کاربردهای نرم افزارهای HTTP client در سیستم عامل لینوکس
مقالات تخصصی IT و هاستینگ

بهترین نرم افزارهای HTTP client در سیستم عامل لینوکس

HTTP Client ها نرم‌ افزارهای کاربردی هستند که به شما امکان دانلود فایل‌ از اینترنت را می دهند. این ابزارهای خط فرمان (command-line) قادر به دانلود فایل‌ها از راه دور هستند و می‌توان از آنها جهت انجام وظایف دیگری همچون خطایابی و تعامل با وب سرورها استفاده کرد. در این مقاله به بررسی بهترین نرم افزارهای HTTP client در سیستم عامل لینوکس پرداخته می شود.

1- HTTPie

کاربرد نرم افزارهای HTTP client در سیستم عامل لینوکس 

تصویر(1)

HTTPie یکی از نرم افزارهای HTTP client در سیستم عامل لینوکس است که دارای خط فرمان می باشد. از این نرم افزار برای تعامل با HTTP سرورها، وب سرویس ها و API های RESTful استفاده می شود. نحوه تلفظ نام این نرم افزار به صورت "اچ تی تی پای" است و هدف آن تسهیل تعامل انسان با وب سرویس ها از طریق خط فرمان می باشد. از این برنامه همانند wget عمدتا برای دانلود استفاده می شود.

امکانات این نرم افزار عبارتند از:

1- رنگ‌ بندی دستورات بر اساس نوع آنها

2- هدرهای سفارشی: با استفاده از این قابلیت می‌توانید به درخواست‌های خود هدرهای سفارشی اضافه نمایید تا امکان کنترل دقیق‌تر و استفاده از تنظیمات پیشرفته فراهم شود.

3- سشن های پایدار: از طریق آن می‌توانید اطلاعات سشن قبلی را ذخیره نموده و در سشن بعدی استفاده نمایید.

4- پشتیبانی از پلاگین ها: از این طریق می‌توانید عملکرد و قابلیت‌های نرم افزار را با استفاده از پلاگین‌های مختلف گسترش دهید.

5- پشتیبانی داخلی از JSON 

به صورت کلی، HTTPie یک HTTP Client قدرتمند و ساده است که با ارائه قابلیت‌های پیشرفته و رابط کاربری مناسب، تعامل با سرورها و وب سرویس‌ها را تسهیل می کند.

2. HTTP Prompt 2

معرفی بهترین نرم افزارهای HTTP client در سیستم عامل لینوکس

تصویر(2)

HTTP prompt یکی دیگر از نرم افزارهای HTTP client در سیستم عامل لینوکس می باشد که بر پایه  prompt_toolkit و HTTPie با بیش از 20 تم ساخته شده است. HTTP prompt ویژگی‌های منحصر به فردی دارد که آن را از سایر نرم‌افزارها متمایز می‌کند. از ویژگی های مهم آن عبارتند از:

1- تکمیل خودکار (auto-complete)

2- متمایز سازی دستورات (syntax highlighting)

3- خودکارسازی کوکی ها که به شما امکان می‌دهد کوکی‌ها را به صورت خودکار تولید نموده و درخواست‌ را به همراه آنها ارسال کنید.

4- ساختار pipeline مشابه Unix که خروجی یک دستور را به عنوان ورودی دستور بعدی استفاده می کند.

5- سازگاری با HTTpie

6- حفظ اطلاعات سشن قبلی و امکان استفاده از آنها در سشن بعدی

7- سازگاری با OpenAPI/Swagger که می توانید به کمک آنها، مستقیما با وب سرویس‌های مرتبط، تعامل داشته باشید.

3- Curl

مهمترین نرم افزارهای HTTP client در سیستم عامل لینوکس

تصویر(3)

Curl یک نرم‌افزار کاربردی با محیط خط فرمان می باشد که به صورت متن‌باز توسعه داده شده است. از این نرم‌افزار جهت انتقال فایل در شبکه از طریق آدرس URL و با استفاده از پروتکل های مختلف از جمله SCP، SMTPS، HTTPS، IMAP، LDAP، POP3 و... استفاده می‌شود. Curl یک ابزار بسیار محبوب است که علاوه بر ترمینال و اسکریپت ها، در روترها، پرینترها، تبلت‌ها، تلفن‌های همراه، گیرنده‌های دیجیتال تلویزیون، تجهیزات صوتی، پخش‌کننده فایل‌های چندرسانه‌ای (media player) و .. نیز استفاده می‌شود.

این نرم‌افزار از ویژگی های بسیار زیادی برخوردار است که مهمترین آنها عبارتند از:

1- پشتیبانی از IPv6 و socks5: نرم افزار Curl امکان اتصال به سرورها و منابع اینترنتی را با استفاده از این پروتکل‌ها فراهم می‌کند.

2- قابلیت سفارشی‌سازی نتایج: این ویژگی به کاربر اجازه می‌دهد نتایجی که پس از اجرای دستور دریافت می‌شود را با توجه به نیاز خود شخصی سازی نماید. به عنوان مثال، فرد می‌تواند فرمت و نمایش خروجی را به دلخواه خود تغییر دهد.

3- عدم محدودیت در طول URL: این ویژگی به کاربر کمک می کند تا URL‌ هایی با طول بیشتر از حد معمول را استفاده نموده و به سادگی با آنها تعامل نماید.

4- Wget

wget یکی از نرم افزارهای کاربردی معروف در این حوزه است که برای دریافت محتوا از وب سرور ها استفاده می شود. این نرم افزار از پروتکل‌های HTTP، HTTPS و FTP برای دانلود محتوا پشتیبانی می‌کند. wget دارای قابلیت "دانلود بازگشتی" است و می تواند لینک‌های موجود در صفحات وب را دنبال کرده و تمام وب‌سایت را به صورت کامل در کامپیوتر شما ذخیره نماید تا بتوانید بدون اتصال به اینترنت، آنها را مرور کنید.

ویژگی های مهم wget عبارتند از:

1- عملکرد عالی در شرایط شبکه کند یا ناپایدار: wget می‌تواند در شرایطی که اتصال شبکه ضعیف یا ناپایدار است، به صورت بهینه عمل نموده و محتوا را با موفقیت دریافت نماید.

2- پشتیبانی از کوکی های HTTP

3- امکان از سرگیری دانلودهای متوقف شده با استفاده از REST و RANGE API

4- فایل های پیام مبتنی بر NLS برای زبان های مختلف: این ویژگی به کاربران امکان می‌دهد تا wget را به زبان دلخواه خود تنظیم کنند و از آن بهره ببرند.

ویژگی های فوق موجب شده است تا wget به عنوان یک ابزار قدرتمند و چند منظوره، برای دریافت محتوا از اینترنت شناخته شود.

نصب نرم افزارهای HTTP client در سیستم عامل لینوکس

تصویر(4)

5- Aria2

Aria2 یکی از نرم افزارهای HTTP client در سیستم عامل لینوکس است و از پروتکل های HTTP، HTTPS، FTP، SFTP، Metalink و BitTorrent پشتیبانی می کند. از جمله قابلیت های مهم آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- اعتبارسنجی خودکار برای فایل‌هایی مانند BitTorrent: این نرم افزار قادر است به طور خودکار اطلاعات فایل‌های BitTorrent را بررسی و اعتبارسنجی کند.

2- دانلود همزمان فایل‌ها از HTTP(S)/(S)FTP و BitTorrent

3- پشتیبانی از پروتکل انتقال فایل Ntrc

4- کش کردن دیسک جهت کاهش فعالیت سخت افزاری آن

5- پشتیبانی از IPv6 با Happy Eyeballs: این نرم افزار با استفاده از تکنیک Happy Eyeballs، به صورت هوشمند بین IPv4 و IPv6 سوییچ می‌شود.

بررسی نرم افزارهای HTTP client در سیستم عامل لینوکس

تصویر(5)

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *