مراحل تغییر پیوند یکتا سایت وردپرسی
مقاله

تغییر پیوند یکتا بدون از دسترس خارج شدن سایت وردپرسی

تغییر پیوند یکتا یا permalink، یک تغییر بزرگ در سایت تلقی می شود. بنابراین، باید از انجام آن در وب سایت خود مطمئن شوید، زیرا می تواند روی سئو سایت شما تاثیر گذار باشد. در صورت عدم مدیریت صحیح، سبب ایجاد خطا و به وجود آمدن لینک های شکسته زیادی خواهد شد.

هر صفحه یا پست در وبلاگ، یک URL دائمی منحصر به فرد یا پیوند یکتا دارد. پیوندهای یکتا با ساختار از پیش تعریف شده‌‌ای ایجاد می‌شوند. گاهی تغییر ساختار پیوند یکتا نیاز است اما همانطور که گفته شد، می تواند مشکلاتی در سئو و رتبه بندی سایت شما در گوگل، از دسترس خارج شدن لینک های قدیمی و خطای 404 در لینک های داخلی، ایجاد کند.

به منظور جلوگیری از بروز اختلال، یک برنامه مشخص برای بروزرسانی لینک های خود تنظیم کنید. سپس، با خیال راحت می توانید در لینک های خود تغییر ایجاد نموده و پیوندهای یکتا را بهینه نمایید. علاوه بر آن، با برنامه‌ریزی، ریدایرکت لینک ها به صورت صحیح انجام می شود و پیغام خطای 404 مشاهده نخواهد شد.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

  • پیوندهای یکتا یا permalinks چیست؟
  • دلایل تغییر پیوند یکتا 
  • مراحل ایمن جهت تغییر پیوند یکتا

پیوندهای یکتا یا permalinks چیست؟

عللی که باید به تغییر پیوند یکتا اقدام نمود.

تصویر(1)

پیوند یکتا یا permalinks یک URL دائمی است. در واقع پیوند یکتا آدرسی می باشد که بازدیدکنندگان برای مراجعه به بخش های مختلف یک سایت در مرورگر خود، از آن استفاده می کنند. پیوندهای یکتا مثل علائم جاده و آدرس های فیزیکی هستند. فرض کنید سایت شما به مناطق گوناگونی تقسیم شده است، در این صورت پیوندهای یکتا مانند نقشه عمل کرده و به صورت دقیق مناطق را به شما نشان می دهند. به عنوان مثال، هر صفحه در سایت دارای پیوند یکتای مختص به خود می باشد، از جمله: 

  • برگه ها
  • نوشته ها
  • صفحات 404
  • صفحات بایگانی (به عنوان نمونه برچسب ها و دسته ها)
  • محصولات فروشگاهی
  • انواع پست های سفارشی

بنابراین، اگر آدرس اصلی یک صفحه example.com باشد، پیوند یکتا صفحه وبلاگ به صورت example.com/blog خواهد بود. پیوند یکتا مربوط به دسته بندی وبلاگ نیز ممکن است به شکل آدرس های زیر باشد:

example.com/blog/featured

example.com/featured

example.com/category/featured

 در صورت تنظیم صحیح پیوندهای یکتا، مزایای زیر را به دنبال خواهد شد:

  • به بازدیدکنندگان سایت کمک می کنند تا قبل از ورود به صفحه، هدف لینک را بدانند. 
  • پیوندهای یکتا به صورت URL هستند، که توسط موتورهای جستجو برای درک یک صفحه یا پست، مورد استفاده قرار می گیرند. 
  • پیوندهای یکتا، یک موقعیت دائمی برای سایت ایجاد می کنند تا بازدیدکنندگان و موتورهای جستجو امکان خواندن محتوای شما را داشته باشند.
  • پیوندهای یکتا، به نوعی یک شناسه منحصر به فرد برای ساماندهی تمامی محتوای سایت هستند. 

برای تنظیم ساختار پیوندهای یکتا، در صورتی که به حساب کاربری مدیریت دسترسی دارید، طبق تصویر زیر، از طریق پیشخوان وردپرس، به بخش "تنظیمات" سپس "پیوندهای یکتا"مراجعه نمایید. به صورت پیشفرض، تنظیمات پیوند یکتا بر اساس "روز و نام" است. با این حال، اگر محتوای پست نسبت به تاریخ آن اهمیت بیشتری داشته باشد اغلب از گزینه "نام نوشته" استفاده می شود. این نوع پیوند یکتا برای بازدیدکنندگان و موتورهای جستجو مشخص می کند که تمرکز محتوای شما در چه زمینه ای است.

اکثر افراد، تنظیمات پیشفرض پیوندهای یکتا را برای وبلاگ وردپرس خود تغییر می دهند. در این شرایط، چندین گزینه برای انتخاب دارید اما رایج ترین آن نام نوشته و در ادامه تاریخ انتشار آن است. البته این موضوع با توجه به محتوای شما مشخص می گردد. به عنوان مثال، در سایت های خبری تاریخ به عنوان یک بخش الزامی محسوب می شود. شاید تصور کنید تغییر پیوند یکتا آسان است، در حالی که ایجاد یک پیوند یکتای جدید و کلیک روی گزینه "ذخیره تغییرات"، می تواند عواقب زیادی برای سایت شما به همراه داشته باشد.

نحوه تغییر پیوند یکتا و چگونگی انجام آن 

تصویر(2)

دلایل تغییر پیوند یکتا

دلایل زیادی برای تغییر پیوند یکتا وجود دارد، خصوصا اگر تنظیمات در حالت پیش فرض خود قرار داشته باشند. ایجاد تغییر در یک وب سایت تازه طراحی شده آسان است اما اگر بخواهید پیوندهای یکتا موجود در یک سایت از قبل طراحی شده را تغییر دهید می تواند عواقب منفی به همراه خود داشته باشد. بنابراین به دقت بررسی کنید که آیا تغییر پیوند های یکتا نیاز است یا خیر. 

با این حال، چندین دلیل معتبر برای ایجاد تغییر در ساختار پیوند یکتا وجود دارد که عبارتند از:

  • اگر در شروع کار از نسخه قدیمی وردپرس استفاده کرده‌اید، ممکن است به صورت پیشفرض در تنظیمات پیوند یکتا، شناسه نوشته یا Post ID انتخاب شده باشد. این ساختار برای سئو فاقد ارزش بوده و هیچ اطلاعات مفیدی در مورد محتوای شما ارائه نمی دهد. 
  • این امکان وجود دارد که موضوع سایت شما تغییر کند. به عنوان مثال، به یک سایت خبری تبدیل شود. در این صورت باید تنظیمات اصلاح و تاریخ را در پیوند یکتا درج نمایید. 
  • برخی افراد، سایت خود را با هدف سرمایه گذاری خریداری کرده یا شخصی به آنها واگذار کرده است. به عبارت دیگر، مالکیت یک سایت از قبل طراحی شده را در دست گرفته اند. بنابراین ممکن است برای دنبال کردن اهداف خود و برندسازی، ساختار پیوند یکتا را تغییر دهند.

اگر ساختار فعلی برای محتوا و برند شما کارساز است، تغییر آن می تواند برای شما دردسر ایجاد کند. با این حال در صورت نیاز به تغییر، راهکارهایی برای انجام آن به صورت امن وجود دارد که در ادامه مقاله به بررسی آنها پرداخته می شود. 

مراحل ایمن جهت تغییر پیوند یکتا

پیشنهاد می شود قبل از اعمال تغییرات، ابتدا از تمام محتویات سایت خود نسخه پشتیبان تهیه نمایید. بهتر است از یک محیط آزمایشی استفاده نموده و تنظیمات جدید را در آنجا تست کنید تا در صورت بروز هر نوع اختلال، آن را برطرف نمایید.

در صورت تصمیم یا وجود الزام برای تغییر پیوند یکتا، لازم است چندین مرحله را طی نمایید:

مرحله 1: ساختار پیوند یکتا جدید را مشخص کنید

در قدم اول، باید ساختار پیوند یکتا جدید خود را مشخص نمایید. در ساختار پیوند یکتا جدید باید در خصوص آنچه در آدرس قرار می گیرد، تصمیم گیری شود. به عنوان مثال، آیا تاریخ درج شود یا خیر؟ در صورت تایید درج تاریخ، باید نحوه نمایش آن در لینک، مشخص باشد.

این تصمیم بسیار مهم است. بنابراین تا زمانی که از ساختار پیوند یکتا جدید خود مطمئن نشده اید، تغییری ایجاد نکنید. به صورت کلی، پیوند یکتا از نوع "نام نوشته"، مورد پسند اکثر افراد است اما همانطور که در ابتدای مقاله مطرح شد در سایت‌های خبری نیاز به درج تاریخ نیز می‌باشد.

مرحله 2: ساختار پیوند یکتای خود را در وردپرس تغییر دهید

بعد از تعیین پیوند یکتا جدید، به منظور تغییر ساختار باید به پیشخوان مدیریت وردپرس و سپس بخش "تنظیمات" و "پیوند های یکتا" مراجعه کنید. بعد از تنظیم و تغییر پیوند یکتای جدید، روی گزینه "ذخیره تغییرات" کلیک نمایید. با این کار پیوندهای یکتا سایت و تمامی URL های داخلی بروز خواهند شد.

تغییر ساختار در وردپرس به منظور تغییر پیوند یکتا

تصویر(3)

بعد از اعمال تغییرات، تمامی لینک های داخلی مرتبط با وردپرس باید به صورت خودکار بروز شوند. با این حال، اگر تغییرات فوق بدون اطلاع موتورهای جستجو صورت گیرند، آدرس های ایجاده شده به عنوان یک صفحه جدید ایندکس خواهند شد.

مرحله 3: رفع مشکل لینک های شکسته با ریدایرکت 301

همانطور که در این مقاله ذکر شد، تغییر پیوند یکتا کار آسانی است اما می تواند تاثیرات زیادی روی سایت شما بگذارد. با انجام آن، هرگونه ارجاع به لینک های قبلی، چه در داخل سایت و چه در سایت های دیگر، شکسته خواهد شد. علاوه بر آن، برای لینک های ایندکس شده توسط موتورهای جستجو، پیغام خطای 404 نمایش داده می شود. 

یک راه حل ساده برای رفع مشکل، ایجاد ریدایرکت 301 در سایت است که توسط آن پیوند یکتای جدید، جایگزین URL های قدیمی و شکسته سایت می شود. علاوه بر این، برای موتور های جستجو این امکان فراهم خواهد شد تا بدانند تغییرات صورت گرفته، به طور دائمی هستند. اقدام به سفارشی سازی صفحه 404 خود نمایید تا پیوندهای داخلی یا دستی شکسته‌ای که ممکن است نادیده گرفته شده باشند را مدیریت کنید.

شما می توانید کدهای ریدایرکت خود را به صورت دستی در فایل htaccess. سرویس هاست خود قرار دهید. علاوه بر این، در وردپرس افزونه هایی وجود دارند که عمل ریدایرکت را انجام خواهند داد.

ریدایرکت 301 با افزونه Simple 301 Redirects

با افزونه "Simple 301 Redirects" به آسانی ریدایرکت ها صورت خواهد گرفت. بعد از نصب و فعالسازی، در مدیریت پیشخوان از بخش "تنظیمات" گزینه "Redirects 301" را انتخاب نمایید. در این افزونه دو فیلد با نام های "Request" و "Destination" وجود دارد که می توانید عمل ریدایرکت را به آسانی توسط آنها انجام دهید. باید ساختار پیوند یکتا قدیم و جدید را در این بخش وارد کنید. در واقع صرفا باید بخش بعد از نام دامنه خود را در فیلدهای مشخص شده درج نمایید. به عنوان مثال طبق تصویر زیر، در فیلد "Request" پیوند یکتا به صورت "روز و نام" و در فیلد "Destination" پیوند یکتا به صورت "نام نوشته" درج شده است. بعد از افزودن این دو لینک، روی گزینه "ADD NEW" کلیک کنید تا تغییرات ذخیره گردد. با این کار، کاربرانی که از طریق موتورهای جستجو وارد سایت شما می شوند از لینک های قبلی به لینک های جدید هدایت خواهند شد.

تغییر پیوند یکتا و ریدایرکت لینک ها پس از آن

تصویر(4)

ریدایرکت 301 با افزونه Redirection

یکی دیگر از افزونه های پیشنهادی برای ریدایرکت، افزونه رایگان "Redirection" است. 

تغییر پیوند یکتا و پیگیری امور ریدایرکت باید انجام شود در غیر اینصورت روی سئو صدمات بدی خواهد داشت.

تصویر(5)

بعد از نصب و فعالسازی، در مدیریت پیشخوان از بخش "ابزارها" گزینه "Redirection" را انتخاب نمایید تا بتوانید صفحات و پست‌ها را به آدرس جدید ریدایرکت کنید. در بخش "نشانی اصلی" پیوند یکتای قدیم و در بخش "URL هدف" پیوند یکتای جدید را وارد کنید. در نهایت روی گزینه "Add Redirect" کلیک نمایید تا تغییرات ذخیره شوند. 

استفاده از افزونه redirection و تغییر پیوند یکتا 

تصویر(6)
 

مرحله 4: تغییر لینک‌های موتورهای جستجو به ساختار جدید (ایندکس مجدد)

همانطور که مطرح شد، بعد از ایجاد پیوند یکتای جدید، موتورهای جستجو آدرس ایجاده شده را به عنوان یک صفحه جدید ایندکس خواهند کرد. بنابراین لینک‌های قدیمی شکسته شده و اطلاعات نادرستی را نمایش می‌دهند. این امر از کنترل مدیر سایت خارج است. ربات‌های موتورهای جستجو، مرتباً در سایت خزیده و با تغییرات صورت گرفته بروز می شوند، بنابراین به مرور زمان این مشکل رفع خواهد شد.

با این حال، می‌توانید با ایجاد نقشه سایت XML و ایندکس دستی لینک‌های خود، به موتورهای جستجو کمک کنید تا وب‌سایت شما را راحت‌تر کاوش کنند.

جمع بندی

همیشه قبل از راه اندازی یک وب‌سایت جدید، به پیوندهای یکتا توجه نمایید. زیرا بعضا ممکن است بعد از راه اندازی سایت، نیاز به تغییر آنها باشد. در صورتی که ایجاد تغییرات الزامی است، یک برنامه ریزی دقیق داشته باشید تا سایت شما با اختلال مواجه نشود. 

تغییر پیوند یکتا آسان بوده اما ممکن است به SEO سایت شما آسیب بزند. یک ساختار جدید برای پیوند یکتای سایت خود ایجاد نمایید و آن را تغییر ندهید تا سئو سایت شما آسیب نبیند.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *