مراحل تغییر نام پایگاه داده بدون قطع شدن وب سایت
مقاله

نحوه تغییر نام پایگاه داده بدون قطع شدن وب سایت وردپرسی

ایمن سازی و سازماندهی پایگاه داده وردپرس بسیار حائز اهمیت است. زیرا حاوی تمام اطلاعات وب سایت می باشد. اطلاعات موجود در پایگاه داده وردپرس، در یک وب سرور ذخیره می شود. یکی از راه های ایمن نگه داشتن پایگاه داده، انتخاب یک نام مناسب است که یافتن آن را سخت تر کند. در زمان ایجاد پایگاه داده، حتما یک نام توصیفی و منحصر به فرد انتخاب نمایید.

استفاده از یک نام منحصر به فرد، باعث افزایش امنیت پایگاه داده سایت می شود زیرا حدس زدن نام پایگاه داده و دسترسی به جزئیات آن را برای هکرها دشوارتر می کند. در این مقاله نحوه تغییر نام پایگاه داده بدون قطع شدن وب سایت وردپرسی بررسی خواهد شد که با کمی تجربه، این اقدام به راحتی قابل انجام است.

پایگاه داده چیست و وردپرس چگونه از آن استفاده می کند؟

پایگاه داده مجموعه ای سازمان یافته برای ذخیره اطلاعات و بازیابی آن می باشد. به دلیل سطح بالای سازماندهی داده ها، امکان برنامه ریزی و خودکارسازی مدیریت داده ها وجود دارد. وردپرس از زبان برنامه نویسی PHP برای برقراری ارتباط با پایگاه داده استفاده می کند. از جمله اطلاعاتی که وارد پایگاه داده می شوند، می توان به فیلدها، صفحات، پست ها و سایر تنظیمات وردپرس اشاره کرد.

هنگام نصب وردپرس، به نام پایگاه داده، نام کاربری پایگاه داده و رمز عبور نیاز است. وردپرس از یک فایل پیکربندی با نام wp-config.php برای ذخیره این اطلاعات استفاده می کند و برای ایجاد جداول و ذخیره داده ها، به این فایل مراجعه خواهد کرد.

پس از جمع آوری تمام اطلاعات، وردپرس ساختار پایگاه داده را ایجاد و سپس جهت تولید صفحات HTML سایت یا وبلاگ، با آن ارتباط برقرار می نماید. وردپرس از MySQL برای مدیریت پایگاه داده استفاده می کند. MySQL یک نرم افزار متن باز جهت مدیریت اطلاعات است که از مرتب‌سازی داده‌های کاربران، پست‌ها، نظرات، مشخصات کاربران و موارد دیگر، نگهداری می‌کند.

تغییر نام پایگاه داده از طریق هاست

نام پایگاه داده را می توانید از طریق "MySQL Databases" در سی پنل تغییر دهید.

برای تغییر نام پایگاه داده در سی پنل وارد بخش "MySQL Databases" شوید.

سپس می توانید مطابق تصویر زیر، با انتخاب گزینه "Rename" نام پایگاه داده خود را به راحتی تغییر دهید:

تغییر نام پایگاه داده بدون قطع شدن وب سایت می تواند امنیت سایت را به میزان چشمگیری افزایش دهد.

تصویر(1)

برای سرویس دایرکت ادمین نیاز است مطابق آموزش های زیر یک پایگاه داده جدید ایجاد و اطلاعات را از پایگاه داده قدیمی export و در پایگاه داده جدید Import نمایید:

ایجاد پایگاه داده در کنترل پنل دایرکت ادمین

روش کار با phpmyadmin

نحوه export و import پایگاه داده در دایرکت ادمین

پس از ایجاد پایگاه داده نیاز است وارد phpmyadmin هاست دایرکت ادمین خود شوید. سپس از سمت چپ روی نام پایگاه داده قبلی کلیک کرده و مطابق تصویر زیر از منوی بالا روی گزینه "Export" کلیک نمایید. در صفحه جدید با کلیک روی "Go"، یک خروجی با فرمت sql از پایگاه داده تهیه شده و توسط مرورگرتان دانلود می شود.

تغییر نام پایگاه داده بدون قطع شدن وب سایت در Phpmyadmin

تصویر(2)

سپس از سمت چپ روی نام پایگاه داده جدیدی که ایجاد کرده اید کلیک نموده و از منوی بالا گزینه "Import" را انتخاب کنید. در صفحه جدید از بخش "File to import" روی "Choose File" کلیک نمایید. سپس پایگاه داده ای که در مرحله قبل دانلود کرده اید را انتخاب نموده و روی گزینه "Go" کلیک کنید تا پایگاه داده ایمپورت شود.

تغییر نام پایگاه داده بدون قطع شدن وب سایت و import اطلاعات در دیتابیس

تصویر(3)

این اقدام اولین بخش از فرآیند تغییر نام پایگاه داده بدون قطع شدن وب سایت می باشد. پس از تنظیم نام جدید، باید آن را در فایل wp-config.php اعمال نمایید. در نظر داشته باشید که بدون بروزرسانی فایل wp-config.php، تغییرات انجام نمی شود.

تغییر نام پایگاه داده بدون قطع شدن وب سایت و ویرایش فایل wp-config.php

تصویر(4)

یافتن فایل wp-config.php

همانطور که در بالا توضیح داده شد، wp-config.php در واقع فایل اصلی پیکربندی سایت های وردپرسی است که به همراه وردپرس ارائه نمی شود بلکه پس از نصب، توسط وردپرس ایجاد می گردد. اکثر اسکریپت های مبتنی بر وب نیز ساختار مشابهی دارند. این فایل های پیکربندی حاوی دستورالعمل هایی در مورد نحوه عملکرد و اطلاعات پایگاه داده می باشند.

برای یافتن فایل wp-config.php باید به پوشه "public_html" هاست خود یا مسیری که وردپرس را نصب کرده اید، مراجعه نمایید.

تغییر نام پایگاه داده بدون قطع شدن وب سایت و پیدا نمودن فایل wp-config.php

تصویر(5)

تغییر نام پایگاه داده بدون قطع شدن وب سایت وردپرسی

روی فایل "wp-config.php" کلیک راست نموده و گزینه "Edit" را انتخاب نمایید.

نحوه ویرایش فایل wp-config.php برای تغییر نام پایگاه داده بدون قطع شدن وب سایت

تصویر(6)

در این فایل، مقدار "DB_NAME" را جستجو کنید. همانند تصویر زیر، مقادیر مقابل عبارت "DB_NAME" نام پایگاه داده وردپرس تان است که باید آن را به نام پایگاه داده جدید خود تغییر دهید.

ویرایش فایل wp-config.php می تواند اشتباهات جبران ناپذیری داشته باشد و تغییر نام پایگاه داده بدون قطع شدن وب سایت بسیار حساس خواهد بود.

تصویر(7)

پس از یافتن بخش مذکور، نام پایگاه داده جدید را جایگزین عبارت قبلی (بخش example_databasename) نموده و سپس فایل wp-config.php را ذخیره کنید. پس از اعمال تغییرات، مجددا به سایت خود مراجعه نموده و بررسی نمایید که مشکلی در سایت رخ نداده باشد. با تغییر نام پایگاه داده بدون قطع شدن وب سایت وردپرسی، اکنون وب سایت شما ایمن‌تر شده است.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *