متا تگ چیست و چگونه در HTML کار می کند
مقاله

متا تگ چیست و چگونه در HTML کار می کند

با مطالعه این مقاله در زمینه تاثیر متا تگ ها بر خزنده های موتور های جستجو اطلاعات مفیدی کسب خواهید نمود. همیشه درمورد سئوی داخلی یا خارجی و میزان مفید بودن آن ها برای افزایش رتبه سایت صحبت شده است. در این مقاله به بررسی عمیق جنبه های فنی متا تگ ها و تاثیر آنها در رتبه بندی SERP پرداخته خواهد شد.

متا تگ های مختلفی وجود دارند و هر کدام از آنها دارای هدف خاصی هستند که اغلب مربوط به نحوه تفسیر سایت شما توسط خزنده های موتور های جستجو و مرورگر ها می باشند. همه متا تگ ها با هدف یکسانی ایجاد نمی شوند، برخی بر نحوه نمایش محتوای شما در SERP تاثیر می گذارند و برخی دیگر به خزنده ها و مرورگر ها می گویند که چگونه صفحه شما را تفسیر کنند.

چنانچه در حال ساخت یک صفحه جدید یا بهینه‌سازی محتوای موجود هستید، درک چگونگی استفاده از متا تگ ها و اینکه چگونه بر روی آن‌ها تمرکز کنید، می‌تواند تاثیر قابل‌توجهی بر روی نحوه تعامل کاربران وب سایت با محتوای شما داشته باشد.

متا تگ چیست؟

متا تگ ها، عناصر HTML در بخش هدر سایت شما هستند. موتور های جستجو از آنها برای به دست آوردن اطلاعات خاصی در مورد صفحه شما نظیر عنوان و توضیحات محتوا استفاده می کنند. با اینکه این متا تگ ها به صورت مستقیم به خوانندگان سایت شما نمایش داده نمی شوند ولی قسمت حیاتی از سئوی تکنیکال صفحات سایت شما محسوب می گردند.

بعنوان مثال: بخش از صفحه ای با عنوان "What is Search Intent and Why Does it Matter" را در تصویر زیر مشاهده می نمایید.

متا تگ چیست

تصویر(1)

هر یک از متا تگ های استفاده شده در تصویر فوق، اطلاعات مهمی را در مورد اینکه چگونه خزنده های وب داده های متا در سایت شما را تجزیه می کنند، ارائه می دهند. در اصل از این طریق می توان به موتور های جستجو و مرورگر ها نشان داد که چگونه محتوای ایجاد شده را تفسیر کنند.

برخی از متا تگ های مهم در ادامه توضیح داده شده است:

 

این متا تگ، کدگذاری کاراکتر برای وبسایت شما را مشخص می کند و به مرورگر ها و موتورهای جستحو اطلاع می دهد که چگونه کد یا محتوای وب سایت شما را در سطح پایه تفسیر کند. این تگ اساسا زبانی را تعیین می کند که وبسایت شما از آن استفاده می نماید.

 

با استفاده از این تگ، عنوان صفحه در SERP نمایش داده می شود.

 

این متا تگ محتوای صفحه شما را خلاصه می کند. در واقع زیر عنوان SERP نمایش داده می شود و به جستجوگران نشان می دهد که آیا این صفحه پاسخ پرسش آنها را در بر دارد یا خیر. فقط به خاطر داشته باشید که گوگل می تواند به صورت مستقیم نیز از محتوای صفحه شما برای قسمت های مختلف در جستجو ها استفاده کند.

متا تگ عنوان و توضیحات، احتمالاً مهمترین برچسب هایی هستند که در تمام صفحات تعریف می کنید زیرا مختص به محتوای نمایش داده شده هستند. اکنون به معرفی چند متا تگ دیگر پرداخته می شود:

 

 

هر سه مورد بر نحوه نمایش کل صفحه شما در مرورگرها یا دستگاه های تلفن همراه تأثیر می گذارند:

  • از متا تگ X-UA-Compatible برای سازگاری بهتر صفحات با مرورگر های Edge یا IE ۱۱ استفاده می گردد.
  • HandheldFriendly به مرورگرها و خزنده های وب اطلاع می دهد که سایت شما از نشانه گذاری تلفن همراه استفاده می کند. به این معنی که صفحه برای مرورگرهای تلفن همراه بهینه شده است. 
  • Viewport به مرورگرها اطلاع می دهد که وقتی صفحه شما در دستگاه های مختلف (دسکتاپ، تلفن همراه، تبلت و غیره) مشاهده می شود، چگونه ابعاد و مقیاس بندی صفحه را کنترل کنند.

متا تگ های دیگری نیز وجود دارند که به مرورگر ها و خزنده ها اطلاع می دهند چگونه وبسایت را تفسیر کنند. در ادامه به بررسی برخی از آنها پرداخته خواهد شد.

 تفاوت بین متا تگ های SEO و متا تگ های Open Graph

 در قطعه کد زیر متا تگ هایی وجود دارد که عبارت OG در property آن قرار گرفته است، به مثال های زیر توجه کنید:

 

 

بهتر است که این متا تگ ها را در وبلاگ خود قرار دهید تا اطمینان حاصل کنید که اشتراک گذاری آن در شبکه های اجتماعی بدون نقص خواهد بود. در غیر اینصورت اگر خواننده ای مطلب شما را به اشتراک بگذارد، پست او تنها شامل URL مقاله شما خواهد بود و هیچ عنوان، تصویر یا توضیحی از مقاله شما در آن شبکه اجتماعی نمایش داده نخواهد شد. لینک مقاله هاست وردپرس میهن وب هاست می تواند مثال مناسبی از کاربرد متا تگ های OG باشد که با اشتراک لینک در شبکه اجتماعی اسکایپ توضیحات کوتاه، تصویر و عنوان مقاله نیز نمایش داده شده است.

تصویر(2)

استفاده از این تگ ها می تواند ترافیک را به سایت شما بازگرداند و اعتبار نام تجاری شما را افزایش دهد.

نحوه استفاده خزنده های موتور جستجو از متا تگ ها

متا تگ ها را نوعی نقشه راه برای خزنده های موتور های جستجو در نظر بگیرید. هر زمان که یک ربات وارد سایت شما می شود هدف آن جمع آوری بیشتر داده ها برای موتور های جستجو به جهت ایندکس است. استفاده مناسب از متا تگ ها این اطمینان را ایجاد می کند که شما اطلاعات صحیح را برای ربات ها تعریف می کنید تا کار آنها آسان تر شود.

می توان متا تگ های مختلف را بر اساس آنچه از وب سایت شما به خزنده ها ارائه می کنند، تقسیم بندی کرد. متا تگ هایی وجود دارند که:

  • به خزنده ها اطلاع می دهند که چگونه با وبسایت شما ارتباط برقرار کنند.
  • به موتورهای جستجو اطلاع می دهند که چگونه اطلاعات را در SERP نمایش دهند.
  • به مرورگرها و دستگاه ها اطلاع می دهند که چگونه هنگام دسترسی به سایت شما، آن را نمایش دهد.

معرفی متا تگ هایی که بر نحوه تعامل خزنده ها با وب سایت شما تأثیر می گذارند

به محض اینکه یک خزنده وارد سایت شما شد، ربات نیاز دارد که نحوه تعامل با آن را درک کند. اگر متا تگ های خاصی را در بخش هدر سایت خود تعریف نکرده اید، برای خزندگان وب غیر ممکن است که اطلاعاتی را که باید بخوانند، درک کنند. برخی از این عناصر در سطح سایت مانند charset و hreflang تعریف می شوند اما برخی دیگر نحوه خزیدن صفحات خاص را مشخص می کنند.

متا تگ Charset 

 

قبلاً به این موضوع اشاره شده است. این متا تگ یکی از اولین مواردی است که یک خزنده هنگام دسترسی به وب سایت شما باید بداند. به همین دلیل این اولین متا تگی است که در قسمت هدر وب سایت خود مشاهده می کنید. بدون آن، خزنده ها و مرورگرها نمی توانند سایت شما را به درستی پردازش کنند.

متا تگ Hreflang 

اساساً دو روش برای تعریف زبانی که در وب سایت شما استفاده می شود وجود دارد. اولین مورد یک برچسب HTML جهانی است که در بالای سورس کد وب سایت شما ظاهر می شود:

تصویر(3)

این یک راه ساده برای تعریف محتوای یک وب سایت می باشد که در کل محتوای تولید شده شما ثابت است. راه دیگر استفاده از یک متا تگ hreflang است که بیشتر برای ایندکس یک وب سایت چند زبانه استفاده می شود. به نمونه های زیر توجه نمایید:

 

 

این مثال شامل وب سایتی است که هم نسخه انگلیسی و هم فرانسوی دارد. با تعریف اینکه کدام زبان برای هر نسخه مورد استفاده قرار گیرد، به Google گفته می شود که هر یک را به صورت جداگانه ایندکس کند و اطمینان می دهد که نسخه انگلیسی در نتایج جستجوی انگلیسی و نسخه فرانسوی در نتایج فرانسوی ظاهر می شود.

اگرچه این کار ممکن است برای هر وب سایتی مناسب نباشد اما درک اینکه چگونه زبان و مبدا کشور بر ایندکس شدن (و در نتیجه رتبه بندی) یک وب سایت خاص تأثیر می گذارد، مهم است. اگر از برچسب hreflang استفاده می کنید، فقط مطمئن شوید که از همه دستورالعمل های Google برای تعیین کشور درست پیروی می کنید. هرچه مطالب را برای کشور های بیشتری ترجمه کنید، پیچیده تر خواهد شد.

در ادامه به بررسی متا تگ هایی که نحوه خزیدن وبسایت شما را مشخص می کنند، پرداخته خواهد شد.

متا تگ Robots 

 

گاهی اوقات ممکن است لازم باشد به خزنده ها بگویید که صفحات خاصی از وب سایت شما را ایندکس نکنند. ممکن است این صفحات شامل داده های حساس بوده یا برای نمایش در SERP ساخته نشده باشند. استفاده از متا تگ robots با مقدار "noindex" باعث می شود که خزنده های موتور های جستجو آن صفحه را نادیده بگیرند. فقط مطمئن شوید که از این متا تگ در صفحه ای که می خواهید ایندکس شود و افراد بتوانند از طریق جستجو آن را پیدا کنند، استفاده نکنید زیرا این متا تگ صفحه را به صورت کامل از فهرست موتور های جستجو حذف می کند.

متا تگ Keywords 

 

متا تگ keywords، در اصل برای تعریف مجموعه ای از کلمات کلیدی مرتبط برای صفحات خاص وب سایت شما ایجاد شده است. این یک روش قدیمی بوده که در سال 1995 منسوخ شده است. در آن زمان موتور های جستجو به این اندازه قدرتمند نبودند. توصیه می شود که از این متا تگ در سایت خود استفاده نکنید زیرا عملا بی فایده است. گوگل به صورت مستقیم محتوای سایت شما را خزش می کند و خودش در مورد کلمات کلیدی تصمیم می گیرد.

متا تگ Canonical

این متا تگ به موتور های جستجو اعلام می کند که کدام لینک، نسخه اصلی هر صفحه است. از این تگ برای کاهش احتمال محتوای تکراری استفاده می شود و به موتور های جستجو می گوید که کدام نسخه از صفحه شما باید در SERP نمایش داده شود. شما باید این تگ را در هر صفحه از سایت یا وبلاگ خود تعریف کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید مقاله Canonical URL در وردپرس را مطالعه نمایید. استفاده از این متا تگ به شما کمک می کند تا زمان خزش صفحات سایت خود توسط خزنده ها را کاهش دهید و سرعت خزش صفحات را بهبود ببخشید.

متا تگ google-site-verification

 

google-site-verification، فرایندی است که با استفاده از آن می توانید مالکیت صفحه ای از سایت را مشخص کنید. این متا تگ تنها راه تایید سایت شما در گوگل نیست و بیشتر به عنوان یک روش پشتیبان استفاده می شود. اگر نگران تایید مالکیت سایت خود هستید می توانید  یک رشته تایید خاص از گوگل دریافت نموده و از آن استفاده کنید. با انجام این کار مطمئن می شوید که محتوای سایتتان به اکانت صحیح گوگل شما پیوند داده شده است. برای ثبت و بهینه سازی سایت در وبمستر گوگل می توانید از مقاله " نحوه ثبت و بهینه سازی سایت در گوگل " استفاده نمایید.

معرفی متا تگ هایی که بر نحوه نمایش وبسایت شما در نتایج SERP تاثیر می گذارند

هر زمان که فردی سوالی یا کلمه کلیدی را جستجو می کند، موتور های جستجو باید تصمیم بگیرند که بهترین نتیجه برای پاسخ به آن کدام است. هنگامی که نتایج را رتبه بندی کردند باید آن را در SERP  نمایش دهند. عنوان و توضیحات متا تگ های url شما در این قسمت کاربرد دارند. با تعریف این عناصر در قسمت هدر وبسایت خود به موتور های جستجو اطلاع می دهید که می خواهید دقیقا چه اطلاعاتی نمایش داده شود. 

تصویر(4)

ممکن است این مورد برای همه شما آشنا باشد ولی دستیابی به این امکان بدون تعریف متا تگ توضیحات و عنوان برای هر صفحه وب سایت امکان پذیر نمی باشد.

معرفی متا تگ هایی که نحوه ارائه وبسایت شما را مشخص می کنند

این متا تگ ها به شما کمک می کنند که نحوه نمایش وبسایت خود را در مرورگر ها و دستگاه های مختلفی که جستجو کنندگان استفاده می کنند، مدیریت کنید. نیاز است با نحوه عملکرد متا تگ ها آشنایی داشته باشید تا مطمئن شوید سئوی فنی شما کامل است.  

 متا تگ Viewport 

 

این متا تگ یکی از اجزای اصلی ریسپانسیو بودن صفحات در تلفن همراه است که اطلاعات لازم را به جهت ارائه صحیح سایت شما در دستگاه های مختلف به مرورگر ها ارائه می دهد. مهم است که آن را به درستی تعریف کنید زیرا عدم انجام این کار می تواند موجب ایجاد یک تجربه ضعیف هنگام مرور سایت شما شود و همین مسئله می تواند بر نتایج SERP تاثیر منفی بگذارد.

متا تگ Refresh

 

این متا تگ روشی است که توسط آن به صفحه اطلاع داده می شود، هر x ثانیه رفرش شود. وبسایت های هرزنامه اغلب از این روش برای افزایش میزان درآمد آگهی و افزایش بازدید آگهی استفاده می کنند. تنها مثال کاربردی این مورد استفاده در صفحاتی است که در آنها پیامی مانند "بعد از 15 ثانیه صفحه به صورت خودکار ریدایرکت می گردد"، مشاهده می شود. معمولا در صفحات بعد از خرید از این گزینه استفاده می گردد.

استفاده از این روش برای تغییر مسیر سایت توصیه نمی شود زیرا در صورتی که خزنده ها تعدادی از صفحات را به این شکل رفرش کنند، می تواند بر رتبه شما تاثیر منفی بگذارد. همچنین روش های زیاد دیگری برای تازه سازی صفحات وجود دارند که می توانند برای سئوی شما مفید باشند. در ادامه برخی از بهترین روش ها و نحوه استفاده از آنها بیان شده است.

بهترین روش های تعیین متا تگ SEO در وب سایت

متا تگ ها نحوه تعامل خزنده های وب با سایت شما را نیز تعیین می کنند پس بهتر است آنها را به درستی انتخاب کنید. اگر از syntax صحیح استفاده نمی کنید یا محدودیت های کاراکتر را نادیده می گیرید این خطر وجود دارد که بر رتبه بندی سایت شما تاثیر منفی گذاشته و جستجو کنندگان را گیج کنید. امروزه اکثر Cms ها دارای عملکرد داخلی هستند که به شما در تعریف این متا تگ ها کمک می کنند. مهم است که هر صفحه از وبسایت خود را قبل از انتشار یا بعد از بروزرسانی بررسی نمایید زیرا انجام این کار باعث می گردد از عدم بروز مشکل اطمینان حاصل نمایید.

همچنین افزونه هایی مانند Yoast برای وردپرس وجود دارند که روند بروز رسانی متا تگ ها را آسان تر می کنند. اگر نمی توانید به صورت مستقیم از کد در وبسایت خود استفاده نمایید، استفاده از افزونه های شخص ثالث یک انتخاب عالی هستند. در برخی موارد آنها شما را به سمت بهترین شیوه های SEO راهنمایی می کنند.

توجه به محدودیت کاراکتر ها مخصوصا برای متا تگ های عنوان و توضیحات متا نیز اهمیت دارد. اگر مراقب نباشید ممکن است باعث شوید اطلاعات مهم توضیحات دیده نشود و متن توضیحات شما در جایی که نباید، قطع گردد، در نتیجه جستجو کنندگان نمی توانند آن را پیدا کنند. به صورت کلی متا تگ عنوان نباید بیشتر از 60 کاراکتر و متا تگ توضیحات نباید بیشتر از 158 کاراکتر باشد. مثال زیر را در نظر بگیرید. جمله دوم در توضیحات متا به طور ناگهانی بدون ارائه هیچ اطلاعاتی قطع می شود.

تصویر(5)

گفته می شود که موتور های جستجو در موبایل توضیحات متا را کوتاه تر می کنند بنابراین بهتر است که 120 کاراکتر را هدف قرار دهید. تا زمانی که این موارد را رعایت می کنید، نباید در ارائه اطلاعات به خزنده های وب مشکلی داشته باشید. با اینکار تجربه تعامل بهتر جستجو کنندگان با وبسایت خود در SERP را فراهم می کنید.

متا تگ ها به سرعت اطلاعات مهم را به موتور های جستجو ارائه می دهند.

در صورتی که از متا تگ ها به روش صحیح در وبسایت خود استفاده می کنید، این متا تگ ها هرچیزی را که موتور های جستجو نیاز است در مورد سایت شما بدانند به آنها ارائه می دهند. در دسترس بودن این داده ها و تجزیه و تحلیل آن، ایندکس کردن را برای خزنده ها آسان می کند. بنابراین بهینه سازی متا تگ ها می تواند بر رتبه بندی سایت شما تاثیر مثبت بگذارد و تجربه بهتر SERP را برای جستجو کنندگان فراهم کند. اجازه ندهید که متا تگ های نامناسب یا ضعیف ساخته شده، برای سئوی وب سایت شما مشکل ایجاد کنند.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *