احتمالا تا کنون از سایت های بسیاری دیدن کرده اید و قطعا تایید خواهید کرد که کاربر ترجیح می دهد از سایت هایی دیدن نماید که دسترسی به آنها آسان و راحت باشد. زمانی که صحبت از رتبه بندی خوب در موتورهای جستجو می شود، بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو (SEO) می تواند نقش مهمی در کاربر پسندتر کردن وب سایت داشته باشد. اگر کاربر بتواند در گوگل، بینگ و یاهو رتبه مناسبی کسب کند، در معرض دید قرار می گیرد. کسب رتبه خوب در موتورهای جستجو به طور خودکار منجر به افزایش ترافیک هدفمند شده لذا بازدیدکنندگان سایت افزایش پیدا خواهند کرد.
تصویر(1)
سئوی خوب چگونه به رتبه سایت کمک می کند؟
اگر اخیرا با این بخش از کسب و کار اینترنتی آشنا شده اید، لازم است تا قبل از کسب رتبه در موتورهای جستجو، مطمئن شوید که چه نوعی از محتوای سایت شما برای موتورهای جستجو مهم تر می باشد. البته ثبت یک وب سایت تنها با یک صفحه، کمکی نخواهد کرد. اگر بتوانید مطالب ویژه تری به جز متن، در اختیار کاربران خود قرار دهید، آنها نیز بیشتر به گشت و گذار در سایت شما می پردازند.
زمانی که بتوانید رتبه خوبی کسب کنید، می توانید توجه دایرکتوری ها (وب سایت هایی که اطلاعات افراد و مشاغل را ثبت می کنند) و سایر سایت های مشابه را به خود جلب نمایید و موفق به کسب بک لینک از سمت آنها شوید. این موضوع، به بهبود هر چه بیشتر رتبه سایت و افزایش ترافیک هدفمند وب سایت، کمک می نماید.
صرفا به دلیل این که وب سایت شما آنلاین بوده و به درستی راه اندازی شده است، نمی توان گفت که رتبه خوبی کسب خواهد کرد. اگر از تاکتیکهای سئو به درستی استفاده نکنید، دستیابی به سطوح بالا در موتور های جستجو را نیز از دست خواهید داد. در ادامه 9 دلیل احتمالی که می توانند دلیل عدم کسب رتبه خوب باشند همراه با راه حل، ذکر شده است.
1. کلمه کلیدی نامناسبی را برای محتوای خود انتخاب کرده اید
زمانی که در تلاش هستید تا موتورهای جستجو را از وجود سایت خود آگاه کنید، انتخاب کلمات کلیدی مناسب بسیار مهم است. از طرف دیگر، تنها به این دلیل که یک کلمه کلیدی از نظر بسیاری از کاربران محبوب بوده، نمی توان گفت که برای رتبه بندی سایت شما نیز مناسب می باشد.
به یاد داشته باشید، کلمات کلیدی که خاص و دارای حجم جستجوی بالایی هستند، برگزینید. انتخاب یک کلمه کلیدی کلی، این احتمال را به همراه دارد که از قبل چندین وب سایت برای آن، رتبه بندی شده باشند. این مورد می تواند موجب شود تا وب سایت شما، ارزش خود را از دست بدهد.
2. وب سایت فاقد محتوای منحصر به فرد است
اگر مقاله ای که در وب سایت درج کرده اید، قبلا در سایت های دیگر یا حتی در وبلاگ خودتان منتشر شده باشد، ربات های موتورهای جستجو متوجه آن خواهند شد. حتی اگر مقاله ای زیبا و خواندنی باشد که خواننده از آن لذت میبرد باز هم bounce rate یا نرخ بازگشت آن بالا بوده و رتبه خوبی کسب نمی کند. جهت حل این مشکل، تلاش کنید که محتوای منحصربهفردی را در اختیار خوانندگان قرار دهید و مقاله و محتوای شما، قبلا در هیچ سایت دیگری منتشر نشده باشد. به این ترتیب، مقاله مورد توجه ربات های موتورهای جستجو قرار گرفته و می توانید رتبه بهتری نسبت به رقبا به دست آورید.
3. مقالاتی که فاقد اطلاعات مناسب هستند منتشر کرده اید
اگر قصد نوشتن یک آموزش یا مقاله را دارید، لازم است که محتوای شما به اندازه کافی جذاب باشد تا توجه خوانندگان را به خود جلب کرده و آنها را تشویق به بازدید از وب سایت شما کند. استفاده از پاراگراف های طولانی یا عدم درج تصاویر، می تواند برای کاربران کسل کننده باشد.
جهت حل این مشکل، مقالات طولانی را به بخش های کوچک تر تقسیم بندی کنید و به متن آن لینک اضافه نمایید. به این ترتیب، خوانندگان می توانند روی سایر مطالب آموزنده و مرتبط با محتوایی که می خوانند، کلیک کنند. این مورد بازدیدکنندگان را تشویق می کند تا برای مطالعه مطالب بیشتر، از سایت شما بازدید نمایند که موجب افزایش ترافیک و کمک به کسب رتبه بهتر میشود.
4. وب سایت شما در رسانه های اجتماعی فعالیت ندارد
امروزه فعالیت در رسانه های اجتماعی، یکی از راه های عالی برای ارتقای وب سایت ها و کمک به کسب رتبه بهتر می باشد. طی بررسی انجام شده، آن دسته از وبسایتهایی که در شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک و توییتر فعالیت دارند، بیشتر در نتایج جستجو ظاهر شده و شانس قابل توجهی برای کسب رتبه مناسب به دست آورده اند.
جهت رفع این مشکل، اطمینان حاصل کنید وب سایت شما توجه افرادی را که دارای حساب کاربری در شبکه های اجتماعی هستند را جلب می کند. سپس لینک های وب سایت خود را از طریق تگ کردن به اشتراک بگذارید. با این روش در مدت زمانی کوتاه، شاهد افزایش تعداد بازدیدکنندگانی خواهید بود که از طریق تگ کردن متوجه وب سایت شما شده اند.
تصویر(2)
5. دسترسی به وب سایت از طریق تلفن همراه دشوار است
امروزه بسیاری از افراد برای مرور اینترنت، ترجیح می دهند از تلفن همراه خود به جای رایانه استفاده کنند. بیش از 50 درصد از ترافیک جهانی وب سایت ها، به تلفن های همراه تعلق دارد. این نکته، دلیل محکمی است که وب سایت شما باید در مرورگر تلفن همراه به آسانی در دسترس باشد. وب سایت خود را به گونه ای بهینه سازی کنید که از طریق دستگاه های تلفن همراه بدون هیچ گونه مشکلی در دسترس باشد. گوشیهای هوشمند و تبلتها در بین افراد از محبوبیت بیشتری برخوردارند و اگر قصد دارید ترافیک بیشتری در وبسایت خود به دست آورید، لازم است که تمام این عوامل را با دقت زیادی بررسی نمایید.
6. وب سایت مدت زیادی بروز نشده است
این مورد، یکی دیگر از عواملی است که باعث می شود ربات های موتورهای جستجو، سایت شما را نادیده بگیرند. در مواردی بسیار نادر، افراد به دنبال مقالات قدیمی خواهند بود. اگر کاربر از یک صفحه در یک سایت بازدید نماید و علاقمند به خواندن مطالب بیشتر در مورد یک موضوع خاص باشد اما اطلاعات و جزئیات درج شده قدیمی باشند، قطعا آن سایت را ترک کرده و به دنبال مطالب جدید تری خواهد گشت.
بهتر است تا محتوای وب سایت خود را در فواصل زمانی منظم بروز نمایید تا توجه بازدیدکنندگان را به سمت وب سایت خود جلب کنید. اگر مدیران وبسایتها به دلایلی نمی توانند این بروز رسانی ها را انجام دهند، پیشنهاد می شود از کارشناسان حرفهای سئو که در مدیریت تمامی موارد مربوطه مهارت کافی دارند، برای بهبود رتبه سایت کمک بگیرید.
7. وب سایت فاقد بک لینک معتبر است
بک لینک ها، لینک های ورودی از سایر وب سایت ها به سمت صفحات وب یا پست های وبلاگ شما هستند. وبسایتهای دیگر با ارائه بک لینک ها، بازدیدکنندگان خود را تشویق می کنند تا از صفحات سایت شما بازدید نمایند. لازم است تا درخصوص وب سایت خود با سایر وبلاگ نویسان که دارای Page Rank یا PR (رتبه صفحه) و DA یا Domain Authority (اعتبار دامنه) بالایی هستند در ارتباط باشید و نظر آنها را برای تبادل لینک بپرسید. تلاش کنید تا بک لینک های ارزشمندی ایجاد کرده و اعتبار کلی و رتبه سایت خود را افزایش دهید.
8. صفحات وب سایت با "noindex" مشخص شده اند.
یکی از رایج ترین مشکلاتی می باشد که مدیران وب سایت ها در سراسر جهان، با آن مواجه هستند. نکته ای که در خصوص آن وجود دارد این است که در بسیاری از مواقع تنها به دلیل اینکه ادمین های سایت از وجود noindex مطلع نیستند، به آن توجهی نمی شود یا تصور می کنند که به صورت خودکار برطرف خواهد شد. برای رفع آن، بررسی نمایید که آیا صفحات وب شما با عنوان noindex علامت گذاری شده اند یا خیر. در صورت وجود، آنها را از تگ های <”meta name=”robots” content=”noindex> و همچنین کد منبع صفحه، حذف کنید. اگر به هر دلیلی نمی توانید این فرآیند را خودتان انجام دهید، باید با یک متخصص سئو حرفه ای مشورت کرده تا راه حل مناسب را در اختیارتان قرار دهد.
تصویر(3)
9. وب سایت فاقد نقشه سایت است
اگر وب سایت دارای طرح بندی مناسبی بوده و تمامی صفحات به درستی ایندکس شده باشند، هم برای بازدیدکنندگان و هم ربات های موتورهای جستجو، کاوش در آنها آسان خواهد بود. همچنین افزودن نقشه XML، می تواند به افراد برای مشاهده محتوای جدیدی که اضافه شده، کمک کند. یک صفحه نقشه سایت، به وب سایت خود اضافه کرده و از بروز رسانی منظم آن اطمینان حاصل کنید تا موتورهای جستجو و ربات های آنها، به راحتی سایت شما رصد کنند.
خلاصه
دلایل مختلفی وجود دارد که تاکنون وب سایت شما نتوانسته رتبه خوبی به دست آورد اما لازم است تا مدیران وب سایت ها، بررسی های لازم را انجام داده و سپس برای رفع مشکل اقدامات مربوطه را اعمال کنند. با تمرکز می توانید ایده های خوبی در مورد اینکه چگونه وب سایت خود را در رتبه بندی موتورهای جستجو بالاتر ببرید و از موقعیت خوبی در بین وب سایت های برتر برخوردار شوید، ارائه دهید.