بررسی صفحه نتایج موتور جستجو گوگل
مقاله

آشنایی مقدماتی با صفحه نتایج موتور جستجو گوگل یا SERP

SERP که مخفف Search Engine Results Page و به معنی صفحه نتایج موتور جستجو است، شامل دو نوع محتوا می شود: نتایج ارگانیک و نتایج پولی. اگر مایل هستید تا سایت شما در نتایج موتور جستجو ظاهر شود باید این محتوا ها را بشناسید. برای راحتی و بهبود تجربه جستجوی کاربر، گوگل ابزارهایی به SERP اضافه کرده است. ابزارهایی که بدون نیاز به کلیک کردن روی یک نتیجه ارگانیک، به سوالات کاربران پاسخ می‌دهند. اگرچه این ابزارها برای کاربر مناسب هستند اما می‌توانند درک مفهوم نتایج جستجوی ارگانیک را برای بازاریابان دشوارتر کنند، حتی زمانی که آنها رتبه اول را دارند.

امروزه موتورهای جستجو، هوشمند تر از همیشه هستند. چند سال پیش، جستجو برای «pizza» به ترکیبی قابل پیش‌بینی از وب‌سایت‌های رستوران ها، سایت های راهنما، سایت‌های بررسی و پست‌های وبلاگ درباره مکان‌های برتر پیتزا، منجر می شد. اما در حال حاضر، نتایجی که هنگام جستجوی «pizza» به دست می آورید، به صورت زیر است:

نمونه از صفحه نتایج موتور جستجو گوگل

تصویر(1)

همانطور که مشاهده می کنید، SERP ابتدا یک آگهی و سپس یک نقشه با پیتزا فروشی های اطراف و یک کارت از ویکی پدیا که حاوی اطلاعات تغذیه ای پیتزا است را نمایش می دهد. این موارد، همگی بالاتر و برجسته‌تر از نتایج ارگانیک در صفحه ظاهر می شوند.

SERP مخفف چیست؟

SERP مخفف عبارت Search Engine Results Page می باشد و آن را در هنگام جستجو در گوگل مشاهده خواهید کرد. هر SERP حتی برای کلمات کلیدی مشابه نیز منحصر به فرد است، زیرا موتورهای جستجو برای هر کاربر شخصی سازی شده اند. SERP معمولاً حاوی نتایج ارگانیک و پولی است اما امروزه شامل featured snippets، تصاویر، ویدیوها و موقعیت جغرافیایی نیز می باشد.

به عنوان یک بازاریاب، بروز ماندن با ویژگی های جدید صفحه نتایج موتور جستجو یا SERP ضروری است. رتبه 1 محتوای ارگانیک، همانند قبل دیده نمی شود، بنابراین برای بازاریابان ضرورت دارد که از ابزارهای Google SERP، نهایت استفاده را ببرند تا یاد بگیرند چگونه می توانند رتبه بالاتری کسب کنند.

ویژگی های SERP

در ادامه می توانید با برخی از ویژگی های SERP آشنا شوید:

  • ریچ اسنیپت ها
  • نتایج پولی
  • نتایج جهانی
  • SERP محلی
  • جستجوی عمودی
  • اطلاعات بخش گراف دانش

ریچ اسنیپت ها:

نمونه از نتیجه جستجو در صفحه نتایج موتور جستجو 

تصویر(2)

یک ریچ اسنیپت حاوی اطلاعات بیشتری نسبت به یک نتیجه معمولی است و شامل تصاویر، نظرات یا امتیازدهی مشتریان می شود.

شما می توانید یک ریچ اسنیپت را از طریق اطلاعات بیشتری که در عنوان صفحه، URL و توضیحات متا ارائه می دهد، از سایر نتایج ارگانیک تشخیص دهید. مدیران سایت ها می توانند با نشانه گذاری داده های ساختار یافته در HTML، به موتورهای جستجو کمک کنند تا وب سایت آنها را درک نموده و برای یک ریچ اسنیپت، بهینه سازی انجام دهند تا در صفحه نتایج موتور جستجو مشاهده شوند. به عنوان مثال، اپلیکیشن استارباکس، شامل رتبه بندی مشتریان و قیمت گذاری در بخش توضیحات جست وجو است.

نتایج پولی

نمونه از نتایج پولی در صفحه نتایج موتور جستجو

تصویر(3)

نتایج پولی، تبلیغات و پست های اسپانسری هستند که در بالای SERP ظاهر می شوند. همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید Google با درج یک برچسب "Sponsored" یا "Ad" و قرار دادن آن در قسمتی جداگانه از صفحه یا با استفاده از نشانه های بصری دیگر، نتیجه پولی را از ارگانیک متمایز می کند.

نتایج جهانی

نتایج جهانی در صفحه نتایج موتور جستجو

تصویر(4)

نتایج جهانی، یکی از متدهای گوگل برای ترکیب نتایج سایر بخش ها، مانند Google Images و Google News، در نتایج جستجو است. یک مثال رایج از نتایج جهانی، featured snippet ها هستند که پاسخ را به صورت مجزا، در بالای صفحه نتایج موتور جستجو ارائه می‌دهند. بنابراین در حالت ایده‌آل، کاربران مجبور نیستند روی هیچ نتیجه ارگانیکی کلیک کنند. تصویر و اخبار، نمونه های دیگر هستند.

SERP یا صفحه نتایج موتور جستجوی محلی

صفحه نتایج موتور جستجو محلی 

تصویر(5)

زمانی که هدف جستجوی شما به موقعیت جغرافیایی مربوط می شود، SERP های محلی ظاهر خواهند شد. برای مثال، اگر «رستوران‌ها»، «پمپ بنزین» یا نام محصول خاصی را که در فروشگاه‌ها فروخته می‌شوند تایپ کنید، Google مکان‌های نزدیکی که با درخواست شما مطابقت دارند را نشان می‌دهد.

جستجوی عمودی

نمونه جست و جوی عمودی در صفحه نتایج موتور جستجو

تصویر(6)

زمانی که جستجوی شما در Google به دسته‌های دیگر مانند تصاویر، اخبار یا ویدیوها مرتبط می شود، جستجوی عمودی به صورت کادری در بالای صفحه ظاهر خواهد شد. معمولا جستجوی عمودی به جستجوهای موضوعی مانند مناطق جغرافیایی مربوط می‌شود. به عنوان مثال، وقتی «کلمبیا، کارولینای جنوبی» را جستجو می‌کنید، Google کادر «Things to do in Columbia» را همراه با «Columbia travel guide» در صفحه نتایج موتور جستجو ارائه می‌دهد.

اطلاعات بخش گراف دانش (Knowledge Graph)

نمونه صفحه نتایج موتور جستجو با یک نتیجه ارائه شده

تصویر(7)

وقتی جستجوی شما فقط یک پاسخ دارد، به عنوان مثال «وضعیت آب و هوا»، Google یک نمودار یا گراف دانش را در صفحه نتایج موتور جستجو نشان می دهد. کادری که پاسخ درخواست شما را مستقیماً از یک نتیجه ارگانیک می گیرد و در بالای صفحه قرار خواهد داد.

ابزارهای Google SERP

اکنون که متوجه ویژگی‌های مختلف SERP شده‌اید، احتمالاً از خود می‌پرسید که چگونه می‌توانید در صفحه نتایج موتور جستجو یا SERP رتبه بالاتری کسب کنید و در حالت ایده‌آل، ورودی هایی از SERP محلی یا نتایج جهانی دریافت نمایید. در ادامه برخی از ابزارهای مناسب برای کمک به ارزیابی جایگاه فعلی شما در SERP، مقایسه رتبه بندی کلمات کلیدی با رقبا و در نهایت کسب رتبه بالاتر، آورده شده است.

1. WhatsMySerp

WhatsMySerp، ابزارهای پیشرفته SEO را جهت اسکن و تجزیه و تحلیل رتبه بندی شما برای کلمات کلیدی مختلف و همچنین رتبه بندی کلی وب سایت شما در SERP، ارائه می کند. این ابزار به شما امکان می دهد تا حداکثر 25 کلمه کلیدی را به طور همزمان جستجو کنید که آن را برای بررسی سریع اما نه چندان دقیق رتبه سایت شما در موتورهای جستجو، ایده آل می کند.

قیمت: رایگان

2. RankWatch

RankWatch تجزیه و تحلیل عمیقی از URL ها، بک لینک ها، کلمات کلیدی و سایر عناصر سئو ارائه می دهد. همچنین این ابزار، تجزیه و تحلیل مقایسه ای را روی وب سایت های رقیب و تعداد کلمات کلیدی که برای آنها رتبه کسب کرده اند، انجام می دهد.

قیمت: 29 دلار در ماه

3. MozPro

اطلاع از رتبه‌بندی ملی و محلی برای کلمات کلیدی خوب است اما بدون شک دریافت داده‌های عملی و آمار برای بهبود سئو، مفیدتر خواهد بود. MozPro برای کسب رتبه بالاتر، پیشنهادات استراتژیک ارائه می دهد که یک مزیت بزرگ برای این ابزار است. همچنین کدهای سایت شما را برای یافتن مشکلات فنی بررسی خواهد کرد که به موتورهای جستجو جهت درک بهتر سایت کمک می کند.

قیمت: 99 دلار در ماه

4. SerpBook

اگر شما یک متخصص سئو و مسئول مدیریت رتبه‌بندی مشتریان خود هستید، SerpBook یک ابزار سازمانی مفید برای تخصیص گروهی کلمات کلیدی به مشتریان خاص، تنظیم گزارش‌هایی که باید برای هر کدام از مشتریان ارسال شود و ارائه دسترسی به مشتریان جهت ورود به اکانت و بررسی رتبه بندی خود، می باشد.

قیمت: 30 دلار در ماه

5. Moz Local

با توجه به اینکه 61٪ از جستجوهای محلی، منجر به خرید می شوند، اطمینان از بهینگی سئوی محلی کسب و کارتان، بسیار مهم است. Moz Local حدود 15 منبع از جمله گوگل و فیس بوک را بررسی می کند تا رتبه کسب و کار شما را در سطح محلی مورد بررسی قرار دهد.

قیمت: رایگان

6. SemRush

SemRush، به شما کمک می‌کند تا برای ویژگی‌های SERP از جمله featured snippets، سئوی محلی، اطلاعات گراف دانش و Google News رقابت کنید و دریابید که رقبای شما برای کدام کلمات کلیدی در این ویژگی‌های SERP، رتبه‌ کسب کرده اند.

قیمت: 99.95 دلار در ماه

7. SerpWatcher

SerpWatcher شامل یک داشبورد همه کاره با استفاده آسان است که یک نمای کلی از عملکرد SERP شما، ارائه می دهد. حتی می‌توانید فهرستی از کلمات کلیدی دلخواه را ایجاد نموده و داده‌ها را تنها برای آنها ردیابی کنید.

قیمت: 29.90 دلار در ماه

نتیجه

گوگل همواره الگوریتم ها و ویژگی های جستجوی خود را برای ایجاد تجربه کاربری بهتر، بروزرسانی می کند. از همین رو توصیه می شود تا به طور مستمر از ویژگی های جدید برای به دست آوردن نتایج موردنظر خود، استفاده نمایید. از سوی دیگر بهتر است روش هایی را جهت بهینه سازی صفحات وب سایت خود به کار بگیرید که توجه بیشتری را به برند شما در صفحه نتایج موتور جستجو ، جلب کنند.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *