تاثیر لینک های داخلی بر سئو سایت : چرا و چگونه؟
مقالات تخصصی IT و هاستینگ

تاثیر لینک های داخلی بر سئو سایت : چرا و چگونه؟

تاثیر لینک های داخلی بر سئو سایت به قدری زیاد است که هم اکنون به عنوان یکی از راه کارهای اساسی در بالا بردن رتبه سایت در موتورهای جستجو مطرح می شود. قبل از اینکه محتوایی بتواند رتبه بگیرد، به لینک های داخلی نیاز دارد. گوگل مطالب و صفحات سایت شما را زمانی می تواند پیدا کند که جایی به یکدیگر لینک شده باشند، ربات های گوگل مطالب یک صفحه از سایت شما را مرور می کنند و به دنبال لینک های مرتبط هستند تا در نهایت ساختار کلی آن مطلب را مشخص نمایند. گوگل این اجازه را به شما می دهد تا با لینک دهی در صفحات داخلی سایت خود رتبه برخی مطالب را از مطالب دیگر سایت بالاتر ببرید. بنابراین با استفاده از استراتژی پیوندهای داخلی مناسب می توانید SEO سایت خود را افزایش دهید! یکی از افزونه هایی که در این خصوص می تواند به شما کمک کند افزونه یوست سئو می باشد.

چرا لینک ها برای گوگل مهم هستند؟

گوگل با استفاده از لینک ها، مطالب مرتبط با هم را در سایت پیدا می کند و به آنها ارزش و اعتبار می دهد.

  • روابط بین محتوا

گوگل با استفاده از ربات های خود لینک های داخلی و خارجی یک سایت را بررسی می کند. این ربات ها به صفحه اصلی وب سایت وارد می شوند، بررسی را شروع و اولین لینک را جستجو می کنند. با بررسی لینک ها گوگل می تواند ارتباط بین صفحات مختلف، پست ها و سایر محتوای سایت را آنالیز کند. به این ترتیب Google متوجه می شود کدام صفحات در سایت شما موضوع مشابهی دارند.

  • ارزش لینک

علاوه بر درک رابطه بین محتوا، گوگل ارزش ارتباط بین همه پیوندهای موجود در یک صفحه وب را نیز بررسی می کند. اغلب، صفحه اصلی یک وب سایت بزرگترین ارزش لینک را دارد، زیرا بیشترین لینک ها در این صفحه وجود دارد، که این ارزش لینک بین تمام لینک های موجود در صفحه اول سایت به اشتراک گذاشته می شود. در صورتیکه که مطالب صرفا به جای نمایش در دسته بندی های سایت به صفحه اول سایت نیز لینک شده باشند و در صفحه اول نمایش داده شوند، پست های جدید سایت ارزش بالایی پیدا خواهند کرد و گوگل نیز سریعتر آنها را پیدا می کند.

  • راه اندازی یک استراتژی لینک داخلی

این مورد برای سئو سایت شما بسیار مهم است که به صورت منظم استراتژی لینک های داخلی خود را بررسی و بهبود ببخشید. با اضافه کردن لینک های درست به مطالب، گوگل متوجه می شود:

  • ارتباط بین صفحات به چه صورت است

  • رابطه بین صفحات چگونه است

  • و ارزش صفحات چه میزان است

 ساختار ایده آل برای سایت شما
کارشناسان سئو همواره به صاحبان وب سایت ها توصیه می کنند تا وب سایت خود را به صورت یک هرم در نظر بگیرند. در بالای هرم صفحه اصلی شما قرار دارد، در زیر آن بخش ها و یا دسته ها وجود دارند و در پایین، پست ها و صفحات سایت (ممکن است در این بین زیر مجموعه ای از دسته ها نیز قرار گیرند) قرار می گیرند.

تصویر (1)

اگر شما این کار را خوب انجام دهید، منوی وب سایت شما باید این ساختار را انعکاس دهد.

مهم ترین محتوای سایت شما چیست؟

ابتدا می بایست مهمترین محتوای سایت خود را مشخص کنید، محتوایی که در آن اطلاعاتی از کسب و کار و خدماتی که ارائه می کنید مشخص باشد. به طور خلاصه، مطلبی که انتخاب می کنید کاملترین و بهترین مطلب موجود در سایت شما خواهد بود. این مطلب هسته اصلی سایت شما را تشکیل می دهد و اطلاعات دقیقی را در مورد فعالیت سایت شما در اختیار کاربران و گوگل قرار می دهد. از آنجا که می خواهید به گوگل اجازه دهید بداند که این مطلب مهمترین محتوای سایت شماست، باید پیوندهای زیادی را به آن اضافه کنید. در ادامه، مواردی مطرح می شود تا درک بهتری از لینک دهی مطالب سایت به یکدیگر داشته باشید.

  • اضافه کردن لینک های متنی

وقتی مقالات مختلفی در مورد موضوع خاصی نوشته اید، باید آنها را به یکدیگر پیوند دهید. چنین کاری به گوگل و کاربران نشان می دهد که این مقالات به یکدیگر مرتبط هستند. شما می توانید بخشی از یک مطلب را در یک مطلب دیگر بیاورید ( لینک دهی کنید) و یا در انتهای پست خود لینکی به آن مطلب بدهید. علاوه بر این شما می خواهید به گوگل نشان دهید که این پست کاملترین مطلب در سایت شما می باشد. برای انجام این کار، شما باید یک پیوند را به تمام مطالب مرتبط با این موضوع اضافه کنید و همچنین از مقاله اصلی نیز به دیگر مطالب مرتبط نیز لینک دهی کنید.

  • لینک های متنی:

به طور مثال اگر در وبلاگ شما یک مقاله با عنوان "راهنمای کامل انتخاب کلمه کلیدی" وجود دارد. می بایست این پست برای همه جستجوهای مربوط به [راهنمای کلمات کلیدی] در نتایج جستجو گوگل نمایش داده شود.

بنابراین شما لینک هایی از سایر مقالات مرتبط مانند «7 اشتباه در مورد انتخاب کلمات کلیدی»، «انتخاب کلیدی کلیدی» یا «تمرکز بر کلمات کلیدی بلند» را به مقاله اصلی اضافه می کنید و می بایست از مقاله اصلی نیز به این پست ها پیوند دهید. در انجام این کار، گوگل متوجه خواهد شد که مقاله اصلی و کامل [راهنمای کامل انتخاب کلمه کلیدی] است. در نهایت، گوگل "راهنمای کامل انتخاب کلمه کلیدی" را بالاتر از دیگر پست های منتشر شده در سایت قرار می دهد.

  • پست های مرتبط را به یک مطلب اضافه کنید

پلاگین ها و ماژول های زیادی وجود دارد که بخش هایی از پست های مرتبط را به پست های شما اضافه می کنند. اگر از چنین افزونه هایی استفاده می کنید، توصیه می شود بررسی کنید که آیا پست های مرتبط به درستی انتخاب شده اند یا خیر. اگر از این موضوع مطمئن نیستید احتمالا بهترین راه حل اضافه کردن دستی لینک های مرتبط به پست ها می باشد.

  • اضافه کردن لینک های ناوبری (navigational links)

علاوه بر لینک دادن در مطالب سایت با اضافه کردن لینک ها در صفحه اصلی سایت می توانید اعتبار و ارزش آنها را بیشتر کنید. شما باید این کار را برای پست های مهم سایت خود انجام دهید تا در نتایج جستجو بیشتر دیده شوید.

  • لینک ها را به دسته بندی ها اضافه کنید

در وردپرس قابلیت‌هایی برای دسته‌بندی مطالب وجود دارد که دسته و برچسب نوشته‌ها نمونه‌ای از آن هستند، حال اگر بخواهید این دسته‌بندی را با تنوع و تفکیک‌پذیری بیشتری اعمال کنید نیاز به قابلیتی دارید که در وردپرس با نام Taxonomy شناخته می شود و امکان ایجاد و سفارشی‌سازی خوبی نیز دارد. Taxonomy ها به شما در سازماندهی سایت کمک می کنند و به کاربران و گوگل نیز کمک می کند تا مطالب شما را بهتر درک کنند. اگر شما دارای یک وبلاگ هستید، اضافه کردن لینک های داخلی به دسته بندی های بلاگ می تواند بسیار مفید باشد. افزودن لینک به دسته بندی ها و برچسب ها به Google کمک می کند تا ساختار وبلاگ شما را درک کند و در نتایج جستجو نیز لینک های با ارزش بالایی خواهید داشت.

  • اضافه کردن لینک به پست های محبوب یا پست هایی که به تازگی منتشر شده اند

آخرین مورد برای نهایت استفاده از لینک های داخلی، اضافه کردن لینک ها به مطالب محبوب و همچنین مطالبی که به تازگی منتشر شده اند می باشد. پیشنهاد می شود لینک ها را به سایدبار و یا فوتر سایت اضافه کنید تا در تمامی صفحات نمایش داده شوند. این کار باعث تقویت ارزش لینک های اصلی سایت شما می شود و در نهایت بازدید از لینک های قرار داده شده در فوتر و سایدبار افزایش پیدا کرده و بازدید کلی سایت نیز بیشتر می شود، افزایش ترافیک سایت و ماندگاری کاربر در سایت شما یک نشانه مثبت برای گوگل است تا مطالب سایت شما را در صفحات اول نتایج جستجو نشان دهد.

  • مطالب بیشتر در مورد پیوندهای داخلی

No-follow کردن لینک

احتمالا در سایت خود لینک هایی دارید که اصلا برای سئو مهم نیستند، برای مثال لینک ورود یا ثبت نام در سایت که در صفحه اول سایت قرار دارند و نیازی نیست رتبه بالایی در نتایج جستجو گوگل داشته باشند و اصلا در نتایج جستجو گوگل نمایش داده شوند.

شما برای جلوگیری از کم شدن ارزش پیوند به لینک های غیر مهم می بایست از برچسب "No-follow" استفاده کنید. تگ ‘no-follow’ از گوگل می خواهد لینکی که مشخص شده است ( با استفاده از تگ no-follow ) را بررسی نکند در نتیجه ارزش لینک های مهم نیز کاسته نمی شود. شاید از مطلب گفته شده چنین برداشت شود که هدف از "No-follow" کردن لینک های غیر مهم این است که تلاش شود ارزش لینک های مهم بالاتر برود. اما اینطور نبست، هم اکنون گوگل هوشمندتر از قبل شده است و ارزش لینک های "No-follow" را به دیگر لینک ها منتقل نمی کند.

توجه داشته باشید که اضافه کردن برچسب "No-follow" به این معنا نیست که صفحات هدف را نمی توان در نتایج جستجوی گوگل پیدا کرد. اگر شما نمی خواهید صفحات یا پست هایی در نتایج جستجو نمایش داده شوند، باید تگ"no-index" نیز به آنها اضافه کنید. تگ "no-index" به این معنی است که گوگل نباید این صفحه را بررسی کند و نباید محتوا آن را در فهرست نتایج جستجو نمایش دهد.

Anchor texts - انکر تکست

کلمات و کاراکترهای موجود در یک متن که به سایت یا متنی دیگر لینک می شوند را انکر تکست می گویند. انکر تکست در واقع همان قسمتی از یک لینک است که کاربر آن را مشاهده می کند و قادر است بر روی آن کلیک کند. Anchor Text نقش عمده در بهینه سازی سایت براساس کلمات کلیدی دارد، یعنی رتبه صفحات سایت شما در گوگل بر اساس میزان لینک های ورودی و متنی که به آن صفحات لینک شده اند تعیین می شود و متن این کلمات تاثیر مناسبی در رتبه بندی صفحات مختلف دارد. در تصویر زیر می توانید مثالی واضح از Anchor texts را مشاهده کنید:


تصویر(2)

اگر شما بیش از حد از انکر تکست در مطالب خود استفاده کنید ممکن است به سئو سایت خود آسیب بزنید. همانطور که قبلا گفته شد گوگل بسیار هوشمندتر از گذشته شده است می بایست در انتخاب انکر تکست ها در متن دقت بالایی داشته باشید و از کلمات مرتبط با مقاله خود استفاده نمایید.

نتیجه گیری:

محتوای خود را لینک دار کنید

تاثیر لینک های داخلی بر سئو سایت

تاثیر لینک های داخلی بر سئو سایت انکارناپذیر است، بدون لینک، محتوای شما نمی تواند رتبه بندی شود! با استراتژی پیوندهای داخلی، می توانید نشان دهید که کدام محتواها به هم ارتباط دارند و کدامیک از مقالات شما ارزش بیشتری نسبت به دیگر مقالات دارد. اگر از دستورالعمل های موجود در این مطلب پیروی کنید، هم Google و هم کاربران سایت شما را بهتر درک می کنند، که به نوبه ی خود باعث افزایش شانس سایت شما در رتبه بندی گوگل خواهد شد.
اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در خصوص افزایش سئو سایت خود کسب کنید پیشنهاد می شود حتما دو مقاله زیر را مطالعه نمایید:

30 ترفند مهم سئو برای افزایش رتبه سایت در موتورهای جستجو (قسمت اول)
30 ترفند مهم سئو برای افزایش رتبه سایت در موتورهای جستجو (قسمت دوم)

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *