نکات مهم در چیدمان صفحات سایت
مقالات تخصصی IT و هاستینگ

چیدمان صفحات سایت: اصول طراحی UI و ۲۰ ایده حرفه‌ای (قسمت دوم)

در بخش اول این مقاله، با اصول چیدمان صفحات سایت و تاثیر آن روی تجربه کاربری و عملکرد سایت آشنا شدید. همچنین ۸ مدل از رایج‌ترین ایده‌های طراحی صفحه اصلی سایت مورد بررسی قرار گرفت که هرکدام با توجه به هدف سایت، نوع مخاطب و محتوا می‌توانند انتخاب مناسبی باشند. در بخش دوم، سایر الگوهای طراحی که برای صفحات فرعی، وبلاگ، فرود و وب‌سایت‌های تک‌صفحه‌ای استفاده می‌شوند بررسی خواهند شد. این مقاله به شما کمک می‌کند تا برای هر نوع صفحه، چیدمانی مناسب، مؤثر و هدف‌محور انتخاب نمایید.

همچنین در پایان مقاله، فرآیند انتخاب بهترین چیدمان صفحات سایت با ارائه‌ راهنمای سه‌مرحله‌ای و توصیه‌هایی کاربردی، به شما نشان می‌دهد چگونه چیدمانی متناسب با مخاطب، محتوا و اهداف برند خود طراحی کنید.

چیدمان صفحات سایت و طراحی تک‌صفحه‌ای

گاهی نیازی به یک وب‌سایت گسترده برای کسب‌وکار خود ندارید. ممکن است فریلنسری باشید که می‌خواهد یک سایت نمونه کار بسازد یا شرکتی تولیدی که فیلمی را تبلیغ می‌کند. در چنین مواردی، طراحی ساده و تک‌صفحه‌ای می‌تواند کاملاً مؤثر باشد. در ادامه چند نمونه از این نوع طراحی آورده شده است.

9. طراحی دو‌قسمتی

چیدمان صفحات سایت: طراحی دوقسمتی

تصویر(1)

در طرح فوق، صفحه به دو بخش تقسیم می‌شود. این سبک طراحی، یک پس‌زمینه دو‌ تکه در صفحه اصلی ایجاد خواهد کرد که می‌تواند هنگام اسکرول ثابت بماند یا در بخش‌های مختلف تغییر کند.

مزیت: چشم‌نواز و کاملاً گرافیکی است و برای نمایش محصول یا یک CTA، ایده‌آل خواهد بود.
عیب: این نوع طراحی در نسخه موبایل چندان خوب عمل نمی‌کند.

چه زمانی می توان از این چیدمان صفحات سایت استفاده کرد؟

طراحی دو‌قسمتی برای هر نوع وب‌سایتی قابل استفاده است. این طرح ظاهر مدرنی ایجاد می‌کند و به راحتی می‌توان آن را با رنگ‌های برند خود هماهنگ کرد.

10. بخش Hero با سه ستون

چیدمان صفحات سایت: بخش Hero با سه ستون

تصویر(2)

در این نوع طراحی، یک تصویر بنری بالای صفحه قرار گرفته و مستقیماً در زیر آن سه ستون نمایش داده می‌شود.

مزیت: این سبک چیدمان صفحات سایت، سلسله‌مراتب صفحه را حفظ کرده و در عین حال، چندین نوع محتوا را به کاربران نمایش می‌دهد.
عیب: به دلیل تقسیم صفحه، ممکن است نرخ تبدیل (Conversion Rate) کاهش یابد زیرا توجه کاربران بین ستون‌ها تقسیم می‌شود.

چه زمانی می توان از این چیدمان استفاده کرد؟
این نوع چیدمان صفحات سایت بسیار رایج است و برای هر نوع وب‌سایت یا صفحه‌ای مؤثر خواهد بود. بسیاری از وبلاگ‌ها این سبک را استفاده می‌کنند تا یک پست ویژه یا CTA را در بخش اصلی نمایش دهند و سپس در سه ستون زیر آن، دسته‌بندی‌ها یا پست‌های مختلف را ارائه کنند.

نمونه طراحی چیدمان صفحات وب: بخش Hero با سه ستون

تصویر(3)

11. طراحی متنی (متن محور)

چیدمان صفحات سایت: متن محور

تصویر(4)

طراحی متن‌محور، همانطور که از نام آن پیدا است، تنها از متن در صفحه وب استفاده می‌کند. این سبک، یک طراحی مینیمالیستی خالص است و معمولاً صفحات آن مشابه یک فایل متنی در Google Docs یا Microsoft Word به نظر می‌رسند.

مزیت: طراحی‌های ساده مبتنی بر متن، سریعا ایجاد می‌شوند و نیازی به عناصر پیچیده ندارند. علاوه بر این، چون شامل تصاویر نیستند، سرعت بارگذاری بسیار بالایی دارند.

عیب: متن شما باید به اندازه کافی قوی ظاهر شود تا بدون نیاز به تصاویر، تاثیرگذار باشد.

چه زمانی می توان از این نوع چیدمان صفحات سایت استفاده کرد؟
اگر محتوای سایت کاملاً بر پایه کلمات است، این طراحی برای شما مناسب خواهد بود. سبک مذکور در وبلاگ‌ها عالی می باشد.
همچنین اگر محتوای سایت شما ساده است، می‌توانید از این طراحی استفاده کنید. صفحات مذکور به راحتی ایجاد می‌شوند و برای طراحان مبتدی که می‌خواهند مهارت‌های خود را در توسعه وب آزمایش کنند، ایده‌آل هستند.

طراحی صفحات فرود (Landing Page)

چون صفحات فرود جایی هستند که کاربران پس از کلیک روی تبلیغ، عضویت در خبرنامه یا پذیرش یک پیشنهاد به آنها هدایت می‌شوند، طراحی‌هایی که کاملاً بر محتوای مورد انتظار بازدیدکنندگان متمرکز باشند، اهمیت زیادی دارد.

در ادامه چند نمونه از طرح‌های چیدمان صفحات سایت فرود آورده شده است.

12. طراحی تک‌ستونه

اصول طراحی وب سایت: تک ستونه

تصویر(5)

در این نوع چیدمان صفحات سایت، مرکز صفحه محل قرار گیری متن است و در زیر آن یک CTA برای هدایت کاربران به پیشنهاد موردنظر، درج می شود. این طراحی ساده و واضح بوده و شانس تبدیل (Conversion) را افزایش می‌دهد.

مزیت: طراحی تک‌ستونه، تمرکز کاربران را حفظ کرده و مستقیماً بر تبدیل بازدیدکننده به مشتری تأکید دارد.

عیب: زمان‌بندی و محتوای متن و تصاویر بسیار مهم هستند تا کاربر را در صفحه نگه دارد.

چه زمانی می توان از این نوع اصول طراحی وب سایت استفاده کرد؟
وقتی هدف اصلی شما افزایش نرخ تبدیل است، طراحی تک‌ستونه بهترین گزینه خواهد بود. این سبک کمک می‌کند تا پیام بازاریابی خود را به طور مستقیم و مؤثر منتقل کنید. می‌توانید در بالای صفحه متنی جذاب قرار داده و در انتها یک CTA واضح داشته باشید.

13. طراحی دو‌ستونه

چیدمان صفحات سایت: طراحی دو ستونه

تصویر(6)

طراحی دو‌ستونه، مانند نمونه وب‌سایت Row House، معمولاً شامل عنوانی در سمت چپ، و یک فرم ثبت‌نام یا CTA برای سمت راست است. صفحه فرود Row House نیز از قانون یک‌سوم برای هدایت نگاه کاربران به محل موردنظر خود استفاده می‌کند.

مزیت: با طراحی دو‌ستونه، می‌توانید محتوای بیشتری را به صورت افقی روی نسخه دسکتاپ نمایش دهید. همچنین این امکان وجود دارد که یک فرم ثابت (Sticky Form) ایجاد نمود تا هنگام اسکرول صفحه، با کاربر همراه باشد.

عیب: به دلیل نمایش اطلاعات زیاد در یک نگاه، ممکن است حواس کاربر پرت شود. همچنین در نسخه موبایل، این طرح نهایتا به یک ستون تبدیل می‌گردد.

چه زمانی می توان از این نوع چیدمان صفحات سایت استفاده کرد؟
اگر قصد دارید بازدیدکنندگان را به مشتری تبدیل کنید اما در عین حال می‌خواهید طراحی صفحه کمی جذاب‌تر باشد، چیدمان دو‌ستونه گزینه مناسبی خواهد بود.

14. طراحی صفحه "به زودی" (Coming Soon)

چیدمان صفحات Coming Soon

تصویر(7)

این نوع چیدمان صفحات سایت برای ایجاد هیجان قبل از راه‌اندازی یک محصول یا سرویس استفاده می‌شود. صفحه "به زودی" معمولاً ساده است و شامل عنوان، متن کوتاه و فرم ثبت ایمیل می‌باشد.

مزیت: به دلیل سادگی این طراحی، ایجاد آن بسیار سریع و آسان است. البته می‌تواند به عنوان یک ابزار قدرتمند برای جمع‌آوری سرنخ‌های (Leads) فروش عمل کند زیرا کاربر در این صفحه صرفا امکان ثبت اطلاعات تماس را دارد.

عیب: ایجاد هیجان در کاربر بدون نمایش محصول یا سرویس، کار دشواری است؛ بنابراین متن صفحه باید بسیار قدرتمند و تاثیرگذار باشد.

چه زمانی می توان از این نحوه چیدمان سایت استفاده کرد؟
اگر هنوز در حال توسعه وب‌سایت، محصول یا سرویس خود هستید، نباید سایت را بدون محتوا رها کنید. به جای این کار، دامنه خود را ثبت کرده و یک صفحه "به زودی" ایجاد نمایید تا بتوانید قبل از راه‌اندازی، اطلاعات تماس کاربران را جمع‌آوری کنید.

۱۵. نامتقارن (Asymmetrical)

نحوه چیدمان سایت نامتقارن

تصویر(8)

در یک چیدمان سایت نامتقارن، صفحه به دو بخش تقسیم می‌شود که یکی از آنها وزن بصری (قدرت جلب توجه دیداری) بیشتری نسبت به دیگری دارد. بدین ترتیب، این دو بخش در نهایت یکدیگر را تکمیل می‌کنند.

در مثال بالا، سمت چپ صفحه از نظر بصری “سبک‌تر” به نظر می‌رسد زیرا فضای سفید زیادی داشته و متن آن کم می باشد. این موضوع با تصویر سنگین‌تر در سمت راست جبران شده است.

مزیت: طراحی نامتقارن خلاقانه است و توجه کاربران را جلب می‌کند.
عیب: در نمایش موبایل، وقتی عناصر طراحی به صورت عمودی چیده می‌شوند، تأثیر خود را از دست می‌دهد.

زمان مناسب برای استفاده از این نوع چیدمان صفحات سایت
این مدل برای هر صفحه فرودی قابل استفاده است. در برخی از سایت ها، آن را برای صفحات معرفی محصولات به کار می برند، به این صورت که تصویر محصول در سمت راست و دکمه CTA سمت چپ قرار می گیرد.

۱۶. الگوی Z (Z-Pattern)

چیدمان صفحات سایت با Z-Pattern

تصویر(9)

چیدمان صفحات سایت Z-Pattern مسیر نگاه کاربران را در دو سمت صفحه و به گونه‌ای که یک "Z" فرضی را تشکیل دهد، هدایت خواهد کرد. همان‌طور که در مثال بالا دیده می‌شود، بازدیدکنندگان ابتدا هدر صفحه را می‌خوانند، سپس به سمت راست و دکمه CTA حرکت کرده و بعد از آن مسیر خود را به سمت چپ و دکمه CTA بعدی ادامه می‌دهند.

می‌توان این الگو را به دفعات در صفحه تکرار کرد تا کاربران به مطالعه محتوا ترغیب شوند.

مزیت: طرح Z مطابق با مسیر طبیعی حرکت چشم انسان است و خوانایی و اسکن محتوا را ساده‌تر می‌کند.
عیب: این نوع طراحی معمولاً شامل متن و تصاویر بیشتری در صفحه است که می‌تواند نرخ تبدیل را کاهش دهد.

زمان مناسب برای استفاده از این طراحی
الگوی Z برای معرفی محصول، خدمات یا ارائه پیشنهادات مناسب است. می‌توان اطلاعات مهم را در کنار فرم ثبت‌نام قرار داد و سپس توضیحات مفصل‌تر را در بخش‌های پایین‌تر ارائه نمود. این الگوی متناوب، کاربران را درگیر کرده و باعث می‌شود در طول اسکرول صفحه توجه‌ آنها حفظ گردد.

اصول طراحی وبلاگ

نحوه چیدمان سایت وبلاگ می‌تواند کاملاً متنوع باشد. همان‌طور که در نمونه‌های صفحه اصلی مشاهده شد، وبلاگ‌ها اغلب از قالب‌های نامتقارن استفاده می‌کنند تا کاربران را درگیر نگه داشته و توجه آنها را در هنگام مطالعه مقالات طولانی حفظ نمایند. در ادامه، برخی از رایج‌ترین چیدمان صفحات سایت وبلاگ معرفی شده‌اند.

۱۷. الگوی F (F-Shaped Layout)

چیدمان صفحات سایت وبلاگ: F-Shaped Layout

تصویر(10)

الگوی F یکی از اصول طراحی وبلاگ می باشد. چیدمان F بسیار مؤثر می باشد زیرا مطابق با نحوه مطالعه اکثر افراد در یک صفحه وب طراحی گردیده است. کاربران ابتدا از سمت چپ به راست در بالای صفحه حرکت کرده، سپس پایین می‌آیند و همین روند را تکرار می‌کنند.

مزیت: چیدمان F، حجم زیادی از اطلاعات را به گونه‌ای ارائه می‌دهد که به راحتی قابل مرور و خواندن باشد.
عیب: اگر نحوه بیان پیامتان شفاف نباشد، این قالب برای کاربران گیج‌کننده خواهد بود و می‌تواند نرخ تبدیل را کاهش دهد.

زمان مناسب برای استفاده از این اصول طراحی وب سایت
الگوی F برای صفحاتی که متن یا تصاویر زیادی دارند، گزینه‌ای ایده‌آل است. برای مثال، در وب‌سایت بالا، کاربران ابتدا اطلاعات محصول را مطالعه می‌کنند و سپس می‌توانند در پایین صفحه، شرکت‌هایی را که از آن محصول استفاده کرده‌اند، مشاهده نمایند. این قالب امکان مرور سریع‌تر اطلاعات را به کاربران خواهد داد.

۱۸. صفحه لیست وبلاگ (Blog Listing Page)

اصول طراحی وبلاگ: Listing Page

تصویر(11)

وبلاگ‌ها معمولاً دارای دو قالب هستند که یکی برای مقالات تکی و دیگری صفحه لیست وبلاگ می باشد. صفحه لیست وبلاگ در واقع نقش صفحه اصلی وبلاگ را دارد که در آن جدیدترین مقالات منتشر شده، نمایش داده می‌شوند و کاربران می‌توانند به مطالب قدیمی‌تر نیز دسترسی داشته باشند.

مزیت: داشتن یک صفحه لیست وبلاگ متمرکز، محتوای طولانی را مشابه مجله نمایش داده و کاربران را به کلیک و کاوش بیشتر ترغیب می‌کند.
عیب: اگر وبلاگ به عنوان یک بخش جانبی در نظر گرفته شود و نقش مهمی در فروش محصولات نداشته باشد، این صفحه می‌تواند باعث دور شدن کاربران از پیام اصلی وب‌سایت شود.

زمان مناسب برای استفاده از این اصول طراحی وبلاگ
اگر وب‌سایت شما فید RSS ندارد، ایجاد یک صفحه لیست وبلاگ می‌تواند به عنوان مرکز رسمی برای محتوای وبلاگ شما عمل کند. این صفحه به کاربران امکان می‌دهد که جدیدترین مقالات را مشاهده کرده و در صورت تمایل، عضو وبلاگ شوند.

۱۹. دسته‌بندی‌شده (Categorical)

اصول طراحی وبلاگ: Categorical

تصویر(12)

در این نوع لیست وبلاگ، محتوا بر اساس دسته‌بندی‌های مختلف سازماندهی می‌شود. این روش به کاربران کمک می‌کند تا مقالات مرتبط با یک موضوع خاص را راحت‌تر پیدا کنند. دسته‌بندی‌ها در نوار کناری سمت چپ نمایش داده شده و با انتخاب معیارهای بیشتر، نتایج فیلتر می‌شوند.

مزیت: این مدل، کاربران را درگیر کرده و به آنها امکان می‌دهد تا محتوای مرتبط و جذاب را بر اساس علاقه خود انتخاب کنند.
عیب: اگر محتوا به درستی دسته‌بندی و تگ‌گذاری نشده باشد، ممکن است نتایج بیش از حد کلی باشند یا برخی از صفحات مهم در فیلترها نمایش داده نشوند.

زمان مناسب برای استفاده از این نحوه چیدمان سایت
این قالب برای وبلاگ‌هایی که محتوای آموزشی ارائه می‌دهند، ایده‌آل است. می‌توان پست‌های آموزشی را در دسته‌های مشخصی گروه‌بندی کرد و مسیر یادگیری منظمی برای کاربران ایجاد نمود.

۲۰. مجله‌ای (Magazine)

نحوه چیدمان سایت وبلاگ: Magazine

تصویر(13)

طراحی مجله‌ای مشابه روزنامه‌های سنتی یا مجلات چاپی است. این چیدمان از ستون‌بندی استفاده کرده و چندین گزینه برای یافتن محتوا بر اساس بخش یا موضوع ارائه می‌دهد.

مزیت: هیچ قالبی به اندازه طراحی مجله‌ای برای نمایش محتوای متنی مناسب نیست. ترکیب این قالب با تصاویر مناسب، وب‌سایت را به یک رسانه جذاب برای کاربران تبدیل می‌کند.
عیب: اگر محتوای صفحه ضعیف، قدیمی یا غیرمرتبط باشد، کاربران به سرعت علاقه خود را برای بازدید سایت از دست خواهند داد.

زمان مناسب برای استفاده از این طراحی
اگر محتوای وب‌سایت خبری باشد یا درباره جدیدترین ترندها و رویدادها مطلب منتشر می‌کند، طراحی مجله‌ای گزینه‌ای ایده‌آل است. ستون‌های متعدد این قالب، امکان نمایش همزمان چندین محتوا را فراهم کرده و قابلیت جستجو، یافتن مطالب قبلی را آسان می‌سازد.

راهنمای انتخاب مناسب ترین طراحی و چیدمان صفحات سایت

انتخاب بهترین طراحی چیدمان صفحه سایت، به سه عامل اصلی بستگی دارد:
۱.
پرسونای خریداران
۲. اهداف وب‌سایت
۳. نوع محتوا

در ادامه، یک فرآیند سه مرحله‌ای برای تعیین بهترین طراحی معرفی شده است.

مرحله ۱: تعیین پرسونای خریداران

اگرچه ممکن است انتخاب یک طراحی صرفاً بر اساس ظاهر آن وسوسه‌کننده باشد اما ابتدا باید پرسید چه کسانی قرار است به مشتری تبدیل گردند؟
هرچه بیشتر بتوانید بازدیدکنندگانتان را به عنوان انسان‌هایی واقعی در نظر بگیرید، بهتر می‌توانید نیازهایشان را برآورده کنید. برای ایجاد پرسونای خریدار، باید ویژگی‌های زیر در نظر گرفته شوند:

  • سن
  • حوزه کاری
  • سطح تحصیلات
  • عنوان شغلی
  • چالش‌هایی که با آن مواجه هستند.
  • ابزارهایی که استفاده می‌کنند.

مرحله ۲: ترسیم مسیر کاربر

با مشخص شدن پرسونای خریداران، می بایست مسیر آنها از لحظه ورود به وب‌سایت تا نقطه تبدیل (مانند رزرو قرار ملاقات، خرید محصول و …)، ترسیم شود.

این روش از مؤسس یک آژانس طراحی وب، مت سالیوان، الهام گرفته شده است. او فرآیند طراحی سایت را با این سؤال آغاز می‌کند: بهترین اتفاقی که می‌تواند هنگام ورود کاربر به وب‌سایت رخ دهد چیست؟

اگر هدف نهایی این باشد که کاربر تماس بگیرد، دوره‌ای را خریداری کند یا در لیست ایمیل عضو شود، دکمه CTA باید در اولویت بالای سلسله‌مراتب بصری وب‌سایت قرار گیرد. سالیوان برای ترسیم مسیر کاربر تبدیل‌های کلان (Macro Conversions) و هم تبدیل‌های خرد (Micro Conversions) را در نظر می‌گیرد. 

به عنوان‌ مثال، اگر ثبت‌نام در یک محصول هدف اصلی است اما عضویت در لیست ایمیل نیز اهمیت داشته باشد، می‌توان از طراحی‌هایی مانند نمونه زیر استفاده کرد. در این قالب، دکمه "Get Started" با رنگ آبی برجسته درون بخش اصلی (Hero Section) قرار دارد.

اصول طراحی UI براساس ترسیم مسیر کاربر

تصویر(14)

همچنین با اسکرول به پایین صفحه، دکمه "Subscribe"، دقیقاً بالای فوتر نمایش داده می‌شود.

نمونه چیدمان صفحات سایت

تصویر(15)

چیدمان صفحات سایت شما باید بر اساس اقداماتی باشد که انتظار دارید کاربران انجام دهند. در غیر این صورت، ممکن است ناخواسته چیدمانی را انتخاب کنید که رشد شما را محدود کند.

مرحله 3: محدودیت‌های محتوای خود را در نظر بگیرید

پیش‌تر گفته شد که طراحی مربوط به جایگذاری عناصر در صفحه است و نه محتوای آن، اما چه بخواهید و چه نخواهید محتوا بر طراحی شما تأثیر خواهد گذاشت. به عنوان مثال، اگر محصول شما جنبه بصری چندانی ندارد (مانند یک ابزار نرم افزاری)، می توانید مشابه نمونه زیر از یک طراحی متنی استفاده کنید.

نمونه طراحی متنی صفحات سایت

تصویر(16)

اما اگر کسب‌وکار شما مانند یک وبلاگ گردشگری کاملاً مبتنی بر تصاویر است، احتمالاً استفاده از یک طراحی با تصویر بزرگ گزینه‌ بهتری خواهد بود.

سایرعوامل مهم در انتخاب نحوه چیدمان سایت چیست؟

قبل طراحی یک وب‌سایت از ابتدا یا انتخاب قالب، باید موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • اندازه‌ صفحه نمایش اصلی مخاطبان شما: طراحی را متناسب با دستگاه‌هایی که کاربرانتان بیشتر استفاده می‌کنند طراحی کنید، در حالی که برای سایر دستگاه‌ها نیز بهینه‌سازی انجام می دهید.
  • نحوه‌ استفاده‌ کاربران از سایت: سایت‌هایی با محتوای متنی زیاد، لازم است نوار جستجو، فضاهای سفید، لینک‌های پیمایش صفحات آسان و دیگر ویژگی‌های مناسب تجربه کاربری را در نظر بگیرند.
  • هدف شما از حضور کاربران در سایت: یک وبلاگ‌نویس می‌خواهد کاربران زمان بیشتری را در سایتش سپری کنند و مقالات بیشتری بخوانند. سایت‌های تجاری به دنبال این هستند که کاربران سفارش ثبت کنند و سایت‌های آموزشی می‌خواهند بازدیدکنندگان برای یک دوره‌ آزمایشی ثبت‌نام نمایند؛ این موارد به شما کمک می‌کنند تا سلسله‌ مراتب محتوای خود را مشخص کنید.

با پاسخ دادن به این سوالات، مرحله بعدی شامل موارد زیر خواهد بود:

  • انتخاب بهترین طراحی: با بررسی طراحی‌های مختلفی که در بالا توضیح داده شد، ساختار مناسب برای وب‌سایت خود را انتخاب کنید.
  • آزمایش با مخاطبان واقعی: تعجب خواهید کرد اگر بدانید که چند شرکت بدون آزمایش وب‌سایت خود با کاربران هدف، آن را منتشر می‌کنند. برای مثال، بسیاری از شرکت‌هایی که خدمات خود را به افراد بازنشسته ارائه می‌دهند، نیازهای فناوری کاربران مسن‌تر را در نظر نمی‌گیرند. عدم آزمایش رابط کاربری، موجب می شود تا این شرکت‌ها بازدیدکنندگان خود را از دست بدهند.

نمونه‌ای کاربردی برای یک وبلاگ بازاریابی:

  • بازدیدکننده یک بازاریاب می باشد.
  • اندازه صفحه نمایش اصلی دسکتاپ است اما طراحی باید واکنش‌گرا باشد تا در دستگاه‌های موبایل و تبلت نیز به درستی نمایش داده شود.
  • کاربران از سایت برای جستجو و مطالعه منابع مختلف استفاده خواهند کرد.
  • انتظار می‌رود که چندین مقاله را مطالعه کنند.
  • یک طراحی مناسب برای این وب‌سایت، طراحی "دسته‌بندی‌شده" است (طراحی شماره ۱۹).
  • صفحه پست‌های وبلاگ باید از یک چیدمان تک‌ستونه استفاده کند تا خوانایی بهتری داشته باشد.

چهار بخش اصلی چیدمان یک وب‌سایت چیست؟

در اصول طراحی UI هر وب‌سایت حرفه‌ای، درک درست از اجزای اصلی چیدمان، نقش مهمی جهت ایجاد تجربه‌ای منسجم و کاربرپسند دارد. بنابراین بهتر است با چهار بخش اصلی و کلیدی در ساختار چیدمان یک وب‌سایت آشنا شوید؛ عناصری که شالوده صفحه را شکل می‌دهند و مسیر تعامل کاربر با محتوا را مشخص می‌کنند:

  1. هدر (Header): بخش بالایی سایت که معمولاً شامل نوار ناوبری است. این قسمت لوگو، لینک‌های مهم صفحات کلیدی سایت، آیکون‌های شبکه‌های اجتماعی و گاهی دکمه CTA را در بر می‌گیرد.
  2. بخش اصلی (Hero): ناحیه‌ بالای صفحه که اغلب شامل تصویر یا ویدئو، به همراه یک تیتر جذاب و دکمه CTA است. این بخش، مهم‌ترین و چشم‌گیرترین قسمت صفحه اصلی محسوب می‌شود.
  3. بدنه (Body): محتوای اصلی صفحه که زیر بخش اصلی قرار دارد. این قسمت می‌تواند شامل متن، تصاویر، نمودارها یا ویدئوها باشد و معمولاً اطلاعات اصلی سایت را در بر می‌گیرد.
  4. فوتر (Footer): بخش پایینی سایت که حداقل شامل کپی‌رایت، لینک سیاست حفظ حریم خصوصی و شرایط و ضوابط سایت خواهد بود. همچنین ممکن است فرم عضویت خبرنامه، لوگو، اطلاعات تماس و برخی لینک‌های مهم، در این قسمت قرار گیرند.

ساختار یک وب‌سایت باید چگونه باشد؟

اصول طراحی UI و ساختار وب‌سایت باید بر اساس پرسوناهای خریدار، اقداماتی که انتظار دارید آنها انجام دهند و محتوای سایت شما انتخاب شود. به نقشه‌ سایت که پیشتر و در مرحله‌ 2 بخش اول مقاله به آن اشاره شد بازگردید و ناوبری صفحات سایت را به گونه‌ای طراحی کنید که کاربران بتوانند با کمترین تلاش ممکن، اقدامات موردنظر شما را انجام دهند.

چگونه می‌توان چیدمانی ساده برای یک صفحه ایجاد کرد؟

ساده‌ترین روش برای طراحی چیدمان صفحه سایت، استفاده از سایت سازها (Website Builders) است. این ابزارها معمولاً صدها قالب آماده دارند که می‌توانید از آنها استفاده نموده و با کشیدن و رها کردن عناصر، چیدمان را مطابق نیاز خود تنظیم کنید.

یافتن چیدمان ایده‌آل برای صفحات وب سایت

انتخاب تصادفی یکی از چیدمان‌های رایج و امید به افزایش نرخ تبدیل کافی نیست. یافتن چیدمان مناسب، فرآیندی دقیق‌تر است که ارزش سرمایه‌گذاری دارد.

زمانی که ظاهر و احساس درستی برای وب‌سایت خود پیدا کنید، شانس بیشتری جهت افزایش مخاطبان و تبدیل آنها به مشتری خواهید داشت. از ایده‌های بالا برای شروع استفاده کرده و طراحی های مختلف را آزمایش کنید تا گزینه‌ای بیابید که برای شما و بازدیدکنندگان سایت‌تان مناسب است.

جمع‌بندی

در بخش دوم، جزئیات کامل‌تری از چیدمان صفحات سایت ارائه شد. با بررسی چند طراحی برای صفحات تک‌صفحه‌ای، فرود (Landing Page) و وبلاگ، نشان داده شد که چطور هر نوع صفحه می‌تواند از نظر محتوا و هدف نهایی، ساختار مخصوص به خود را داشته باشد. سپس فرآیند انتخاب طراحی مناسب بررسی شد و با ارائه یک چارچوب سه‌مرحله‌ای، ابزارهای کمک‌کننده و تجربیات عملی، مسیر درستی برای تصمیم‌گیری، در اختیار طراحان قرار گرفت.

با مطالعه‌ کامل این دو بخش، اکنون به مجموعه‌ای جامع از دانش، مثال‌ها و توصیه‌های کاربردی در حوزه طراحی چیدمان وب سایت دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد می‌شود که با بررسی نیازهای پروژه خود و تست طراحی های مختلف، بهترین و موثرترین چیدمان را برای وب‌سایت‌تان انتخاب کرده و تجربه کاربری بهتری برای مخاطبانتان بسازید.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *