10 مورد از بهترین ابزار های DevOps در سال 2022
مقاله

10 مورد از بهترین ابزار های DevOps در سال 2022

همکاری یکپارچه در چرخه عمر توسعه نرم‌افزار، به تیم ها کمک می کند تا پروژه ها را با موفقیت انجام داده و رضایت مشتری را بیش از پیش جلب کنند. این یکپارچگی نه تنها منجر به استقرار و تحویل سریعتر می شود، بلکه اصطحکاک بین اعضای تیم را نیز کاهش می دهد. ابزارهای DevOps تمام این جنبه‌ها را مشخص می‌کنند، به همین دلیل است که DevOps در سال‌های اخیر شاهد استقبال زیادی بوده است.

گزارشی که در نوامبر 2019 توسط DZone منتشر شد، حاکی از این است که بازار DevOps در سال 2017، 2.9 میلیارد دلار تولید داشته و پیش بینی می شود این رقم تا سال 2022 به حدود 6.6 میلیارد دلار برسد.

بسیاری از تصورات غلط در مورد DevOps اینگونه است که از آن به عنوان یک ابزار نام برده می شود، در حالی که در مورد رویکرد، فلسفه، فرهنگ و اهداف آن نظر قطعی وجود ندارد. 

هیچ ابزار DevOps واحدی وجود ندارد که افراد از آن به طور مستقل استفاده کنند، بلکه مجموعه‌ای از ابزارها یا زنجیره‌های ابزار DevOps برای مهندسان، توسعه‌دهندگان، اپراتورها و سایر اعضای یک تیم، موردنیاز است.

بهترین ابزارهای DevOps در سال 2022

تصویر(1)

این مقاله شما را با DevOps، قوانین، فرهنگ و مزایای آن آشنا می کند. علاوه بر این، 10 مورد از بهترین ابزارهای DevOps برای مراحل مختلف چرخه عمر توسعه نرم‌افزار، معرفی خواهد شد.

DevOps چیست؟

DevOps ترکیبی از قوانین، فلسفه‌های فرهنگی و ابزارها، برای افزایش توانایی یک سازمان، به منظور ارائه سریع‌تر خدمات و نرم افزارهای حوزه فناوری اطلاعات، نسبت به فرآیندهای توسعه سنتی می باشد.

با استفاده از DevOps، سازمان‌ها می‌توانند محصولات خود را بهبود بخشیده و با بازخوردها و اصلاحات سریع، به مشتریان خدمات خوبی را ارائه دهند و سریع‌تر به اهداف تجاری خود دست یابند.

بهترین ابزارهای DevOps در سال 2022

تصویر(2)

به بیان ساده، DevOps یک طرز فکر است که به حذف موانع در فرآیندها و عملیات های توسعه سنتی کمک کرده و چرخه عمر توسعه نرم‌افزار را کوتاه می کند.

این مدل، دو تیم توسعه و عملیات را قادر می‌سازد تا در طول چرخه عمر نرم‌افزار، از مرحله توسعه و آزمایش تا استقرار و عملیات، به طور موثر با یکدیگر کار کنند.

استفاده از فناوری در پیاده‌سازی DevOps نیز یکی از جنبه های حیاتی است. ابزارهای متعدد DevOps، از زیرساخت های پویا و قابل برنامه ریزی استفاده می کنند و برای اتوماسیون، آزمایش، پیکربندی، یکپارچه سازی، تحویل و سایر فرآیندها در دسترس هستند.

منشا DevOps

اصطلاح DevOps توسط پاتریک دبویس در سال 2009 ابداع شد. او یک مشاور بلژیکی، متخصصی زیرک و مدیر پروژه است که یکی از رهبران اولیه DevOps بوده و این کلمه را با ترکیب Dev به عنوان توسعه (development) و Ops به عنوان عملیات (operations) شکل داد.

در اینجا، Dev تنها به معنای توسعه دهنده نیست، بلکه همه افراد درگیر در توسعه یک محصول نرم افزاری از بخش هایی مانند پرسش و پاسخ، توسعه، آزمایش، برنامه ریزی و غیره را شامل می شود.

به طور مشابه، Ops اصطلاحا مانند یک سایبان یا حفاظ برای همه افراد درگیر در تیم عملیاتی، از جمله مهندسان سیستم، مدیران پایگاه داده، مدیران سیستم، کارشناسان امنیتی، مهندسان شبکه، مهندسان انتشار، کارمندان عملیاتی و … می باشد.

همانطور که در بخش قبل توضیح داده شد، DevOps یک طرز فکر یا فرهنگ می باشد و این طرز فکر به راحتی به دست نیامده است.

این طرز فکر، سال‌ها پیش از بهترین ایده ها سرچشمه گرفت و توسط کارشناسان آینده‌نگر از رشته‌های مختلف فناوری اطلاعات، پرورش یافته و مفهوم‌سازی شد.

بسیاری از ایده‌های اساسی DevOps از قوانینی مانند Lean، Agile، مدیریت سیستم سازمانی، The Toyota Way و روش Deming’s Plan-Do-Check-Act الهام گرفته شده‌اند.

در سال 1993، کنسرسیوم معماری شبکه اطلاعات مخابرات، مدلی از چرخه عمر سرویس را تعریف نمود. این مدل عملیات مخابراتی را با توسعه نرم‌افزار ترکیب کرد.

برخی از متخصصان بر این عقیده اند که DevOps به عنوان روشی در مخالفت با رویکرد تجویز شده ITIL (یا کتابخانه زیرساخت فناوری اطلاعات، چارچوبی است که برای استانداردسازی انتخاب، برنامه ریزی، تحویل، نگهداری و چرخه عمر خدمات فناوری اطلاعات در یک کسب و کار طراحی شده است.) با عنوان top-down ظاهر شد. DevOps با ارائه یک روش توسعه نرم‌افزار انعطاف‌پذیر به جای یک چارچوب سفت و سخت، مورد توجه قرار گرفت.

در سال 2009، Devopsdays، اولین کنفرانس مبتنی بر DevOps، در بلژیک برگزار شد.

در زیر دو متد اصلی  DevOps شرح داده شده است:

1. مدیریت سیستم های سازمانی (ESM)

ESM در دهه 2000 پدیدار شد و  رویکرد آن در اجرای سیستم‌های مختلف، هنوز در مراحل ابتدایی قرار داشت. به همین دلیل تلاش هایی برای تکامل آن آغاز شد. این مرحله شامل توسعه اصول ITIL Lite و Visible Ops بوده است. علاوه بر این، ابزارهای کوچک و متن باز برای مدیریت سیستم end-to-end، از جمله Zenoss، Hyperic، Spiceworks و غیره شروع به کار کردند.

در میان افرادی که از ابتدا در توسعه DevOps شرکت داشتند، بسیاری مدیران سیستم بودند که بهترین روش های ESM را به DevOps معرفی کردند. این اقدامات شامل مدیریت پیکربندی، تامین خودکار، رویکرد زنجیره ابزار و نظارت بر سیستم بود.

کنفرانس‌های زیادی در سال‌های 2008 و 2009 با تمرکز بر عملیات و عملکرد وب و به اشتراک گذاشتن بهترین روش ها پیرامون این فرآیندها، برگزار شد.

2. توسعه Agile

به موازات مدیریت سیستم های سازمانی، توسعه Agile در دنیای برنامه نویسی نرم افزار، در حال رشد بود. این متد امکان همکاری نزدیک بین توسعه دهندگان، مدیران محصول، QA و حتی مشتریان را برای پر کردن شکاف ها و تسریع در ارائه محصول بهتر فراهم می کند.

تمرکز اصلی این جنبش، فرآیندها و تشابهات، از جمله تولید و مدیران سیستم بود.

بسیاری از سازمان‌ها و شرکت‌ها برای تسریع فرآیند و دستیابی به نتایج سریع‌تر و بهتر، DevOps را در چرخه توسعه نرم‌افزار خود قرار داده‌اند.

چرا DevOps ایجاد شد؟

مدیران سیستم و توسعه دهندگان ممکن است بر اساس دلایل مختلف با هم اختلاف نظر داشته باشند، هر دوی آنها بر این باورند که باید نیازهای مشتریان را برآورده کنند.

همه نیازهای مشتریان مستلزم مشارکت مدیران سیستم و توسعه دهندگان برای ارائه خدمات یا محصول بهتر است.

اکنون، مشکل این است که شرکت ها ممکن است با خواسته های مشتری که اغلب در حال تغییر و تحول هستند سردرگم شوند. آنها ممکن است احساس کنند نیاز به انتخاب یکی از گزینه های زیر دارند:

  • مقابله با یک محیط ناپایدار و ارائه تغییرات سریع
  • حفظ یک محیط تولید بسیار پایدار اما ماندگار

بدون تردید، هر دو گزینه غیرقابل قبول به نظر می رسند، زیرا به شرکت کمک نمی کنند تا بهترین راه حل های ممکن را برای مشتریان خود ارائه دهد.

این مورد، نیاز شدید به یک سیستم یا عملی را ایجاد کرد که بتواند هر دو طرف محیط تولید، توسعه و عملیات را متعادل کند.

و راه حل این مشکل DevOps است!

این راه حل  برای ایجاد تعادل در هر دو طرف ایجاد شده است، بنابراین حتی اگر توسعه دهندگان محصول سریع تری بسازند، عملیات می تواند راه هایی برای تثبیت سیستم پیدا کند.

DevOps راهی است که می‌تواند همه افراد مرتبط با توسعه نرم‌افزار که شامل کاربران تجاری، مهندسین امنیت، توسعه‌دهندگان، مدیران سیستم، مهندسان تست، QA و دیگران می‌شود را در استقرار خود ادغام کند.

همه موارد ذکر شده در یک گردش کار بسیار خودکار و منفرد با هدف مشترک ادغام می شوند و آن ارائه نرم‌افزار با کیفیت و سرعت بالا که بتواند خواسته های کاربر را برآورده کرده و در عین حال از ثبات و یکپارچگی سیستم اطمینان حاصل کند، می باشد.

و اینگونه بود که DevOps به وجود آمد.

در مرحله بعد، ممکن است به این فکر کنید که چرا باید از DevOps زمانی که گزینه های دیگری در اطراف خود دارید استفاده کنید.

برای پاسخ به این سؤال به ادامه مقاله توجه کنید

مزایای DevOps چیست؟

بهترین ابزارهای DevOps در سال 2022

تصویر(3)

تیم‌هایی که فرهنگ، ابزار و قوانین DevOps را پیش می گیرند، با یکدیگر همکاری کرده و با افزایش بهره وری، محصولات را سریع‌تر ارائه می نمایند. همچنین در همین راستا، میزان بالاتری از رضایت مشتری را نیز به دست می آورند.

در ادامه به چگونگی کمک  DevOps به شما و تیمتان پرداخته شده است:

1. سرعت توسعه بالا

مدل DevOps به توسعه‌دهندگان و تیم‌های عملیاتی کمک می‌کند تا همه جوانب را برای نوآوری سریع‌تر، تولید نرم‌افزار با کیفیت و سرعت بالا، انطباق سریع با تغییرات و رشد کارآمد کسب‌وکار خود، خودکار کنند.

2. تحویل سریع

با کمک DevOps می توانید سرعت و بازه زمانی انتشار نرم افزار خود را بهبود بخشید، چرخه های انتشار کوتاه را تطبیق داده و زمان عرضه به بازار را کاهش دهید. هنگامی که محصول و ویژگی‌های آن را به سرعت منتشر می‌کنید، می‌توانید در زمان کوتاه تری اشکالات را رفع نمایید و سریع‌تر به نیازهای مشتری پاسخ دهید.

3. ثبات و قابلیت اطمینان سیستم

قوانین و ابزارهای DevOps کیفیت و ثبات نرم‌افزار را همراه با تمامی تغییرات زیرساخت معرفی شده تضمین می کنند. روش هایی مانند CI/CD و نظارت بر زمان واقعی برای حفظ ثبات سیستم مفید هستند. این متد به نوبه خود باعث افزایش قابلیت اطمینان نرم‌افزار شما در چشم کاربران می شود.

4. مقیاس پذیری

مدیریت و اجرای فرآیندهای توسعه و زیرساخت در DevOps بهتر است. اتوماسیون با ثبات به شما این امکان را می دهد که سیستم های متغیر و پیچیده را به طور مؤثر با ریسک کمتر مدیریت کنید.

5. امنیت

در DevSecOps نه تنها شما بلکه همه اعضای تیم مسئول حفظ امنیت هستند. این نکته به شما کمک می کند مسائل امنیتی را ردیابی کرده، آنها را شناسایی کنید و قبل از اینکه آسیبی ایجاد کنند آنها را حل نمایید.

از این رو، می‌توانید با استفاده از روش‌های مدیریت پیکربندی، سیاست‌های انطباق خودکار و کنترل ریز بینانه، امنیت را بهتر کنترل کنید.

6. رضایت بالاتر مشتری

با توجه به تحویل سریع نرم‌افزار، شما زمان کافی برای جمع‌آوری نظرات مشتریان، پیگیری پیشرفت نرم‌افزار در مراحل مختلف و ایجاد تغییرات پیشنهادی خواهید داشت.

از این رو، هنگامی که روی ایرادات کار می کنید و عملکرد نرم‌افزار را بر اساس خواسته های کاربر بهبود می بخشید، سطح رضایت آنها را افزایش می دهید. آنها بیشتر به محصولات شما اعتماد می کنند و مشتریان وفادار می شوند.

7. مزیت رقابتی در بازار

انطباق سریع با تقاضاهای در حال تغییر بازار کلید اصلی این روش است.

پیاده‌سازی DevOps به شما در انتشار و تحویل سریع نرم‌افزار، عملکردهای پیشرفته، امنیت بیشتر و رضایت مشتری کمک می‌کند. شما یک مزیت رقابتی قدرتمند نسبت به کسانی که این کار را به روش سنتی انجام می دهند، در اختیار دارید.

به علاوه، به کاهش هزینه های مربوط به کل چرخه نرم‌افزار و به حداکثر رساندن بازگشت سرمایه و سودآوری کمک می کند.

DevOps چگونه کار می کند؟

همانطور که تاکید شد، تیم توسعه و عملیات تحت اکوسیستم DevOps در طول چرخه عمر نرم‌افزار با هم کار می کنند و مهارت های گسترده ای را توسعه می دهند.

گاهی اوقات، تیم های امنیتی و QA نیز با DevOps ادغام می شوند و زمانی که امنیت، اصلی ترین بخش پروژه است، به آن DevSecOps می گویند.

در ادامه متوجه خواهید شد که DevOps در طول چرخه عمر نرم‌افزار چگونه کار می کند.

1. برنامه ریزی

تیم‌های DevOps نرم‌افزاری را که می‌سازند معرفی کرده و در حین یافتن نقاط منفی برای مشتری، به نحوه حل آن‌ها از طریق محصول می‌اندیشند. آنها قابلیت ها و ویژگی های نرم‌افزار را شرح می دهند.

2. توسعه

در مرحله توسعه، تیم‌های DevOps کدگذاری، بررسی، ادغام و استقرار در محیط‌های مختلف را انجام می‌دهند. 

3. آزمایش

آزمایش برای هر کد انجام می شود تا بررسی شود که آیا اشکال یا خطاهایی موجود است که بتواند اثربخشی و عملکرد محصول نهایی را کاهش دهد یا خیر. همچنین به ارتقای تجربه مشتری نیز کمک می کند.

برای این مورد، از ابزارهای DevOps مانند "Selenium"، "Sentry"و غیره استفاده می شود.

4. عملیات

مرحله بهره‌برداری شامل نرم افزارهای نظارت، نگهداری، ثبت و عیب یابی در محیط های تولیدی است.

هدف تیم‌های DevOps تضمین ثبات سیستم، قابلیت اطمینان و در دسترس بودن بالا، علاوه بر عدم توقف نرم‌افزار و در عین حال تقویت امنیت است.

برای این کار، تیم ها علاوه بر اندازه‌گیری عملکرد، تغییرات، جمع‌آوری بازخورد کاربر و موارد دیگر، به دیدی کامل از نرم‌افزار و سیستم‌های اصلی نیاز دارند.

ابزارهای DevOps مورد استفاده در این فاز Prometheus ،  Nagios ،  New Relic  و غیره می باشند.

فرهنگ DevOps چیست؟

فرهنگ DevOps نقش مهمی در شکل دادن به نحوه پیاده‌سازی DevOps ایفا می کند. این مورد شامل مجموعه‌ای از ارزش‌ها است که افراد در حین کار و همکاری با آن برخورد می کنند. متعهد شدن به فرهنگ DevOps یک محیط بسیار مولد برای همه افراد عضو تیم ایجاد می کند.

فرهنگ DevOps شامل:

1. چرخه کوتاه تر انتشار محصول

تیم‌های DevOps باید در طول چرخه عمر نرم‌افزار چابک بمانند تا آن را در بازه زمانی کوتاه‌تری منتشر کنند. با حفظ چرخه‌های کوتاه‌تر انتشار، مدیریت ریسک و برنامه‌ریزی آسان‌تر و سریع‌تر می‌شود.

همچنین به شما این امکان را می دهد تا با نیازهای متغیر مشتری سازگار شوید.

2. دیده شدن، همکاری، و همسویی

دیده شدن اولین چیزی است که در تیم های DevOps مورد نیاز می باشد. هر تیم باید همیشه اولویت ها، نگرانی ها، فرآیندها و توسعه خود را بین  اعضای خود به اشتراک بگذارد تا همه بتوانند در آن شریک شوند.

تیم های توسعه و عملیات پس از مشاهده کامل پیشرفت کار، باید بدون شکاف ارتباطی، برای تحویل سریع تر، به طور مؤثر با هم کار کنند.

در حین همکاری، تیم‌های DevOps باید با اهداف تجاری هماهنگ شوند و جدول زمانی، کیفیت و اخلاقیات را در نظر داشته باشند.

3. مسئولیت پذیری

وقتی تیم ها همسو می شوند، هر یک از اعضا در قبال کار، تکمیل پروژه و تحویل موفقیت آمیز مسئول هستند. 

به طور مشابه، اپراتورهای فناوری اطلاعات باید امنیت، انطباق و حاکمیت نرم‌افزار را در طول مرحله توسعه و در عین حال حفظ استانداردهای نظارتی بالا، بررسی های کیفیت، اندازه گیری عملکرد، آزمایش و عیب یابی،  در نظر بگیرند.

4. ذهنیت رشد

فرهنگ DevOps یک ذهنیت رشد را در بین هر یک از اعضای تیم پرورش می دهد. حتی اگر تیم ها شکست بخورند، دلایل شکست خود را بررسی و آموخته‌ها را پیاده‌سازی می‌کنند، بنابراین در حالی که به طور مداوم در مسیر پیشرفت هستند، دوباره مرتکب اشتباهات مشابه نمی‌شوند.

در نتیجه، آنها به سمت نوآوری رفته، بازخورد را جدی می‌گیرند، رضایت مشتری را افزایش می‌دهند و بر اساس تغییرات بازار تکامل می‌یابند.

7 ویژگی مهم DevOps

در حین پذیرش فرهنگ DevOps، باید اقدامات خاصی را در طول چرخه عمر نرم‌افزار اجرا کنید تا مفهوم واقعی DevOps را ارائه دهید.

این قوانین به خودکارسازی، بهبود و تسریع مراحل مختلف چرخه عمر نرم‌افزار، از توسعه گرفته تا بهره‌برداری و استقرار، کمک می کند.

1. توسعه نرم‌افزار 

Agile یکی از رویکردهای توسعه نرم‌افزار است که بر همکاری تیمی، سازگاری بالاتر با تغییر تقاضاها، بازخورد کاربر و چرخه های انتشار کوتاه تر تمرکز دارد. این نکته  با سایر چارچوب های سنتی مانند Waterfall که شامل چرخه های انتشار طولانی تر با مراحل متوالی است، متفاوت می باشد. Agile از دو فریم ورک معروف Scrum و Kanban استفاده می کند.

2. یکپارچه سازی مداوم (CI) و تحویل مداوم (CD)

یکپارچه سازی پیوسته یک روش توسعه نرم‌افزار است که در آن توسعه دهندگان تغییرات کد را به طور مکرر در شاخه کد اولیه ادغام می کنند. این یکپارچه سازی شامل تست خودکاری است که هر بار که کد جدیدی معرفی می‌شود اجرا می گردد تا شاخه کد اولیه پایدار بماند.

مرحله بعد، تحویل مداوم است که شامل استقرار خودکار نسخه های نرم‌افزار در محیط تولید انتخاب شده است. تیم‌های DevOps می‌توانند با استفاده از استقرار خودکار، به‌روزرسانی‌ها را فعال کنند و تعداد مشکلاتی که در هنگام استقرار رخ می‌دهد را کاهش دهند.

این دو روش با هم، یکپارچه سازی مداوم/تحویل مداوم (CI/CD) نامیده می شوند. این روش شامل اتوماسیون کامل تمام فرآیندها از کدگذاری تا استقرار است و به تیم ها اجازه می دهد تا هزینه های عملیاتی، خطاهای انسانی و مراحل تکراری را حذف کنند.

3. زیرساخت به عنوان کد (IaC)

IaC توپولوژی‌ها و منابع سیستم را تعریف می‌کند تا به تیم شما اجازه دهد منابع را در مرحله کدنویسی به طور قابل اعتماد و به شیوه‌ ای کنترل‌شده مدیریت نمایید. شما می توانید آن تعاریف را در یک سیستم کنترل نسخه ذخیره کنید، بنابراین تیم شما می تواند به سرعت بازبینی و بازگردانی انجام دهد. همچنین به کاهش خطاهای انسانی در محیط های پیچیده تولید کمک می کند.

4. کنترل نسخه

کنترل نسخه شامل مدیریت کدها در چندین نسخه با تاریخچه ویرایش و اصلاح است، بنابراین بررسی کدها و بازیابی آنها آسان می شود.

این مورد یک ویژگی ضروری DevOps مانند CI/CD و IaC است که به تیم‌های توسعه‌دهنده کمک می‌کند تا همکاری موثرتری داشته باشند، کدها را با خیال راحت ذخیره کرده و وظایف را بین اعضای تیم شما تقسیم و تغییرات را ادغام نمایند، تضادها را به راحتی مدیریت کنند و در صورت نیاز تغییرات کد را برگردانند. کنترل نسخه را می توان با استفاده از سیستم هایی مانند Git پیاده‌سازی کرد.

5. مدیریت پیکربندی

مدیریت منابع سیستم، از جمله سرورها، پایگاه های داده و ماشین های مجازی، در دسته مدیریت پیکربندی است. برای این کار می توانید از ابزارهای مختلف DevOps مانند Chef ،Ansible و غیره استفاده کنید.

این ابزارها به شما کمک می کنند تا تغییرات را به طور سیستماتیک و به روشی کنترل شده انجام دهید، بنابراین هیچ خطری برای تغییر پیکربندی سیستم وجود نخواهد داشت. ابزارهای DevOps علاوه بر جلوگیری از تغییرات پیکربندی که ممکن است منجر به بی ثباتی شود، وضعیت سیستم شما را نیز ردیابی می کنند.

6. نظارت مستمر

نظارت مستمر برای دید کامل از سلامت و عملکرد کلی برنامه شما در زمان مقرر، از زیرساخت تا اجزای نرم‌افزاری پیشرفته، مفید است.

نظارت شامل ابرداده، تله متری (گزارش‌های ثبت رویدادها و داده‌ها) و هشدار برای مجموعه‌ای شرایط از پیش تعریف‌شده می شود. تیم‌های DevOps بینش‌های معناداری را به دست می‌آورند که می‌تواند به آنها در رفع سریع‌تر مشکلات کمک کند. آنها می توانند با استفاده از اطلاعات جمع‌آوری شده، راه هایی برای بهبود کیفیت نرم‌افزار در چرخه های توسعه بعدی بیابند.

7. میکروسرویس ها

میکروسرویس ها یک رویکرد طراحی یا معماری مؤثر برای ساخت یک برنامه کاربردی در چندین سرویس کوچک هستند. این سرویس ها فرآیندهای جداگانه ای داشته و از طریق یک رابط خاص، مانند یک API مبتنی بر HTTP با سرویس های دیگر تعامل دارند.

میکروسرویس ها بر اساس قابلیت های تجاری طراحی می شوند و هر کدام هدفی واحد دارند. آنها با استفاده از زبان های برنامه نویسی مختلف یا چارچوب های وب ساخته شده اند، شما می توانید میکروسرویس ها را به صورت جداگانه به عنوان سرویس های شخصی یا به عنوان مجموعه ای از خدمات استفاده کنید.

چه کسی و برای چه هدفی می تواند از  DevOps استفاده کند؟

از شرکت‌های بزرگ گرفته تا استارت‌آپ‌های اولیه، DevOps در شرکت‌های فناوری اطلاعات در سراسر جهان به کار گرفته می‌شود. در اینجا برخی از سازمان هایی که DevOps را پیاده‌سازی کرده اند آورده شده است:

  • مشاغل بر پایه وب، مانند آمازون، فیس بوک، نتفلیکس و غیره.
  • خدمات مالی مانند بانک 
  • شرکت های رسانه ای مانند Sony Pictures
  • تولید کننده محصولات ساختمانی 
  • سازمان های دولتی و نیمه دولتی 
  • کسب و کارهای کوچک و متوسط

جدا از مشاغل، DevOps یک رویکرد عالی برای افرادی مانند:

  • توسعه دهندگان و برنامه نویسانی است که تمایلی به مشکلات طولانی مدت کاغذبازی و چرخه های اعتبارسنجی ندارند. به این ترتیب، توسعه دهندگان می توانند به سرعت محیط های کاری و منابع مناسب را برای نوآوری و خلاقیت بیشتر فراهم کنند.
  • کارکنان عملیاتی که می توانند از نزدیک با توسعه دهندگان کار کرده و ثبات بیشتری را در استقرار نرم‌افزار ایجاد کنند.

فرهنگ DevOps به دلیل رویکرد توسعه نرم‌افزار فوق مدرن که شامل انعطاف‌پذیری و اتوماسیون است، توسعه‌دهندگان، آزمایش‌کنندگان، مدیران سیستم و دیگر متخصصان با استعداد را جذب می‌کند.

ابزار های DevOps چیست؟

DevOps به صورت متقابل کار می کند و شامل ابزارهای مختلف با اهدافی متفاوت، به جای یک ابزار واحد می شود. همانطور که در بالا توضیح داده شد، این ابزارها به عنوان زنجیره ابزار DevOps نیز شناخته می شوند.

ابزارها در طول چرخه عمر تولید نرم‌افزار از جمله توسعه، مدیریت و تحویل کمک می کنند. سازمانی که از DevOps استفاده می کند این ابزارها را هماهنگ کرده و هر یک از آنها را در یک یا چند فعالیت ساخت، مانند برنامه ریزی، ایجاد، اعتبارسنجی، بسته بندی، انتشار، پیکربندی، نظارت و کنترل نسخه قرار می دهد.

در ادامه به برخی از  ابزارهای مختلف DevOps اشاره شده است:

1. Jenkins

بهترین ابزارهای DevOps در سال 2022

تصویر(4)

جنکینز یک سرور اتوماسیون متن باز و رایگان است که به خودکارسازی فرآیندهای توسعه نرم‌افزار مانند ساختن، تسهیل CI/CD، استقرار و آزمایش کمک می کند.

این ابزار DevOps، نظارت بر وظایف تکراری، ادغام آسان تغییرات و شناسایی سریع مسائل را برای تیم ها آسان می نماید.

ویژگی ها و مزایا:

  • جنکینز از بیش از 100 افزونه برای ادغام با همه ابزارهای موجود در زنجیره ابزار CI/CD مانند Git، Amazon EC2، Maven و غیره پشتیبانی می‌کند.
  • یک برنامه مستقل است که به زبان جاوا نوشته شده است و در پلتفرم های اصلی از جمله سیستم های Windows، macOS، Linux و Unix کار می کند.
  • می‌توانید Jenkins را به راحتی از طریق رابط ساده وب آن با امکان بررسی‌ و راهنمای‌ داخلی رفع خطا، تنظیم و پیکربندی کنید.
  •  جنکینز از طریق افزونه ها بسیار قابل توسعه است، بنابراین می توانید طیف وسیعی از عملکردها را به آن بیفزایید.
  • از آنجایی که قابل توسعه است، جنکینز می تواند به راحتی به عنوان ابزار CI/CD برای هر پروژه توسعه نرم افزاری مورد استفاده قرار گیرد.
  • از آنجایی که یک ابزار DevOps مبتنی بر جاوا است، می‌توانید به راحتی آن را در بین ماشین‌ها توزیع کرده تا ایجاد، آزمایش‌ و همچنین استقرار را تسریع کنید.

2. Docker

Docker پیشرو در کانتینرسازی (containerization) نرم‌افزار است که توسط بیش از 11 میلیون توسعه دهنده در سراسر جهان استفاده می شود. Solomon Hykes نویسنده اصلی آن بوده و در سال 2013 منتشر شد.

Docker به عنوان یک ابزار DevOps، به توسعه‌دهندگان کمک می‌کند تا کدها را با سهولت و سرعت از طریق کانتینرهایی با وابستگی‌های مورد نیاز، به جای ماشین‌های مجازی ساخته، بسته‌بندی کرده و سپس آن‌ها را مستقر کنند. 

داکر تضمین می‌کند که محیط توسعه نرم‌افزار در تمام مراحل چرخه DevOps، از توسعه تا مرحله‌بندی و تولید، به صورت یکنواخت حفظ می‌شود. این مورد به توسعه دهندگان این امکان را می دهد تا images داکر  را ایجاد کرده و در محیط توسعه و تیم های عملیاتی را برای انجام آزمایش و استقرار اجرا کنند.

ویژگی ها و مزایا:

داکر از مجازی سازی در سطح سیستم عامل برای ارائه برنامه ها در بسته هایی که به آنها کانتینر گفته می شود استفاده می کند. داکر، کانتینرها را از یکدیگر جدا کرده و نرم‌افزار، فایل‌های پیکربندی و کتابخانه‌ها را بسته‌بندی و آنها را قابل انتقال و ایمن‌تر می نماید.

  • به راحتی با GCP و AWS کار می کند.
  • Docker توسعه توزیع شده را تسهیل می نماید.
  • از طریق این ابزار افزودن ویژگی ها و انجام اصلاحات آسان می شود.
  • داکر در ویندوز، macOS و لینوکس اجرا می گردد.
  • به خوبی با ابزارهای pipeline مانند CircleCI ، GitHub و غیره ادغام می شود.
  • هم راه حل های متن باز و هم راه حل های تجاری را ارائه می دهد.
  • Docker توسط شرکت هایی مانند Netflix، Adobe، AT&T، PayPal و غیره استفاده می شود.

3. Puppet

Puppet در سال 2005 توسط Luke Kanies تأسیس شد و یک ابزار متن باز برای مدیریت پیکربندی نرم‌افزار است.

این ابزار اتوماسیون DevOps، به مدیریت مراحل مختلف چرخه عمر نرم‌افزار مانند تهیه زیرساخت فناوری اطلاعات، اتصال، پیکربندی و مدیریت اجزای نرم‌افزار و سیستم عامل در زیرساخت های ابری و مراکز داده کمک می کند.

ویژگی ها و مزایا:

  • به زبان های C++، Ruby و Clojure نوشته شده است و با سیستم عامل های ویندوز، لینوکس و یونیکس کار می کند.
  • Puppet یک ابزار مدل محور است که نیاز به استفاده محدود از زبان برنامه نویسی دارد.
  • برای تعریف پیکربندی سیستم از یک زبان مخصوص به خود استفاده می کند.
  • این مورد به کاهش خطاهای دستی کمک کرده و از تیم شما پشتیبانی می کند.
  • نرم‌افزار تجاری Puppet گزارش‌ها، مدیریت node، ارکستراسیون (orchestration)، پشتیبانی محصول و کنترل دسترسی را ارائه می‌دهد.

4. Apache Maven

بهترین ابزارهای DevOps در سال 2022

تصویر(5)

Maven توسط بنیاد نرم‌افزاری Apache توسعه یافته و در سال 2004 منتشر شد که یک ابزار ساخت اتوماسیون کارآمد است. عمدتا برای پروژه های مبتنی بر جاوا استفاده می شود و به عنوان ابزار مدیریت پروژه عمل می کند.

در نقش یک ابزار DevOps، به مدیریت ساخت، مستندسازی و گزارش یک پروژه کمک می نماید. به غیر از پروژه های مبتنی بر جاوا، می توانید از Maven برای توسعه و مدیریت پروژه های نرم افزاری نوشته شده در Ruby، C#، Scala و غیره نیز استفاده کنید.

ویژگی ها و مزایا:

  • Maven اهداف از پیش تعریف شده ای برای انجام وظایفی همچون کامپایل کد و بسته بندی دارد.
  • این ابزار افزونه های Maven و کتابخانه های جاوا را از مخازن خود دانلود کرده تا به سرعت بخشیدن به روند توسعه کمک کند.
  • دارای لایسنس آپاچی 2.0 است.

5. Gradle

بهره وری توسعه نرم‌افزار خود را با استفاده از Gradle تسریع کنید. این ابزار نیز در میان ابزارهای متن باز DevOps برای ساخت اتوماسیون، به ویژه برای برنامه های کاربردی چند زبانه یا توسعه نرم‌افزار است.

Gradle به زبان جاوا، کاتلین و Groovy نوشته شده است و در سال 2007 منتشر گردید. از آن برای خودکارسازی توسعه، آزمایش و استقرار نرم‌افزار در زمینه بهبود سرعت استفاده می شود.

ویژگی ها و مزایا:

  • Gradle دارای یک API کامل به همراه یک اکوسیستم پیشرفته از یکپارچه‌سازی‌ها و افزونه ها برای کمک به اتوماسیون است تا بتوانید تحویل نرم‌افزار end-to-end را نظام مند کرده، توسعه دهید و ادغام نمایید.
  • دارای مجوز آپاچی 2.0 است.
  • یک DSL مبتنی بر Kotlin و مبتنی بر Groovy را معرفی می کند.
  • از نمودارهای غیر چرخه ای و جهت دار برای اولویت بندی وظایف و اجرا از طریق مدیریت استفاده می کند.
  • برای توسعه برنامه های کاربردی تلفن همراه جهت میکرو سرویس ها، مفید است.
  • یک ابزار همه‌کاره است و می تواند توسط استارت آپ ها و شرکت ها مورد استفاده قرار گیرد.

6. CircleCI

این ابزار CI/CD مبتنی بر ابر CircleCI بوده و قابلیت اطمینان و سرعت خوب را برای فرآیند توسعه نرم‌افزار شما ارائه می دهد.

می‌توانید نرم‌افزارهای با کارایی بالا را در زیرساخت‌های خود یا در فضای ابری به سرعت توسعه و استقرار دهید.

CircleCI در سال 2011 تاسیس شد و اکنون حدود 35 میلیون نسخه از آن در هر ماه اجرا می شود. این ابزار توسط شرکت های پیشرو مانند Spotify، PagerDuty، Ford Motor Company، Samsung و غیره استفاده می شود.

ویژگی ها و مزایا:

  • CircleCI پایپ لاین CI/CD شما را به طور خودکار در یک ماشین مجازی یا کانتینر اجرا می کند تا شرایط تست های آسان را فراهم نماید.
  • در صورت خرابی پایپ لاین، بلافاصله تیم شما را مطلع کرده و همچنین می‌توانید اعلان‌ها را با استفاده از Slack خودکار کنید.
  • استقرار خودکار کدها را در محیطی متفاوت انجام می دهد تا زمان ورود به بازار را تسریع بخشد.
  • این برنامه روی ویندوز، macOS، لینوکس اجرا می شود و از Docker پشتیبانی می کند.
  • از بسیاری از زبان ها مانند جاوا اسکریپت، C++، php، پایتون، دات نت، روبی و غیره به همراه فریم ورک ها و زنجیره های ابزار، پشتیبانی می کند.
  • گزینه های ذخیره‌سازی قدرتمندی مانند کدهای منبع، تصاویر و کش مشتری را برای افزایش سرعت پایپ لاینها و دستیابی به عملکرد مطلوب ارائه می دهد.
  • به شما امکان می دهد مشکلات را با استفاده از دسترسی SSH یافته و حل کنید.
  • امنیت را با ایزوله کامل VM (ماشین مجازی)، مدیریت کاربر LDAP و غیره ارائه می دهد.
  • یک داشبورد قدرتمند برای ردیابی وضعیت و بهینه‌سازی پایپ لاین های شما ارائه می دهد.

7. Bamboo

تیم DevOps ابزار Bamboo by Atlassian را برای ادغام یکپارچه، استقرار یکپارچه و تحویل برنامه های نرم افزاری انتخاب کرد. Bamboo به شما کمک می‌کند تا پلان‌های ساخت را در چند مرحله ایجاد کرده و محرک‌ها را راه‌اندازی کنید.

این مورد هم به عنوان نرم‌افزار رایگان و هم به صورت پولی در دسترس می باشد. برای توسعه یک پروژه نرم‌افزاری متن باز، Bamboo رایگان است، در حالی که هزینه سازمان‌های تجاری را بر اساس عوامل ساخت مورد نیاز دریافت می‌کند.

ویژگی ها و مزایا:

  • از چندین ساخت(build) پشتیبانی می کند.
  • شامل یک رابط کاربری بصری و کاربر پسند می باشد.
  • دارای نکات، ابزارها و تکمیل خودکار است.
  • با قابلیت های از پیش ساخته شده، اتوماسیون Bamboo به زمان پیکربندی کمتری نسبت به Jenkins نیاز دارد.
  • با بسیاری از ابزارهای ساخت و مخازن کد مانند Git، Mercurial، JIRA، Bitbucket، Crucible، Fisheye و غیره ادغام می شود.

8. TeamCity

TeamCity توسط JetBrains در سال 2006 منتشر گردید و یک ابزار ادغام یکپارچه قدرتمند برای تیم‌های DevOps می باشد. همچنین یک ابزار همه منظوره CI/CD DevOps است که انعطاف پذیری بیشتری را برای انواع مختلف برنامه نویسی و قوانین گردش کار ارائه می دهد.

از توسعه دهندگان و مهندسان DevOps گرفته تا سرپرست ها و مدیران؛ TeamCity ابزار مورد علاقه همه می باشد. می‌توانید برنامه‌ها، کانتینرها و بسته‌های مختلف را بسازید، مستقر کرده و آن‌ها را آزمایش کنید.

این ابزار به زبان جاوا نوشته شده است و به صورت رایگان و پولی در دسترس می باشد. لایسنس رایگان حداکثر با 3 عامل ساخت و 100 پیکربندی ارائه می شود.

ویژگی ها و مزایا:

  • صدها افزونه به صورت رایگان در دسترس هستند تا با چند کلیک نصب شوند.
  • Gated (کنترل ورودی) متعهد می شود که توسعه دهندگان را از شکستن کدهای منبع در سیستم های کنترل نسخه باز دارد.
  • بی‌درنگ هر گزارش مشکل در سریعترین زمان ممکن  حل می شود.
  • بازرسی های یکپارچه، پوشش کد، جستجوی تکراری و غیره
  • Build Grid امکان اجرای همزمان چندین آزمایش و ساخت روی محیط‌ها و پلتفرم‌های مختلف را فراهم می کند.
  • از پلتفرم های جاوا، روبی و دات نت پشتیبانی می کند.
  • از سیستم های کنترل نسخه Git، Subversion، Mercurial و غیره پشتیبانی می کند.
  • با IDE هایی مانند Visual Studio، Eclipse و IntelliJ IDEA ادغام می شود.

9. Travis CI

Travis CI برای پروژه های منبع باز مناسب بوده و یک ابزار کارآمد یکپارچه سازی مداوم (CI) برای توسعه و آزمایش برنامه های کاربردی میزبانی شده در GitHub یا Bitbucket می باشد. به زبان روبی نوشته شده و دارای مجوز MIT است.

این ابزار سرویس هاست ابری، تمام کدهای جدید را که به صورت خودکار اجرا شده و تعداد کدهایی که به صندوق GitHub شما فرستاده می شوند را شناسایی می کند تا به شما در ساختن نرم‌افزار و آزمایش آن کمک نماید.

ویژگی ها و مزایا:

  • راه‌اندازی سریع و سازگار با لینوکس، مک و iOS
  • پشتیبانی از جاوا، پایتون، پی اچ پی، پرل و غیره
  • این ابزار دارای ویژگی استقرار خودکار است.
  •  VM های جدید را برای هر ساخت ارائه می دهد.
  • یک کنترل دسترسی در سطح سازمانی، برای امنیت بیشتر ارائه می دهد.
  • ظرفیت مقیاس بندی بر اساس تقاضا را فراهم می کند.

10. Buddy

اگر به دنبال  ابزار مفید DevOps برای CI/CD هستید تا نرم‌افزار خود را سریعتر بسازید، Buddy می تواند به شما کمک کند. این ابزار به ادغام و استقرار یکپارچه، همراه با بازخورد کمک خواهد کرد.

برای پروژه هایی که از کدهای GitHub و Bitbucket استفاده می کنند مناسب است. همچنین به شما این امکان را می دهد که از کانتینرهای Docker علاوه بر فریم ورک ها و زبان های از پیش نصب شده برای ساخت نرم‌افزار استفاده کنید و علاوه بر همه این ها هشدارها را نظارت و ارسال می کند.

ویژگی ها و مزایا:

  • همراه با یک رابط کاربری ساده و کاربرپسند
  • با تشخیص تغییرات، موازی سازی، کش پیشرفته، بهینه‌سازی 360 درجه، مقیاس گذاری رم و vCPU (پردازنده مجازی) و غیره، امکان استقرار سریع تر را فراهم می کند.
  • به شما امکان می‌دهد بیش از 100 عمل مانند اجرای دستورات SSH، تصاویر Docker، هماهنگ‌سازی خوشه‌های Kubernetes، استفاده از ابزارهای RPM و موارد دیگر را جدا از ساختن و استقرار انجام دهید.
  • با Selenium، MariaDB، Redis، Memcached، Firefox، Chrome و غیره ادغام می شود.

خلاصه

امید است که این مقاله به شما بینشی عمیق از مفهوم DevOps، نحوه کارکرد، مزایای آن و همچنین فرهنگ و قوانین DevOps ارائه دهد.

ناگفته نماند، همه ابزارهای DevOps که در این مقاله آورده شده است، برای استفاده در مراحل مختلف چرخه عمر نرم‌افزار DevOps، از جمله توسعه، CI/CD، تست، مدیریت پیکربندی، کنترل‌ نسخه، مانیتورینگ و غیره مفید هستند.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *