دامنه های پریمیوم و خاص دامنه هایی می باشند که در دنیای وب به وفور مشاهده می شوند اما اغلب افراد با آنها آشنایی کامل ندارند. از همین رو در این مقاله می توانید اطلاعات لازم را در خصوص آنها به دست آورده و با آگاهی بیشتری برای ثبت آنان اقدام نمایید.
دامنه های پریمیوم و خاص (رزرو شده) چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
دامنه های پریمیوم(Premium) دامنه های با ارزشی هستند که پتانسیل تبدیل شدن به آدرس دامنه های محبوب با فرصت های برندینگ قوی را دارند. دامنه های پریمیوم کسبوکار شما را به بهترین شکل ممکن نشان میدهند و به دلیل داشتن یک نام دامنه منحصربهفرد، این اجازه را میدهند تا از رقبای خود پیشی بگیرید و نظر مخاطبان را به خود جلب کنید.
دامنه های پریمیوم کوتاهتر، به یاد ماندنیتر و برای مخاطبان جذاب تر هستند. آنها معمولاً اسامی منحصر به فرد یا جذابی می باشند که به طور خاصی در ذهن مخاطبان ماندگار می شوند. برای مثال کلمات کلیدی خاصی مانند "money" یا "tech" آنقدر محبوب هستند که دامنه های ثبت شده با این کلمات ممکن است با قیمت بسیار بالاتری به فروش برسند و جزو دامنه های پریمیوم محسوب شوند.
تصویر(1)
هزینه خرید یک نام دامنه پریمیوم چقدر است؟
تقاضا برای ثبت نام های پریمیوم در حال افزایش است و با بیشتر شدن تقاضا برای خرید، قیمت آنها نیز افزایش می یابد. قیمت دامنه های پریمیوم بسته به صنعت، املا و جو حاکم بر بازار متفاوت است.
در حالی که برآوردها متفاوت است، اما حداقل 1.8 میلیارد وب سایت در اینترنت وجود دارند. این تعداد سایت هر کدام دارای دامنه هایی هستند که قبلا ثبت شده اند. به این تعداد، دامنه هایی را نیز اضافه کنید که هم اکنون ثبت شده اند اما استفاده نمی شوند. علاوه بر این، برخی از نام های دامنه بسیار مطلوب تر(دامنه های پریمیوم و خاص) از دیگران هستند. به همین دلیل است که برخی از دامنه ها دارای ارزش بسیار بالایی می باشند و برخی از شرکت ها و صنایع برای خرید آنها هزینه بسیار زیادی را پرداخت می کنند. برآورد هزینه ثبت این دامنه ها بسیار دشوار است. در واقع هیچ قانون خاصی برای قیمت گذاری وجود ندارد. رجیسترار برای این دامنه ها هزینه هایی در نظر می گیرد و تنها در صورتی که خریدار تمایل به پرداخت این هزینه ها داشته باشد، دامنه را در اختیار ایشان قرار می دهد.
چرا دامنه های پریمیوم اینقدر گران هستند؟
دامنه های پریمیوم و خاص بسیار گران هستند زیرا برای کاربرد های خاص ارائه می شوند. تعداد دامنه های پریمیوم به طور قابل توجهی کمتر از تعداد مشتریان بالقوه ای است که برای ثبت آنها با یکدیگر رقابت می کنند. از این رو، صاحبان دامنه های پریمیوم می توانند آنها را با قیمت های بالایی به فروش برسانند. صاحبان ای دامنه ها اغلب، خود ریجسترار ها هستند. دامنه ای مثل web.co یک دامنه پریمیومی است که از چند جهت عالی است. این دامنه کوتاه، جذاب، کاربرپسند و به یاد ماندنی است. از همین رو اگر بتوانید آن را به نام خود ثبت نمایید، قدم بزرگی در کسب و کار خود به جلو برداشته اید.
در بازار بسیار شلوغ دامنه ها، دامنههای پریمیومی به ابزاری قدرتمند در بازاریابی آنلاین و برندینگ تبدیل شدهاند. دامنه های پریمیوم عموماً کوتاه هستند، به راحتی می توان آنها را به خاطر سپرد و از یک پسوند محبوب مانند .com یا .net و … استفاده میکنند.
تصویر(2)
نحوه ثبت دامنه های پریمیوم در میهن وب هاست
همانطور که قبلاً اشاره شد، برخی از دامنه های پریمیوم(Premium) در واقع متعلق به کسی نیستند، اما به دلیل محبوبیت، با قیمت بالاتری فروخته می شوند. به همین دلیل، می توان آنها را از یک ثبت کننده دامنه مانند میهن وب هاست خریداری کرد.
وقتی کاربری در سایت میهن وب هاست برای ثبت دامنه های بین المللی اقدام می کند، درخواست ثبت دامنه برای رجیسترار ارسال می شود. در صورتی که دامنه انتخاب شده پریمیوم باشد، ثبت دامنه با خطا مواجه شده و می بایست قیمت اصلی برای ثبت دامنه انتخاب شده از پنل دامنه استعلام گرفته شود. در این شرایط تیکتی برای کاربر ارسال می شود و هزینه کامل ثبت دامنه پریمیوم به وی اطلاع داده خواهد شد. در صورتی که کاربر تمایل به خرید دامنه پریمیوم داشته باشد، بعد از پرداخت فاکتور، دامنه به نام وی ثبت خواهد شد. در غیر اینصورت هزینه پرداختی به کاربر عودت داده می شود.
نکته: در زمان ثبت دامنه های پریمیوم و خاص در سایت میهن وب هاست و از طریق موتور های جستجوگر، امکان تشخیص دامنه پریمیوم وجود ندارد و بعد از استعلام، شرایط ثبت دامنه مشخص می شود. در نظر داشته باشید که دامنه های پریمیومی در زمان ثبت بین موتورهای جستجوگر آزاد نشان داده می شوند اما وضعیت و قیمت اصلی آنها زمانی مشخص می گردد که درخواست ثبت برای پنل دامنه ارسال شود.
انواع دامنه پریمیوم
- نام محصول: این موارد همان دامنههایی می باشند که نشان دهنده نام محصول، یک کسبوکار، یک فعالیت صنعتی و … هستند. این دامنهها را category defining مینامند که از انواع آنها میتوان به نمونههایی از جمله Furniture.com، car.ir و … اشاره کرد.
- اسامی مخفف: نوع دیگری از دامنهها شامل اسامی مخفف هستند. این دامنهها از با ارزشترین و پرطرفدارترین دامنهها می باشند. دامنههایی که از دو یا سه حرف تشکیل شدهاند و در کنار مخفف بودن نشان دهنده معنی و مفهوم بسیار بزرگی هستند، در این دسته قرار می گیرند. aa.com از نمونه این دامنهها است.
- دامنههای با جستجوی بالا: بسیاری از دامنهها به دلیل استفاده از کلمات کلیدی پرکاربرد، میزان جستجوی بسیار بالایی دارند. به همین دلیل در دسته دامنههای پرطرفدار قرار میگیرند.
- دامنههای مخفف: کلمات دو یا سه حرفی از ارزش بسیار بالایی برخوردار هستند و معمولا جزو دامنه های پریمیوم (Premium) شمرده می شوند. برای مثال: cc.com یک دامنه پریمیوم (Premium) حساب می شود.
دامنه رزرو شده چیست؟
وقتی می خواهید یک نام دامنه برای وب سایت خود پیدا کنید اما موفق به اینکار نمی شوید، به نام های مختلفی برای ثبت یک دامنه فکر می کنید. نام دامنه هویت وب سایت شما است و باید آن را هوشمندانه انتخاب نمایید. دامنه ها براساس محبوبیت و خاص بودنشان ممکن است شرایط متفاوتی برای ثبت و خرید داشته باشند. قطعا بین یک دامنه معمولی، پریمیوم و رزرو شده تفاوت هایی وجود دارد.
دامنه های رزرو شده، دامنه هایی هستند که شرکت ثبت کننده مرکزی آنها را از ثبت عمومی منع کرده است. این بدان معنی است که آنها برای ثبت نام در دسترس نیستند. دلایل زیادی وجود دارد که رجیستری مرکزی ثبت دامنه را مسدود می کند.
تصویر(3)
یکی از دلایلی که رجیستری مرکزی ثبت را مسدود می کند تداخل بین نام های دامنه است. برای مثال استفاده از اسامی مشهور و مکان های خاص که هر کدام از آنها دارای شرایط مختلفی برای ثبت هستند. دلیل دیگری که رجیستری نام دامنه را مسدود می کند این است که آنها تصمیم گرفته اند نام دامنه کوتاه را منتشر نکنند. حتی گاهی اوقات، رجیستری آن دامنه ها را برای استفاده خود رزرو می کند.
اغلب، رجیستری ها تصمیم می گیرند که نام دامنه یک و دو کاراکتری را منتشر نکنند و گاهی اوقات نیز دامنه های خاصی را که ارزشمند میدانند در اختیار عموم قرار نمی دهند. به عنوان مثال، رجیستری ME بسیاری از نام های دامنه با ارزش یا ممتاز را مسدود کرده است. بنابراین، هنگامی که نمی توانید دامنه ای را مطابق با نظر خود پیدا کنید، بهتر است دامنه دیگری را انتخاب نمایید.
توجه داشته باشید که گاهی اوقات رجیستری ها تصمیم می گیرند تا نام های دامنه ای که قبلاً رزرو شده اند را منتشر کنند. به طور کلی هنگامی که این کار انجام می شود، نام دامنه های رزرو شده توسط رجیستری، پریمیوم در نظر گرفته می شود و با قیمت بالاتر فروخته می شود.
نتیجه:
در این مقاله در خصوص اینکه دامنه های پریمیوم و خاص چه ویژگی هایی دارند توضیح داده شد. دامنه های پریمیوم می توانند تفاوت عمده ای در برندسازی و بازاریابی آنلاین کسب و کار شما ایجاد کنند. برای افزایش شانس دیده شدن در بین حجم انبوهی از آدرس های اینترنتی، انتخاب یک نام دامنه خاص که توسط هر فردی قابل خریداری نیست، می تواند یک ویژگی مثبت برای کسب و کار شما باشد. در این بین دامنه هایی نیز وجود دارند که برای ثبت آنها می بایست شرایط خاصی داشته باشید و به طور کلی برای هر فرد و کسب و کاری مناسب نیستند.
دامنه های رزرو شده شامل نام کشورها، ایالت ها، اشخاص و … می باشند. البته در بین این دامنه ها، آدرس هایی نیز وجود دارند که پس از تصمیم رجیستری به عنوان دامنه پریمیوم با قیمت بالا به فروش می رسند. نکته مهم این است که دامنه های خاص و پریمیوم هر دو در زمان جستجو آزاد هستند و تنها با استعلام از پنل ثبت کننده دامنه می توان متوجه خاص یا پریمیوم بودن آنها شد.