اگر علاقهمند خرید بهترین UPS برای دیتاسنتر خود هستید، در گام اول باید با نمونه های موجود و کاربردهای هر کدام آشنا شوید. اینکه کدام UPS برای شما مناسب است به عوامل متعددی بستگی دارد. در ادامه به برخی از مهمترین عواملی که باید حین خرید در نظر بگیرید، اشاره خواهد شد.
قدرت و ظرفیت
جهت خرید بهترین UPS برای دیتاسنتر، ابتدا باید نیازمندیهای دیتاسنتر خود را بررسی کنید. این مورد شامل بررسی بار قدرتی تجهیزات الکترونیکی، سرورها، شبکهها و سایر دستگاه ها است. براساس نیازمندیها، باید یک UPS با ظرفیت مناسب برای تامین برق پشتیبان در نظر بگیرید.
انواع UPS
به صورت کلی در بازار سه نوع UPS وجود دارد:
- آنلاین (Online)
- آفلاین (Offline)
- خط گردان (Line-interactive)
هر نوع UPS ویژگیها و قابلیتهای متفاوتی دارد. برای دیتاسنترها، معمولاً UPS آنلاین با تکنولوژی باتری داخلی یا خارجی توصیه میشود زیرا این نوع UPS برای ارائه برق پایدار در برابر نوسانات ولتاژ کارایی بهتری دارد.
مدت زمان پشتیبانی
مدت زمانی که یک UPS می تواند برق لازم را فراهم آورد، بسیار مهم است. وقتی که برق اصلی قطع شود، UPS باید بتواند برق پشتیبان را به مدت کافی در اختیار شما قرار دهد تا بتوانید سیستمها را به طور منظم خاموش کنید یا یک ژنراتور برق راهاندازی نمایید. بعضی از UPS ها زمان پشتیبانی کوتاهتری دارند و برخی دیگر زمان بیشتری را فراهم میکنند.
تصویر(1)
قابلیت مدیریت و نظارت
برخی از UPS ها دارای قابلیتهای مدیریت و نظارت هستند که به شما امکان کنترل و پیکربندی UPS را از راه دور میدهند. این قابلیتها میتوانند شامل بررسی پورتهای شبکه، نرمافزارهای مدیریتی و نمایشگرهای LCD باشند و به شما کمک میکنند تا وضعیت UPS و وقوع هرگونه مشکل را به صورت لحظه ای بررسی کنید.
کیفیت و قابلیت اعتماد
دیتاسنترها نیازمندیهای بسیار حساسی دارند و هرگونه خطا در تأمین برق میتواند عواقب جدی داشته باشد. بنابراین، زمان خرید بهترین UPS برای دیتاسنتر، به کیفیت و برند تولید کننده UPS نیز توجه کنید. بررسی نظرات و تجربیات دیگران، بررسی گواهینامهها و استانداردها و همچنین ارزیابی سابقه عملکرد آنها کمک میکند تا یک UPS با کیفیت برای دیتاسنتر خود انتخاب کنید.
10 سوال مهم که هنگام خرید بهترین UPS برای دیتاسنتر خود، باید پاسخ آنها را بدانید:
1. آیا به UPS نیاز دارید؟
UPS ها از سیستمهای حیاتی در محیط دیتاسنترها هستند. این موارد از سرورها و تجهیزات شبکه در مراکز داده محافظت میکنند. سیستمهای UPS رومیزی از رایانههای شخصی، سرورهای کوچک، تجهیزات جانبی، تجهیزات صوتی یا تصویری و سایر لوازم الکترونیکی در خانه یا محل کار شما محافظت مینمایند.
2. آیا UPS از تجهیزات حیاتی پشتیبانی می کند؟
تجهیزات مهم باید بتوانند بدون ایجاد اختلال در بهره وری سازمانی فعالیت کنند. ups ها از خرابی های برنامه ریزی نشده پشتیبانی خواهند کرد.
3. آیا یو پی اس از بار بالاتر از 750 وات پشتیبانی می کند؟
بسیاری از سیستم های یو پی اس ظرفیتی بالاتر از 750 وات ندارند. با این حال روش استاندارد بهره وری، محدود کردن بار به 80 درصد حداکثر ظرفیت است. این کار به UPS کمک می کند تا با مدیریت نوسانات برق، فضای بیشتری را برای تجهیزات اضافی ایجاد نماید و احتمال اضافه بار را کاهش دهد.
4. آیا تجهیزات شما در یک رک نصب می شوند؟
سیستم یو پی اس از تجهیزات موجود در رک پشتیبانی می کند. طیف وسیعی از سیستم های یو پی اس برای نصب داخل رک بهینه شده اند و شامل تمام سخت افزارهای مورد نیاز می باشند.
5. آیا تجهیزات شما به برق متناوب خالص نیاز دارند؟
برخی از تجهیزات نیاز دارند که سیستم UPS برق متناوب خالص را هنگام استفاده از باتری ارائه کنند. بسیاری از سیستم های UPS این کار را انجام می دهند.
تصویر(2)
6. آیا نیاز به مدیریت UPS از راه دور دارید؟
اکثر سیستم های یو پی اس را می توان از طریق درگاه های ارتباطی و یک کامپیوتر مدیریت کرد. بیشتر آنها دارای یک اسلات برای کارت شبکه هستند و برخی دیگر نیز یک کارت از پیش نصب شده دارند.
7. آیا می خواهید زمان اجرای UPS تحت باتری را افزایش دهید؟
بسیاری از سیستمهای UPS از باتری خارجی پشتیبانی میکنند که به UPS اجازه میدهند زمان اجرای بیشتری را ارائه کند.
8. به UPS با چه مقدار ظرفیت (وات) نیاز دارید؟
اگر مجموع جریان تجهیزات متصل، از ظرفیت سیستم UPS بیشتر شود، بار روی UPS بیش از حد افزایش می یابد. اگر این اتفاق رخ دهد، به جای تغییر به حالت باتری، در هنگام قطعی از مدار خارج می شود. شما می توانید ظرفیت UPS خود را با مجموع توان مورد نیاز تجهیزاتی که قصد دارید به سیستم UPS متصل کنید، تخمین بزنید. برای یافتن مقدار وات موردنیاز باید به مستندات سازنده تجهیزات مراجعه نمایید.
سیستمهای UPS معمولاً با رتبهبندی VA به بازار عرضه میشوند اما ظرفیت آنها بر حسب وات نیز باید ذکر گردد. به خاطر داشته باشید که سازندگان UPS معمولاً بار تجهیزات را در حدود 80 درصد ظرفیت توصیه می کنند. این کار به UPS کمک می کند تا نوسانات تقاضای برق را مدیریت نماید، فضای بیشتری را برای تجهیزات اضافی باقی بگذارد و احتمال اضافه بار را کاهش دهد.
توجه: اگر ظرفیت مورد نیاز شما بیش از 16000 وات باشد، لازم است یک سیستم یو پی اس 3 فاز را در نظر بگیرید. البته می توانید تجهیزات خود را به گروه های کوچکتر تقسیم کنید تا توسط چندین سیستم UPS تک فاز پشتیبانی شوند.
برخی از سیستمهای UPS دارای ضریب توان بالایی هستند که باعث میشوند از زیرساختهای برقی استفاده کارآمدتری داشته باشید. این موارد موجب می شوند تا تجهیزات بیشتری را به هر سیستم و مدار UPS متصل کنید.
9. به کدام اتصالات برق برای ورودی و خروجی نیاز دارید؟
ابتدا، باید مطمئن شوید که سیستم UPS میتواند به یک مدار AC سازگار متصل شود یا خیر. اگر مدار سازگار در دسترس نیست، باید ترتیبی اتخاذ کنید تا مدار موردنیاز راه اندازی شود. نصب مدار جدید می تواند کاری نسبتاً ساده برای برقکار باشد.
همچنین باید مطمئن شوید که خروجی یو پی اس با دوشاخه های ورودی و ولتاژ مورد نیاز تجهیزات شما مطابقت دارد. می توانید با اتصال یک یا چند واحد توزیع برق (PDUs) به UPS، پریزهای اضافی، انعطاف پذیری و گزینه های مدیریتی را ارائه دهید. برخی از سیستم های UPS قادر به ارائه خروجی ولتاژ پایین و بالا به طور همزمان برای پشتیبانی از طیف وسیع تر تجهیزات هستند. اضافه کردن ترانسفورماتور کاهنده به UPS ولتاژ بالا نیز می تواند خروجی ولتاژ پایین را ارائه دهد.
10. چگونه می توانید مطمئن شوید که زمان کار UPS برای فعالیت شما کافی است؟
سازنده UPS باید مدت زمان دقیق اجرای سیستم UPS در محدوده سطوح باری که می تواند پشتیبانی کند را ارائه دهد. اگر سیستم UPS دارای بار 80 درصدی باشد، باتریهای موجود معمولاً زمان اجرای کافی برای پشتیبانی از عملکرد بدون وقفه در طول قطعی، به مدت پنج الی ده دقیقه را فراهم میکنند. بسیاری از سیستمهای UPS میتوانند برای افزایش زمان اجرا به یک یا چند باتری خارجی متصل شوند. باتریهای خارجی بزرگ، پرهزینه هستند و نیاز به تعویض دورهای دارند. بنابراین برآورد معقول از مدت زمان موردنیاز برای اجرا، مهم است.
تصویر(3)
نتیجه گیری
در نهایت، توصیه میشود با مشاوران و کارشناسان متخصص در زمینه خرید بهترین UPS برای دیتاسنتر، مشورت کنید تا برند و مدل مناسبی را بر اساس نیازمندیهای خاص دیتاسنتر خود انتخاب نمایید.