عملکرد فیلتر داده‌ها در Google Analytics
مقالات تخصصی IT و هاستینگ

فیلتر داده‌ها در Google Analytics چیست و انواع مختلف آن کدام است؟

Google Analytics ابزار قدرتمندی برای ردیابی و تحلیل ترافیک وب سایت است. داده‌های جمع آوری شده توسط Google Analytics گنجینه ارزشمندی برای درک رفتار کاربران و عملکرد وب سایت شما هستند. با این حال، گاهی اوقات اطلاعات جمع آوری شده گمراه کننده می باشند. فیلتر داده‌ها در Google Analytics برای چنین شرایطی کارساز خواهد بود. فیلترهای داده مانند دروازه‌بان عمل می‌کنند و به شما این امکان را می‌دهند تا فقط داده‌های خاصی را که در گزارش‌ها مهم هستند، عبور دهید.

انواع فیلتر داده‌ها در Google Analytics

تصویر(1)

فواید فیلتر داده‌ها در Google Analytics

  • تمرکز روی اطلاعات کلیدی: با فیلتر داده‌ها بر اساس معیارهای خاص، می‌توانید سریعا و به آسانی اطلاعات مورد نیاز خود را بیابید. 
  • ایجاد فیلتر در گزارش‌دهی: فیلترها، حکم ابزار قدرتمندی را دارند که کمک می‌کنند به اطلاعات موردنظرتان دست یافته و با تهیه گزارش‌هایی دقیق و مختصر، در وقت خود صرفه‌جویی کنید. با به‌کارگیری درست فیلترها، می‌توانید از داده‌های خود نهایت استفاده را ببرید.
  • حذف داده‌های غیر ضروری: امروزه استخراج اطلاعات مفید و مرتبط از میان انبوه داده‌ها به یک چالش مهم تبدیل شده است. در این راستا، حذف اطلاعات غیرضروری نقشی حیاتی برای بهینه‌سازی فرآیند تحلیل داده‌ها ایفا می‌کند.
  • تمرکز بر جزئیات: فیلتر داده‌ها در Google Analytics به شما کمک می کنند تا روی اطلاعات مورد نیاز خود تمرکز نموده و از صرف زمان برای بررسی داده‌های غیر مرتبط خودداری کنید.
  • صرفه جویی در زمان: با حذف اطلاعات غیرضروری و تمرکز روی جزئیات، می‌توانید در زمان صرفه‌جویی کرده و گزارش‌های خود را سریع‌تر تهیه نمایید. 

انواع مختلف فیلتر داده‌ها در Google Analytics

Google Analytics سه نوع فیلتر داده اصلی ارائه می‌دهد که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند:

1. فیلترهای نمایش

فیلترهای نمایش در گوگل آنالیتیکس بسیار قدرتمند هستند و به شما کمک می کنند داده‌های سایت خود را تغییر دهید. 

 برخی از ویژگی‌های مهم فیلترهای نمایش به شرح زیر است:

  • جلوگیری از ردیابی ترافیک داخلی: فیلترهای نمایش می‌توانند برای جلوگیری از ردیابی ترافیک داخلی شبکه توسط عوامل خارجی مانند شرکت‌های تبلیغاتی، هکرها و سایر اشخاص استفاده شوند. جلوگیری از ردیابی ترافیک با مخفی کردن آدرس IP دستگاه‌ها و فعالیت‌های آنلاین در شبکه داخلی، انجام می‌شود.
  • تمرکز روی زیرمجموعه‌ ای از داده‌ها: می‌توانید از فیلترهای نمایش برای تمرکز روی اطلاعات مربوط به یک کشور، شهر یا مرورگر خاص استفاده کنید.
  • حذف پارامترهای URL ناخواسته: استفاده از فیلترهای نمایش در گوگل آنالیتیکس برای حذف پارامترهای ناخواسته URL بسیار مفید است.
  • ادغام داده‌ها از چندین وب‌سایت: فیلترهای نمایش در Google Analytics، ابزاری قدرتمند برای ادغام داده‌ها از چندین وب‌سایت هستند. در واقع، فیلترهای نمایش به شما کمک می کنند داده‌های چندین سایت مختلف را در یک مکان واحد تحلیل نمایید. 

2. فیلترهای گزارش

فیلترهای گزارش ابزار قدرتمندی برای تجزیه و تحلیل دقیق داده‌ها هستند. با استفاده از فیلترهای گزارش می توانید به طور موقت نحوه نمایش داده‌ها را تغییر دهید. 

اعمال فیلتر داده‌ها در Google Analytics

تصویر(2)

برخی از کاربردهای کلیدی فیلترهای گزارش به شرح زیر است:

  • تمرکز روی داده‌های خاص: می توانید از فیلتر داده‌ها در Google Analytics برای نمایش داده‌های مربوط به یک دسته بندی خاص و محدوده زمانی استفاده کنید. به عنوان مثال، می توانید گزارشی از فروش را فقط برای محصولات خاص در یک ماه فیلتر نمایید. 
  • مقایسه داده‌ها: می توانید از فیلترها برای مقایسه داده‌ها در بین دسته بندی های مختلف استفاده کنید. به عنوان مثال، می توانید نرخ تبدیل را برای دو کمپین بازاریابی مختلف مقایسه نمایید. 
  • شناسایی الگوها و ترندها: می توانید از فیلتر داده‌ها در Google Analytics برای شناسایی الگوها و ترندها استفاده کنید. به عنوان مثال، می توانید محصولاتی که بیشترین فروش را دارند یا مناطقی که بالاترین ترافیک وب سایت را به خود اختصاص داده اند، شناسایی نمایید. 

همچنین، انواع مختلفی از فیلترهای گزارش وجود دارد که به شرح زیر است:

  • فیلترهای متنی: برای فیلتر کردن داده‌ها بر اساس کلمات یا عبارات خاص استفاده می شوند.
  • فیلترهای عددی: برای فیلتر کردن داده‌ها بر اساس مقادیر عددی خاص کاربرد دارند.
  • فیلترهای تاریخ: برای فیلتر کردن داده‌ها بر اساس بازه های زمانی خاص به کار می روند.

3. فیلترهای سفارشی

فیلترهای سفارشی به شما این امکان را می‌دهند که با استفاده از عبارات منظم، فیلترهای خاص ایجاد کنید. فیلترهای سفارشی بسیار قدرتمند هستند و می‌توان آنها را برای موارد مختلفی مانند گزینه های زیر استفاده کرد:

  • فیلتر داده‌ها بر اساس الگوهای خاص: بدین معنا که می‌توانید از فیلترهای سفارشی برای آدرس‌های ایمیل، شماره تلفن‌ها یا کدهای پستی استفاده کنید.
  • استخراج اطلاعات خاص از متن: می‌توانید از فیلترهای سفارشی برای استخراج نام، آدرس و شماره تلفن استفاده کنید.
  • تبدیل داده‌ها: می‌توانید از فیلترهای سفارشی برای تبدیل تاریخ‌ها یا واحدهای اندازه‌گیری استفاده کنید.

نحوه عملکرد فیلترهای سفارشی:

فیلترهای سفارشی با استفاده از عبارات منظم یا Regular Expressions (ابزار قدرتمندی برای کار با متن) کار می‌کنند. برای ایجاد یک فیلتر سفارشی از عبارات منظم، به دو عنصر کلیدی نیاز دارید:

1. عبارات منظم:

عبارات منظم، الگوی خاصی را که می‌خواهید فیلتر بر اساس آن تطبیق یابد، تعریف می‌کند. عبارات منظم ترکیبی از کاراکترها و نمادها برای نمایش الگوهای مختلف در متن است. 

2. عمل:

عمل مشخص می‌کند که در صورت تطبیق عبارت منظم با داده‌ها چه اتفاقی رخ می دهد. اعمال رایج شامل موارد زیر است:

نگهداری: داده‌هایی که با عبارت منظم مطابقت دارند را حفظ کنید.

رد کردن: داده‌هایی که با عبارت منظم مطابقت دارند را حذف کنید.

جایگزینی: داده‌های مشابه عبارت منظم را با یک رشته جایگزین کنید.

ترکیب عبارت منظم و عمل

با ترکیب عبارت منظم و عمل موردنظر، می‌توانید یک فیلتر قدرتمند برای استخراج یا دستکاری داده‌های خاص ایجاد کنید. به عنوان مثال، می‌توانید از فیلتری برای استخراج آدرس‌های ایمیل یا حذف نظرات نامناسب استفاده نمایید. 

اعمال فیلتر داده‌ها در Google Analytics

در گوگل آنالیتیکس، می‌توانید چندین فیلتر داده را برای محدود کردن یا اصلاح داده‌هایی که در گزارش‌های خود مشاهده می‌کنید، اعمال نمایید. فیلتر کردن داده‌های مرتبط با کسب و کارتان سبب حذف ترافیک ناخواسته و شخصی سازی گزارش ها خواهد شد.

می‌توانید تا 200 فیلتر را برای هر view یا نمای Google Analytics ایجاد نمایید. با این حال، از ایجاد تعداد زیاد فیلترهایی که می‌توانند سبب کندی گزارش ها شوند، خودداری کنید.

فیلترهای نمایش در گوگل آنالیتیکس

تصویر(3)

بهترین روش برای اعمال فیلتر داده‌ها در Google Analytics

بهترین روش برای فیلتر داده‌ها در Google Analytics بستگی به نیازها و اهداف شما دارد. با این حال، در ادامه چند نکته کلی وجود دارد که باید به خاطر داشته باشید:

1. از فیلترهای سفارشی برای موارد خاص استفاده کنید: اگر نیاز به فیلتر کردن داده‌های خود با روشی خاصی دارید، می‌توانید از فیلترهای سفارشی استفاده نمایید. فیلترهای سفارشی به شما این امکان را می‌دهند تا شرایط پیچیده‌تری برای داده‌های موردنظر، تعریف کنید.

2. از فیلترهای خود به طور منظم استفاده کنید: Google Analytics به شما این امکان را می‌دهد تا حداکثر 200 فیلتر برای هر نما ایجاد کنید. با این حال، از ایجاد فیلترهای زیاد خودداری نمایید زیرا سبب کندی گزارش های شما خواهد شد. به طور مرتب فیلترهای خود را بررسی کنید و هر کدام که دیگر نیازی به آنها ندارید، حذف نمایید.

جمع بندی

فیلتر داده‌ها در Google Analytics ابزار قدرتمندی برای محدود کردن و اصلاح اطلاعاتی است که در گزارش‌های خود مشاهده می‌کنید. فیلترهای داده به شما کمک می‌کنند تا با استخراج اطلاعات مرتبط کسب و کارتان، ترافیک ناخواسته را حذف نمایید.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *