راهنمای رفع خطای بروز رسانی ناموفق افزونه ها در وردپرس
مقاله

چگونگی رفع خطای بروز رسانی ناموفق افزونه ها در وردپرس

وردپرس محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا است که حین نگارش این مقاله حدود 37% از کل سایت های موجود در وب، از آن استفاده می نمایند. دلیل معروفیت CMS وردپرس این است که کنترل و مدیریت فعالیت در آن آسان می باشد و توسط آن می توانید یک سایت کاربر پسند ایجاد کنید. وردپرس قابلیت های خود را از طریق افزونه ها عرضه می کند. با این حال، آنها نیاز به بروزرسانی دارند. اکثر کاربران وردپرس حین آپدیت افزونه های خود با مشکل مواجه می شوند. اینکه محتویات شما مربوط به شرکت، برند یا سرگرمی باشد مهم نیست، باید به عنوان یک کاربر مطمئن شوید که سایت آپدیت است. بروزرسانی افزونه ها علاوه بر کنترل و مدیریت فعالیت، بر امنیت سایت شما نیز تاثیر بسزایی خواهد داشت. اگر در آپدیت آنها با مشکل مواجه شده اید، نگران نباشید. زیرا در این مقاله به بررسی نحوه رفع خطای بروز رسانی ناموفق افزونه ها در وردپرس، پرداخته می شود.

نکته: پیشنهاد می شود قبل از اعمال تغییرات در سایت، از هاست خود نسخه پشتیبان تهیه نمایید.

راهکارهای رفع خطای بروز رسانی ناموفق افزونه ها در وردپرس

ویرایش فایل wp-config.php و افزودن قطعه کد WP_TEMP_DIR به آن

رفع خطای بروز رسانی ناموفق افزونه ها در وردپرس برای امنیت سایت حائز اهمیت می باشد.

تصویر(1)

چند نمونه رایج از نحوه نمایش این خطا به شرح زیر می باشد:

  • "Download failed"
  • "An error occurred while updating (Plugin Name)."
  •  "Download failed. Destination directory for file streaming does not exist or is not writable."

برای رفع مشکل ابتدا وارد هاست سی پنل خود شوید، سپس روی گزینه "File Manager" کلیک نمایید. 

در نظر داشته باشید که این مورد برای هاست های دایرکت ادمین نیز صادق بوده و لازم است تا از بخش های متناظر اقدام نمایید.

رفع خطای بروز رسانی ناموفق افزونه ها در وردپرس از طریق هاست 

تصویر(2)

در این بخش می بایست پس از مراجعه به پوشه "public_html"، فایل "wp-config.php" را انتخاب کرده و روی "Edit" کلیک نمایید. 

رفع خطای بروز رسانی ناموفق افزونه ها در وردپرس با اصلاح فایل wp-config

تصویر(3)

در صفحه باز شده، قطعه کد زیر را مشاهده خواهید کرد:

رفع خطای بروز رسانی ناموفق افزونه ها در وردپرس با اصلاح کدهای wp-config

تصویر(4)

قطعه کد زیر را بین خطوط مشخص شده در تصویر بالا، اضافه کنید. در نهایت، روی گزینه "Save Changes" کلیک نمایید تا تغییرات ذخیره شود.

define('WP_TEMP_DIR', ABSPATH. 'wp-content/');

اصلاح کدهای موجود در فایل کانفیگ به جهت رفع خطای بروز رسانی ناموفق افزونه ها در وردپرس

تصویر(5)

بعد از افزودن این قطعه کد، وضعیت وب سایت خود را مورد بررسی قرار دهید تا متوجه شوید که آیا خطا رفع شده است یا خیر. اگر مشکل بروزرسانی رفع نگردید، مطمئن شوید که سطح دسترسی پوشه "wp-content" روی 755 تنظیم شده باشد. 

تنظیم سطوح دسترسی فایل و پوشه

سطح دسترسی مناسب برای پوشه ها 755 می باشد

این امکان وجود دارد که اختلال در بروز رسانی از سمت افزونه وردپرس نبوده و به دلیل صحیح نبودن سطح دسترسی فایل ها یا پوشه ها باشد. این شرایط، منجر به عدم دسترسی به وردپرس و ایجاد خطا در بروزرسانی افزونه ها خواهد شد. بنابراین پیشنهاد می شود، قبل از بررسی راهکارهای دیگر رفع خطا، سطوح دسترسی فایل ها و پوشه های خود را چک کنید. سطح دسترسی مناسب برای پوشه ها و زیر پوشه ها 755 و برای فایل ها 644 می باشد.

 برای تنظیم سطوح دسترسی، وارد سرویس هاست خود شوید یا مطابق با تصویر زیر، از طریق یک نرم افزار FTP، به فایل های آپلود شده روی سرویس هاست خود و امکان اعمال تغییرات در سطح سرور، دسترسی پیدا کنید. برای تغییر سطح دسترسی با استفاده از FTP، مطابق با تصویر زیر، روی فایل مورد نظر راست کلیک کرده و در ادامه گزینه "File Attributes" را انتخاب نمایید. 

رفع خطای بروز رسانی ناموفق افزونه ها در وردپرس با استفاده از تنظیم سطح دسترسی

تصویر(6)

سپس طبق تصویر زیر، سطح دسترسی فایل را تغییر داده و در نهایت روی "OK" کلیک کنید. 

اعمال تغییرات در سطح دسترسی فایل ها برای رفع خطای بروز رسانی ناموفق افزونه ها در وردپرس

تصویر(7)

بررسی انواع سطح دسترسی ها

  • سطح دسترسی خواندن یا Read بدین معنی است که می توانید یک فولدر یا فایل را بخوانید.
  • سطح دسترسی نوشتن  یا Write بدین معنی است که می توانید یک فایل را ویرایش کنید.
  • سطح دسترسی اجرا یا Execute بدین معنی است که شما می توانید یک فایل را اجرا کنید.

علاوه بر آن، سه نوع سطح کاربری وجود دارد که به شرح زیر می باشند:

  • کاربر اصلی یا همان یوزر هاست (Owner) 
  • گروه که تابع کاربر اصلی است (Groups)
  • بخش Others، کاربرانی هستند که از سایت بازدید می کنند. 

مقدار عددی انواع سطح دسترسی Write ،Execute و Read به صورت زیر تعیین شده است:

  • Execute: عدد 1
  • Write: عدد 2
  • Read: عدد 4

این اعداد به صورت ترکیبی استفاده می شوند به عنوان مثال، 1+2+4 معادل سطح دسترسی 7 و اعداد 1+4 معادل سطح دسترسی 5 هستند.

رفع خطای بروز رسانی ناموفق افزونه ها در وردپرس با احتساب سطح دسترسی و میزان عدد اختصاص داده شده

تصویر(8)

این اعداد مشخص می کنند چه افرادی امکان دسترسی و ویرایش فایل ها را دارند:

  • سطح دسترسی کاربر اصلی یا یوزر هاست (Owner) به صورت "rwx" یا عدد 7 می باشد. 
  • سطح دسترسی گروه (Groups) به صورت "r-x" یا عدد 5 می باشد. 
  • سطح دسترسی بخش (Others) به صورت "r-x" یا عدد 5 می باشد.

نکته: علامت "-" به معنای عدم ارائه سطح دسترسی موردنظر است. به مثال در r-x به جای حرف w علامت "-" درج شده که نشان دهنده عدم ارائه سطح دسترسی خواندن به Groups می باشد.

با توجه به توضیحات مطرح شده سطح دسترسی 755 باید به صورت rwxr-xr-x خوانده شود. سه حرف اول نشان دهنده سطح دسترسی Owner، سه حرف وسط سطح دسترسی Groups و سه حرف آخر نیز سطح دسترسی بخش Others را نشان می دهد. 

سطح دسترسی پوشه Upgrade را به 777 تغییر دهید

راهکار دیگر برای رفع خطای بروز رسانی ناموفق افزونه ها در وردپرس، تغییر سطح دسترسی پوشه Upgrade به 777 می باشد. 777 بدین معنا است که دسترسی کامل برای نوشتن، خواندن یا ویرایش را به همگان ارائه می دهد. بدین منظور، می توانید وارد سرویس هاست خود شوید یا از طریق نرم افزار FTP، به فایل های آپلود شده روی سرویس هاست خود و امکان اعمال تغییرات در سطح سرور، دسترسی پیدا کنید. بعد از ورود، به مسیر "wp-content" سپس "upgrade" مراجعه نمایید. در نهایت سطح دسترسی پوشه Upgrade  را به 777 تغییر داده و سپس بروزرسانی افزونه را بررسی کنید. پس از اتمام، مجدد سطح دسترسی فایل انتخابی را به حالت استاندارد 755 بازگردانید.

برای تغییر سطح دسترسی از طریق FTP، مطابق مراحل ذکر شده در بخش قبلی اقدام نمایید.

اعمال بالاترین سطح دسترسی برای رفع خطای بروز رسانی ناموفق افزونه ها در وردپرس

تصویر(9)

اگر با تغییر سطح دسترسی به 777 مشکل رفع نشد، پیشنهاد می شود پوشه Upgrade را حذف، و سپس مجدد ایجاد کنید. حذف فایل از طریق سرویس هاست یا حساب کاربری FTP، به آسانی قابل انجام است.

بروزرسانی ناقص

در اغلب مواقع ممکن است حین آپدیت سایت، پیغام «سایت در دست تعمیر و نگهداری است» مشاهده گردد. البته معمولا بعد از اتمام عملیات بروزرسانی، این پیغام از بین رفته و مجدد وب سایت در دسترس قرار خواهد گرفت. با این حال، برخی مواقع پس از اتمام آپدیت، همچنان خطا در سایت وجود دارد. به عبارت دیگر، اگر فرآیند بروزرسانی ناقص اجرا گردد، سایت از دسترس مشتریان و مدیر وب سایت، خارج خواهد شد و باید عملیات رفع خطای بروز رسانی ناموفق افزونه ها در وردپرس پیگیری شود.

در هنگام اجرای بروزرسانی، فایلی با عنوان ".maintenance" در مسیر قرارگیری فایل های اصلی وردپرس ایجاد می شود که این فایل منشا ایجاد خطا است. بنابراین، باید آن را حذف کنید. جهت حذف این فایل، وارد سرویس هاست خود شوید یا از نرم افزار FTP، استفاده نمایید. در هاست سی پنل، طبق آموزش زیر مراحل را دنبال کنید:

  1. ابتدا وارد هاست سی‌پنل شده و سپس از قسمت "Files" روی گزینه "File Manager" کلیک نمایید.

رفع خطای بروز رسانی ناموفق افزونه ها در وردپرس از طریق هاست و فایل های مدیریتی

تصویر(10)

2. مطابق تصویر زیر در صفحه File Manager هاست سی‌پنل، روی دکمه "Settings" کلیک نمایید. سپس تیک گزینه "(Show Hidden Files (dotfiles" را فعال کرده و روی دکمه "Save" کلیک کنید تا فایل‌های مخفی نمایش داده شوند.

نمایش فایل های مخفی برای رفع خطای بروز رسانی ناموفق افزونه ها در وردپرس

تصویر(11)

3. طبق تصویر زیر فایل "maintenance." (به "." در ابتدای فایل توجه نمایید) را حذف کنید تا پیغام خطا رفع شده و سایت در دسترس قرار گیرد.

رفع خطای بروز رسانی ناموفق افزونه ها در وردپرس و مشکل صفحه تعمیرات

تصویر(12)

در نهایت کش مرورگر را پاک نموده و یک بار دیگر وضعیت سایت خود را بررسی کنید. سپس مجددا اقدام به بروزرسانی افزونه های خود نمایید. 

به طور موقت افزونه های وردپرس خود را غیرفعال کنید

اگر با انجام راهکار های مطرح شده در این مقاله، موفق به رفع خطای بروز رسانی ناموفق افزونه ها در وردپرس نشدید، پیشنهاد می شود به طور موقت افزونه های وردپرس خود را غیر فعال کرده و نسخه بروز آن را از مخزن وردپرس دانلود کنید. جهت رفع مشکل می توانید تمام افزونه های فعال در وردپرس را غیر فعال نمایید. همچنین در صورتی که به حساب مدیر دسترسی دارید، طبق تصویر ذیل از طریق پیشخوان وردپرس، به بخش "افزونه ها" سپس "افزونه های نصب شده" مراجعه نمایید.

در بخش بالای لیست افزونه ها،بخشی برای انتخاب همه افزونه ها قرار دارد که با انتخاب آن تمامی افزونه ها انتخاب خواهند شد. در نهایت می توانید وضعیت آنها را روی "غیر فعال کردن" قرار داده و روی گزینه اجرا کلیک کنید. 

رفع خطای بروز رسانی ناموفق افزونه ها در وردپرس با غیرفعال کردن افزونه ها

تصویر(13)

اگر خطا رفع شد می بایست در مرحله بعد همه افزونه ها را فعال، سپس به صورت تک تک غیرفعال کنید تا افزونه ای که باعث اختلال شده است شناسایی شود و همزمان وضعیت سایت را نیز مورد بررسی قرار دهید در نهایت می توانید افزونه مخرب را حذف کنید. همچنین بعد از یافتن آن، می توانید با پشتیبان افزونه خود در ارتباط باشید تا در آینده از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری شود.

علاوه بر آن، می توانید فایل های قدیمی افزونه خود را پیدا نموده و با فایل های بروز شده جایگزین کنید. معمولاً این فایل ها را در مسیر زیر می توانید مشاهده نمایید:

wp-contents/plugins/[plugin-in-question]/[files]

جمع بندی

اگر با انجام راهکار های مطرح شده در این مقاله مشکل شما رفع نشد، باید در جستجو راه حل های دیگر باشید. کاربران زیادی در وب، از وردپرس برای راه اندازی وب سایت خود استفاده می کنند. بنابراین، احتمال رخ دادن خطاهای مشابه با شما زیاد و رفع مشکل آسان تر خواهد بود. 

توصیه آخر برای رفع خطای بروز رسانی ناموفق افزونه ها در وردپرس، بازگردانی بکاپ است. با ریستور، تمامی اطلاعات فعلی هاست حذف شده و اطلاعات تاریخ مدنظر شما جایگزین می گردد. در صورت استفاده از سرویس های سی پنل میهن وب هاست، می توانید وارد ناحیه کاربری خود شده و گزینه منوی "مدیریت سرویس ها" را انتخاب کنید. در نهایت از بخش "مرکز عملیات سی پنل" قادر خواهید بود تاریخ بکاپ های موجود را مشاهده و اقدام به بازگردانی بک آپ نمایید.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *