: اگر می‌خواهید یک راه‌حل انعطاف‌پذیر، مقیاس‌پذیر و چند منظوره برای رفع نیازهای خاص وب‌سایت خود طراحی نمایید، این گزینه را امتحان کنید.

مرحله 5: آزمون

توسعه سیستم مدیریت محتوای داخلی می‌تواند چالش‌برانگیز باشد اما اطمینان از عملکرد صحیح آن نیز بسیار مهم می باشد. در روزهای اولیه پس از راه‌اندازی، خطاهای احتمالی ممکن است بهره‌وری را کاهش دهند و به اصلاحات مکرر منجر شوند. برای جلوگیری از این مشکلات، می‌توان با دنبال کردن چند مرحله در چرخه توسعه سیستم، عملکرد CMS اختصاصی را بهبود بخشید.

آزمون، فرآیندی برای اطمینان از اجرای یکپارچه نرم‌افزار، دستیابی به اهداف طراحی و پایداری آن است. اگر مسئولیت مدیریت محتوای سطح سازمانی را دارید، باید راه‌حل CMS اختصاصی را آزمایش کرده و از دسترس‌پذیری و مفید بودن آن برای کاربران اطمینان حاصل کنید. همچنین باید برای کنترل کیفیت (QA) آماده باشید. CMS اختصاصی بخشی مهم از استراتژی شرکت شما است و باید به‌درستی عمل کند.

برای اطمینان از عملکرد خوب CMS اختصاصی خود، چهار مرحله ساده زیر را دنبال کنید:

  1. تشکیل تیم کنترل کیفیت (QA).
  2. پشتیبانی چند زبانه.
  3. آزمایش محتوا در سطح کد منبع سیستم.
  4. بررسی عملکرد.

مرحله 6: پشتیبانی پس از راه‌اندازی

با نزدیک شدن به ضرب الاجل ها، فشار روی ساخت و راه‌اندازی CMS اختصاصی افزایش می‌یابد. در نظر داشته باشید که پس از راه‌اندازی، کار شما تمام نشده است. باید از یکپارچگی اطمینان حاصل نمایید و با ارائه پشتیبانی به کاربران، فرآیند را آسان کنید.

برای اطمینان از موفقیت بلندمدت CMS اختصاصی خود، این اقدامات را انجام دهید:

  1. تهیه مستندات حرفه‌ای درباره CMS استاندارد و ارائه آن به کاربران.
  2. آموزش کاربران در مورد ایجاد محتوا، تأیید، انتشار و بروزرسانی.
  3. جمع‌آوری بازخورد از کاربران و تصمیم‌گیری درباره اجرای تغییرات لازم در پلتفرم CMS اختصاصی.

ساخت یک سیستم مدیریت محتوای اختصاصی

تصویر(5)

ملاحظات کلیدی در هنگام ساخت یک سیستم مدیریت محتوای اختصاصی

بسیاری از صاحبان کسب‌وکارها به دنبال ساخت یک سیستم مدیریت محتوای اختصاصی هستند. تنوع و پیچیدگی CMS ها بعضی مواقع باعث منصرف شدن کاربران می‌شود و عدم آگاهی از ویژگی‌های مورد نیاز می‌تواند به ایجاد پروژه‌های پرهزینه و طولانی‌مدت منجر شود.

در ادامه نکاتی بیان شده است که قبل از شروع به ساخت CMS اختصاصی باید در نظر بگیرید:

امنیت

در مدیریت یک وب‌سایت، اکثر افراد امنیت را به شرکت‌های میزبانی معتبر واگذار می‌کنند. آنها معتقد هستند که از این طریق زیرساخت سرور و برنامه‌های وب سایتشان محافظت خواهد شد و در صورت هک شدن پایگاه داده، ضرر زیادی نخواهند دید. با این حال جلوگیری از هک شدن وب‌سایت در وهله اول بسیار ساده‌تر است. به عنوان مثال، اگر CMS مطمئنی بسازید، می‌توانید اقدامات امنیتی را برای محافظت آن در برابر حملات، قبل اینکه هکرها بتوانند از حفره‌های سیستم سوء استفاده کنند، پیاده‌سازی کنید.

معماری و استقرار یک سیستم مدیریت محتوای سفارشی که بتواند سال‌ها در برابر حملات مقاوم باشد و همچنان محتوای با کیفیت ارائه دهد، برای شرکت‌ها بسیار مهم است. یکی از اهداف اصلی برنامه محتوای شما باید این باشد که کاربران بدون مواجهه با مشکلات عملکردی، از سایت استفاده کنند.

اگر امنیت پلتفرم CMS را در مرکز اقدامات توسعه خود قرار ندهید، کاربران و مشتریان زیادی را از دست خواهید داد.

قابلیت نگهداری

استفاده از یک CMS معمولاً نیاز به بروزرسانی مداوم دارد تا سایت شما همواره فعال بماند. با این حال، بسیاری از وب‌سایت‌ها هنوز با مشکل تغییر و بروزرسانی مواجه‌ هستند و بازدیدکنندگان ممکن است با کدهای خراب روبرو شوند. راه‌حل مناسب، استفاده و نگهداری از یک سیستم مدیریت محتوای سفارشی است. با این روش، ادغام وبلاگ به ساده‌ترین و کم‌هزینه‌ترین شکل انجام می‌شود و تیم وبلاگ‌نویسی می‌تواند بر نوشتن که هسته بازاریابی محتوا است، تمرکز کند.

بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO)

مدیریت محتوای وب‌سایت یکی از چالش‌برانگیزترین وظایف است. شما به SEO مناسب، جذب مشتریان و جلوگیری از جمع‌آوری داده توسط ربات‌ها، نیاز دارید. یک سیستم مدیریت محتوا با قابلیت‌های SEO می‌تواند ابزاری قدرتمند برای افزایش بازدید آنلاین و جذب مشتریان باشد و از اسکرپینگ ربات‌ها نیز جلوگیری کند.

با تحول وب، ساخت یک CMS اختصاصی با معماری مناسب اهمیت بیشتری یافته است. مدل‌های قدیمی نمی‌توانند با سئوی مدرن هماهنگ شوند. بنابراین، باید از فناوری‌های روز بهره بگیرند و عملکرد آینده‌نگر را تضمین کنند.

کمک به ساخت یک CMS اختصاصی

بسیاری از کسب‌وکارهای کوچک و شرکت‌های بزرگ، اکنون از سیستم مدیریت محتوای سفارشی خود برای ایجاد، انتشار و مدیریت اطلاعات دیجیتالی استفاده می‌کنند. این اطلاعات شامل محتوای آنلاین، فاکتورها و رسیدهای الکترونیکی است.

توسعه یک CMS اختصاصی می تواند چالش‌برانگیز باشد و به همین دلیل معمولا توسعه‌دهندگان از انجام این روش پرهیز می‌کنند. اگر ایده خاصی دارید که برایتان اهمیت زیادی دارد و حاضر به صرف منابع و تلاش لازم هستید، توسعه CMS می‌تواند ارزشمند باشد.

تفاوت CMS استاندارد و CMS اختصاصی

تصویر(6)

نتیجه‌گیری 

ساخت یک سیستم مدیریت محتوای سفارشی می‌تواند چالشی بزرگ باشد اما مزایای زیادی به همراه دارد. انتخاب بین یک CMS استاندارد و سفارشی بستگی به نیازهای خاص کسب‌وکار و اهداف بازاریابی دارد. CMS اختصاصی به شما این امکان را می‌دهد که پلتفرمی متناسب با نیازهای خاص خود ایجاد کنید که نه‌تنها کارآمدتر و امن‌تر است بلکه ویژگی‌های سئو و ابزارهای اختصاصی نیز دارد که می‌تواند عملکرد محتوای شما را به‌طور موثر ردیابی و اندازه‌گیری کند.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *