با وجود اینکه گوگل از الگوریتم های پیشرفته و در حال تکامل برای فیلتر کردن محتوای غیر مفید نتایج جستجو استفاده می کند، هیچ سیستمی وجود ندارد که بتواند به طور مطلق این نوع محتوا را شناسایی و فیلتر نماید. گزارش سایت های جعلی اغلب بر عهده افراد دیگر قرار میگیرد. بدین صورت که آنها می بایست وب سایت های خطرناک را به گوگل گزارش کنند.
هوشیار بودن در دنیای اینترنت کلید ایمن ماندن درون دنیای آنلاین است. یکی از رایج ترین تهدیدات در فضای دیجیتال، وب سایت های مخرب (فیشینگ، کلاهبرداری و ارائه دهندگان بدافزارهای مضر) هستند.
گزارش سایت های مخرب به این معنی است که می توان آنها را به سرعت حذف و از کاربران زیادی در برابر کلاهبرداری های آنلاین و بدافزارها محافظت نمود. در این مقاله ابزارهای لازم برای گزارش سایت های مشکوک به Google معرفی شدهاند.
سیاست گوگل برای گزارش سایت های جعلی
گوگل متعهد است تا با وب سایت های جعلی که در جستجوی گوگل ظاهر می شوند، مقابله کند. اگر محتوایی با سیاستهای Google در تناقض باشد، الگوریتمهای Google رتبه آن صفحه را به شدت کاهش می دهند.
اگر محتوایی را در جستجوی Google مشاهده نمودید که به نظر جعلی بوده و سیاستهای گوگل را نقض می کند، باید آن وب سایت را به Google گزارش دهید. چنانچه محتوای مذکور سیاستهای Google را به طور جدی زیر پا گذاشته باشد، ممکن است گوگل آن را به صورت دستی از جستجوی خود حذف کند. توجه داشته باشید که گوگل تنها می تواند آنها را از جستجوی خود حذف نماید اما محتوا تحت دامنه همچنان در دسترس خواهد بود. این موضوع یک تخلف قانونی است و شما باید با ثبت کننده دامنه تماس گرفته و درخواست DMCA برای آنها ارسال کنید.
سیاستهای اسپم Google تنها محتوای سرقت شده (scraped content)، سایت های هک شده و بدافزار را پوشش می دهند. شما می توانید گزارش سایت های جعلی به گوگل را از دو طریق انجام دهید. در مسیر قانونی یک وب سایت یا محتوای جعلی به دلیل نقض قوانینی مانند کپی رایت گزارش داده می شود و روش دیگر، مسیر سیاست گوگل می باشد. توجه داشته باشید که اگر شما در مورد نقض یک سیاست به گوگل شکایت کنید، اقدام قانونی تلقی نخواهد شد. بنابراین می بایست هر دو شکایت را به صورت جداگانه ارسال نمایید.
به صورت پیشفرض، اقدامات حفاظتی ضدجاسوسی و ضدبدافزار فعال می باشند. ممکن است هنگام بازدید از سایت ها، پیام هایی مانند نمونه های زیر ظاهر شوند. اگر چنین اعلان هایی را مشاهده کردید، توصیه می شود که به آن سایت مراجعه نکنید:
- The site ahead contains malware: سایتی که قصد بازدید از آن را دارید ممکن است اقدام به نصب بدافزار روی رایانه شما کند.
- Deceptive site ahead: ممکن است وب سایت مدنظر یک سایت فیشینگ باشد.
- Suspicious site: سایت مربوطه می تواند نوعی تهدید برای امنیت شما باشد.
- The site ahead contains harmful programs: وبسایتی که قصد دارید از آن بازدید نمایید، ممکن است فریبتان دهد تا برنامه هایی را نصب کنید که هنگام آنلاین بودن مشکلاتی برایتان ایجاد می کنند.
- This page is trying to load scripts from unauthenticated sources: وب سایتی که قصد دارید به آن دسترسی پیدا کنید، ایمن نیست.
نحوه گزارش سایت های جعلی به گوگل
اگر موفق به شناسایی یک وب سایت جعلی شدهاید، میتوانید آن را به Google گزارش دهید. گزارش وب سایت کلاهبرداری با عنوان نقض سیاست، می تواند رتبه آن صفحه را در نتایج جستجو کاهش دهد و بسته به میزان و شدت شکایاتی که یک وب سایت دریافت می کند، ممکن است به طور کلی از جستجوی Google حذف گردد.
Google نمیتواند شکایات قانونی در مورد وب سایت ها را حل و فصل کند، این مشکل باید بین شاکی و مالک وب سایت حل شود. اگر تصور می کنید که تنها یک یا دو وب سایت هویت شما را جعل کرده اند، بهترین گزینه این است که خودتان شکایات را به صورت دستی ثبت کنید.
نقض سیاست Google
جهت گزارش تخلف در مورد سیاست محتوا و محصول Google، می توانید از صفحه زیر که حاوی تمام لینک های موردنیاز است استفاده کنید. در بخش پایین صفحه، به بخش Malware و Phishing مراجعه نمایید.
تصویر(1)
اگر گمان می کنید وبسایتی به بدافزار آلوده شده، کافی است روی لینک "Report malware" کلیک نمایید تا به صفحه زیر هدایت شوید. URL مدنظر و هر توضیحی که نیاز است را تایپ کنید.
تصویر(2)
اگر به یک سایت فیشینگ مشکوک هستید، از طریق صفحه زیر URL آن سایت را به Google گزارش دهید.
تصویر(3)
تخلف قانونی
جهت گزارش تخلفات قانونی مانند نقض کپی رایت، می بایست به پشتیبانی Google مراجعه کرده و مراحل مربوطه را دنبال کنید. در ادامه میتوانید درباره نحوه گزارش نقض کپی رایت به Google اطلاعات بیشتری کسب نمایید.
استفاده از گزارش دهنده سایت مشکوک
افزونه گزارش سایت های جعلی یا ریپورتر سایت مشکوک در فروشگاه کروم موجود می باشد. پس از راه اندازی برنامه، نمادی را در گوشه سمت راست بالای مرورگر خود مشاهده خواهید کرد. با کلیک کردن روی آیکون، می توانید یک وب سایت کلاهبرداری را به Google گزارش دهید.
جمع بندی
هر کسب و کاری، می تواند هدف کلاهبرداران اینترنتی قرار گیرد. برای کسب و کارهای کوچک، تعداد وب سایت هایی که از هویت برند آنها سوءاستفاده می کنند، اندک است. عکس این موضوع نیز صادق خواهد بود. هرچه کسب و کار شما گسترده تر و بزرگ تر باشد، به همان میزان احتمال کلاهبرداری و جعل هویت بیشتری وجود دارد. در چنین مواردی، گوگل امکان گزارش سایت های جعلی را فراهم کرده است.