پنل دانش یک باکس حاوی اطلاعات است که در سمت راست صفحه نتایج جستجوی گوگل نمایش داده میشود. این باکس حاوی اطلاعاتی در مورد یک عبارت است که Google به عنوان یک فرد، مکان، سازمان یا اشیا، میشناسد و توضیحات کوتاهی درباره آن ارائه میدهد. پنل دانش یکی از بخشهای مهم SERP گوگل به شمار میرود. این پنلها بهطور خودکار و با اطلاعاتی که از منابع مختلف در سراسر وب به دست میآیند، توسط نمودار دانش Google تولید میشوند. با کمی دقت متوجه خواهید شد که تمامی جستجوهای شما در گوگل، دارای پنل دانش نیستند. علت این است که پنلهای دانش برای اشیا یا موارد قابل شناسایی مانند مشاغل، افراد، مکانها، حیوانات، گیاهان، فیلمها، موسیقی، کتابها و موارد دیگر، طراحی شدهاند. اطلاعاتی که در پنل دانش گوگل نمایش داده میشود میتواند متفاوت باشد و این مورد به موضوع جستجوی شما بستگی دارد.
یک پنل دانش مرتبط با فریدریش نیچه به صورت زیر میباشد:
تصویر(1)
Business Profile یکی دیگر از ویژگیهای SERP است که بسیار شبیه به پنل دانش گوگل میباشد. پروفایل تجاری تنها اطلاعات مربوط به مشاغل محلی را نمایش میدهد:
تصویر(2)
تصویر فوق پروفایل تجاری مربوط به شرکت میهن وب هاست میباشد و با پنل دانش آن تفاوت دارد.
دلیل اهمیت پنل دانش گوگل
پنلهای دانش مهم هستند زیرا پاسخی سریع و مستقیم به سؤال کاربر ارائه میدهند، حتی نیازی به کلیک روی یکی از نتایج در SERP نیست. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که پنلهای دانش، تجربه کاربری را به ویژه در دستگاههای تلفن همراه، بهبود میبخشند. علاوه بر این، دستکاری و تغییر آنها نیز دشوار است. این پنلها به طور خودکار تولید شده و اطلاعات خود را از منابع معتبر متعددی دریافت میکنند. بنابراین میتوان اطلاعات آنها را قابل اعتماد دانست. به غیر از تجربه کاربری خوب، پنلهای دانش برای کسب و کارها نیز بسیار مهم و مفید هستند.
اگر شرکت شما یک پنل دانش داشته باشد، بازدید بیشتری نیز دریافت خواهد کرد. زیرا بخش بزرگتری از SERP را به خود اختصاص خواهید داد. علاوه بر این، شرکت شما را معتبر نشان داده و قابلیت اعتماد را افزایش میدهد. این موضوع میتواند منجر به افزایش تعامل نیز شود. پنلهای دانش با یک نقص همراه هستند که کاهش ترافیک ارگانیک می باشد.
این پنل حاوی اطلاعات کلی است که مستقیماً به سؤال کاربر پاسخ میدهد. به این ترتیب، دیگر نیازی به کلیک روی نتایج در SERP ها نیست. این پنل، کلیکها و ترافیک ارگانیک وبسایتها را کاهش میدهد. در واقع گزارشهای اخیر نشان دادهاند که تقریباً نیمی از جستجوهای Google منجر به کلیک نمیشوند.
تصویر(3)
نحوه دریافت پنل دانش گوگل چگونه است؟
توجه داشته باشید که شما نمیتوانید شخصا یک پنل دانش ایجاد کنید. هیچ تاکتیکی نیز برای بهینه سازی آن وجود ندارد تا به شما تضمین دهد حتما در یک پنل دانش قرار خواهید گرفت. شرایط مختلفی برای دریافت پنل دانش گوگل وجود دارد. نخستین گام این است که ابتدا باید توسط Google به عنوان یک "موجودیت" شناخته شوید. در وهله دوم، باید در نظر بگیرید که این پنلها به طور خودکار بر اساس نمودار دانش گوگل تولید خواهند شد. به طور خلاصه، تصمیم گیری در مورد نمایش یا عدم نمایش پنل دانش برای یک عبارت جستجوی خاص، بر عهده گوگل میباشد.
مراحلی وجود دارد که میتوانید برای افزایش شانس حضور خود در پنل دانش Google انجام دهید:
- مطمئن شوید که صفحه "درباره ما" در وب سایت تان، حاوی اطلاعات واضح و دقیقی در مورد شما باشد.
- از یک لوگوی سازمانی مناسب در وب سایت خود استفاده کنید.
- در پلتفرمهای مختلف رسانههای اجتماعی فعال باشید و محتوایی مرتبط در مورد کسب و کارتان منتشر نمایید.
- یک صفحه ویکی پدیا برای کسب و کار خود ایجاد کنید.
- یک پروفایل تجاری Google ایجاد کرده و مطمئن شوید که حاوی اطلاعات کامل، دقیق و بروز باشد.
نکته اصلی در اینجا، تبدیل شدن به یک موجودیت است. موجودیتها مواردی هستند که افراد اغلب آنها جستجو میکنند. بنابراین برای یک شرکت جدید، شانس بسیار کمی جهت دریافت پنل دانش در Google خواهد داشت.
تصویر(4)
چگونه میتوانید تغییراتی را در پنل دانش خود ایجاد کنید؟
همانطور که پیشتر عنوان شد، پنلهای دانش بر اساس دادههای استخراج شده از چندین منبع آنلاین تولید میشوند. برای ایجاد تغییرات در آنها، لازم است تا تغییرات را در منابعی که Google استفاده میکند، ایجاد نمایید اما این مورد غالبا امکانپذیر نیست. تنها اقدامی که میتوانید انجام دهید، پیشنهاد تغییرات در پنل دانش، به عنوان نماینده رسمی یک کسب و کار میباشد. به عنوان مثال، میتوانید تغییراتی را در تصویر، عنوان و توضیحات پیشنهاد دهید یا پروفایلهای جدید رسانههای اجتماعی را در پنل درج نمایید.
توجه داشته باشید که باید توسط Google بهعنوان نماینده آن نهاد یا کسب و کار، تایید شوید و پنل دانش مرتبط با آن را درخواست نمایید. سپس اقدام به ایجاد تغییرات نمایید:
- به جستجوی Google مراجعه و وارد حسابی شوید که توسط گوگل تایید شده و با آن نهاد یا کسب و کار مرتبط میباشد.
- موجودیت خود را در گوگل جستجو کنید.
- گزینه "Suggest an edit" در باکس پنل دانش قابل مشاهده است. روی آن کلیک نمایید.
- اطلاعاتی که قصد تغییر آنها را دارید انتخاب کرده و توضیح کوتاهی برای هر یک از تغییرات پیشنهادی ارائه دهید.
- هنگامی که تغییرات به اتمام رسید، روی "Submit" کلیک کنید.
Google اصلاحات پیشنهادی را بررسی کرده و صحت آنها را تایید یا رد میکند. در صورت پذیرش، پیشنهادات ارائه شده به نمودار دانش اضافه شده و در SERP ها نمایش داده میشوند.
جمع بندی
قرار گرفتن در پنل دانش گوگل می تواند به میزان زیادی بر اعتبار کسب و کار شما بیفزاید. اگر قصد دارید که یک پنل دانش برای خود یا کسب و کارتان داشته باشید، بهتر است ابتدا فعالیت خود را گسترش داده و رزومهای مناسب به دست آورید. پنل دانش بسیار ارزشمند بوده و میتواند توجهات را به سوی شما جلب نماید.