دلایل اهمیت استراتژی UX مناسب
مقالات تخصصی IT و هاستینگ

استراتژی UX مناسب چیست و چرا مهم است؟

کاربران دلیل اصلی موفقیت وب سایت هستند اما با وجود بیش از 400 میلیون وب‌سایت فعال، جلب توجه آنها به سایت، حتی با اجرای یک استراتژی UX مناسب نیز دشوار است. در مقابل باید به اندازه کافی برای کاربران انگیزه ایجاد نمایید تا نرخ تبدیل کاربران به خریداران محصول را افزایش دهید.

برای کاهش خروج و ناامیدی کاربر بعد از ورود به سایت، باید اولویت اقدامات طراحی سایت را بر پایه تجربه کاربری UX قرار دهید. از آنجایی که طراحی های اولیه UX عمدتا روی سرعت بارگذاری وب سایت و صفحات آن متمرکز بوده است اما در سال های اخیر این موضوع گسترش یافته و اکنون سایت ها به برنامه هایی با استراتژی کامل UX نیاز دارند. باید تأثیر محتوا و کارایی سایت را به حداکثر نزدیک کرده و از خروج کاربران جلوگیری کنید. در ادامه این مقاله با ذکر چند نمونه، روند تغییرات استراتژی های UX و اهمیت استفاده از آنها بررسی می شود. 

استراتژی UX مناسب چیست؟

هرچه تجربه کاربری بهتری ایجاد کنید، شانس شما برای جلب توجه کاربران و تبدیل آنها به خریداران، بیشتر می شود. استراتژی UX مناسب، با شناسایی عواملی که بیشترین تاثیر را در تجربه کلی کاربر دارند، قسمت هایی از سایت که نیاز به بهبود و تکمیل اطلاعات داشته را پیدا می کند. همچنین برای رفع نیازهای فناوری فعلی و محدودیت‌های بودجه نیز مناسب می باشد. در عمل، استراتژی UX هدف کسب و کار شما را با قابلیت های وب سایت ترکیب می نماید. کاربر نیاز دارد تا سوالات او را در زمان مناسب و با اطلاعات درست پاسخ دهید. در ادامه این مقاله مولفه هایی که یک استراتژی خوب UX را تشکیل می دهند، مطرح شده است.

یک استراتژی UX مناسب هدف شما را با قابلیت های سایت ادغام می نماید

تصویر(1)

اجزای یک استراتژی UX مناسب

چشم انداز بلند مدت

این مرحله ساده است و شما باید هدف نهایی را قبل از تعیین استراتژی، مشخص نمایید. شناسایی اهداف و مشخص کردن فرآیند رسیدن به هدف، کمک می کند تا قبل از هر اقدامی، استراتژی و چشم انداز بلند مدت کسب و کار خود را بررسی نمایید.

نوآوری

یک استراتژی UX مناسب، همیشه بر اساس فناوری جدید و نیازهای مشتری، در حال تکامل است. همچنین باید بر نوآوری در شرکت خود تأکید کنید و هرگز از وضعیت موجود راضی نباشید.

تحقیق در مورد مشتری

هر محصول در سایت، باید بر اساس نیازها و بازخوردهای مشتریان تعریف شود. نکته مهم در مورد استراتژی UX این است که اغلب می توانید با داشتن یک سیستم پشتیبانی، بازخوردهای کاربران را جمع آوری کنید. با تجزیه و تحلیل رایج ترین مسائلی که توسط مشتریانتان مطرح می شود، همواره می توانید مشکلات و نقاط ضعف را رفع نمایید.

طراحی

طراحی باید واضح و برای مشتری با ارزش باشد. همچنین از نظر بصری خوشایند و محصولی که برای فروش ارائه می دهید را تکمیل کند. در ادامه، چند نمونه ذکر شده است.

دلیل اهمیت استراتژی UX مناسب چیست؟

یکی از معیارهای مهمی که اغلب به آن اشاره می گردد این است که اگر سایت در عرض 3 ثانیه یا کمتر بارگذاری نشود، کاربران آن را ترک نموده و برای جستجوی اهداف خود به سایت دیگری مراجعه می کنند. اگرچه این معیار مهم است و در حال حاضر گوگل سرعت صفحات سایت را به عنوان بخشی از تجزیه و تحلیل رتبه سایت شما در نظر می گیرد اما سرعت بارگذاری سایت به تنهایی برای ایجاد یک استراتژی UX مناسب کافی نمی باشد.

طبق نظرسنجی های اخیر، برخی از عواملی که باعث خروج کاربران از سایت می شوند، به صورت زیر هستند:

  • 24٪ از کاربران، عدم اعتماد به صفحات سایت را اعلام می کنند. مانند حرکت تصادفی بخش های مختلف سایت، عدم نمایش صحیح المان های صفحه، مشاهده خطاهای 404 و لینک های شکسته 
  • 20٪ از کاربران تاخیر در بارگذاری صفحات سایت را به عنوان عامل خروج از سایت بیان کرده اند.
  • 15٪ تبلیغات پاپ آپ را مطرح می کنند.
  • و 13٪ نیز آگهی ها درج شده در صفحات را یک تجربه منفی ذکر کرده اند.

برای صاحبان کسب و کارهای آنلاین، واضح است که بارگذاری سریع صفحات جهت ورود کاربران به سایت، لازم می باشد اما جهت نگه داشتن آن ها در سایت کافی نیست. اگر صفحات سایت به درستی بارگذاری نشوند یا پیمایش صفحه دشوار و تبلیغات زیادی در بین محتوای صفحه وجود داشته باشد، اعتمادی که با بارگذاری سریع سایت ایجاد شده است، تقریبا به سرعت از بین رفته و باعث نارضایتی کاربران می شود.

استراتژی UX باید همواره بر اساس رفتارهای مشتریان تغییر یابد، مواردی مانند ورود کاربران از طریق شماره تلفن همراه به سایت و یکپارچه سازی عملکرد وب سایت در دستگاه های مختلف، باعث ایجاد تجربه کاربری مناسب برای مشتریان می شود. استراتژی مناسب عامل تعیین کننده ای در موفقیت سایت می باشد.

به بیان ساده، اگر می خواهید فروش بیشتری داشته باشید و وفاداری مشتری را افزایش دهید، به یک استراتژی UX قوی نیاز دارید.

مثال هایی برای استراتژی UX مناسب

برای اینکه بدانید استراتژی UX مناسب، باید دارای چه مولفه هایی باشد، در ادامه این مقاله چند مثال ذکر شده است.

  1. Google

صفحه جستجوی گوگل مثالی از زیبایی UX است. زیرا ساده بوده و دقیقا همان کاری را که انتظار دارید، انجام می دهد. همچنین در حالی که گزینه هایی برای دسترسی به Gmail، Google Images یا حساب Google شما وجود دارد، اکثر فضای صفحه، سفید است. خطوط مناسب و المان های بدون نقص یا آشفتگی، تمرکز اصلی را روی بخش مرکزی قرار داده اند و در مورد نحوه عملکرد جستجو نیز، برای کاربران هیچ گونه پیچیدگی وجود ندارد.

 

گوگل نمونه عالی برای استراتژی UX مناسب

تصویر(2)

  1. لینکدین

فرآیند ورود به سایت لینکدین نمونه ای بسیار خوب از طراحی UX است. در هنگام ورود، به صورت گام به گام کمک می کند تا پروفایل خود را به درستی تکمیل کنید. همچنین در زمان ورود به لینکدین، برای کاربران جدید وظایف خاصی تعریف می شود. انجام دادن این وظایف، به آنها در استفاده بهتر از لینکدین کمک خواهد کرد. هر کدام از وظایف به مراحل ساده ای تقسیم شده اند که با یک کلیک شروع می شوند. تمامی این مراحل منجر به ایجاد تجربه کاربری مناسبی خواهند شد.

این طراحی تعاملی و ساده، کاربران را درگیر نگه می دارد و در کنار افزایش میزان حضور کاربران در سایت لینکدین، باعث می شود که به مخاطبان درک درستی از نوع خدمات لینکدین منتقل گردد.

استراتژی UX مناسب سایت لینکدین که بدون پیچیدگی کاربر را هدایت می کند 

تصویر(3)

  1. Rover

این سایت یک سرویس مراقبت از حیوانات خانگی می باشد که یک تجربه UX خوب را از لحظه ورود کاربران به صفحه اصلی، ایجاد می کند. بازدیدکنندگان در صفحه اصلی سایت، فرم ساده ای را مشاهده می کنند که سوالاتی از آنها پرسیده می شود، به مانند: چه نوع مراقبتی را نیاز دارند؟ (مراقبت شبانه‌روزی، حضور در خانه به همراه حیوان موردنظر، راه رفتن با سگ و … ) در چه بازه زمانی به مراقبت حیوانات نیاز دارند؟ محل زندگی آنها کجا می باشد؟ و اندازه سگ یا گربه آنها چقدر است؟

با استفاده از این اطلاعات، سایت Rover می‌تواند به سرعت نتایج جستجوی مرتبطی به کاربر نمایش دهد. کاربران با مقایسه افرادی که جویای نگهداری از حیوانات هستند، می توانند فرد مناسبی را با توجه به شرایط خود انتخاب نمایند. برخلاف دو مثال قبل، سایت Rover رویکردی دقیق تر در طراحی و استراتژی UX مناسب دارد تا بتواند نتایج را دقیقاً بر اساس نیازهای مشتریان به آنها ارائه کند.

استراتژی UX مناسب سایت Rover برای افرادی که حیوان خانگی دارند کار را آسان نموده است

تصویر(3)

روند بهبود استراتژی UX 

"Jesse James Garrett" یکی از پیشگامان طراحی UX بیان می کند که زمانی صحیح بودن اجرای استراتژی UX قابل بررسی است که یک آمار کامل از مشاهده صفحات توسط کاربران را جمع آوری نمایید.

بنابراین چگونه می توان مطمئن شد که استراتژی UX واقعاً نتایج موردنظر را ارائه می دهد؟ 

می توانید فرآیند آن را به سه مرحله زیر تقسیم کنید:

  1. شرایط فعلی را در نظر بگیرید

برای دستیابی به اهدافی که دارید، ابتدا می بایست جایگاه فعلی سایت را شناسایی کنید. این مورد با ارزیابی اقدامات UX فعلی در وب‌سایت، شروع می‌شود. شما باید بررسی نمایید که چه صفحاتی از سایت به درستی کار می کنند و آیا کاربران تعامل درستی با آنها دارند و در این صفحات استراتژی UX مناسب است؟ در مقابل، صفحاتی که نظر کاربران را به خود جلب نمی کنند و جایگاه مناسبی ندارند را نیز بیابید. سپس این صفحات را در اولویت قرار دهید تا با اعمال تغییراتی در آنها، باعث بهبود شرایط UX شوید.

در ابتدای راه اندازی سایت، ممکن است جمع آوری اطلاعات و بازخوردهای مشتریان دشوار باشد. می توانید از اعضای کارکنان مجموعه خود درخواست نمایید تا وب سایت فعلی را بررسی کرده و بازخوردهای صادقانه را حتی به صورت ناشناس، ارائه دهند. از طریق این فرآیند می توانید نواقص و مشکلاتی که وجود دارد را شناسایی کنید. 

  1. شناسایی اهداف خاص

در مرحله بعد باید اهداف خاص را شناسایی نمایید. اگر بازخوردهای دریافتی از مرحله اول نشان می دهد که طراحی صفحات سایت گیج کننده و خسته کننده است، باید تغییرات و اصلاح این موارد را در اولویت اول قرار دهید.

اما امکان دارد نوع ویژگی ها و عملکردهای سایت، انجام روند تغییرات و اصلاحات مورد نیاز را دشوار کند. وقتی بخشی از سایت خود را تغییر می‌دهید، بخش‌های دیگری که به آن وابسته هستند نیز باید تغییر پیدا کنند و ممکن است که باعث ایجاد یک حلقه ناامیدکننده شود. می توانید اهداف مشخصی را انتخاب نمایید. به عنوان مثال، اگر پیمایش منو در سایت فعلی وردپرس شما بی نظم و گیج کننده است، از آنجا شروع کنید. قبل از اینکه اقدام به اعمال تغییراتی دیگر در سایت نمایید، رفع این مشکل را در اولویت قرار دهید.

  1. روند کاری خود را ترسیم کنید

هنگامی که اهداف کلیدی استراتژی UX مناسب خود را شناسایی کردید، به یک برنامه گام به گام برای انجام این اهداف نیاز دارید. به عنوان مثال یک سایت وردپرسی را در نظر بگیرید که هدف شما بهبود منوی ناوبری در آن سایت است. باید مشخص نمایید که چه ابزارهایی در دستیابی به این هدف کمک می کنند؟ آیا به قالب جدید نیاز دارید یا اینکه به مجموعه ای از افزونه ها؟ آیا سایت شما نیاز به بازنگری و طراحی مجدد دارد تا نمایش آیتم های منو به صورت صحیح نمایش داده شوند و امکان دسترسی به بخش های مختلف وجود داشته باشد؟

به طور کلی با ترسیم روند طراحی UX قبل از شروع کار، می توانید خطر اشتباهات احتمالی را کاهش داده و کیفیت نتایج نهایی را افزایش دهید.

شاخص های کلیدی تجربه UX

سنجش معیارها جهت درک تغییرات در سرعت صفحه، سئو و نرخ تبدیل مهم است و برای بررسی استراتژی UX مناسب نیز اهمیت زیادی دارد اما چگونه می توان تأثیر اقدامات UX و دستاوردهای استراتژی UX را اندازه‌گیری کرد؟

جهت این مورد می توانید از شاخص های کلیدی تجربه UX زیر استفاده نمایید.

  1. اطلاعات کلی ترافیک و بازدید های سایت

بررسی ترافیک سایت در بازه های مشخص، نشان می دهد که آیا تغییراتی که در UX صفحات اعمال نموده اید به خوبی عمل کرده اند  یا خیر؟ با اندازه گیری اطلاعات ترافیک سایت و صفحات خاص قبل و بعد از اجرای استراتژی UX، می توانید به صورت کلی آن را مورد ارزیابی قرار دهید. آیا با اقدامات و تغییرات اعمال شده در صفحات سایت، نتیجه مطلوبی به دست آورده اید؟ یا اینکه منجر به کاهش ترافیک و افت بازدید صفحه شده است؟ همچنین افزایش ترافیک نیز به صورت قطعی موفقیت UX را تضمین نمی کند اما نشانه خوبی است که استراتژی UX مناسب را اتخاذ نموده اید. 

  1. تعامل در شبکه های اجتماعی

افزایش تعامل با پست‌هایی که در شبکه های اجتماعی درج نموده اید، می‌تواند نشان‌دهنده افزایش رضایت کاربران به دلیل بهبود تجربه کاربری باشد، مخصوصا اگر آنها اقدام به درج نظرات، اشتراک‌گذاری و لایک کردن پست‌های شما نمایند. اگر طراحی UX وب‌سایت در لحظه ورود افراد به سایت، مخاطب را درگیر نکرده و نظر آنها را به خود جلب نکند، به خود زحمت تعامل در شبکه های اجتماعی را نمی‌دهند.

  1. ثبت نام و ثبت ایمیل در خبرنامه سایت

اگر تعداد مخاطبان خبرنامه ایمیل و ثبت نام های بازاریابی در حال افزایش می باشند، به احتمال زیاد استراتژی UX شما موثر بوده است. زیرا ثبت ایمیل نشان می دهد که کاربران محتوا را به اندازه کافی قانع کننده می دانند که روی آن کلیک نموده و اطلاعات ارتباطی خود را ارائه دهند. این مورد تنها زمانی اتفاق می افتد که صفحات و محتوای تولید شده بر اساس استراتژی UX، نظر مخاطبان را به خود جلب کرده باشد. 

  1. نتایج نظرسنجی از مشتریان

با انجام نظرسنجی های منظم از مشتریان، می توانید نظر آنها را در مورد طراحی UX فعلی سایت جویا شوید. البته مشارکت کاربران در نظرسنجی عموما 30% یا کمتر است. از طریق این شاخص می توانید نوع نگرش کاربر را به صورت مستقیم دریافت نمایید و همچنین کمک می کند تا دیدگاه دقیق تری از استراتژی UX خود به دست آورید.

نتیجه نهایی برای استراتژی UX مناسب

رفع کامل چالش های استراتژی UX غیرممکن است. زیرا در طول زمان، انتظارات مشتری برای استفاده از سایت تکامل می یابد. رویکرد طراحی و استراتژی UX مناسب، می تواند کسب و کار شما را در مسیر بهبود پایدار تجربه کاربری قرار دهد.

با ارزیابی منظم شرایط فعلی طبق معیار هایی که بیان شده و شناسایی مشکلات، می‌توانید با اجرای روش های گام به گام، روند اقدامات موردنیاز برای رفع مشکلات طراحی UX سایت را ساده‌سازی کنید. انجام این کار، نارضایتی کاربران را کاهش داده و میزان تعامل برای افزایش بازدهی کلی سایت، ارتقا می یابد.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *