معرفی بهترین شبکه های اجتماعی
مقالات تخصصی IT و هاستینگ

معرفی بهترین شبکه های اجتماعی در داخل و خارج از ایران

جمعیت ایران هم اکنون بیش از 80 میلیون نفر است. طبق آمار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، نرخ نفوذ تلفن همراه تا پایان سال 2017 به 110٪ رسیده بود که بیش از 53 میلیون نفر از جمعیت نیز به اینترنت گوشی همراه خود دسترسی داشتند. آمار نشان می‌دهد که تعداد کاربران اینترنت در سال 2017 نسبت به سال 2016، 53٪ افزایش یافته است. با این تفاسیر می توان بیان نمود که اینترنت اکنون بخشی ضروری از زندگی هر ایرانی می باشد و بسیاری از استارتاپ‌های بزرگ در این فضا فعالیت می‌کنند. جالب است که بدانید آنچه ایرانیان را بیش از قبل به اینترنت جذب نموده، فضای مجازی می باشد. برای مثال، تعداد کاربران ایرانی اینستاگرام در سال 2017 نسبت به سال قبل 135٪ افزایش داشته است.

در این مقاله برخی از پرکاربردترین و بهترین شبکه های اجتماعی داخل کشور ایران و خارج از آن معرفی می شوند.

بهترین شبکه های اجتماعی پرطرفدار در ایران

اینستاگرام

اینستاگرام از محبوب‌ترین و بهترین شبکه های اجتماعی در ایران می باشد. طبق گزارش "Digital 2018" که توسط "We Are Social" و "Hootsuite" منتشر شده است، بیش از 24 میلیون کاربر ایرانی از اینستاگرام استفاده می‌کنند. ایران در لیست کشورهای دارای کاربران فعال اینستاگرام، رتبه هفتم را دارد. نرخ نفوذ اینستاگرام در ایران 29٪ می باشد. احتمالاً دلیل اصلی محبوبیت اینستاگرام این است که مردم می‌توانند در آن به یک سبک زندگی بهتر برسند.

چیزی که بیشترین توجه را در اینستاگرام به خود جلب می‌کند، تمایل به سبک زندگی لوکس است. این مورد باعث می‌شود که اینستاگرام یک فضای مناسب برای تبلیغ کسب و کارها و برندها باشد. تبلیغات در اینستاگرام نسبت به تبلیغات تلویزیونی و تبلیغات محیطی به طرز چشمگیری ارزانتر است. یکی دیگر از مزایای تبلیغات در اینستاگرام دسترسی راحت تر به جامعه هدف می باشد. بسیاری از کسب و کارها در ایران با اینستاگرام شکل گرفته‌اند. افراد زیادی که کارهای دستی، محصولات کشاورزی ارگانیک (به صورت کوچک) و غیره تولید می‌کنند، محصولات خود را از طریق اینستاگرام به فروش می‌رسانند.

محبوب‌ترین و بهترین شبکه های اجتماعی

تصویر(1)

تلگرام

به گزارش telegram-region.com، تعداد کاربران تلگرام در ایران بیش از ۴۰ میلیون نفر می باشد. تلگرام یک برنامه پیام‌رسان است اما پس از اضافه کردن قابلیت‌های "گروه‌ها" و "کانال‌ها"، به یکی از محبوب‌ترین و بهترین شبکه های اجتماعی بین ایرانیان تبدیل شد. قبل از تلگرام، برنامه پیام‌رسان وایبر بین ایرانیان رایج بود اما پس از ظهور تلگرام، همه کاربران وایبر به تلگرام مهاجرت کردند. مهاجرت کاربران به تلگرام عجیب بود.

تلگرام امکانات گسترده‌ای را ارائه می‌دهد که نیازهای کاربران ایرانی را برطرف می‌کند. این امکانات شامل چت گروهی، قابلیت ساخت کانال‌ها برای ارسال پیام به مخاطبان زیاد، به اشتراک گذاری فایل، تماس صوتی و تصویری و تنظیمات حریم خصوصی پیشرفته می باشد. در دسترس بودن این امکانات، به همراه رابط کاربری ساده، تلگرام را به یک پلتفرم جذاب برای ارتباط و به اشتراک گذاری اطلاعات تبدیل کرده است.

توییتر

هیچ تخمین دقیقی از تعداد کاربران فعال ایرانی توییتر وجود ندارد اما طبق گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، در ایران تقریباً ۴۵ میلیون نفر از رسانه های اجتماعی استفاده می‌کنند. همچنین، اطلاعات موجود در وب سایت Stat Counter نشان می‌دهد که در ژوئن ۲۰۱۸، بیش از ۱۲٪ کاربران ایرانی از توییتر استفاده می‌کردند. به عبارت دیگر، می‌توان تخمین زد که توییتر حدود ۵.۵ میلیون کاربر ایرانی دارد.

توییتر می‌تواند به عنوان مهم‌ترین رسانه اجتماعی در ایران نام برده شود. توییتر بر جوانب سیاسی و اجتماعی ایران متمرکز است. این رسانه اجتماعی در سال ۲۰۰۹ محبوبیت پیدا کرد. امکاناتی که توییتر ارائه می دهد، آن را به مهم‌ترین رسانه اجتماعی سیاسی ایران تبدیل کرده است. در توئیتر از آخرین اتفاقات دنیا خبر دارید و می توانید موضوعات و جنجال‌های فرهنگی و اجتماعی جدید را دنبال کنید. مثلا اگر در حوزه مد و لباس فعالیت می‌نمایید، صفحات خبری و مجله‌های مد را دنبال کنید. این کار به ایده‌یابی تولید محتوا در پلتفرم‌های دیگر کمک می‌کند.

بهترین شبکه های اجتماعی در ایران

تصویر(2)

بهترین شبکه های اجتماعی در خارج از ایران

شبکه های اجتماعی به بخشی اساسی از زندگی روزمره کاربران تبدیل شده‌اند. با وجود 4.8 میلیارد کاربر رسانه های اجتماعی در سراسر جهان که 59.9٪ از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند این پلتفرم‌ها به عنوان مراکز مهم برای گردآوری اطلاعات، ارتباط با دوستان و رشد کسب و کارها تبدیل شده‌اند. کاربران شبکه های اجتماعی به حدی رشد کرده‌اند که پلتفرم‌های شبکه اجتماعی را منابع قابل اعتماد می دانند.

برای بازاریابان، دنیای رسانه های اجتماعی به عنوان یک فضای فراگیر محسوب می‌شود و هر کاربر، پتانسیلی بالقوه محسوب می گردد. با ابزارها، منابع و یک استراتژی قوی در شبکه های اجتماعی، بازاریابان می‌توانند از بهترین شبکه های اجتماعی بهره‌برداری کنند تا آگاهی درباره کسب و کار خود را افزایش دهند، با مخاطبان هدف در تعامل باشند و حتی باشگاه مشتریان وفادار را ایجاد نمایند.

در ادامه، به معرفی پلتفرم‌های شبکه های اجتماعی مهم جهان و نوع کسب و کارهایی که ممکن است از آنها استفاده کنند، پرداخته می شود.

1. فیسبوک:

با بیش از ۲.۸ میلیارد کاربر فعال ماهانه، فیسبوک بزرگترین پلتفرم شبکه اجتماعی می باشد. این پلتفرم برای انواع کسب و کارها و مخاطبان با هر گروه سنی، مناسب است. فیسبوک ویژگی‌های مختلفی مانند صفحات کسب و کار، گروه‌ها، تبلیغات و ابزارهای تحلیلی را ارائه می‌دهد.

2. اینستاگرام:

با حدود ۱ میلیارد کاربر ماهانه، اینستاگرام یکی از پلتفرم‌های محبوب برای به اشتراک گذاری تصاویر و ویدیوها است. این پلتفرم بیشتر به کسب و کارهایی که از طریق تصاویر و ظاهر بصری خود محصولات و خدمات را نمایش می‌دهند، مناسب می باشد. همچنین، برندها می‌توانند با استفاده از تبلیغات اینستاگرام و همچنین خرید درون برنامه‌ای، فروش خود را افزایش دهند.

3. توییتر:

توییتر با بیش از ۳۳۰ میلیون کاربر فعال ماهانه، یک پلتفرم ارتباطی سریع است. این پلتفرم بیشتر برای انتشار اخبار، بحث‌ها و تبادل نظرها استفاده می‌شود. بنابراین، برندهایی که علاقه‌مند به برقراری ارتباط مستقیم با مخاطبان خود و شرکت در بحث‌ها هستند، می‌توانند از توییتر بهره ببرند.

4. لینکدین:

لینکدین بیشترین شباهت را به یک شبکه اجتماعی حرفه‌ای دارد و برای ارتباطات تجاری و حرفه‌ای استفاده می‌شود. این پلتفرم برای بنیادهای کاری، کسب و کارهای B2B و جستجوی فرصت‌های شغلی مناسب است.

بهترین شبکه های اجتماعی در جهان

تصویر(3)

جمع بندی: از کدام پلتفرم ها باید استفاده کنید؟

فراگیر بودن شبکه های اجتماعی غیرقابل انکار است. هر پلتفرم ویژگی‌ها و قابلیت‌های متمایزی را ارائه می‌کند که برخی از آنها به طور طبیعی با صنایع یا اهداف بازاریابی خاص هماهنگ هستند. اگر به دنبال تقویت تعامل مشتری، افزایش دسترسی یا ایجاد تجربه های فراموش نشدنی برند باشید، همه چیز با شفاف سازی اهدافتان شروع می شود. توصیه می گردد با درک اهدافتان آغاز کنید. مشخص نمایید مخاطبان شما در کجا بیشتر فعال هستند و سپس استراتژی خود را طوری تنظیم کنید که در آن کانال ها بیشتر دیده شوید.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *