ابزارهای کاربردی گزینش محتوا یا Curated Content
مقالات تخصصی IT و هاستینگ

فواید گزینش محتوا یا Curated Content چیست + معرفی ابزارهای کاربردی

یک استراتژی قدرتمند برای بازاریابی محتوا محور، شامل تولید و انتشار متناوب محتوا در تمام پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی است. این امر موجب می‌شود که همواره در چالشی بی پایان جهت تولید محتوای بهتر قرار داشته باشید.

خوشبختانه یک روش آسان جهت تولید محتوای مناسب شبکه‌های اجتماعی وجود دارد، روشی که نیاز به نوشتن محتوای جدید به صورت روزانه نخواهد داشت. بسیاری از صاحبان کسب‌و‌کارها جهت تولید و انتشار محتوای سرگرم‌کننده، آموزشی و الهام‌بخش در شبکه‌های اجتماعی خود، از گزینش محتوا یا Curated Content استفاده می‌کنند.

اما گزینش محتوا چیست و چگونه می‌تواند روی کسب و کارها تاثیر بگذارد؟

گزینش محتوا یا Curated Content

به زبان ساده، گزینش به فرایندی گفته می‌شود که طی آن مطالبی از منابع مختلف بررسی و انتخاب شده و در کانال‌ها و شبکه‌های اجتماعی یک کسب‌و‌کار یا فرد، منتشر می‌گردد. این فرایند شامل جستجو، کشف اطلاعات مناسب، جمع آوری، سازماندهی و ارائه محتوا به مخاطبان است.

کاربرد و فرآیند چگونگی گزینش محتوا یا Curated Content 

تصویر(1)

به جای تولید محتوای اختصاصی برای هر یک از شبکه‌های اجتماعی، می‌توان محتوا را از بلاگ‌ها، اینفوگرافی‌ها و اخبار جمع‌آوری و در شبکه‌های اجتماعی خود انتشار داد. اگر از گزینش محتوا یا Curated Content استفاده شود، می‌توان زمان زیادی که جهت تولید روزانه محتوای اختصاصی صرف می‌شود را ذخیره نمود. در این صورت از فعالیت بیش از حد تیم تولید محتوا جلوگیری می گردد.

در فرایند گزینش محتوا، منابع بسیار ارزشمند و قابل اتکایی که شامل موضوعات جذاب برای مخاطبان هستند، کشف می گردند. در دنیای واقعی یک متصدی موزه، مجموعه ای ارزشمند برای جذب بازدیدکنندگان گردآوری می‌کند. یک بازاریاب محتوا نیز دنیای وب را جهت کشف محتوای جذاب جستجو نموده و بهترین ها را با مخاطبین خود به اشتراک می گذارد.

فواید روش گزینش محتوا یا Curated Content

گزینش محتوا می تواند فواید متفاوتی برای یک کسب و کار داشته باشد. گزینش محتوا یا Curated Content، استرس تیم‌های تولید محتوا را کاهش می دهد. از دیگر فواید آن می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. صرفه جویی در زمان

گزینش محتوا یا Curated Content و صرفه جویی در زمان

تصویر(2)

ممکن است فرایند گزینش محتوا نیز شامل مراحلی زمان‌بر مانند جستجو و سازماندهی محتوا باشد. با این حال در مقایسه با تولید محتوای اختصاصی برای هر پست در شبکه‌های اجتماعی، زمان کمتری نیاز خواهد داشت. همين امر موجب صرفه‌جویی در زمان خواهد شد.

معمولا تولید محتوای اختصاصی شامل جمع‌آوری اطلاعات و سازماندهی آنها در فرم یک محتوای قابل انتشار در شبکه‌های اجتماعی است. در حالی که گزینش محتوا با چند کلیک اتفاق می‌افتد.

ممکن است در فرایند گزینش محتوا یا Curated Content، اقدام به افزودن نقطه نظر خود یا تغییر تصویر و ساختار محتوا گردد. با این حال همچنان در مقایسه با تولید محتوای اختصاصی، وقت کمتری را به خود اختصاص می‌دهد.

  1. معرفی برند خود به عنوان متخصص و کارشناس

یک بازاریاب دیجیتال، همواره در تلاش است که برند موردنظر خود را به شهرت رسانده و رشد مناسبی برای آن در شبکه‌های اجتماعی رقم بزند. در این صورت باید پروفایل شبکه‌های اجتماعی به نحوی مطلب ارائه نمایند که افراد برای کسب اطلاعات، به آن پروفایل بیشتر از سایر منابع رجوع نمایند.

گزینش محتوا این امر را ممکن می سازد. باید محتوای مفید، آموزشی و مرتبط با نیاز مخاطبان از منابع مختلف تهیه و ارائه شود. در این صورت نگرشی برای دنبال کنندگان پروفایل شما به وجود می‌آید که منبعی مطمئن برای مطالب مورد علاقه آنها هستید. حتی اگر آن محتوا را شخصا تولید نکرده باشید.

  1. لینک‌های تبلیغ

استفاده از لینک های تبلیغاتی برای گزینش محتوا یا Curated Content

تصویر(3)

گزینش محتوا یا Curated Content این امکان را فراهم می‌کند که با سازماندهی مناسب تری اقدام به لینک سازی برای پست‌های شبکه‌های اجتماعی گردد. کاربران شبکه های اجتماعی عادت دارند پست های یک پروفایل را به صورت متوالی مشاهده کنند. در همین بین، پست های دارای محتوای اختصاصی آن پروفایل نیز دیده می‌شوند. وقتی تعداد بازدید پست‌های شما از سوی سایر برندها مشاهده می گردد، آنها نیز برای جذب مخاطب اقدام به بازنشر محتوای برند شما می نمایند. این امر تبلیغی رایگان خواهد بود.

  1. بحث و تعامل با دیگر برند ها

وقتی گزینش محتوا انجام شود، فرصتی مناسب برای بحث و مشارکت با سایر برندها فراهم می گردد. گزینش محتوا یا Curated Content موجب می‌شود که دنبال کنندگان خود را گسترش دهید و روابط مهمی را با برندهای دیگر پایه ریزی نمایید. روابطی که بر مبنای آن می توان در مسائلی از آنها کمک گرفت. اگر همواره برای تعامل با سایر برندها آماده و مشتاق باشید، این موضوع موجب ترفیع برند شما شده و به شهرت آن خواهد افزود.

  1. ارائه تجربه بهتر به مشتریان

از نظر یک کسب و کار، شبکه‌های اجتماعی مکانی برای جذب مخاطب و تبدیل آنها به مشتری وفادار هستند. باید تجربه کاربری خوبی در شبکه‌های اجتماعی برای دنبال کنندگان ایجاد نمود. در این صورت این نگرش در آنها به وجود خواهد آمد که آن برند در کسب و کار خود نیز می تواند بهترین گزینه باشد. گزینش محتوا موجب می‌شود که وقت مخاطبین شما تلف نشده و با رجوع به صفحه برند شما، تمامی محتوای لازم از منابع مختلف را یکجا مرور نمایند.

ارائه تجربه بهتر با استفاده از گزینش محتوا یا Curated Content

تصویر(4)

می توان پاسخ سوالات کاربران را مستقیما از طریق محتوایی که گزینش شده، فراهم ساخت. بدین صورت، مخاطبان از جستجو در اینترنت بی نیاز خواهند شد. این موضوع موجب می‌شود مشتریان بیشتری به یک برند اعتماد پیدا کنند و صفحه اجتماعی آن را منبع اصلی پاسخ ها و رفع نیاز‌های خود قرار دهند.

جلوگیری از خود تبلیغی بیش از حد

لحظه ای را تصور نمایید که یک کسب و کار نوپا در همان ابتدای کار با انبوهی از فروشندگان روبرو می‌شود. فروشندگانی که فقط می خواهند مشتریان را به خرید از برند مطبوع خود ترغیب نمایند. شبکه‌های اجتماعی می توانند چنین احساسی را در مشتریان ایجاد کنند.

ممکن است محتوایی که در شبکه اجتماعی یک برند منتشر می‌شود، فقط شامل محتوای اختصاصی آن برند بوده و CTA‌ هایی مانند "خرید نمایید" یا "بیشتر بخوانید" باشند. این نوع محتوا می تواند احساسی مانند همان فروشندگان را در دنبال کنندگان آن پروفایل شبکه اجتماعی، ایجاد کنند. وقتی از روش گزینش محتوا یا Curated Content استفاده شود، در حالی که محتوای باارزشی به کاربران ارائه می‌گردد، تبلیغ ظریفی نیز از برند اصلی صورت می‌گیرد.

تعداد پست های مناسب برای گزینش محتوا یا Curated Content

با توجه به فواید ذکر شده برای گزینش محتوا، اکنون سوال این است که جهت اجرای یک استراتژی بازاریابی محتوا، چی تعداد محتوای گزینشی مناسب خواهد بود.

قطعا باید به میزان مناسبی محتوای گزینش شده، منتشر گردد تا یک برند به عنوان الگو  برگزیده شود. اگر حجم زیادی محتوای گزینش شده منتشر گردد، آن پروفایل تبدیل به یک ماشین اشتراک گذاری محتوا خواهد شد. در این صورت هیچ سودی از انتشار محتوای گزینش شده به دست نخواهد آورد.

در رابطه با تعداد محتوای گزینش شده، اجماع نظری وجود ندارد. بهتر است بین 30 الی 60 درصد از محتوا را به محتوای گزینش‌شده اختصاص داد و درصد باقی مانده را برای انتشار محتوای اختصاصی در نظر گرفت. پیشنهاد می گردد بیشتر روی افزایش کیفیت محتوای گزینش شده تمرکز شود تا این که تعداد آن افزایش یابد.

محتوای کم و با کیفیتی در شبکه‌های اجتماعی انتشار دهید و از انتشار محتوای زیاد اما بی کیفیت پرهیز کنید. باید وقت بیشتری جهت بررسی و انتخاب منابع محتوای گزینش شده، صرف گردد و از آن منبع نیز به عنوان بخشی از استراتژی بازاریابی استفاده نمود.

سپس باید روی بالا بردن تاثیرگذاری محتوای گزینشی تمرکز نمود. برخی از موارد مهم در اثرگذاری محتوای گزینش شده عبارتند از:

  1. مخاطبین خود را بشناسید

قبل از این که فرایند گزینش محتوا یا Curated Content آغاز گردد، باید مخاطبین این محتوا شناخته شوند. ممکن است اطلاعاتی از شخصیت مشتریان خود داشته باشید، باید این اطلاعات جهت بهره‌برداری هرچه بیشتر از شبکه‌های اجتماعی، مورد پالایش و بررسی قرار گیرند. باید در زمان گزینش محتوا، به این سوالات بیندیشید:

  • آیا این محتوا با مخاطبین مرتبط است؟
  • آیا این محتوا کمکی به مخاطبین خواهد کرد؟
  • آیا این محتوا اهداف برند را پوشش داده و ارزش لازم را به مخاطبان منتقل می‌کند؟
  • این محتوا چگونه می تواند به نیاز مخاطبان پاسخ دهد؟
  1.  زمانی که نیاز است، به دیگران اعتبار دهید

محتوای گزینش شده، در واقع محتوای تولید شده از سوی دیگران است. باید اطمینان حاصل شود که آن محتوا در زمان دیده شدن، معتبر بوده و به درستی تگ گذاری شده باشد. در گزینش محتوا سعی بر این است که با انتشار محتوایی، برند خود را ارتقا دهید نه این که موجب ارتقا برند دیگری شوید. البته باید به نحوی کار شود که از اتهام سرقت مطالب نیز جلوگیری گردد. با تایید اعتبار مرجع در متن خود یا با قرار دادن @ جهت تگ کردن منبع مطلب، می توان از بروز مشکلات کپی رایت و اتهام سرقت مطلب جلوگیری نمود.

  1. از انتشار موضوعات خارج از بحث، خودداری کنید

در طول فرایند گزینش محتوا یا Curated Content ممکن است با مطالب جالبی روبرو شوید اما آن مطالب خارج از موضوع کاری شما باشند. درست است که مطالب منتشر شده باید جذاب باشند اما نباید از ماهیت آموزشی خود خارج گردند. اگر محتوای جذابی پیدا شود اما کمترین ارتباط را با محصولات، خدمات و صنعت یک برند داشته باشد، بهتر است از انتشار آن خودداری گردد.

  1. تفکرات و متن خود را به محتوای گزینش شده، اضافه کنید

شاید نیازی به افزودن متن اضافی به هر پستی که انتشار داده می‌شود، نباشد. با این حال خوب است اگر بعضی اوقات به محتوای گزینش شده، محتوایی اختصاصی نیز اضافه گردد. متن اختصاصی می تواند یک جمله کوتاه درباره آن محتوا باشد یا نظر شما پیرامون مطلب منتشر شده را نشان دهد. این عمل موجب ارتباط هرچه بیشتر محتوای منتشر شده با برند شما خواهد شد.

  1. منابع خوبی انتخاب کنید

وقتی قرار بر گزینش محتوا می‌شود باید اطمینان حاصل نمود که منبع آن محتوا معتبر است. یقینا کلیک روی پست و هدایت شدن به یک منبع کم ارزش، احساس خوبی در مخاطبین شما ایجاد نخواهد کرد. اگر از منابعی که اطلاعات نادرست انتشار می دهند، استفاده گردد، قطعا تاثیر بدی در شهرت برند شما خواهد داشت. برای انتخاب منبع، وقت بیشتری بگذارید و اگر با منبع جدیدی روبرو شدید، دیگر منابع پیرامون موضوع مرتبط را نیز بررسی و با آن مقایسه کنید.

چه ابزارهایی می توانند در گزینش محتوا به شما کمک کنند؟

از آنجا که گزینش محتوا یا Curated Content بخش بسیار مهمی از استراتژی بازاریابی محتوا است، درست انجام ندادن آن موجب هدر رفتن وقت با ارزش شما خواهد شد. می توان شخصا در اینترنت برای یک موضوع خاص اقدام به جستجوی مطالب نمود. با این حال استفاده از ابزارهای دیجیتال که برای همین امر توسعه داده شده اند، راهکار بهینه تری خواهد بود. از بهترین ابزارها جهت استفاده در فرایند گزینش محتوا، می توان به موارد زیر اشاره نمود:  

  1. Hootsuite

hootsuite ابزاری به جهت گزینش محتوا یا Curated Content

تصویر(5)

این ابزار به گزینش محتوا بر اساس کلمات کلیدی و  موضوعات، کمک می‌نماید. همچنین امکان برنامه‌ریزی برای اشتراک گذاری محتوای گزینش شده تحت پست‌های شبکه‌های اجتماعی را داشته و به این صورت سرعت فرایند گزینش محتوا را افزایش می‌دهد.

  1. Curate by UpContent

upcontent ابزاری برای گزینش محتوا یا Curated Content

تصویر(6)

این ابزار می‌تواند محتوای باکیفیت را یافته و با ابزارهایی که برای سفارشی‌سازی آنها ارائه می‌دهد، کمک شایانی جهت اشتراک گذاری محتوای گزینش شده نماید. این ابزارها می‌توانند جهت تغییر آدرس URL و افزودن تصویر دلخواه به پست ها استفاده گردند که نهایتا موجب حفظ اعتبار برند شما خواهد شد.

  1. Google Alerts

ابزار google alerts برای گزینش محتوا یا Curated Content

تصویر(7)

این ابزار گوگل از قدیمی ترین اما بهترین سیستم ها جهت ردیابی محتوای جدید است. با تنظیم یک هشدار برای کلمات کلیدی و عبارات، می‌توان در زمان انتشار مطالب مرتبط با آنها، ایمیلی از گوگل دریافت نمود و از آنها مطلع شد.

  1. TrendSpottr

ابزار trendspottr به منظور گزینش محتوا یا Curated Content

تصویر(8)

این ابزار در دو سطح رایگان و premium قابل استفاده است. در حالت premium می توان از قابلیت‌های بیشتری مانند جستجو و ردیابی محتوا تحت زبان‌های دیگر نیز استفاده نمود. TrendSpottr با نمایش جدیدترین پست ها در ابتدای صفحه نتایج خود، سرعت گزینش محتوا را بالا می برد.

  1. ContentGems

ابزار contentgems برای گزینش محتوا یا Curated Content

تصویر(9)

این ابزار برای افرادی مناسب است که به ویژگی‌های پیچیده در گزینش محتوا یا Curated Content نیاز ندارند. ContentGems رایگان بوده بیشتر تمرکز خود را روی افزایش کیفیت محتوا قرار داده است.

جمع بندی

گزینش محتوا یا Curated Content می‌تواند برای برند‌هایی که نیازمند انتشار محتوای آموزشی در شبکه‌های اجتماعی خود هستند، نجات بخش باشد. با ترکیبی مناسب از محتوای گزینش شده و محتوای اختصاصی، می‌توان یک برند را تبدیل به مرجع و منبع قابل اتکا در شبکه‌های اجتماعی نمود.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *