google discover چیست ؟
مقاله

google discover چیست ؟

گوگل دیسکاور نرخ کلیک بالایی دارد و می تواند ترافیک قابل توجهی برای سایت شما ایجاد کند. اولین باری که نتیجه ورود کاربران به سایت تان از طریق گوگل دیسکاور را مشاهده نمایید، تمایل پیدا می کنید که همیشه از این سرویس استفاده کنید. در ادامه نکات مفیدی برای افزایش بازدید کسب و کار های کوچک، از طریق گوگل دیسکاور مطرح شده است.

google discover چیست ؟

تصویر (1)

 google discover چیست؟

از دیدگاه کاربر نهایی، گوگل دیسکاور یک خبرنامه (feed) است که توسط گوگل در گوشی های هوشمند، به منظور ارائه ویدئو ها و مقالات ایجاد شده است. گوگل محتوا را با توجه به جستجو ها و داستان های مورد علاقه هر فرد شخصی سازی می کند و کاربران می توانند موضوعات نمایش داده شده در دیسکاور را با دنبال کردن موضوعات خاص سفارشی کنند.

نتایج نمایش داده شده در گوگل دیسکاور می تواند به صورت مداوم بر اساس تغییر علایق کاربر و انتشار محتوای جدید تغییر کند. از نظر تولید کننده های محتوا، گوگل دیسکاور یک محرک بسیار قوی برای افزایش بازدید از یک سایت است.

داده های گوگل دیسکاور را کجا می توان مشاهده کرد؟

برای دسترسی به داده های گوگل دیسکاور نیاز است ابتدا وارد حساب سرچ کنسول خود شوید. اگر هنوز حسابی در سرچ کنسول ندارید، می توانید از طریق آموزش افزودن سایت به Google Search Console این کار را به آسانی انجام دهید. چنانچه سایت شما به حداقل ترافیک حاصل از Discover رسیده باشد، بخش عملکرد (Performance) را در وبمستر گوگل همانند تصویر زیر مشاهده خواهید کرد، این قسمت گزارشات مربوط به نتایج جستجو و Discover را نشان می دهد.

google discover چیست ؟

تصویر (2)

اگر هنوز گزینه "Performance" را در بخش "Overview" مشاهده نمی کنید، نیاز است به تولید محتوای با کیفیت ادامه دهید تا مانند تصویر (2) قسمت "Discover" برایتان فعال گردد. چنانچه به این بخش دسترسی دارید، می توانید روی آن کلیک کنید تا همانند تصویر فوق گزارش عملکرد دیسکاور، شامل مجموع کلیک ها (Total Clicks)، مجموع مشاهده ها (Total Impressions) و میانگین نرخ کلیک Click Through Rate یا CTR را مشاهده نمایید. CTR به معنی نرخ کلیک است، به وسیله این معیار متوجه می شوید که بازدید کنندگان چه میزان مجذوب محتوای شما شده و روی آن کلیک کرده اند.

چگونه می توانید سایت خود را برای گوگل دیسکاور بهینه کنید؟

به گفته گوگل هیچ راهی برای نوشتن محتوایی که به صورت حتمی قدرت ورود به دیسکاور را داشته باشد وجود ندارد. لازم به ذکر است، ترافیکی که از این بخش دریافت می کنید، به قدری دلنشین خواهد بود که قطعا برای ادامه این کار وسوسه خواهید شد و بیشتر تلاش خواهید کرد.

بهتر است در صورتی که سایت شما دارای ترافیک ورودی از گوگل دیسکاور است، به فکر منابع هاست خود نیز باشید، زیرا اگر منابع سخت افزاری مناسبی برای میزبانی از تعداد کاربران بالا را نداشته باشید، ممکن است سایت شما دچار کمبود منابع شده و از دسترس خارج شود. در نتیجه ترافیک گوگل دیسکاور را نیز از دست خواهید داد. به این منظور هاست پر بازدید میهن وب هاست ممکن است گزینه مناسبی برای بازدید های بالا باشد.

شاید سوالی در ذهن شما بعد از خواندن جمله فوق ایجاد گردد که چرا "ممکن است" و یقینا نمی توان اعلام کرد که این سرویس برای بازدید بالا مناسب می باشد؟

در پاسخ می توان به این نکته اشاره کرد که هر سخت افزاری پاسخگوی تعداد مشخصی از درخواست ها است و احتمال ارجاع درخواست های فراتر از ظرفیت این هاست نیز از سمت سایت شما وجود دارد که در این صورت بهتر است از سرویس های قوی تری مانند سرور های اختصاصی استفاده نمایید.

آیا می توان گوگل دیسکاور را نیز بهینه کرد؟ آیا می توان برای بهبود ترافیک در گوگل دیسکاور نیز اقداماتی انجام داد ؟

هر چند نتیجه انجام این کار چندان قابل پیشبینی نیست، ولی گوگل رهنمود هایی را فراهم کرده است که در این زمینه تا حدودی کمک می کند. مهم ترین کاری که باید انجام شود، تولید محتوای با کیفیت و رعایت تمامی نکات سئو می باشد.

طبق گفته گوگل به صورت خودکار، محتوای دیسکاور از سایت هایی که قانون E-A-T در آنها رعایت شده، انتخاب می شود. E-A-T مخفف عبارات expertise, authoritativeness and trustworthiness می باشد که یعنی محتوای سایت شما باید تخصصی، قابل اعتماد و موثق باشد. افرادی که به دنبال بهبود سایت خود بر اساس قانون E-A-T هستند، بهتر است از همان روش های بهبود رتبه سایت در موتور های جستجو استفاده کنند. هرچند جستجو و دیسکاور متفاوت هستند ولی اصول کلی که در محتوای آنها اعمال می شود، مشابه است.

اگر تمامی نکات مهم سئو رعایت شده باشد، حتی کوچکترین وبلاگ ها هم می توانند در گوگل دیسکاور جلب توجه کنند و دیده شوند. به صورت کلی توصیه می شود که کسب و کار های کوچک برای بهبود ترافیک از Discover استفاده کنند.

سعی کنید محتوایی جذاب، داستانی، با بیان قوی و یا یک نگرش جدید در خصوص محتوای خود ارائه دهید. چند نکته مهم در  سایت هایی که عملکرد خوبی از آنها در دیسکاور مشاهده شده است، به شرح زیر می باشد:

  1. بینش منحصر به فرد و عمیق.
  2. پست ها درباره موضوعاتی نوشته شده اند که نویسندگان با آنها بسیار آشنا بوده و نسبت به آنها احساس اشتیاق واقعی داشته اند.
  3. ارائه داستان های خوب و دیدگاه های جدید جزو زمینه هایی است که مشاغل کوچک و وبلاگ ها می توانند در آن رقابت کنند.

نکته: گوگل همواره توصیه می کند در محتوای خود تصاویر متقاعد کننده قرار دهید اما وب سایت هایی نیز مشاهده شده که بدون هیچ تصویر یا ویدیویی در محتوای خود، عملکرد بسیار خوبی در دیسکاور داشته اند. بررسی ها نشان داد که آن محتوا ها شامل نظر شخصی نویسنده در مورد یک موضوع خاص و طولانی بوده است که در دسته اخبار قرار نمی گرفت.

ترافیک Discover چه مدت باقی می ماند؟

به این سوال نمی توان به صورت دقیق پاسخ داد. برحسب تجربه وقتی یک محتوا مورد توجه گوگل دیسکاور قرار می گیرد و رشد بسیار خوبی از نظر ترافیک دارد، ممکن است تا چند هفته نیز تحت پوشش گوگل دیسکاور باقی بماند و سپس متوقف گردد.

 ممکن است همچنان بعد از آن نیز در گوگل دیسکاور دیده شود ولی ترافیک اولیه را نداشته و کمرنگ تر شود. بنابراین تا زمانی که بخاطر گوگل دیسکاور ترافیک خوبی دریافت می کنید، از آن لذت ببرید. در ادامه گزارش های Google Discover و نتایج جستجو (Search Results) از یک وبلاگ کوچک را خواهید دید. 

گزارش نتایج گوگل دیسکاور (Google Discover)

google discover چیست ؟

تصویر (3)

گزارش نتایج جستجو (Google Search Results)

 google discover چیست ؟

تصویر (4)

این تصاویر مربوط به یک سایت تازه تاسیس و بدون بک لینک است که دامنه ای با اعتبار پایین دارد. از مسیر حرکت رو به رشد ترافیک دریافتی در گزارش جستجو می توانید متوجه شوید که این وبلاگ مرتباً به روز می شود. موفقیت این سایت در بخش دیسکاور به این مسئله اشاره دارد که تقریبا تمامی اصول لازم برای سئو را رعایت کرده است.

ترافیک دیسکاور که در تصویر فوق مشاهده می کنید، نشان می دهد 10 هزار بازدید از طریق دیسکاور به وجود آمده است. در حالی که ترافیک دریافتی از جستجوها 20 هزار مورد بوده است. این موضوع نشان دهنده تأثیر زیاد گوگل دیسکاور روی وبسایت های کوچک می باشد.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *