روش های بهینه سازی ویدیو
مقالات تخصصی IT و هاستینگ

افزایش سرعت وب سایت با بهینه سازی ویدیو

ویدیو یک ابزار بازاریابی فوق العاده موثر می باشد. از پس زمینه های چشم نواز گرفته تا محتوای سرگرم کننده و آموزنده، راه های زیادی برای گنجاندن ویدیو در استراتژی وب سایت شما وجود دارد. 

تنها مشکلی که وجود دارد این است که فایل های ویدیویی می توانند به میزان قابل توجهی سرعت سایت را کاهش دهند. اگر بارگذاری صفحات بیش از حد طول بکشد، بازدیدکنندگان ممکن است قبل از اینکه فرصتی برای بازدید محتوای ویدیویی شما پیدا کنند، آن را ترک نمایند. در ادامه 15 نکته بهینه سازی ویدیو بررسی خواهد شد که به حفظ سرعت لود سریع و برقراری تعامل با کاربر کمک می کند.  

چرا به ویدیو در وب سایت خود نیاز دارید؟

طبق نظرسنجی های انجام شده، امروزه 91 درصد کسب و کارها از ویدیو در استراتژی های بازاریابی خود استفاده می کنند. رایج ترین انواع ویدیو در سایت ها شامل موارد زیر است:

  • تجربیات مشتری
  • ارائه توضیحات
  • دموی محصول
  • فروش ویژه
  • خدمات مشتری
  • تیزرها
  • ویدئوگرافیک

90٪ افراد گزارش کرده اند که بازده خوبی از سرمایه گذاری خود روی ویدیو دریافت نموده اند. این بازگشت سرمایه ها نیز به اشکال مختلفی انجام می گردد. 

به عنوان مثال، 90٪ اعلام کرده اند ویدیو باعث بهبود آگاهی از برند می شود، در حالی که 86٪ شاهد افزایش ترافیک از آن بودند. کسب و کارها مستقیماً از بازاریابی ویدیویی سود می برند، به طوری که 87 درصد از آن، فروش بیشتری را به دست آورده اند. 

89 درصد کاربران محتوای ویدیویی بیشتری از برندها درخواست دارند، بنابراین خیلی خوب است که بسیاری از کسب وکارها آن را در اولویت قرار داده اند. با این حال، عدم بهینه سازی ویدیو یا استفاده بیش از حد آن در یک وب سایت برای عملکرد بهتر، می تواند عوارض جانبی منفی داشته باشد.

در حالی که کاربران انتظار ویدیوی بیشتری در یک سایت دارند، از طرف دیگر می خواهند یک صفحه وب در عرض چند ثانیه لود شود. این مورد به شما بستگی دارد که وب سایت خود را طوری طراحی کنید تا محتوای ویدیویی با کیفیت بالا را بدون کاهش عملکرد در این فرآیند ارائه دهد. 

15 نکته بهینه سازی ویدیو برای بارگذاری سریعتر

در ادامه 15 استراتژی بهینه سازی ویدیو وجود دارد که می توانید هنگام درج آنها در وب سایت خود استفاده کنید:

1. از ویدیو با ظرفیت محدود در صفحه اصلی استفاده کنید

به دلیل نرخ تعامل بالایی که ویدیو دریافت می کند، اکثر افراد آن را مهم ترین محتوای صفحه اصلی خود می دانند. به این ترتیب، می بایست تا حد امکان به بالای صفحه نزدیک باشد. 

برای بهینه سازی ویدیو و اینکه بخش ویدیویی منابع زیادی را مصرف نکند، چند گزینه وجود دارد:

گزینه 1: بهترین گزینه صفحه ای است که حاوی یک پس زمینه یا ویدیو به همراه متن باشد. 

گزینه 2: اگر قصد استفاده از يک اسلايدر يا کاروسل در بالاي صفحه اصلي را داريد، بهتر است تعداد ويديوهاي موجود در آن را به يک مورد محدود کنيد.

با اين کار مي توانيد توسط جلوه هاي جذاب جابجایی و زوم عکس، بخش هاي غير ويدئويي اسلايدر را نيز به لحاظ بصري جذاب نگه داريد.

گزینه 3: ایده جالب دیگری برای بهینه سازی ویدیو و استفاده در بخش اصلی وب سایت، تقسیم آن به بخش های کوچکتر و ارائه به صورت یک تجربه اسکرول قابل کنترل توسط کاربر است.

2. تنها از یک ویدیو در هر صفحه استفاده کنید

ممکن است وسوسه شوید که ویدیوهای متعددی را در صفحات سایت خود قرار دهید زیرا متوجه می شوید که ویدیوها می توانند به میزان زیادی تعامل سایت تان را افزایش دهند. با این حال، هر ویدیو می تواند حجم زیادی به صفحه اضافه کند. بر اساس اطلاعات موجود، حجم انتقال متوسط ویدیوها 3855.9 کیلوبایت در دسکتاپ و 3965.8 کیلوبایت در تلفن های همراه است. صفحات به طور متوسط تنها دو ویدیو دارند.

نکات بهینه سازی ویدیو

تصویر(1)

حال این اطلاعات را با تصاویر مقایسه کنید. حجم انتقال تصاویر در دسکتاپ 1021.1 کیلوبایت و در موبایل 860.9 کیلوبایت می باشد. 

اکنون متوجه می شوید که چرا افراد احساس می کنند ارزش تصاویر بیشتر می باشد زیرا می توان تصاویر بیشتری در یک صفحه استفاده نمود بدون اینکه سایت سنگین شود، برخلاف ویدیوها که به دلیل حجم بالای آنها، بار زیادی بر صفحه تحمیل می کنند. در مجموع، استفاده هوشمندانه از تصاویر به جای ویدیوها می تواند در بهبود تجربه کاربری و عملکرد سایت موثر باشد. نمی توان منکر قدرت ویدیو در بحث بازاریابی شد. تنها موردی که لازم است، بهینه سازی ویدیو می باشد تا تاثیر زیادی روی مخاطب بگذارد. 

3. از یک پخش کننده سریع برای ویدیوها استفاده کنید

یکی از راه های مقابله با کاهش حجم ویدیوها، میزبانی آنها در جای دیگر و سپس درج درون صفحه می باشد. نخستین کار قابل انجام این است که مطمئن شوید ویدیوها از یک پخش کننده ویدیوی سریع استفاده می نمایند. گام بعدی یافتن ابزاری برای درج این ویدیوها در سایت است.

اکثر طراحان سایت های وردپرسی از ابزارک های ویدیویی مختلف استفاده می کنند. در برخی پلاگین های اسلایدر می توانید ویدیوها را از طریق پلتفرم های دیگر نیز پخش نمایید. در Slider Revolution می توانید به روش های مختلف محتوا را در لایه های ویدیو اضافه کنید، برای مثال، ویدیوی HTML5 را آپلود کرده یا مستقیماً از YouTube یا Vimeo به نمایش بگذارید. 

4. از ابزار فشرده سازی برای بهینه سازی ویدیو استفاده کنید

در برخی موارد، ممکن است نتوانید یا نخواهید ویدیو را از پلتفرم دیگری پخش کنید. در این صورت، بسیار مهم است که فایل را قبل از آپلود در سرور خود، بهینه سازی نمایید. یکی از راه های انجام این کار، بهینه سازی ویدیو توسط ابزارهای فشرده سازی است. HandBrake و FFmpeg محبوب ترین ابزارهای دسکتاپ در این حیطه هستند. کمپرسورهای ویدیویی آنلاین رایگان مانند Clideo و FreeConvert نیز وجود دارند. آنها تمامی ابزارهای تبدیل ویدیویی که با برنامه های دسکتاپ ارائه می شوند را در اختیار شما قرار نمی دهند اما تا حد زیادی مشکل تان را رفع می کنند.

البته مراقب باشید که چقدر فشرده سازی انجام می دهید. برای یک ویدیوی پس زمینه، ممکن است فشرده سازی زیاد، مشکلی نداشته باشد اما در صورتی که به وضوح و کیفیت ویدیو آسیب برساند، باید فشرده سازی را متوقف نمایید. طبق نظرسنجی انجام شده، کاربران اعلام کرده اند که کیفیت ویدیو می تواند روی میزان اعتمادشان به برند تاثیر بگذارد.

5. زمانی که صدای ویدیو ضروری نیست، آن را حذف کنید

ویدیوهای پس زمینه روشی متداول برای تزئین وب سایت هستند. در حالی که این نوع ویدیوها نیازی به صدا ندارند اما ممکن است فایل شما دارای صدا باشد. زمانی که به صدا نیازی نیست، باید آن را حذف کنید تا حجم ویدیو کاهش یابد.

فرمت محتوای ویدیویی در وب سایت

تصویر(2)

6. از یک فرمت فایل سبک استفاده کنید

هنگام انتخاب فرمت فایل ویدیو، چندین مورد را باید بررسی کرد. حجم اولیه و قابلیت فشرده سازی فایل که برای سرعت صفحه مهم است. سازگاری با مرورگرها و دستگاه ها را نیز باید در نظر گرفت. چند فرمت فایل ویدیویی پشتیبانی شده توسط WordPress وجود دارند که اکثر این موارد را شامل می شوند. 

MP4

MP4 یک گزینه قابل اعتماد برای برقراری تعادل بین سازگاری و سرعت است. این فرمت فایل ویدیویی، حجم کمی دارد و در عین حال کیفیت ویدیو را نیز حفظ می کند. اگر یک ویدیوی MP4 را فشرده کنید، کیفیت آن چندان کم نخواهد شد. همچنین اکثر مرورگرها از MP4 پشتیبانی می کنند.

MOV

MOV توسط اپل برای پخش کننده QuickTime توسعه یافته اما در دستگاه های اندروید هم قابل اجرا است. با این حال، برخی مرورگرها قادر به پشتیبانی از MOV نیستند. اینترنت اکسپلورر نیز از آن پشتیبانی نمی کند.

اگر تصمیم گرفته اید از این فرمت فایل ویدیویی در وب سایت خود استفاده کنید، بهتر است آن را با یک سرویس پخش ویدیوی دیگر مانند یوتیوب یا Vimeo اجرا نمایید. این فایل ها در حالی که کیفیت بالایی دارند حجم آنها نیز بالا است. می توانید فایل های MOV را فشرده کنید تا حجم آنها کاهش یابد اما در عین حال، افت کیفیت و وضوح را به طور محسوس مشاهده خواهید کرد. 

WebM

این فرمت فایل ویدیویی HTML5، توسط گوگل توسعه داده شده است. اکثر مرورگرها به جز اینترنت اکسپلورر و اپرا از WebM پشتیبانی می کنند. برخلاف برخی فرمت های دیگر، WebM مستقیماً در مرورگر اجرا می گردد. به همین دلیل معمولاً سریعتر از سایر فرمت های ویدیویی بارگذاری می شود. اگر از GIF ها در وب سایت خود استفاده می نمایید، می توانید آنها را با این فرمت فایل HTML5 جایگزین کنید زیرا گزینه سریعتری هستند.

7. تنظیم وضوح (Resolution) و نرخ فریم

یک نکته دیگر برای بهینه سازی ویدیو جهت کاهش حجم صفحه، تنظیم وضوح و نرخ فریم است. وضوح یا Resolution ویدیو، به تعداد پیکسل های استفاده شده برای ایجاد تصاویر در صفحه نمایش اشاره دارد. هر چه تعداد پیکسل ها بیشتر باشد، تصویر واضح تر خواهد بود.

اگر به ویرایشگر ویدیوی خود دقت کنید، مشاهده خواهید کرد که گزینه های مختلف وضوح از استاندارد (852×480) تا Ultra HD یا 4K وجود دارد اما نیازی نیست که از ویدیوهای آنلاین با بالاترین وضوح خروجی تهیه کنید. ویدیوهای با وضوح بالا، حجم فایل بیشتری دارند و بارگذاری آنها روی وب سایت و دستگاه های کاربر کندتر خواهد بود. معمولا در صورتی که کیفیت تصویر کاهش چندانی نداشته باشد، ویدیوهای با وضوح متوسط (720p) بهترین گزینه هستند.

تنظیم وضوح ویدیو برای بهبود سرعت وب سایت

تصویر(3)

نرخ فریم به سرعتی اشاره دارد که فریم ها در یک ویدیو حرکت می کنند. ویرایشگر ویدیو به شما این امکان را می دهد که از بین تنظیمات زیر انتخاب کنید:

  • 24 فریم بر ثانیه
  • 25 فریم بر ثانیه
  • 30 فریم بر ثانیه
  • 60 فریم بر ثانیه

مشابه وضوح، استفاده از بالاترین نرخ فریم برای وب ضروری نیست. بر اساس تحقیقات، 24 فریم در ثانیه برای ویدیوهای استاندارد کافی خواهد بود.

8. بهینه سازی ویدیو با کاهش مدت زمان آن

فارغ از اینکه خودتان ویدیوها را می سازید یا محتوای آماده استفاده می کنید، بهتر است که قبل از افزودن آنها به وردپرس، طول ویدیوها را کوتاه نمایید. برای این کار چند روش وجود دارد. اولی طول موردنیاز ویدیو است. به عنوان مثال، تصور کنید ویدیوی پس زمینه را در بخش اصلی صفحه قرار داده اید و انتظار ندارید که بازدیدکنندگان بیشتر از 20 ثانیه را صرف خواندن متن یا نگاه کردن به منو کنند. بنابراین به جای استفاده از نسخه طولانی ویدیو، آن را تا حدود 15 یا 20 ثانیه کوتاه کنید.

نکته دیگر، حذف قسمت های اضافی از ویدیوی شما است. ویدیوهایی با محتوای صوتی و تصویری را بررسی کرده و مکث های اضافی یا کلمات پر تکراری که بتوان حذف کرد را شناسایی کنید. این کار علاوه بر کاهش مدت زمان، به بهینه سازی ویدیو و تماشای آسان تر محتوا توسط مخاطبان نیز کمک می کند.

نکته مهم: هنگام ایجاد ویدیوهای بازاریابی مانند توضیحی، معرفی محصول و آموزشی، آن ها را تا حد مناسب کوتاه نگه دارید. بر اساس گزارشات وضعیت بازاریابی ویدیویی، موثرترین طول ویدیو بین 30 تا 60 ثانیه است.

9. تنها در صورت ضرورت ویدیوها را خودکار پخش کنید

تنها نوع ویدیوهایی که باید به صورت خودکار پخش شوند، ویدیوهای پس زمینه بدون صدا هستند. برای سایر ویدیوها، آنها را طوری تنظیم کنید که نیاز باشد کاربر دکمه Play یا "پخش" را فشار دهد. این کار به چند دلیل خوب است. اول اینکه بارِ پردازشی ویدیوها روی سرور را کاهش می دهد، همچنین تا زمانی که کاربر با آنها تعامل برقرار نکند، پخش نشوند، اینکار باعث می شود منابع اضافی نیز در سرور مصرف نگردد.

دلیل دیگر برای انجام این کار web accessibility است. پخش خودکار ویدیوها می تواند برای کاربرانی که اختلالات بینایی دارند یا در موقعیتی هستند که صدا نباید پخش شود (مانند قطار یا حین تماس تصویری) مشکل ساز باشد. افزونه ویدیو یا اسلایدر وردپرس امکان انجام این کار را به شما می دهد. برای مثال، جهت بهینه سازی ویدیو در Slider Revolution می توانید آن را مبتنی بر واکنش کاربر و پخش خودکار تنظیم کنید.

بهینه سازی ویدیو با افزونه وردپرس

تصویر(4)

همچنین این امکان را خواهید داشت که پخش خودکار ویدیو را صرفا در شرایطی خاص فعال نمایید.

10. محدودیت حلقه پخش ویدیو

نیازی نیست برخی از ویدیوها به صورت بی پایان تکرار شوند. برای ویدیوهای پس زمینه، این ویژگی اجتناب ناپذیر است. برای ویدیوهایی که محتوای آموزنده دارند، احتمالاً نیازی به تکرار مداوم نیست. چه خودتان ویدیویی را بارگذاری می کنید یا از پلتفرمی مانند یوتیوب آن را پخش می نمایید، مطمئن شوید که قبل از انتشار محتوا در سایت تان، امکان تکرار مداوم را غیرفعال کرده اید.

11. LazyLoad را پیاده سازی کنید

Lazy loading یا "بارگذاری تنبل" یک فرآیند مهم در بهینه سازی سرعت صفحه است. بارگذاری تنبل برخی از منابع مانند تصاویر و ویدیوهایی که در پایین صفحه قرار دارند را به عنوان، موارد غیر ضروری شناسایی می کند. به این ترتیب، منابع سرور تنها توسط منابع مرئی و حیاتی و بر اساس آنچه کاربر مشاهده می نماید بارگذاری می شوند، مصرف می گردند.

وقتی ویدیوها در پایین صفحه قرار گیرند تا زمانی که کاربر به پایین اسکرول نکند، لود نمی شوند. 

استفاده از Lazy loading برای بهینه سازی ویدیو

تصویر(5)

12. صفحات ویدیو را کم حجم نگه دارید

هنگام طراحی صفحات حاوی ویدیو، سعی کنید طراحی و محتوای اطراف را به حداقل برسانید. به این ترتیب، تاثیری که حجم و زمان اجرای ویدیو روی صفحه دارد، چندان قابل توجه نخواهد بود. به عنوان مثال، اگر ویدیو مهمترین عنصر باشد، به میزان زیادی از متن یا تصاویر نیاز نخواهید داشت. همچنین می توانید انیمیشن ها و سایر افکت های ویژه در سراسر صفحه را محدود کنید.

13. به بهینه سازی ویدیو برای موبایل توجه داشته باشید

هنگام طراحی صفحات وب، بسیار مهم است که تجربه موبایلی کاربران را در نظر بگیرید. بر اساس داده های سال 2023، 26% از افراد حداکثر 5 ثانیه منتظر می مانند تا صفحه موبایل بارگذاری شود. یعنی تا زمانی که به 6 ثانیه برسید، یک چهارم کاربران خود را از دست خواهید داد.

متأسفانه ویدیو می تواند برای موبایل مشکل ساز باشد زیرا تاثیر آن بر سرعت لود صفحه زیاد است. در ادامه برخی از اقداماتی که می توانید برای بهینه سازی ویدیو در موبایل انجام دهید، آورده شده اند:

  • از کش ویدیوها استفاده کنید تا در هر بار بازدید، مجدد نیاز به بازخوانی آنها نباشد.
  • فرمت فایلی مانند MP4 یا WebM را به کار ببرید که برای موبایل مناسب می باشند.
  • ویدیوهای بزرگ یا طولانی را در یک پلتفرم دیگر میزبانی کنید.
  • اگر پخش استریم ویدیوها باعث می شود صفحه موبایل خیلی آهسته بارگذاری گردد، یک کاور را به همراه دکمه پخش، روی ویدیو نمایش دهید. سپس یک لینک به YouTube یا Vimeo اضافه کنید.
  • از محتوای کمتری در نسخه موبایل نسبت به نسخه دسکتاپ استفاده نمایید. 
  • هنگام استفاده از اسلایدر یا کاروسل، فقط تصاویر را به کار بگیرید.

14. از پلن هاست مناسب استفاده کنید

ویدیوها تنها یکی از دلایل کندی بارگذاری وب سایت ها هستند. حجم صفحات به طور پیوسته در دهه گذشته افزایش یافته است و هیچ نشانه ای از کاهش سرعت وجود ندارد. بر اساس گزارش HTTP Archive، میانگین حجم منابع یک صفحه وب از سال 2014 حدود دو برابر شده است (از 1081.3 کیلوبایت به 2505.3 کیلوبایت).

تاثیر هاست در سرعت وب سایت

تصویر(6)

در حالی که مهم است تا حجم فایل های ویدیویی و مدت زمان آنها را به حداقل برسانید، بهینه سازی سایت و سرور نیز اهمیت ویژه ای دارد تا بتوانند منابعی را که در اختیار دارید به خوبی مدیریت کنند.

به عنوان مثال، انتخاب پلن هاست مناسب یکی از عوامل اصلی بهبود سرعت است. با فضای ذخیره سازی و پهنای باند ناکافی، صفحاتی با محتوا و ویدیوهای زیاد، می توانند موجب کاهش سرعت سایت شوند. در بدترین حالت، اگر صفحه نتواند درخواست را پردازش کند، مهلت زمانی (time out) به تمام می رسد.

بنابراین اولین کاری که باید انجام دهید این است که یک شرکت میزبانی وب مناسب را انتخاب نمایید. علاوه بر این، پلنی را انتخاب کنید که مقدار مناسبی از منابع در اختیارتان قرار دهد. یکی دیگر از مواردی که باید به دنبال آن باشید هاستی است که شما را قادر می سازد تا به HTTP/2 دسترسی داشته باشید. برخلاف HTTP/1 اصلی که در روزهای اولیه وب راه اندازی شد، HTTP/2 برای افزایش سرعت ساخته شده است.

15. از CDN استفاده کنید

زمانی که مخاطبان بین المللی دارید، CDN ها روشی عالی برای بهبود سرعت بارگذاری هستند. به جای اینکه تمام ترافیک روی سرور مبدا متمرکز باشد، CDN محتوای شما را از سرورهایی که به موقعیت جغرافیایی کاربران نزدیک تر هستند، در دسترس بازدیدکنندگان سراسر دنیا قرار می دهند.

تاثیر CDN روی سرعت ویدیو در موبایل

تصویر(7)

با کاهش فاصله، صفحات وب بسیار سریعتر لود می شوند. این مورد مخصوصاً برای صفحاتی که حاوی ویدیو هستند، مفید می باشند. CDN می تواند هرگونه تاخیر اضافی که ممکن است بارگذاری محتوای شما را به تعویق بیندازد، کاهش دهد.

جمع بندی

راه های زیادی برای استفاده از ویدیو برای افزایش تعامل و نرخ تبدیل در وب سایت ها وجود دارد. می توانید ویدیوهای توضیحی را به صفحات پشتیبانی اضافه کنید، ویدیویی آموزشی را در صفحات محصول درج نمایید یا یک ویدیوی چشم گیر در بخش اصلی سایت قرار دهید. امروزه 91 درصد کسب و کارها از ویدیو در استراتژی بازاریابی آنلاین خود استفاده می کنند. علاوه بر این، کاربران از برندها می خواهند که محتوای بیشتری در این نوع ارائه دهند. 

خبر خوب این است که بهینه سازی ویدیو برای صفحات وب سایت دشوار نیست. از فرمت مناسب گرفته تا توجه بیشتر به نحوه و زمان استفاده ویدیو، اقداماتی هستند که می توانید انجام دهید.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *