مقدمه
رسانه های اجتماعی را می توان به این شکل تعریف نمود: " شیوه ای برای ارتباط بین جوامع مختلف است که در آن افکار و عقاید افراد از طریق شبکه ها، تولید و تبادل می شوند. "
رسانه های اجتماعی به بخش جدایی ناپذیر از زندگی امروزه بشریت تبدیل شده اند. همه افراد از آن استفاده می کنند تا با دوستان و خانواده خود در ارتباط باشند، از اتفاقات کنونی آگاه شوند و شاید مهمتر از همه برای سرگرمی خود از آن بهره ببرند. به همین دلیل است که کمتر از 70 درصد آمریکایی ها و بیش از 2.6 میلیارد کاربر فعال در سطح جهان از سایت های شبکه های اجتماعی استفاده می کنند. با این حال، همیشه اینطور نبوده است.
پنجاه سال پیش، هیچ کس اصطلاح "رسانه اجتماعی" را نمی شناخت. اما اکنون، همه در مورد آن می دانند. این اصطلاح به یک دانش معمول در جامعه به ویژه در بین جوانان تبدیل شده است. یک سرگرمی جدید که افراد می توانند افکار، اطلاعات شخصی، عکس و علایق خود را در آن به اشتراک بگذارند. این رسانه ها هر روز گسترش می یابند و تعداد بیشتری از مردم از آنها استقبال می کنند.
در سال 2005، نفوذ رسانه های اجتماعی در ایالات متحده فقط 5 درصد بود و بیشتر افراد استفاده کننده از اینترنت حتی نمی دانستند که رسانه اجتماعی چیست و چه کارایی هایی دارد. این بدان معنا است که تاریخچه رسانه های اجتماعی مختصر و در عین حال پرتحرک است و مطالعه آن می تواند به افراد کمک کند تا آگاه شوند که دنیای پیرامونشان چقدر و با چه سرعتی تغییر می کند.
رسانه اجتماعی (Social Media) چیست؟
پیش از اینکه به تاریخچه رسانه های اجتماعی پرداخته شود، ابتدا باید منظور از رسانه های اجتماعی مورد بحث قرار گیرد. با جستجو در Google برای "تعریف رسانه های اجتماعی" ، نتایج بی شماری نشان داده می شود، اما همه آنها تعریف زیر را به روش های مختلف ارائه می دهند:
رسانه های اجتماعی در اشکال مختلف برای ارتباط آنلاین بین افراد مورد استفاده قرار میگیرند و میتوان از آن برای ایجاد شبکه ها، اجتماعات و همچنین برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات، ایده ها، پیام ها و سایر مطالب مانند فیلم ها و عکس ها استفاده نمود.
در این تعریف دو نکته واضح است :
1- رسانه های اجتماعی باید ارتباطات آنلاین را شامل شوند، به این معنی که تاریخ رسانه های اجتماعی نمی تواند قبل از اختراع و استقبال گسترده از اینترنت آغاز گردد.
2- رسانه های اجتماعی به محتوای تولید شده توسط کاربر بستگی دارند. به همین دلیل وب سایت ها و وبلاگ های معمولی در دنیای رسانه های اجتماعی گنجانده نمی شوند. فقط افراد خاصی می توانند در این سایت ها مطلب ارسال کنند.
با استفاده از این تعریف، میتوان رسانه های اجتماعی را به عنوان طیف گسترده ای از جمله برنامه های پیام رسان مانند WhatsApp و Viber، سیستم عامل های مبتنی بر پروفایل مانند Facebook و LinkedIn، پورتال های ویدئویی مانند YouTube و همچنین مشتری های ایمیل مانند G-mail معرفی کرد.
با این حال، بسیاری از سایت های رسانه های اجتماعی، خارج از این موارد وجود دارند و هنگامی که شما شروع به بررسی نحوه استفاده مردم از رسانه های اجتماعی در سراسر جهان می کنید با آنها روبرو خواهید شد.
تا چه اندازه با رسانه های اجتماعی آشنایی دارید؟
در دوره تغییر شیوه زندگی و یادگیری و ارتباط با دیگران، رسانه های اجتماعی سهم قابل توجهی داشته اند. در ادامه به توضیح چگونگی ایجاد این تغییرات پرداخته خواهد شد.
تاریخچه رسانه های اجتماعی
بسیاری از افراد دوست دارند تاریخ رسانه های اجتماعی را با رشد فناوری ارتباطات که از اواخر قرن نوزدهم اتفاق افتاده است، پیوند دهند. نقطه شروع مشترک، اولین تلگراف ساموئل مورس است که وی در سال 1844 بین واشنگتن دی سی و بالتیمور ارسال نمود.
در سال 1978، نیز اولین رسانه اجتماعی ایجاد شد. سیستم اعلانات بولتنBBS ( توسط Ward Christensen و Randy Suess ایجاد شده است) برای ارسال جلسه و به اشتراک گذاری اطلاعات با ارسال آن در BBS استفاده می شد. این آغاز جامعه مجازی و اولین گفتگوی تاریخ بود.
با این حال، باتوجه به تعریف عنوان شده از رسانه های اجتماعی، این نوع ارتباطات به عنوان رسانه های اجتماعی واجد شرایط نیستند. اول اینکه، این امر به صورت "آنلاین" صورت نگرفت و دوم اینکه، تلگراف در هیچ جامعه یا جمع بزرگتری نقش نداشته است. درعوض از آنها برای ارسال پیامهای فردی بین دو نفر استفاده می گردید. بنابراین جالب است که بدانید رسانه های اجتماعی به عنوان بخشی از یک زنجیره بسیار بزرگتر در تاریخ، از دهه 1970 با ظهور اینترنت شروع به کار کرده اند.
رشد سریع اینترنت
اینترنت ریشه خود را در دهه 1960 و 1970 هنگامی که سازمان های مختلف خصوصی و دولتی در تلاش برای یافتن راه هایی برای برقراری ارتباط رایانه ها با یکدیگر بودند، پیدا کرد. بدین معنا، این را می توان سرآغاز رسانه های اجتماعی دانست.
علاوه بر این، ظهور وبلاگ نویسی و انجمن ها در دهه 1990 باعث پیدایش سایتهای شبکه های اجتماعی آنلاین شد. این ایده که یک فرد معمولی می تواند به اینترنت وارد شود و در مورد آنچه فکر می کند، احساس می کند و انجام می دهد، بنویسد و این پست ها را می توانند در هر زمان توسط هر کسی خوانده و به آنها پاسخ داده شود، به مردم کمک کرد تا اهمیت وجود اینترنت را درک کنند.
اولین چتروم تاریخ
معنای چتروم احتمالا برای بسیاری از کاربران جوان اینترنت مفهومی ناشناس است اما یقینا بسیاری از کاربران در دورانی از زندگی خود از این شبکههای اجتماعی استفاده کردهاند. اولین وب سایت چترومی مربوط به یک سایت خیلی ساده با نام thepalace.com است که در حال حاضر نیز فعالیت دارد. این سایت بیشتر از ۲۰ سال عمر دارد و به کاربران اینترنت اجازه میدهد تا قبل از ورود به چتروم، یک نام و یک شکل خاص برای اکانت خود انتخاب نمایند.
سایت های رسانه های اجتماعی قدیمی
با استفاده از تعریفی که در مورد رسانه های اجتماعی قبلا ذکر شد، دو پلتفرم رسانه اجتماعی، Six Degrees و Friendster بودند که هر دو در شروع آنچه که تبدیل به یک انقلاب رسانه ای اجتماعی شده است، تاثیرگذار بودند.
Six Degrees
وب سایتی که به عنوان اولین وب سایت "رسانه اجتماعی" شناخته می شود، "Six Degrees" است. شش درجه جدایی نام نظریهای است که میگوید، هر دو شخص دلخواه بر روی کرهٔ زمین با ۶ واسطه یا کمتر به هم مربوط میشوند. این تئوری اغلب به عنوان نظریه "شش درجه از کوین بیکن" شناخته می شود، گرچه خود کوین بیکن با این پدیده بی ربط است.
دلیل این که شش درجه به عنوان اولین شبکه اجتماعی در نظر گرفته می شود به این خاطر است که به افراد اجازه می داد تا با آدرس ایمیل خود ثبت نام کنند، پروفایل های شخصی ایجاد و دوستان خود را در شبکه شخصی خود اضافه نمایند. این کار به طور رسمی در سال 1997 راه اندازی شد و تا حدود 2001 ادامه یافت. تعداد کاربران ایت پلتفرم به حدود 3.5 میلیون رسیدند. در سال 1999 توسط YouthStream Media Networks با 125 میلیون دلار خریداری شد و یک سال بعد تعطیل گردید.
Friendster
چند سال بعد، در سال 2002، سایت Friendster به رقابت با شش درجه رسید. مانند شش درجه، به کاربران این امکان را می داد تا با آدرس ایمیل خود ثبت نام کنند، دوست پیدا کنند و آنها را به عنوان بخشی از یک شبکه شخصی ذخیره کنند. افراد همچنین می توانستند فیلم ها، عکس ها و پیام ها را با کاربران دیگر به اشتراک بگذارند، همچنین تا زمانی که آنها جزئی از شبکه شخصی یکدیگر بودند، میتوانستند در پروفایل دیگران نظر بدهند.
چند ماه پس از راه اندازی آن، Friendster بیش از 3 میلیون کاربر جذب نمود و این تعداد همچنان در حال رشد بود و در نهایت به بیش از یکصد میلیون نفر رسید.
در سال 2011، Friendster به عنوان سایت بازی های اجتماعی مجدداً مورد توجه قرار گرفت و بیشتر در جامعه بازی ها متمرکز شد. این امر کمک کرد تا در کنار رقبایی مانند Google Yahoo و Facebook قرار بگیرد، اما در پایان، Friendster محکوم به شکست شد. در سال 2015 کلیه خدمات خود را به حالت تعلیق درآورد و در تاریخ 1 ژانویه 2019 همه فعالیت های خود را متوقف کرد و درهای خود را رسما بست.
چه زمانی یاهو ۳۶۰ شروع به کار کرد؟
در سال 2005 یاهو 360 که متعلق به شرکت یاهو بود شروع به کار کرد و همه کسانی که حساب کاربری یاهو داشتند میتوانستند از آن استفاده نمایند. این شبکه اجتماعی به سرعت رشد کرد و به سرعت هم به فراموشی سپرده شد. یاهو در سال دوم ساخت این سرویس تصمیم گرفت که آن را کنسل کند و در نهایت در سال ۲۰۰۹ این کار را انجام داد و از این عرصه کناره گیری کرد.
چه زمانی LinkedIn شروع به کار کرد ؟
LinkedIn یکی از اولین سایتهای رسانه های اجتماعی در تاریخ است. در 28 دسامبر 2002 توسط رید هافمن، آلن آبی، کنستانتین گوریک، اریک لی و ژان لوک والیانت تاسیس شد. در ابتدا، بر روی شبکه های حرفه ای متمرکز بود و به افراد این امکان را می داد تا با ارتباطات تجاری و مدرسه ها و همچنین شرکت ها ارتباط برقرار کنند و هنوز هم هدف اصلی LinkedIn همین است و تا به امروز نیز به آن هدف وفادار و صادق بوده است. در حال حاضر LinkedIn دارای بیش از 575 میلیون کاربر ثبت نام شده است و در رتبه بندی الکسا، رتبه 285 را دارد.
چه زمانی MySpace ساخته شد؟
از میان دسته اصلی سایتهای رسانه های اجتماعی، MySpace شاید محبوب ترین و تأثیرگذارترین بود. MySpace در تاریخ 1 اوت 2003 راه اندازی و به سرعت بزرگترین سایت رسانه های اجتماعی در جهان شد و میلیون ها کاربر فعال را در سراسر جهان به هم متصل کرد. به عنوان یک بستر ذخیره سازی فایل آغاز به کار کرد اما به سرعت به یک شبکه اجتماعی آنلاین تبدیل شد که همین امر باعث افزایش محبوبیت چشمگیر آن شد.
تا سال 2005، برای جهانیان روشن بود كه MySpace برای ادامه کار بی نظیر است، بنابراین برخی از شرکتهای بزرگتر علاقه خود را برای دستیابی به آن نشان دادند. این نتیجه منجر به فروش MySpace به News Corp شد که توسط روپرت مرداک، با 580 میلیون دلار اداره می گردید. اندکی پس از آن، در سال 2006، MySpace از Google به عنوان برترین وب سایت بازدید شده در جهان پیشی گرفت.
سقوط MySpace
پس از فروش، MySpace به رشد خود ادامه داد و تا سال 2009 حدود 800 میلیون دلار درآمد کسب کرد و آن را به یکی از سایتهای سودآور رسانه های اجتماعی تبدیل نمود. با این حال، هنگامی که فیس بوک شروع به کار کرد بیشتر مخاطبان اولیه آن دانشجویان بودند، در این زمان MySpace شروع به نزول کرد و فیس بوک به عنوان یک سایت برتر در سال 2008 جایگزین آن شد.
دلیل دیگری که باعث نزول MySpace شد، استفاده از تبلیغات داخل سایت برای تولید درآمد بود. بسیاری معتقدند که معامله آن با Google 2010 که شامل یک توافقنامه تبلیغاتی 900 میلیون دلاری و سه ساله بود، استفاده از آن را دشوار کرده بود.
با این حال، MySpace با وجود افول، تا امروز به فعالیت خود ادامه داده است. در سال 2016، توسط Time Inc خریداری شد و در سال 2018 دوباره توسط شرکت Meredith خریداری گردید. در حال حاضر، هنوز هم در رتبه بندی Alexa با بیشترین بازدید در بین سایت های پربازدید جهان در رتبه 4153 قرار دارد.
چه زمانی فیس بوک تاسیس شد؟
فیس بوک در 4 فوریه 2004 توسط مارک زاکربرگ و همچنین ادواردو ساورین، اندرو مک کلم، داستین موسکوویتز و کریس هیوز تأسیس شد. فیس بوک به عنوان یک سایت رسانه های اجتماعی منحصر به فرد برای دانشجویان دانشگاه هاروارد آغاز به کار کرد. با این حال، پس از سال 2006، فیس بوک در دسترس هر کسی که بیش از 13 سال سن دارد قرار گرفت، فارغ از اینکه آیا آنها به دانشگاه وابسته هستند یا خیر.
پس از راه اندازی و گسترش متعاقب آن، فیس بوک به سرعت رشد کرد و در سال 2008 از MySpace به عنوان پر بازدید ترین سایت در جهان پیشی گرفت. امروزه، در رده بندی ترافیک الکسا در رتبه 3، تنها پس از گوگل و یوتیوب قرار دارد.
در سال 2012 به میزان 104 میلیارد دلار به ارزش فیسبوک افزوده گردید و آن را به یکی از بالاترین ارزش گذاری IPO در همه دوران ها تبدیل کرد. در حال حاضر بیش از 40 میلیارد دلار در سال درآمد کسب میکند و به عنوان یکی از مهمترین شرکت های فناوری در کل جهان در نظر گرفته می شود.
در حال حاضر Facebook در حدود بیش از 2.3 میلیارد کاربر فعال دارد و از زمان راه اندازی آن به طور مداوم رشد کرده است. این تعداد تقریباً زیر 30 درصد کل جمعیت جهان را تشکیل می دهد.
چه زمانی توییتر شروع به کار کرد ؟
توییتر در 21 مارس 2006 توسط Jack Dorsey، Noah Glass ،Biz Stone و Evan Williams تاسیس شد. وجه تمایز آن محدود کردن کاربران فقط به 140 کاراکتر بود که سیاستی جدید تا سال 2017 برپا کرد. بعد از آن محدودیت کاراکتر ها در همه زبانها به جز چینی، ژاپنی و کره ای را دو برابر کرد. توییتر در سال 2013 رواج پیدا کرد و ارزش آن 14.2 میلیارد دلار بود. امروز، حدود 335 میلیون کاربر فعال ماهانه دارد.
چه زمانی اینستاگرام شروع به کار کرد ؟
اینستاگرام در 6 اکتبر 2010 توسط Kevin Systrom و Mike Krieger آغاز به کار کرد. اینستاگرام خود را یک برنامه صرفا برای تلفن های هوشمند معرفی کرد که منحصراً روی فیلم و عکس متمرکز شده است و تنها اجازه می داد عکس ها در یک قاب مربعی شکل قالب بندی شوند (محدودیتی که در سال 2015 برداشته شد).
اینستاگرام پس از راه اندازی به سرعت رشد کرد و در عرض تنها دو ماه از یک میلیون کاربر ثبت شده پیشی گرفت. در حال حاضر 1 میلیارد کاربر فعال دارد و این باعث می شود ششمین سایت محبوب رسانه های اجتماعی در جهان باشد. در سال 2012، فیس بوک اینستاگرام را با قیمت تقریبی 1 میلیارد دلار خریداری کرد.
چه موقع Snapchat شروع به کار کرد ؟
Snapchat توسط Evan Spiegel ،Bobby Murphy و Reggie Brown در سپتامبر 2011 راه اندازی شد. ویژگی بارز آن این بود که به کاربران امکان می داد عکس هایی را به یکدیگر ارسال کنند که اندکی پس از باز شدن ناپدید می شوند.
امروزه، علاوه بر این سرویس، اسنپ چت به افراد این امکان را می دهد تا با یکدیگر چت کنند و همچنین "-hour story24" را به اشتراک بگذارند که به کاربران این امکان را می دهد تا عکس ها و فیلم ها را ارسال نمایند و آن ها را برای یک روز کامل ذخیره کنند. در حال حاضر، حدود 186 میلیون کاربر فعال دارد، اسنپ چت به ویژه در بین جوانان بسیار محبوب است و باعث می شود بسیاری از مردم اعتقاد داشته باشند که تأثیر اسنپ چت در سالهای آینده بر روی افراد بیشتر خواهد بود.
رسانه های اجتماعی امروز
تاریخچه رسانه های اجتماعی از نظر زمانی نسبتاً کوتاه است، اما این امر باعث نمی شود تا کمتر هیجان انگیز یا تاثیر گذار باشد. امروزه ، رسانه های اجتماعی به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی مردم در سراسر جهان تبدیل شده اند. در کل، حدود 2.62 میلیارد کاربر رسانه های اجتماعی در سراسر جهان در حال فعالیت هستند و پیش بینی می شود این تعداد تا سال 2021 به بیش از 3 میلیارد نفر افزایش یابد.
به طور کلی، بازار امروز تنها تحت سلطه تعداد انگشت شماری از شرکت ها است. اما باید بدانید که چیزی که تاریخچه رسانه های اجتماعی نشان داده این است که همه چیز خیلی سریع تغییر خواهد کرد و این شرکت ها نیز ماندنی نیستند. شرکت های جدید ظاهر می شوند و با سلیقه افراد تغییر خواهند کرد.
تاثیرات رسانه های اجتماعی:
- اخبار
رسانه های اجتماعی راهی برای اطلاع رسانی هستند و تبدیل به یک منبع مهم اخبار شده اند. در حالی که اعتبار برخی منابع به وضوح قابل اعتراض و بی ارزش هستند ولی کانالهای خبری، اخبار مربوط را به سرعت در سراسر جهان به روز می کنند. در دسترس بودن آنها در شبکه های اجتماعی باعث می شود اخبار بیشتر منتشر شوند.
- اثر متقابل
رسانه های اجتماعی تعامل افراد با یکدیگر را در مقیاس گسترده ای تقویت کرده اند و به افراد دسترسی می دهند تا به طور منظم و نزدیکتر از گذشته با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. مردم شهرها یا قاره های از هم جدا، می توانند باهم در تماس باشند و فرصتی برای تجربه فرهنگهای مختلف ایجاد شده است.
- چشم انداز سیاسی
رسانه های اجتماعی، آگاهی و سازماندهی سیاسی بیشتری ایجاد نموده اند که در بعضی موارد کل چشم انداز سیاسی را بازنویسی کرده اند. این بخش به ویژه نقش مهمی در انتخابات ایران داشته، انتخاب اوباما برای دوره دوم به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده و الهام بخش ناآرامی های سیاسی در مصر نیز بوده است.
- یادگیری
در واقع، یادگیری یک فرایند دو طرفه است. رسانه های اجتماعی نیز سهم بزرگی در توسعه سواد ایفا کرده اند. کودکانی که شروع به استفاده از این platforms می کنند، مهارت های ارتباطی اولیه را سریع تر فرا میگیرند و عموما با سواد تر می شوند. این یک روند دلگرم کننده است و به لطف دسترسی عظیم اطلاعات، چه ساده گرایانه و چه پیچیده در اینترنت، هر کسی می تواند به همان اندازه باهوش باشد که می خواهد.
- بازار یابی
بازاریابی تغییر کرده است. مردم می توانند کار خود را همانگونه که در خانه نشسته اند، انجام دهند. در عرض چند دقیقه، آنها نمونه را به صورت آنلاین بررسی می کنند و ثبت سفارش را انجام می دهند. آنها می توانند نیازهای بازار را از خود بازار درک کنند و این روند کار بازاریابی را نسبت به گذشته بسیار تغییر داده است.
مزایا
فناوری های مدرن بسیار آسان وارد زندگی انسان ها شدند و فاصله های بین مردم را کم کرده اند. به همین علت، مردم همیشه در تماس هستند و احساساتشان را از طریق به اشتراک گذاری عکس ها وفیلم های خود با یکدیگر در میان میگذارند. افراد به راحتی می توانند از تمام اخبار مربوط به پیرامون خود با خبر شوند و بدانند هم اکنون چه اتفاقی در حال انجام است. افراد به دلایل مختلفی چون تحصیل، تجارت، تفریح و ...تمایل به مهاجرت دارند که باعث دوری از خانواده ، دوستان و ... می شود .
این مسئله از نظر عاطفی بسیار نگران کننده خواهد بود که بدانند به طور موقت یا دائمی از خانواده خود دور خواهند بود که این مسئله می تواند اثرات روانی دور بودن از خانه را به همراه داشته باشد. اگرچه نمی تواند احساس حضور در خانه و در کنار خانواده بودن را جایگزین کند، اما فناوری اسکایپ این امکان را برای بسیاری از افراد ایجاد کرده تا با برقراری تماس صوتی و تصویری رایگان در اینترنت بتوانند با دیگران ارتباط داشته باشند.
چت های تصویری، به گونه ای که فناوری اسکایپ ارائه می دهد، می تواند پیوند های دوستانه از راه دور را حفظ نماید. شبکه های اجتماعی می توانند زندگی های اجتماعی را برای کسانی که از مسافت های طولانی از خانواده و دوستان خود هستند، غنی سازند، با وجود جدایی جسمی می توانند از طریق تماس تصویری به هم نزدیک شوند.
اگرچه جهان بسیار بزرگ است، اما اکنون به لطف شبکه های اجتماعی "کوچک" به نظر می رسد. افراد از نقاط مختلف جهان می توانند با دیگران در سایر نقاط جهان ارتباط برقرار کنند، اطلاعات و اخبار را مبادله کنند. آینده شبکه های اجتماعی چنین به نظر می رسد که جهان ممکن است حتی "کوچکتر" به چشم آید.
معایب
یک سکه همیشه دو رو دارد. اکثرا مردم از این فناوری به درستی استفاده نمی کنند. رسانه های اجتماعی فقط ابزاری یا وسیله ای برای استفاده افراد است. هنوز نحوه استفاده درست از این ابزار در اختیار کاربران قرار گرفته نشده است. (درست مانند چاقو که میتواند در آشپزخانه به شما کمک کند و یا به افراد آسیب برساند)
نسل جدید مردم زمان زیادی را در فیسبوک می گذرانند. به همین دلیل نمی توانند هدف خود را برای آینده مشخص کنند. تاثیرات منفی ارائه شده توسط پاسخ دهندگان این را نشان می دهد که زمان سپری شده در اینترنت فرصت روابط واقعی و رو در رو را از افراد سلب می کند. اینترنت روابط نا متعادلی ایجاد می کند. اقدام به استفاده از اینترنت برای برقراری ارتباط اجتماعی، اطلاعات خصوصی را افشا می کند.
برخی از پاسخ دهندگان همچنین باور داشتند که برخی از علائم روانشناختی و پزشکی جدید وجود دارد که نشان میدهد افراد پس از مدتی دچار " افسردگی ناشی از فقدان روابط کیفی معنی دار" و "جامعه جهانی جدید" خواهند شد.
اصطلاح "شبکه های اجتماعی" ایجاد شد تا به کاربران بفهماند که موجودات اجتماعی هستند. به عنوان مثال، صرف چند ساعت استفاده از Farmville و گپ زدن همزمان با دوستان، مهارت اجتماعی محسوب نمی شود. مردم به فناوری وابسته شده و چگونگی معاشرت رو در رو را فراموش می کنند.
شخصیت آنلاین یک شخص ممکن است کاملاً متفاوت از شخصیت آفلاین او باشد، پروفایلهای نوشته شده آنها به وضوح شخصیتهای واقعی آنها را نشان نمی دهد. برای افراد تایپ کردن چیزی که دیگران میخواهند بشنوند جذاب تر است تا گفتن حقیقت.
علاوه بر "دوستی"، سازندگان سایتهای شبکه های اجتماعی و کاربران، تعریف "حریم خصوصی" در اینترنت را نیز بیان می کنند. چالش در حفظ حریم خصوصی داده ها و به اشتراک گذاری داده ها در شبکه های اجتماعی بسیار مهم و حائز اهمیت است.
هر وقت شخصی تصاویر یا فیلم های خود را در وب سایتی منتشر کند، باید بداند که آنها قابلیت بازگشت نداشته و وقتی کاربر ویدیویی را از شبکه اجتماعی خود حذف می کند، ممکن است شخصی دیگر آن را ذخیره کرده باشد و سپس آن را در سایت های دیگر مانند YouTube ارسال نماید. افراد بدون فکر کردن عکس ها و پرونده های ویدیویی را در سایت های شبکه های اجتماعی ارسال می کنند. پرونده ها می توانند در بدترین زمان ممکن دوباره ظاهر شوند.
نتیجه :
امروزه رسانه های اجتماعی به واقعی کردن ایده "دهکده جهانی" کمک کرده اند. رسانه های اجتماعی نحوه ارتباط بین افراد را تغییر داده اند. بزرگترین تغییر رسانه های اجتماعی در نحوه برقراری ارتباط افراد، محتوای تولید شده توسط کاربر و اشتراک سریع و انعطاف پذیر این محتوا در جهان است. اما اکنون افراد از نقاط مختلف جهان می توانند با دیگران در سایر نقاط جهان ارتباط برقرار کنند و اطلاعات و اخبار خود را مبادله کنند. آینده شبکه های اجتماعی باعث می شود جهان حتی "کوچکتر" به نظر برسد. رسانه های اجتماعی هم جنبه های مثبت و هم جنبه های منفی دارد. اما در شکل های مختلف از مقیاس کوچک تا مقیاس بزرگ در هر زمینه ای به انسان کمک زیادی می کند.