استفاده از تغییر مسیر URL ها، یک روش متداول برای هدایت بازدیدکننده ها از یک URL به آدرسی دیگر می باشد که با نام ریدایرکت شناخته می شود. ریدایرکت ها اغلب برای تغییر مسیر لینک های شکسته یا مهاجرت به یک وب سایت جدید، مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین صاحبان وب سایت می توانند از این ابزار، برای مخفی کردن url های اصلی استفاده نمایند. سوال مهم این است که در چه مواقعی باید از قابلیت URL Forwarding و URL Masking استفاده شود و مزایا و معایب هر کدام چیست؟ به طور کلی منظور از URL Forwarding انتقال یک آدرس URL به آدرسی دیگر می باشد که در مقابل URL Masking، که به منظور مخفی کردن آدرس URL صفحه مقصد است، مورد استفاده قرار می گیرد.
مفهوم و موارد استفاده از URL Forwarding (فوروارد دامنه)
URL Forwarding به شما کمک می کند تا برای اهداف تبلیغاتی، یک آدرس کوتاه بر اساس نام وب سایت خود ایجاد نمایید. به عنوان مثال، زمانی که مطلبی در سایت منتشر می کنید با توجه به نوع لینک دهی وب سایت و دسته بندی آن، ممکن است لینک مقاله به صورت «example.com/category/your-article-name» ایجاد شود. چنانچه قصد انجام تبلیغات داشته باشید و برای مشاهده این مقاله نیاز به وارد نمودن لینک آن در مرورگر باشد، می توانید از ابزار URL Forwarding برای ایجاد یک آدرس کوتاه مانند «art.example.com» استفاده نمایید که با وارد کردن این آدرس، بازدید کننده ها به آدرس اصلی مقاله منتقل شوند.
همچنین زمانی که یک آدرس URL شکسته می شود و دیگر نیازی به نمایش محتوای آن صفحه نمی باشد، با حذف آن آدرس، خطای 404 رخ خواهد داد. برای رفع خطا می توانید از ریدایرکت 301 استفاده نموده و آن URL را به صورت دائم به آدرس اصلی سایت یا آدرس دیگری منتقل کنید.
می توانید آموزش های زیر را در ارتباط با انواع ریدایرکت مطالعه نموده و با توجه به نوع کنترل پنل هاست و سیستم مدیریت محتوای سایت، تنظیمات ریدایرکت را انجام دهید:
آموزش ریدایرکت یا منتقل کردن از یک آدرس به آدرسی دیگر در سی پنل
آموزش ریدایرکت یا منتقل کردن از یک آدرس به آدرسی دیگر در دایرکت ادمین
آموزش ریدایرکت کردن دامنه در پلسک
10 مورد از بهترین ابزار های redirect checker
چه زمانی از URL Forwarding (انتقال دامنه) استفاده می شود
- زمانی که یک محتوا از سایت قابل استفاده نباشد و باید حذف شود، می توانید آدرس آن را به یک آدرس دیگر یا دامنه اصلی منتقل کنید.
- در مواقعی ممکن است که نام برند و سایت به صورت کامل تغییر یابد، در این صورت باید دامنه قبلی سایت کاملا به دامنه جدید ریدایرکت شود تا بازدیدکنندگانی که از طریق دامنه قبلی سایت را فراخوانی می کنند، بتوانند به سایت شما دسترسی داشته باشند. البته در این حالت با توجه به سئو سایت و محتوایی که در گوگل ایندکس شده است باید آن را در سرچ کنسول گوگل نیز ثبت نمایید. برای این کار می توانید از آموزش تغییر دامنه سایت در گوگل وبمستر بدون افت رتبه سایت استفاده کنید.
- برای کوتاه کردن آدرس برخی از مطالب که قصد دارید به جهت تبلیغات رسانه ای از آنها استفاده نمایید تا مخاطبان راحت تر آدرس را به خاطر بسپارند.
- و …
مفهوم و موارد استفاده از قابلیت مخفی سازی دامنه یا URL Masking
در URL Forwarding، آدرس مقصد در نوار آدرس مرورگر قابل رویت است اما URL Masking بدون نمایش URL مقصد، محتوای آن را نمایش می دهد. این روش باعث مخفی شدن لینک دامنه اصلی می شود. البته این مورد را می بایست در شرایط خاص استفاده نمایید، زیرا می تواند باعث رتبه منفی سئو سایت شما در موتورهای جستجو شود. به دلیل آنکه یک محتوای کاملا یکسان، تحت دو آدرس دامنه در دسترس قرار خواهند گرفت.
چه زمانی از URL Masking استفاده شود
- برای کوتاه کردن و زیبا سازی لینک های طولانی و پیچیده که در صورت نمایش به کاربر باعث عدم اعتماد می شوند و ممکن است کاربرها وب سایت را ترک کنند.
- لینک های مربوط به وب سایت های کسب درآمد که از آنها برای معرفی بازدیدکننده در سایت خود استفاده می کنید و تمایل دارید آدرس وب سایت مقصد، قابل مشاهده نباشد.
- ممکن است از خدمات میزبانی وب رایگان برخی از شرکت ها استفاده نمایید و امکان تنظیم دامنه شخصی در آن شرکت ها وجود نداشته باشد. لذا آدرس سایت شما به صورت ساب دامنه ای از سایت اصلی آن شرکت نمایش داده شود. در این مواقع می توانید از URL Masking برای نمایش سایت با دامنه اختصاصی خود استفاده نمایید.
- و …
نکته: زمانی که از URL Masking استفاده می نمایید باعث تاثیر منفی در رتبه سئو سایت می گردد. با مخفی کردن URL مقصد تجربه کاربری ضعیفی ایجاد می کنید و در صورتی که بازدیدکننده از این موضوع مطلع گردد، می تواند باعث از بین رفتن اعتماد شود. مخفی کردن URL، اغلب برای ارسال اسپم و محتوای مخرب مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین در این حالت امکان اشتراک گذاری و ذخیره محتوا برای کاربر وجود ندارد.
نحوه استفاده از URL Masking
برای تنظیم URL Masking، می توانید از طریق ایجاد فایل index.html در مسیر مورد نظر اقدام نمایید. ابتدا وارد کنترل پنل هاست شده و در مسیر مربوط به آدرس موردنظر (مانند art.example.com)، طبق تصویر (1) اقدام به ایجاد فایل index.html نمایید.
تصویر (1)
سپس با کلیک راست روی فایل ایجاد شده طبق تصویر (2)، اقدام به ویرایش آن نمایید.
تصویر (2)
در انتها، قطعه کد زیر را کپی نموده و طبق تصویر (3)، در این فایل درج و ذخیره نمایید. توجه کنید که به جای آدرس «http://example.com/category/example-article-name» می بایست لینک مقصد را وارد نمایید. همچنین به جای exampleKeyword در قطعه کد زیر کلمه کلیدی و توضیحات را قرار دهید.
<html>
<head>
<title>example Title</title>
<meta name=”description” content=”Description”>
<meta name=”examplekeywords” content=”exampleKeyword1, exampleKeyword2″>
</head>
<frameset rows=”100%,0″ border=”0″>
<frame src=”http://example.com/category/example-article-name” frameborder=”0″>
<frame frameborder=”0″>
</frameset>
</html>
تصویر (3)
نتیجه:
در مقایسه دو قابلیت URL Forwarding و URL Masking ،لازم به ذکر است URL Forwarding برای انتقال موقت یا دائم یک آدرس به آدرسی دیگر است و عموما از آن در لینک های شکسته یا جهت کوتاه کردن لینک ها استفاده می شود. در صورت تنظیم صحیح URL Forwarding، از سمت گوگل نیز مورد تایید بوده و باعث اعتبار منفی سایت نخواهد شد. در مقابل از URL Masking باید در مواقع ضروری استفاده نمایید زیرا این ابزار ممکن است اعتبار سایت شما را در گوگل تحت تاثیر قرار دهد و همچنین باعث افت بازدید سایت شود.