الگوریتم page layout گوگل (چیدمان صفحه)، برای اولین بار در سال 2012 منتشر شد. اگر چه چندین سال از انتشار آن می گذرد اما هنوز هم کاربران زیادی در خصوص این الگوریتم سوال می پرسند. در ادامه مقاله به بررسی الگوریتم page layout گوگل و تغییرات آن طی سالیان اخیر، پرداخته می شود.
تصویر(1)
الگوریتم page layout گوگل چیست؟
با ظهور الگوریتم پاندا در سال 2011، توجه به محتوای صفحات و عوامل سئو داخلی بیشتر شد. الگوریتم page layout سایت هایی که تبلیغات زیادی در ابتدای صفحات داشتند را هدف قرار داد. این تبلیغات باعث میشدند که کاربر اسکرول زیادی برای دسترسی به محتوای اصلی صفحه انجام دهد. بر اساس اعلام گوگل، الگوریتم page layout روی 1 درصد از سایت ها تاثیر گذاشته است.
بروزرسانیهای الگوریتم page layout گوگل در طول زمان
در ادامه به بررسی تغییرات الگوریتم page layout گوگل طی چندین سال، پرداخته می شود.
تصویر(2)
19 ژانویه 2012: الگوریتم page layout اجرا شد
گوگل در سال 2012، الگوریتم page layout را معرفی و اجرا کرد. این الگوریتم با سایتهایی که تعداد زیادی تبلیغات در بالای صفحه داشتند، مقابله نمود.
9 اکتبر 2012: بروز رسانی الگوریتم page layout
Matt Cutts، مدیر ارشد تیم مقابله با اسپم گوگل، در حساب توییتری خود اعلام نمود که الگوریتم page layout گوگل بروزرسانی شد و 0.7 درصد از نتایج جستجوی کلمات انگلیسی را تحت تاثیر قرار داد. این بروزرسانی یک فرصت برای سایتهایی ایجاد کرد که در تاریخ انتشار این الگوریتم، جریمه شده بودند. در واقع گوگل وب سایتهایی که تغییرات مثبتی داشتند را از لیست جریمه خود خارج کرد.
6 فوریه 2014: بروز رسانی الگوریتم page layout
گوگل در این تاریخ نسخه جدیدی از الگوریتم را منتشر کرد. Matt Cutts میزان تاثیر این بروزرسانی روی سایت ها را بیان نکرد اما به نظر میرسد گوگل الگوریتم خود را بازنویسی و صفحات ایندکس شده را آپدیت کرده است.
1 نوامبر 2016: خودکارسازی الگوریتم page layout گوگل
John Mueller در سال 2016، به قابلیت جدید الگوریتم page layout گوگل اشاره کرد. او به کاربران خود اطلاع داد که از این به پس گوگل به طور خودکار سایتهای پنالتی شده را در صورت رفع اشکلات، از جریمه خارج می کند.
سایت های تحت تاثیر الگوریتم page layout
با بروزرسانی های الگوریتم page layout گوگل طی زمان، تغییرات زیادی در وب سایتها اعمال شد اما تنها کمتر از یک درصد سایتهای جهان تحت تأثیر این الگوریتم قرار گرفتهاند. تغییرات گوگل تنها بر وبمستر هایی تأثیر گذاشت که در بخش بالای صفحه، تبلیغات بسیار زیادی قرار میدادند.
طبق گفته Matt Cutts، الگوریتم page layout هیچ تاثیری روی سایت هایی با تعداد تبلیغات معقول نخواهد گذاشت اما سایت هایی که تبلیغات زیادی در بالای صفحه داشته و مقدار زیادی از زمان لود صفحه به آنها اختصاص می یابد، جریمه خواهد کرد.
برای اکثر وب مسترها، مدیریت حجم تبلیغات کار دشواری است. در بسیاری از وب سایتها، تبلیغات تنها منبع درآمد هستند اما استفاده زیاد از آنها نیز پیامدهایی مانند جریمه شدن را به همراه دارد. کاربران علاقه ای ندارند که پس از ورود به سایت، با تعداد زیادی تبلیغ مواجه گردند. در واقع آنها می خواهند محتوای مرتبط با جستجوی خود را مشاهده کنند اما با تبلیغات نامرتبط روبرو می شوند. امروزه اکثر سایت های بزرگ، تبلیغات خود را در پایین صفحه قرار می دهند و اگر بخواهند تبلیغات را در بالای صفحه درج کنند، تنها یک یا دو مکان را به آن اختصاص خواهند داد.
تصویر(3)
خارج شدن از پنالتی الگوریتم page layout
اگرچه تنها 1 درصد از سایتها توسط الگوریتم page layout گوگل جریمه می شوند اما هنوز هم این احتمال وجود دارد که وب سایت شما جزء آنها باشد. اگر چنین اتفاقی رخ دهد، باید با رفتار صحیح تلاش کنید تا از این وضعیت خارج شوید.
ابتدا توجه کنید که میزان پوشش صفحه در نمایشگر کاربر، به رزولوشن مانیتور او بستگی دارد. به عنوان مثال، نحوه نمایش بخش بالای سایت در موبایل نسبت به لپ تاپ احتمالا متفاوت است. بنابراین پیش از حذف المان های بالای صفحه، توسط یک افزونه تست رزولوشن در مرورگر کروم، سایت را بررسی کنید. اگر توسط الگوریتم page layout مجازات شدید، باید بخش بالایی سایت را اصلاح نموده و منتظر بمانید تا رباتهای گوگل مجددا سایت شما را بررسی کنند.
جمع بندی
در ظاهر ممکن است الگوریتم page layout گوگل کمی سخت گیرانه به نظر برسد اما گوگل اعلام کرده که ارزش بالایی برای تجربه کاربری قائل است. حذف تبلیغات از بالای سایت به معنای کاهش درآمد نیست. الگوریتم page layout گوگل در راستای اولویت قرار دادن ایندکس صفحات موبایل ایجاد شد. این الگوریتم موجب شد تا وب سایت ها در انتخاب تبلیغ کنندگان، حساسیت بیشتری به خرج دهند.