وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متنباز است که هر فردی میتواند با بهره گیری از آن، بدون نیاز به دانش برنامهنویسی زیاد، وبسایت، وبلاگ یا اپلیکیشن ایجاد کند. انعطافپذیری و سهولت استفاده، وردپرس را به یکی از محبوبترین CMSهای جهان تبدیل کرده است. با این حال، سادگی استفاده از آن گاهی اوقات مشکلاتی مانند کندی بارگذاری صفحات و کاهش سرعت عملکرد را به همراه دارد که به طور مستقیم رتبه سایت شما را در موتورهای جستجو کاهش میدهد.
سرعت سایت وردپرسی یکی از عوامل مهمی می باشد که موتورهای جستجو برای تعیین رتبه سایت در نظر میگیرند. بنابراین، اگر تمایل دارید وبسایت وردپرسی شما در نتایج جستجو عملکرد خوبی داشته باشد، باید مطمئن شوید که سرعت بارگذاری آن مناسب است. علاوه بر این، هیچ کاربری تمایل ندارد صفحات سایت به کندی بارگذاری گردند.
در این مقاله، 10 نکته بهینهسازی زمان بارگذاری و همچنین رفع عوامل کندی سایت معرفی می شوند.
چرا سرعت سایت وردپرسی مهم است؟
سرعت سایت وردپرسی به دلایل مختلفی حیاتی می باشد. اول اینکه تجربه کاربری را بهبود میبخشد، چون صفحات سریعتر بارگذاری میشوند. دلیل دوم نیز ارتقا رتبه سایت در موتورهای جستجو می باشد زیرا گوگل و سایر موتورهای جستجو، به سرعت بارگذاری صفحات اهمیت میدهند.
سرعت سایت وردپرسی برای امنیت نیز مهم است. سایتهای کند بیشتر توسط هکرها مورد نفوذ قرار میگیرند زیرا میتوانند از زمان بارگذاری طولانی برای تزریق کدهای مخرب استفاده کنند. اگر تمایل دارید وبسایت شما موفق گردد، باید مطمئن شوید که سرعت مناسب و عملکرد مطلوبی ارائه می کند.
تصویر(1)
4 ابزار برای بررسی سرعت سایت وردپرسی
راههای مختلفی برای سنجش سرعت سایت وردپرسی شما وجود دارد اما در ادامه چهار مورد از بهترین ابزارهای تست سرعت معرفی می شوند:
- Pingdom
- GTmetrix
- PageSpeed Insights
- WebPageTest
اگر به دنبال جزئیات بیشتری برای بهبود سرعت هستید، این چهار ابزار تست سرعت سایت، ابزارهای خوبی برای شروع خواهند بود.
4 دلیل کندی وبسایت وردپرسی
چندین عامل میتوانند باعث کاهش سرعت وبسایت وردپرسی شده و زمان بارگذاری صفحات را تحت تأثیر قرار دهند. رایجترین دلایل عبارتند از:
- طراحی یا کدنویسی ضعیف صفحات - اگر صفحات شما به درستی کدنویسی نشده باشند، زمان بیشتری برای بارگذاری نیاز دارند. این مشکل اغلب برای افراد مبتدی رخ میدهد که تجربه یا دانش کافی برای ایجاد صفحات پیچیده یا بهبود سرعت سایت را ندارند.
- پیکربندی نادرست کش - اگر از افزونهها یا تنظیمات کش استفاده میکنید، اطمینان حاصل نمایید که به درستی پیکربندی شدهاند. پیکربندی نادرست کش میتواند باعث کندی بارگذاری صفحات و افزایش زمان لود سرور شود.
- فضای دیسک ناکافی - اگر فضای دیسک کافی ندارید، وبسایت وردپرسی شما برای بارگذاری سریع با چالش مواجه می شود. این مشکل اغلب برای مدیران سایت وردپرسی کوچک با بودجه محدود رخ میدهد که توانایی خرید فضای ذخیره سازی اضافی را ندارند.
- افزونهها و پوستههای قدیمی - اگر از افزونهها و پوستههای قدیمی استفاده میکنید، سایت شما کند خواهد شد. برای اطمینان از بهینهسازی عملکرد سایت، افزونهها و پوستههای خود را در اسرع وقت بروزرسانی کنید.
تصویر(2)
10 نکته برای بهینه سازی عملکرد و سرعت سایت وردپرسی
در ادامه روشهایی برای بهینهسازی سایت وردپرسی معرفی شده اند:
- انتخاب شرکت میزبانی وب با کارایی بالا: از بهترین روشها برای سرعت بخشیدن به سایت وردپرسی، انتخاب یک میزبانی وب با کارایی بالا است. این مورد تضمین میکند که سایت شما روی یک سرور قدرتمند با منابع کافی برای پردازش درخواست ها لود میشود.
- سروری نزدیک به مخاطبان خود انتخاب کنید: اگر سایت وردپرسی خود را روی سرور شخصی میزبانی میکنید، مطمئن شوید که تا حد امکان به مخاطبان نزدیک است. این عمل به طور قابل توجهی پهنای باند مورد نیاز برای انتقال داده بین سرور و مرورگر کاربر را کاهش میدهد.
- از شبکه تحویل محتوا (CDN) استفاده کنید: شبکه تحویل محتوا (Content Delivery Network یا CDN) سیستمی گسترده از سرورها در سراسر جهان است که نسخههای یکسانی از محتوای وبسایت را ذخیره میکنند. این شبکه به گونهای طراحی شده است تا پس از درخواست کاربر، نزدیکترین سرور محتوای موردنظر را به سرعت تحویل دهد. به عبارت دیگر، CDN با توزیع بار ترافیک و کاهش فاصله فیزیکی بین سرور اصلی و کاربر، سرعت بارگذاری وبسایت را به طور قابل توجهی بهبود می بخشد.
- به سبک بودن سایت توجه کنید: با نصب پوسته های سبک، از فایلهایی با حجم کمتر و ساختار سادهتر استفاده میشود که در نتیجه، مرورگر قادر خواهد بود این فایلها را به سرعت دانلود کرده و صفحه وب را در کمترین زمان ممکن به کاربر نمایش دهد.
- از افزونههای بهینه شده توسط توسعهدهندگان معتبر استفاده کنید: مطمئن شوید که از افزونههای ارائه شده توسط توسعهدهندگان معتبر استفاده مینمایید. شرکت های نام آشنا معمولاً تجربه و دانش لازم جهت ایجاد افزونههایی که برای سرعت و کارایی بالا بهینه شدهاند را دارند.
- از کش استفاده نمایید: اگر از افزونههای کش استفاده میکنید، مطمئن شوید که به درستی پیکربندی شدهاند. پیکربندی نادرست کش میتواند باعث کندی بارگذاری صفحات و افزایش زمان لود سرور شود.
- از فشردهسازی استفاده نمایید: اگر از افزونه فشردهسازی تصویر استفاده میکنید، مطمئن شوید که عملکرد درستی دارد. این کار به کاهش مقدار دادهای که باید بین سرور شما و مرورگر مخاطب منتقل شود کمک میکند.
- همواره تصاویر وردپرسی خود را بهینه کنید: هنگام آپلود تصویر در سایت وردپرسی خود، مطمئن شوید که به اندازه کافی آن را بهینه کرده اید. برای بهینه سازی تصاویر خود می توانید از ابزارهای آنلاینی مانند tinypng.com استفاده کنید. این کار مقدار دادهای که باید بین سرور شما و مرورگر مخاطب منتقل شود را کاهش میدهد.
- هرگز فایل های صوتی و ویدیویی را روی هاست اصلی وبسایت وردپرسی خود آپلود نکنید: فایل های صوتی و ویدیویی خود را همواره روی یک سرور دیگر مانند هاست دانلود بارگذاری کرده و سپس در سایت خود قرار دهید تا پردازش و پخش صوت و ویدیو از سرور دانلود انجام شود. این کار بار روی سایت وردپرسی شما را کاهش میدهد.
- بروزرسانی را فراموش نکنید: بهترین راه برای حفظ سرعت سایت وردپرسی خود، بروزرسانی دائمی آن است. این کار شامل بروزرسانی افزونهها، پوستهها و همچنین هسته وردپرس میشود.
تصویر(3)
نتیجه گیری
عوامل زیادی وجود دارند که میتوانند بر عملکرد و سرعت سایت وردپرسی تأثیر بگذارند. با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله، میتوانید اطمینان حاصل کنید که وبسایت شما تا حد امکان سریع شده و عملکرد آن بهتر میگردد.