تهدیدات سایبری با معماری Zero Trust
مقالات تخصصی IT و هاستینگ

مزایای معماری Zero Trust و تاثیر آن در مقابله با حملات

در دنیای امروز که تهدیدات سایبری به طور پیوسته در حال افزایش و پیچیده‌تر شدن هستند، سازمان‌ها به دنبال راهکارهای امنیتی قدرتمند و قابل اعتمادی برای محافظت از سرمایه خود می باشند. برخلاف مدل‌های سنتی امنیتی که بر اساس اعتماد ضمنی به کاربران و دستگاه‌های داخل شبکه عمل می‌کنند، معماری Zero Trust یا به اختصار ZTA، هیچ کاربر، دستگاه یا سیستمی را قابل اعتماد نمی داند. بدین ترتیب، مزایای متعددی را برای سازمان ها به همراه دارد.

مزایای معماری Zero Trust

تصویر(1) 

مزیت معماری Zero Trust  

مزایای متعددی برای اتخاذ معماری Zero Trust در امنیت شبکه وجود دارد که عبارتند از:

کاهش سطح حمله

کاهش سطح حمله یکی از مزایای اصلی مدل امنیتی Zero Trust است. در معماری Zero Trust هیچ کاربر، دستگاه یا برنامه ای به طور پیش فرض قابل اعتماد نیست و باید قبل از دسترسی به هر منبعی، احراز هویت انجام شود. 

افزایش امنیت

معماری Zero Trust یک رویکرد امنیتی می باشد که بر اساس اصل عدم اعتماد ذاتی به هر عاملی در شبکه، طراحی شده است.

اصول اساسی Zero Trust به شرح زیر می باشد: 

  • انجام احراز هویت
  • نظارت و بازبینی مداوم سیستم
  • جداسازی شبکه‌ها و خدمات داخلی از یکدیگر

Zero Trust با تمرکز بر احراز هویت، سطح امنیت را به طور قابل توجهی ارتقا می‌دهد زیرا از ورود غیرمجاز هر عاملی به شبکه جلوگیری می‌کند. علاوه بر این، معماری Zero Trust با نظارت مداوم روی فعالیت‌ها و ترافیک شبکه، امکان شناسایی و انسداد تهدیدات پیشرفته را فراهم می‌کند.

حفاظت از داده‌ها 

یکی از مزایای اصلی معماری Zero Trust، ارتقای چشمگیر حفاظت داده‌ها است. 

با رعایت موارد زیر، حفاظت از داده ها توسط معماری Zero Trust میسر خواهد بود: 

  • عدم اعتماد ذاتی: در معماری Zero Trust، هیچ کاربر، دستگاه، برنامه یا سرویسی به طور پیش فرض قابل اعتماد نیست. 
  • دسترسی با حداقل امتیاز: کاربران فقط به داده‌ها و منابعی که برای انجام وظایفشان ضروری است، دسترسی دارند.
  • حفظ داده ها: اطلاعات در حین انتقال و ذخیره‌سازی، با استفاده از روش‌های رمزنگاری قدرتمندی محافظت می‌شوند.

این اصول در کنار هم، سطح حفاظت داده‌ها را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهند و از سرقت داده‌ها و سایر تهدیدات سایبری جلوگیری می‌کنند.

انطباق با مقررات

معماری Zero Trust، انطباق با مقررات را به طور قابل توجهی افزایش می دهد. Zero Trust با احراز هویت، سطح حمله را به حداقل می رساند و خطرات ناشی از تهدیدات داخلی را کاهش می دهد. 

مقابله با تهدیدات سایبری با معماری Zero Trust

تصویر(2)

تقویت امنیت دورکاری 

با افزایش دورکاری، چالش‌های امنیتی جدیدی به وجود آمده است. معماری Zero Trust، تضمین می‌کند که دسترسی از راه دور تابع همان مقررات امنیتی داخل شرکت باشد.

همانطور که بیان شد، معماری Zero Trust فرض را بر این می‌گذارد که هیچ کاربر، دستگاه یا سیستمی به طور پیش فرض قابل اعتماد نیست و برای دسترسی به منابع شرکت باید احراز هویت انجام شود. بدین ترتیب، Zero Trust خطرات مربوط به دورکاری را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد. 

بهبود تجربه کاربری

یکی از مهم ترین مزایای معماری Zero Trust بهبود تجربه کاربری است. مدل امنیتی Zero Trust با در نظر گرفتن سطوح دسترسی دقیق برای هر کاربر و دستگاه، تجربه کاربری را به طور قابل توجهی ارتقا می‌دهد.

شناسایی پیشرفته تهدیدات

یکی از مزایای اصلی Zero Trust، شناسایی پیشرفته تهدیدات است. در Zero Trust با توجه به احراز هویت کاربر، نفوذ به شبکه دشوار می شود و افراد نمی توانند با نام کاربری و رمز عبور به سیستم ها دسترسی پیدا کنند.

مدل امنیتی Zero Trust

تصویر(3)

جمع بندی 

معماری شبکه Zero Trust، رویکردی مدرن برای امنیت سایبری است که بر احراز هویت و حداقل سطح دسترسی تمرکز دارد. این امر مزایای متعددی از جمله کاهش سطح حمله، افزایش امنیت، حفاظت داده‌ها، انطباق با مقررات، تقویت امنیت دورکاری، بهبود تجربه کاربری و شناسایی پیشرفته تهدیدات را به ارمغان می‌آورد.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *