معرفی قانون DMCA برای حذف محتوا
مقاله

حذف محتوا از طریق قانون DMCA و مواردی که باید بدانید

مالک اصلی محتوای منتشر شده در فضای وب (سایت یا پلتفرم خاص)، از طریق قانون DMCA می تواند اقدام به حذف آن محتوا کند. در واقع DMCA Takedown از سری قوانین مطرح و پذیرفته شده در بستر وب می باشد که ارائه دهندگان خدمات وب (ISP) و مدیران وب سایت ها از آن پیروی می کنند. 

هرگاه شخصی بدون اجازه مالک، اقدام به نشر محتوای مرتبط با آن کند، این امکان برای صاحبان اصلی (شخص یا شرکت) محتوای منتشر شده وجود دارد که از طریق قانون DMCA، علیه ارائه دهندگان خدمات اینترنت (ISP) یا مدیر وب سایت، شکایت کنند.

نکته : اگر چه DMCA یک قانون کپی رایت در ایالات متحده است اما این بدان معنا نیست که مالک اصلی محتوا، هرگونه شکایتی را بتواند از طریق قانون DMCA مطرح کند. در واقع مدیر سایت می تواند به سازمان مربوطه درخواست لغو شکایت را نیز ارسال نماید. به عبارت ساده تر، هرگاه مالک اصلی محتوایی بودید یا اگر در عکس و ویدیویی به عنوان سوژه حضور داشتید، از طریق قانون DMCA می توانید محتوای منتشر شده را پاک نمایید. 

قانون DMCA یا کپی رایت

تصویر(1)

حذف سریع محتوا از طریق قانون DMCA

برای حذف محتوای منتشر شده، باید سریع عمل نمایید. زیرا در اغلب مواقع محتوای نقض کننده قانون کپی رایت، در وب سایت های زیادی پخش می شود. همیشه سعی کنید تا یک لیست کامل از وب سایت ها و پلتفرم های مختلفی که ممکن است محتوای شما در آنها قرار گیرد، تهیه نمایید. در این صورت روال پیگیری سریع تر خواهد شد.

نحوه ی ارسال گزارش حذف محتوا از طریق DMCA به چه صورت است؟ 

اطلاعات زیر برای ثبت گزارش تخلف محتوای منتشر شده ای که قانون کپی رایت یا قانون DMCA را نقض کرده است، نیاز می باشد:

1. لینک صفحه را مشخص کنید

از محتوای شما در چه سایت یا پلتفرمی (همانند فیسبوک یا تیک تاک) استفاده شده است؟ لینک صفحه ای که قصد دارید محتوای شما از آن حذف شود چیست؟ شما باید آدرس سایت یا لینک صفحه ی مد نظر خود را مشخص کنید، حتی اگر محتوای منتشر شده یک تصویر یا ویدیو باشد، باید لینک مستقیم آن را ارائه نمایید. در صورتی که محتوای استفاده شده به صورت متن باشد باید متن را کپی و در فیلد ارسال گزارش قرار دهید لینک تصویر نقض کننده قانون کپی رایت را نیز می توانید مشخص نموده و ارسال کنید.

یک نمونه لینک تصویر به شرح زیر می باشد:

https://example.com/webpage/image2

2. لینک منبع اصلی را مشخص کنید

محتوای موردنظر از ابتدا در کجا قرار داشته است؟ آیا در شبکه های اجتماعی همانند فیسبوک یا توییتر قرار داشت یا در وب سایت خودتان منتشر شده بود؟

لینک دقیق صفحه ای که محتوا ابتدا در آنجا قرار داشت را مشخص نمایید حتی اگر آن صفحه فاقد اطلاعات باشد. فرستادن لینک اصلی برای سازمان DMCA مهم است.

در صورتی که محتوای اصلی غیر آنلاین بود، می توانید به موبایل، کامپیوتر، دوربین و .. رجوع نمایید اما اگر در وب سایت یا فضای ذخیره سازی ابری موجود بود، می توانید لینک صفحه ای که محتوا از آن برداشته شده است را مشخص نمایید. در واقع باید محتوای اصلی را در یک سرویس ذخیره سازی ابری آپلود کرده و لینک نهایی را با ذکر توضیحات در خصوص مکان اصلی، ارائه دهید.

به عنوان مثال لینک زیر:

https://share.examplecloud.com/photos/my_original_content

در قانون DMCA حتما باید لینک محتوا را برای سازمان مربوطه ارسال نمایید

تصویر(2)

3. مالک اصلی محتوا را مشخص کنید

مالک اصلی محتوا چه کسی می باشد و چگونه از آن سو استفاده شده است؟ ماهیت آن چیست؟ چگونه از آن نگهداری می کردید؟ آیا آن را ایجاد کرده یا خریده بودید؟ آیا حق انتشار آن را داشتید؟ چه کسی ادعای مالکیت محتوا را دارد؟ چه شخصی مجاز به تشکیل پرونده در DMCA می باشد؟ زمان ایجاد محتوا چه تاریخی بوده و در چه تاریخی محتوا مورد سو استفاده قرار گرفته است؟ 

یک نمونه درخواست به شرح زیر می باشد:

"عکسی که از خودم با دوربین شخصی گرفته شده است، از گوگل درایو به سرقت رفته و بدون اطلاع من در این وب سایت قرار گرفت. مایلم حذف شود."

چه افرادی مجاز به تشکیل پرونده در DMCA هستند؟ 

- سازندگان یا صاحبان اصلی محتوا 

- صاحبان حق کپی رایت

- ناشران یا توزیع کنندگان محتوا (کسانی که از مالک اصلی یا صاحبان حق کپی رایت، اجازه دریافت کرده اند)

- صاحبان NFT 

- کدنویسان و ناشران 

- کاربران شبکه های اجتماعی

چه وب سایت هایی از قانون DMCA پیروی نموده و اقدام به حذف محتوای منتشر شده می کنند؟ 

محتوای نقض کننده قانون کپی رایت، از وب سایت ها و پلتفرم های مختلفی پاک خواهد شد. در ادامه به بررسی یک لیست کوچک از سایت هایی که محتوا را به صورت آنلاین حذف می کنند، پرداخته می شود:

  • حذف محتوا از یک پلتفرم UGC (مخفف User Generated Content یا محتوای تولید شده توسط کاربر) همانند فیسبوک و TikTok که با دریافت شکایت از جانب مالک اصلی یا ناشر آن، اقدام به حذف محتوا می کنند.
  • مدیران وب سایت با دریافت اخطار حذف از جانب ارائه دهندگان خدمات اینترنت (ISP)، اقدام به پاک کردن محتوای منتشر شده خواهند نمود. در واقع این اخطار هنگامی مطرح می شود که مالک اصلی محتوا یا ناشر آن، شکایت خود را با ارائه دهندگان خدمات اینترنت مطرح کرده باشد. 
  • مدیر وب سایت با دریافت اخطار از جانب مالک اصلی یا ناشر آن، بر اساس قانون DMCA اقدام به حذف محتوا خواهد نمود. 
  • بعضا ممکن است مدیر وب سایت علیه یک شکایت بی تفاوت باشد و اقدام به حذف محتوا نکند. در این شرایط، ارائه دهندگان خدمات اینترنت (ISP) یا شرکت های هاستینگ می توانند محتوای منتشر شده را پاک نمایند. 

تمامی این اقدامات، پس از دریافت شکایت حذف محتوا از طریق DMCA صورت خواهد گرفت. توسط این قانون می توانید محتوای نقض کننده قانون کپی رایت را که بدون اجازه مالک اصلی منتشر شده، پاک نمایید.  به عبارت ساده تر، راهکارهای زیادی برای پاک کردن محتوا وجود دارد اما روند پیگیری آن با ارسال اخطار حذف، صورت خواهد گرفت. 

حذف محتوا از طریق قانون DMCA در چه کشورهایی استفاده می شود؟

اگرچه قانون DMCA یک قانون حق کپی رایت در ایالات متحده است اما اکثر کشور ها از آن تبعیت می کنند. در واقع این قانون در اغلب نقاط جهان پذیرفته شده و مورد استفاده قرار می گیرد و صرفا مختص به ایالات متحده نیست. 

با این حال کشور های زیادی برای حذف محتوا از طریق ارائه دهندگان خدمات اینترنت (ISP) یا مدیران وب سایت ها، قوانین کپی رایت خاص خود را دارند. این که ارائه دهندگان خدمات، فرآیند اخطار DMCA را بپذیرند یا خیر، پویا و دائما در حال تغییر است. متخصصان DMCA.com از این تغییرات دائمی آگاه هستند و می توانند اطلاعات ارسال شده از طریق فرم ثبت نام استاندارد DMCA Takedown را مطابق با کشورهای خاص یا ارائه دهندگان خدمات و با توجه به قوانین مورد نیازشان، تغییر دهند.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *