7 نکته مهم جهت نوشتن رزومه خوب
مقاله

7 نکته مهم جهت نوشتن رزومه خوب

چگونه میتوان با تجربه کم یک رزومه چشمگیر نوشت

اگر به دنبال یک شغل مناسب هستید و تمام تلاش خود را برای پیدا کردن شغل دلخواهتان انجام داده اید، یک نکته مهم در این راستا که باید به نحو احسن آن را مدیریت نمایید، تهیه یک رزومه مناسب می باشد.

اگر سالها تجربه در شغل های قبلی خود به دست آورده اید، مطمئنا اکنون حرفهای زیادی برای گفتن دارید. اما، اگر تازه فارغ التحصیل شده اید و یا به دنبال یک تغییر شغل اساسی هستید، پس تازه کار و بی تجربه محسوب می شوید و موارد زیادی برای گنجاندن در رزومه کاری خود ندارید.

شما برای بدست آوردن شغل، نیاز به تجربه دارید. اما این را هم باید در نظر گرفت که برای کسب تجربه به شغل نیاز دارید. این دقیقا یک چرخه گمراه کننده برای شما تلقی می شود که ممکن است باعث نا امیدی گردد.

در ادامه نحوه نوشتن رزومه با کمترین تجربه آموزش داده شده است:

7 نکته مهم جهت نوشتن رزومه عالی

 ممکن است چگونگی نوشتن رزومه با تجربه کم، دلسرد کننده باشد، اما مطمئناً این یک چالش غیر قابل حل نیست، به هر حال همه از یک جایی شروع می کنند!

برخی از راهکارهایی را که می توانید برای برجسته نمودن ویژگی های خود استفاده کنید و یک قدم به انجام مصاحبه و شاید حتی به دست آوردن شغل نزدیک شوید، در ادامه آمده است.

1. یک ویژگی را برجسته کنید و شرح دهید

وسوسه انگیز است که رزومه خود را به عنوان برگه امتیازات شخصی خود در نظر بگیرید و احساس کنید که  باید هر نکته مثبتی راجع به خودتان (از ده ها مهارت گرفته تا موفقیت های بی شمار خود) را در آن قرار دهید. اما توجه کنید که اشاره به تمام این موارد نیاز نیست.

آگاه باشید که رزومه برای به اشتراک گذاشتن تمامی مهارت های شما نیست. این رزومه باید شامل ویژگی هایی از شما باشد که با شغلی که متقاضی آن هستید در ارتباط است.

مهارت رزومه نویسی

تصویر(1)

اساساً، رزومه ای که ارائه می دهید معرف شما به شخص استخدام کننده است و نشان می دهد که چرا شما برای این پست شغلی مناسب هستید. این بدان معنا است که شما باید برای هر شغل یک رزومه خاص در دست داشته باشید.

فرض کنید در یک موقعیت شغلی کار تیمی برای کارفرما در اولویت است، بنابراین باید در رزومه خود صراحتا به این مورد اشاره کنید که در کار تیمی قوی و مفید ظاهر می شوید. (البته به شرطی که صادقانه این مهارت را داشته باشید).

"کار تیمی" یا "همکاری" را به عنوان نقطه قوت در بخش مهارت های خود بنویسید و توانایی خود را برای رشد تیم در خلاصه بگنجانید.

2. خلاق باشید و ساختارهای مختلف رزومه را جستجو کنید

مهارت رزومه نویسی

تصویر(2)

احتمالاً شما عادت کرده اید آنچه را که به عنوان رزومه ارائه میدهید، صرفا مربوط تجربیات شما در گذشته و یا موقعیت های شغلی اخیر شما باشد.

اگرچه این روش رایج ترین قالب ارائه رزومه است، اما به این معنی نیست که بهترین فرم برای شما نیز همین مورد است. اگر تجربه کاری مرتبطی در رابطه با شغل جدید ندارید، پس چرا می خواهید بیشتر رزومه خود را به گذشته اختصاص دهید؟

در عوض، از رزومه ای کاربردی یا مبتنی بر مهارت استفاده کنید و توجه کمتری به سابقه کاری گذشته داشته و بیشتر بر مهارت های خود تمرکز کنید.

با استفاده از این ساختار، مهارت های خود را در دسته های مختلف قرار می دهید. به عنوان مثال، اگر برای بازاریابی دیجیتال رزومه تهیه می کنید، شاید درج مهارت های زیر به شما کمک کند:

  • مهارت مدیریت رسانه های اجتماعی
  • مهارت تجزیه و تحلیل
  • مهارت طراحی گرافیکی
  • مهارت بین فردی

شما میتوانید موارد ذکر شده را در رزومه خود بگنجانید و در زیر هر یک از آنها، توضیحات لازم را درج کنید. در ادامه به یکی از این دسته ها اشاره شده است:

مهارت های مدیریت رسانه های اجتماعی:

  • تجربه استفاده از انواع پلتفرم های معروف (از جمله Buffer ،Hootsuite و Sprout Social) برای مدیریت و نظارت بر حساب های متعدد رسانه های اجتماعی.
  • ایجاد یک برنامه جامع بازاریابی شبکه های اجتماعی به صورت داوطلبانه برای دانشگاه و ... .

مثال ذکر شده بسیار تاثیرگذار است. به خصوص وقتی در نظر بگیرید که هیچ یک از این نکات مربوط به سابقه کاری این شخص نیست، این موارد مهارت ها و موفقیت هایی بود که از طریق کارهایی مانند دوره های آموزشی، فوق برنامه ها و کارهای داوطلبانه کسب کرده است.

این مورد زیبایی یک رزومه مبتنی بر مهارت را نشان میدهد و به شما این امکان را می دهد که بر مهمترین و برجسته ترین خصوصیات خود تمرکز کنید، حتی اگر هیچ ارتباطی با سابقه کار شما نداشته باشد.

مطمئناً باید در مورد مشاغل قبلی خود نیز در رزومه مواردی را ذکر کنید تا نشان دهید که سابقه انجام چه کارهایی را دارید. اما، این موارد را می توان در قسمت پایین رزومه با جزئیات بسیار کمی مانند نمونه  زیر ذکر کرد:

پیشخدمت | در ABC | ساکرامنتو، کالیفرنیا | سپتامبر 2018 - دسامبر 2019

نماینده خدمات مشتری | شرکت XYZ | ساکرامنتو، کالیفرنیا | ژوئن 2017 - جولای 2018

3. خارج از چارچوب (و سابقه کاری خود) فکر کنید

مهارت رزومه نویسی

تصویر(3)

این بخش، شما را به سمت یک نکته مهم دیگر سوق می دهد که فقط در سابقه کاری خود غرق نشوید. این وسوسه انگیز است که احساس کنید نقش ها و موقعیت های شغلی قبلی شما اصلی ترین مواردی هستند که کارفرمایان به آن ها توجه می کنند. اما، لزوما درست نیست.

چیزی که آنها واقعاً می خواهند بدانند این است که شما مهارت و دانش لازم برای موفقیت در پست فعلی را دارید یا خیر و اینکه چطور دانش مربوطه را کسب کرده اید، اهمیت خاصی برای آن ها ندارد.

اگر مطالب تکمیلی (اعم از نمونه کارها آنلاین یا برنامه ای که در اوقات فراغت خود طراحی کرده اید) دارید در رزومه خود قرار دهید. این مطالب گواه محکمی هستند که نشان می دهد شما فقط ادعا نمی کنید و در واقع می توانید به آنچه ادعا می کنید، عمل نمایید.

4- از یک رزومه خلاصه شده استفاده کنید

 هرکسی که متقاضی کار است، هدف یکسانی دارد و آن هدف بدست آوردن شغل مورد نظر خود می باشد. در غیر اینصورت زحمت تهیه رزومه را به خود نمیدهد.

به جای ارائه یک رزومه طولانی، یک رزومه خلاصه شده حرفه ای انتخاب کنید که شامل یک پاراگراف کوتاه باشد (معمولاً در حدود سه تا پنج جمله)، که همه مهارتهای شما در راستای شغل مد نظرتان را در بر بگیرد. به خصوص اگر بدون تجربه قبلی باشید، چنین رزومه ای، خلاصه مهمترین ویژگی های شما را به مدیر استخدام ارائه می دهد.

5. آزمون شش ثانیه ای را مرور کنید.

مسئول استخدام قبل از تصمیم گیری در مورد استخدام یک شخص، فقط شش ثانیه وقت خود را صرف مرور رزومه وی می کند. اکنون تا شش بشمارید، پس از آن متوجه خواهید شد که محتوای یک رزومه چقدر با ارزش است.

مهارت رزومه نویسی

تصویر(4)

قانون شش ثانیه  یکی از دلایل بسیار مهمی است که اطمینان حاصل کنید رزومه شما مرتبط با شغل مورد نظر است. رزومه شما باید یک صفحه ای باشد و مطمئن شوید که میتوان آن را سریع مرور کرد، زیرا بیشتر مدیران استخدام، رزومه ها را برای اطلاعاتی که میخواهند با سرعت به صورت چشمی اسکن میکنند.

آنها قصد دارند سوابق کاری شما را بررسی کنند و به تحصیلات شما نیز توجه زیادی نشان می دهند. بنابراین، اگر شغلی که برای آن رزومه ارسال می کنید به تحصیلات شما مرتبط است، تحصیلات خود را در بالای صفحه پررنگ وارد کنید تا کارفرمایان به سرعت این جزئیات را مشاهده نمایند.

هنگامی که پیش نویس خلاصه رزومه خود را تهیه کردید، یک تایمر را برای شش ثانیه تنظیم کنید و نگاهی به مطالب خود بیندازید. آیا خواندن آن آسان است؟ آیا منظم و قابل هضم است؟ آیا می توانید در مدت زمان کوتاهی از جزئیات مطلع شوید؟

خودتان را به چالش بکشید و صادق باشید. هرچه رزومه شما در طول این شش ثانیه بهتر عمل کند، احتمال اینکه در انبوه رزومه های ارسال شده، "در صف مصاحبه" قرار بگیرید بیشتر است.

6. به یک پیوست همراه رزومه خود تکیه کنید

رزومه بیشترین تاثیر را در زمان درخواست یک شغل دارد و در واقع بلیط طلایی شما برای مصاحبه شغلی است.

مهارت رزومه نویسی

تصویر(5)

اما دشوار است که در محدوده جملات کوتاه به عنوان یک حرفه ای به نظر برسید.

به ویژه برای افرادی که تجربه کمی دارند، یک پیوست می تواند افزودنی عالی برای مطالبی باشد که با رزومه خود ارسال می کنند. این مورد به شما این امکان را می دهد تا توضیحات بیشتری در مورد خود ارائه دهید.

7. رزومه خود را بارها مرور و اصلاح کنید

چه کسی باشید که دهه ها تجربه در زمینه های کاری مختلف دارد و چه یک شخص تازه کار باشید، مهم است که رزومه خود را با دقت مرور و در صورت نیاز آن را اصلاح کنید.

77 درصد از مدیران استخدام می گویند که اشتباه تایپی یا گرامر بد، بیشترین دلایل شکست رزومه در زمان بررسی هستند. 

زمانی که ساعتها به رزومه خود خیره می شوید، نادیده گرفتن اشتباهات کوچک خیلی آسان می شود (به خصوص مواردی که در املا مشخص نمی شود). بنابراین، سعی کنید آن را از پایین به بالا بخوانید. این کار مغز شما را مجبور می کند که روی هر خط جداگانه متمرکز شوید و احتمال بروز هرگونه خطا را بسیار کم می کند.

آیا می خواهید بیش از حد وسواس به خرج دهید؟ از دوستی که به آن اعتماد دارید بخواهید تا یکبار دیگر رزومه شما را بررسی کند. 

تجربه زیادی ندارید؟ رزومه شما همچنان می تواند شما را از باقی افراد متمایز کند

نوشتن رزومه وقتی سابقه کاری یا تجربه زیادی برای ارائه ندارید ممکن است دلهره آور به نظر برسد.

بدترین کاری که میتوانید انجام دهید این است که به خاطر سوابق شغلی قبلی خود که ربطی به شغل درخواستی فعلی ندارند، شانس خود را برای ارسال رزومه از دست بدهید. اگر مهارت و دانشی دارید که شما را برای آن موقعیت، واجد شرایط می کند، شانس خود را با ارائه یک رزومه مناسب برای به دست آوردن آن شغل امتحان کنید.

از نکات بالا برای ایجاد رزومه ای استفاده کنید تا بهترین ویژگی های شما را به تصویر بکشد و شما را یک قدم به رسیدن تا مصاحبه  نزدیک تر کند.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *