مقایسه تجهیزات HOT SWAP با COLD SWAP و کاربردهای آنها
مقالات تخصصی IT و هاستینگ

بررسی و مقایسه تجهیزات HOT SWAP با COLD SWAP

احتمالا تا به حال با واژه "hot-swap" روبرو شده اید، مخصوصا اگر به دنبال خرید فضای ذخیره سازی اطلاعات باشید. تمامی دستگاه هایی که به یک سیستم کامپیوتر خانگی یا سرورها متصل می شوند، در دو دسته بندی کلی به نام "hot-swap" و "cold-swap" قرار می گیرند.

اما آیا دانستن این که چه سخت افزارهایی "hot-swap" هستند یا "cold-swap"، مهم است؟ جواب آن مثبت می باشد. برای مثال، فرض کنید می خواهید Ram سیستم خانگی خود را ارتقا دهید و سیستم روشن است. جایگاه کافی برای قرار دادن Ram جدید و با ظرفیت بالا را ندارید و ناچارا باید یکی از Ram های با ظرفیت کم را جدا کنید. آیا در وضعیتی که سیستم شما روشن است می توانید این کار را انجام دهید؟ بله می توانید، اما عواقب این کار چه خواهد بود؟ در صورتی که Ram را جدا نمایید، در بهترین حالت سیستم شما فریز خواهد شد اما ممکن است فاجعه های بزرگتری نیز برای سیستم شما رخ دهد. دقیقا به همین دلیل نمی توانید در زمانی که سیستم روشن است، کارت گرافیک را تعویض نمایید.

بنابراین مهم است که بدانید چه دستگاه هایی hot-swap و چه دستگاه هایی cold-swap هستند. برای این منظور در این مقاله به مقایسه تجهیزات HOT SWAP با COLD SWAP پرداخته شده است. به عنوان یک قانون عمومی، تمام دستگاه ای USB به عنوان دستگاه hot-swap در نظر گرفته می شوند.

دستگاه های Hot-swappable

اصطلاح hot-swap، به دستگاه هایی گفته می شود که می توان بدون خاموش کردن دستگاه، آنها را به سیستم متصل یا از آن جدا کرد. فلش مموری ها، کیبوردهای USB، هدفون، میکروفون و کابل اترنت یا شبکه همگی hot-swappable (دارای قابلیت hot-swap) هستند. قطع اتصال ایمن یک USB فلش مموری نیاز به چند کلیک دارد و اگر اتصال آن از سوی سیستم عامل قطع نشود ممکن است اطلاعات موجود در آن مخدوش گردد اما این موضوع نمی تواند مانع از دسته بندی فلش مموری ها به عنوان hot-swappable شود. در میان افراد، تقاضا برای این نوع دستگاه ها همیشه بالا می باشد. به همین دلیل بیشتر تولیدکنندگان به سوی تولید چنین دستگاه هایی رفته و این قابلیت را همواره تبلیغ می کنند.

در مقایسه تجهیزات HOT SWAP با COLD SWAP به این نکته توجه نمایید تمامی فلش ها HOT SWAP می باشند.

تصویر(1)

دستگاه های Cold swappable

در مقایسه تجهیزات HOT SWAP با COLD SWAP، دستگاه های cold-swap در مقابل hot-swap ها قرار می گیرند. برای اتصال یا قطع اتصال این نوع دستگاه ها، باید سیستم شما خاموش شود. دستگاه هایی چون Ram ها، فضای ذخیره سازی اعم از HDD، SSD یا حتی NVME ها و کارت گرافیک از مهمترین آنها هستند اما این پایان لیست دستگاه های cold-swap نیست. حتی کیبوردهای قدیمی، یعنی PS2 ها نیز از این جمله هستند و برای اتصال و شناسایی آنها حتما باید سیستم را خاموش و روشن نمایید.

همانگونه که مشاهده می کنید دستگاه های cold-swap در عین مفید بودن، در معرض خرابی قرار داشته و انعطاف لازم را برای تعویض ندارند. به همین دلیل است که قابلیت cold-swap در تبلیغات آنها دیده نمی شود.

آیا می توان دستگاه های cold swap را به hot swap تبدیل کرد؟

پاسخ این سوال مثبت است اما برای این کار به سیستم ها و دستگاه های مناسب نیاز خواهید داشت. برای مثال شما می توانید با یک تبدیل PS2 به USB کیبورد قدیمی خود را بدون نیاز به خاموش و روشن کردن، به سیستم متصل نموده و از آن استفاده کنید. هارد درایو ها یا SSD ها ذاتا قابلیت hot swap ندارند اما در دو حالت می توانند به این قابلیت ارتقا پیدا کنند.

  • حالت اول وابسته به این است که آن هارد درایو چه اطلاعاتی را در بر دارد. آیا اطلاعات مورد نیاز سیستم عامل در آن قرار دارد یا صرفا برای ذخیره سازی فایل ها استفاده شده است. برخی از کامپیوتر های خانگی دارای بخش اضافی برای اتصال هارد درایوها به صورت hot swap هستند تا بدون نیاز به باز کردن کیس، آن هارد را به سیستم متصل یا از آن جدا نمایید اما این بدان معنا نیست که هارد درایوها نیز برای این منظور کانفیگ شده باشند. برای این که هارد دیسک ها، ssd ها یا هر فضای ذخیره سازی دیگری بتواند به این صورت عمل نماید، باید تنظیمات لازم در BIOS مادربورد آن سیستم، انجام شده باشد. معمولا این تنظیمات در بخش SATA configuration قرار دارد و نام آن می تواند "hot-swappable" یا ESP به معنی External SATA Port باشد. در این حالت دستگاهی که با استفاده از کابل SATA به مادربورد متصل شده است، به عنوان دستگاه قابل حذف (removeable) شناسایی خواهد شد که به معنی داشتن قابلیت hot swap می باشد.

در مقایسه تجهیزات HOT SWAP با COLD SWAP می توان cold swap  را به hot swap  تبدیل نمایید

تصویر(2)

در این حالت باید از آن درایو صرفا برای ذخیره سازی اطلاعات استفاده کنید و از نصب نرم افزار در آن جدا خودداری نمایید زیرا در این صورت عملا آن درایو را به cold swap تبدیل خواهید نمود. 

  • حالت دوم استفاده از SAN Storage ها یا Server های دارای این قابلیت است. اگر از سرور های HPE برای کسب و کار خود استفاده می کنید، می توانید از قابلیت hot-swap برای تعویض storage ها و حتی power نیز استفاده نمایید. در قسمت جلویی سرور ها، چندین خشاب برای اتصال فضای ذخیره سازی وجود دارد، البته توصیه می شود که از raid 5 یا 6 برای راه اندازی استفاده کنید تا در صورت خرابی یک یا دو هارد، اطلاعات از بین نرود. برای تعویض هارد نیز می توانید به آسانی خشاب مربوطه را از سرور خارج کرده، آن را با یک هارد سالم جایگزین کرده و مجدد در جای خود قرار دهید. اطلاعات نیز به صورت خودکار در آن قرار خواهد گرفت و هیچ قطعی در سرور رخ نخواهد داد.

مقایسه تجهیزات HOT SWAP با COLD SWAP و استفاده از san storage

تصویر(3)

  • حتی power یا "منبع تغذیه" نیز امکان تعویض بدون خاموش کردن سرور را دارد، زیرا در بیشتر سرور ها بیش از یک power برای تغذیه اجزای سرور استفاده می شود. پس اگر در صفحه iLO خود با هشدار خرابی یکی از پاورها یا یکی از storage ها روبرو شدید، نگران نباشید امکان تعویض آن ها بدون خاموش کردن سرور نیز وجود دارد.

مقایسه تجهیزات HOT SWAP با COLD SWAP و امکان تغییر پاور بدون خاموش نمودن سرور 

تصویر(4)

جمع بندی

در مقایسه تجهیزات HOT SWAP با COLD SWAP هنوز بخش هایی از سیستم ها امکان hot swap را ندارند اما روز به روز با رشد تکنولوژی، بر تعداد این اجزا افزوده شده و نیاز به خاموش کردن سرورها و سیستم های خانگی جهت تعویض قطعات معیوب، کمتر و کمتر خواهد شد.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *