زبان سایت معیاری برای رتبه بندی گوگل و افزایش بازدید از سایت
مقالات تخصصی IT و هاستینگ

آیا زبان سایت معیاری برای رتبه بندی گوگل می باشد؟

اگر کاربران هدف یک سایت، دارای زبان های متفاوتی باشند، ارائه وب سایت در چند زبان مختلف می تواند تجربه کاربری بهتری را در اختیار آنها قرار دهد. اما آیا ارائه محتوا به چند زبان، می تواند تاثیر مثبتی بر رتبه بندی در گوگل نیز داشته باشد و زبان سایت معیاری برای رتبه بندی گوگل است؟

زبان سایت معیاری برای رتبه بندی گوگل

زبان سایت معیاری برای رتبه بندی گوگل که می تواند کاربران بیشتری را به سمت سایت شما سوق دهد.

تصویر(1)

اگر کاربران یک سایت به زبان فارسی صحبت می کنند قاعدتا باید مطالب به زبان فارسی در آن ارائه شوند. احتمالا فارسی بودن زبان باعث می شود سایت در جستجوی مطالب مرتبط از سوی کاربران با زبان های دیگر مانند انگلیسی، اسپانیایی یا روسی، رتبه خوبی نداشته باشد و نمایش داده نشود.

کسب و کارهایی که می خواهند کاربرانی با زبان های مختلف را جذب نمایند، باید مطالب سایت خود را به آن زبان ها نیز ارائه کنند. از این رو ارائه سایت به زبان های مختلف می تواند نقش مهمی در رتبه بندی گوگل داشته باشد. از همین رو زبان معیاری برای رتبه بندی گوگل خواهد بود.

موتورهای جستجو همواره در تلاش هستند تا مرتبط ترین مطالب را به کاربران خود نمایش دهند و زبان محتوای سایت ها را نیز تشخیص خواهند داد. اما اینگونه به نظر می رسد که موتورهای جستجو نیز انتظار دارند تا مدیران وب سایت ها در رسیدن به این هدف کمک نمایند و صفحات سایت را تحت زبان های مختلف سازماندهی کنند.

گوگل در تعریف نحوه عملکرد الگوریتم جستجوی خود، به "زبان" نیز اشاره می کند:

"زبانی که کاربران در تنظیمات جستجوی خود انتخاب می کنند و فعال کردن SafeSearch (ابزاری برای کمک به فیلتر گذاری روی نتایج جستجو)، به نمایش محتوایی که مفید می دانید، کمک خواهد کرد"

اگر یک کاربر در تنظیمات گوگل خود، زبان را انگلیسی قرار دهد و کشور کانادا را نیز به عنوان موقعیت جغرافیایی خود انتخاب نماید، گوگل در زمان نمایش نتایج به کاربر موردنظر، آن تنظیمات را نیز مدنظر قرار خواهد داد. سایت هایی که کاربران هدفشان در کانادا زندگی می کنند و زبان آنها انگلیسی است، احتمال بیشتری وجود دارد که در نتایج جستجوی این کاربران نمایش داده شوند.

زبان به عنوان عامل رتبه بندی در گوگل

زبان سایت معیاری برای رتبه بندی گوگل و ارتقا رتبه سئو تاثیر مهمی خواهد داشت.

تصویر(2)

گوگل در مستندات بخش سئو پیشرفته خود، به روش های محلی سازی زبان (ارائه محتوا به زبان مخاطبین) صفحات وب سایت ها اشاره کرده است و عملا زبان سایت معیاری برای رتبه بندی گوگل معرفی شده است:

گوگل از مدیران سایت ها می خواهد که اگر چندین نسخه با زبان های مختلف از محتوای یک صفحه وجود دارد، آن را به گوگل اطلاع دهند. انجام این کار باعث می شود گوگل بتواند بهترین نسخه از صفحات سایت شما را در اختیار کاربران هدف، قرار دهد.

توجه داشته باشید که اگر این صفحات را به گوگل اطلاع ندهید، گوگل این قابلیت را دارد که آن صفحات را شناسایی کرده و صفحات با محتوای یکسان و تحت زبان های مختلف را دسته بندی نماید اما بهتر است مدیران سایت، صفحات با زبان و مکان جغرافیایی متفاوت را به گوگل معرفی نمایند.

زبان سایت معیاری برای رتبه بندی گوگل می باشد، حتی خود گوگل پیشنهاد می کند که از آدرس های متفاوت برای اشاره به نسخه های مختلف (از نظر زبان و مکان جغرافیایی هدف) یک صفحه استفاده شود. بهتر است هر آدرس URL با زبان منتسب به آن صفحه، علامت گذاری شود تا موتور جستجو بتواند تفاوت آنها را بهتر تشخیص دهد. می توان با روش های مختلفی صفحات دارای زبان متفاوت را سازماندهی کرد: 

از طریق تگ HTML 

اولین گزینه پیش رو، استفاده از ویژگی hreflang در تگ های HTML است. این ویژگی می تواند زبان و کشور هدف آن صفحه را به موتور جستجو معرفی نماید.

یک نمونه کد آن به صورت زیر است:

<link rel="alternate" href="https://www.example.com" hreflang="en-uk">

کد بالا به این موضوع اشاره دارد که صفحه موردنظر برای ساکنین بریتانیا که به زبان انگلیسی صحبت می کنند، ارائه شده است.

از طریق HTTP Headers

همچنین می توانید ویژگی hreflang را از طریق مشخصه HTTP Header در اختیار موتور جستجو قرار دهید که به مشخص کردن زبان در فایل های غیر HTML کمک خواهد کرد.

زبان سایت معیاری برای رتبه بندی گوگل بوده و می توان برای چند زبانه نمودن سایت از کد های HTTP Headers نیز استفاده نمود.

تصویر(3)

تعریف در Sitemaps

امکان تعریف زبان در فایل نقشه سایت (sitemap) نیز وجود دارد. این عمل با قرار داد هر شناسه زبان زیر تگ <loc> قابل انجام است.

دامنه های مختلف برای کشور ها

مدیران سایت ها می توانند دامنه های TLD (دامنه های سطح بالا) کشور های هدف را تهیه نموده و صفحات مربوط به هر زبان را روی آدرس دامنه همان کشور تنظیم نمایند. به عنوان مثال، اگر زبان صفحه ای از سایت ایتالیایی است، می توان یک دامنه مانند example.it ثبت نمود (it. پسوند دامنه کشور ایتالیا است) و پس از اتصال آن دامنه به سرویس، تنظیمات را به نحوی انجام داد که صفحات به زبان ایتالیایی، تحت آدرس example.it نمایش داده شوند. همچنین می توان از موتور های جستجو خواست که کاربران ایتالیایی را به آن صفحه هدایت نمایند.

زیر پوشه اختصاصی برای هر زبان

علاوه بر مواردی که پیشتر مطرح شد، امکان تعریف زیر پوشه برای هر زبان وجود دارد. برای نمونه، کاربر با وارد کردن آدرس /http://example.com/pt-br به بخشی از سایت وارد خواهد شد که زبان آن پرتقالی بوده و برای ساکنین برزیل مناسب است.

شایان ذکر است که گوگل از طریق روش های ذکر شده، زبان سایت و کاربران هدف را تشخیص نخواهد داد: 

"استفاده از hreflang باعث می شود تا گوگل به این موضوع پی ببرد که محلی سازی محتوا بر اساس زبان های مختلف، در سایت شما انجام شده است. اما گوگل از الگوریتم های دیگری برای تشخیص زبان استفاده شده در محتوا، بهره می برد و وابسته به hreflang نمی باشد."

استفاده از Canonical Tags

زبان سایت معیاری برای رتبه بندی گوگل است و می توان از Canonical Tags استفاده نمود.

تصویر(4)

گوگل پیشنهاد می کند که در برخی موارد خاص، از Canonical Tag ها استفاده شود:

"اگر محتوای یکسان یا تکراری را تحت یک زبان و با URL های مختلف در سایت خود قرار می دهید (برای نمونه، دو آدرس example.de و /example.com/de هر دو یک محتوا به زبان آلمانی را نشان دهند)، لازم است تا با قرار دادن ویژگی "rel="canonical و استفاده از تگ hreflang، یکی از آنها را به عنوان آدرس اصلی معرفی کنید تا گوگل نیز کاربران را به همان آدرس هدایت نماید."

مستندات گوگل در رابطه با محتوای تکراری، شرح می دهد که چگونه باید تگ canonical و  زبان به همراه یکدیگر استفاده شوند:

"نسخه های مختلف یک صفحه از سایت، زمانی به عنوان محتوای تکراری در نظر گرفته می شوند که محتوای اصلی آنها دقیقا یکسان باشد. یعنی اگر برای صفحه ای بخش header، بخش footer و دیگر اجزای ساختاری به زبان دیگر ترجمه شوند اما محتوا اصلی ثابت بماند، آن صفحه به عنوان محتوای تکراری در نظر گرفته خواهد شد"

بر مبنای باید ها و نباید هایی که در canonicalization (فرایند استاندارد سازی و تبدیل داده های دارای بیش از یک حالت نمایشی به یک قالب استاندارد تایید شده) وجود دارد، گوگل پیشنهاد زیر را ارائه می کند:

"زمانی که از تگ hreflang استفاده می شود حتما یک آدرس صفحه به عنوان canonical (تعریف یک آدرس به عنوان بهترین حالت نمایش از چندین صفحه تکراری) مشخص گردد. همواره یک صفحه canonical با همان زبان یا بهترین و مرتبط ترین صفحه تحت زبان دیگر را تنظیم نمایید."

جمع بندی

زبان سایت احتمالا یک عامل تاثیر گذار در رتبه بندی است. گوگل برای تعریف نحوه عملکرد موتور جستجوی خود، تاثیرگذاری زبان ها روی نتایج را مورد بحث قرار می دهد. در مستندات سئو پیشرفته گوگل، چندین صفحه توضیحات پیرامون نحوه کار با زبان ها وجود دارد.

برای این که به درخواست کاربران پاسخ موفقیت آمیزی ارائه شود، نیاز است که صفحات تحت زبان آنها وجود داشته باشند. گوگل نیز در زمان نمایش نتایج، به زبان موجود در سایت ها توجه خواهد نمود. لذا زبان سایت معیاری برای رتبه بندی گوگل خواهد بود.

از طرف دیگر، گوگل اعلام کرده است که برای تعیین مخاطبین هدف در زبان های مختلف، از تگ ها، آدرس دامنه یا زیر پوشه تعریف شده توسط مدیران سایت استفاده نمی کند. برای نمونه یکی از مدیران گوگل در سال 2018 بیان کرده است که کد hreflang یک معیار در رتبه بندی نمی باشد.

اگرچه گوگل به صورت رسمی تاثیر زبان در رتبه بندی سایت های را تایید نکرده است اما تنظیم کردن زبان دیگر برای سایت می تواند منجر به نمایش آن در جستجوی کاربران بیشتری شود.

 از این رو دو نتیجه قابل برداشت است:

  • روش مدیریت و سازماندهی سایت در زبان های مختلف، روی رتبه اساسی آن تاثیر نخواهد گذاشت.
  • استفاده از زبان مورد علاقه کاربران، روی رتبه سایت تاثیر خواهد داشت.

اما در مجموع می توان نتیجه گرفت که زبان روی نتایج کلی در موتورهای جستجو، تاثیر گذار خواهد بود.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *