بهینه سازی و بهبود Core Web Vitals
مقالات تخصصی IT و هاستینگ

نحوه بهبود Core Web Vitals و کسب رتبه بالاتر در گوگل

عملکرد وب‌سایت تاثیر بسیار زیادی در موفقیت کسب‌وکارتان خواهد داشت. کندی و جابجایی‌های غیرمنتظره در چیدمان صفحه، همگی می‌توانند بر تعامل کاربران تاثیر بگذارند و منجر به کاهش فروش شوند. با تمرکز جدید گوگل بر Core Web Vitals، بهینه‌سازی عملکرد وب‌سایت مهم‌تر از همیشه شده است. از شناسایی مشکلات رایج تا پیاده‌سازی موثرترین روش های رفع مشکلات و بهبود Core Web Vitals، در این مقاله توضیح داده می شود.

نحوه بهبود Core Web Vitals

تصویر(1)

Core Web Vitals چیست؟

Core Web Vitals مجموعه ای از شاخص‌ها هستند که توسط گوگل برای کمک به صاحبان و توسعه‌دهندگان جهت درک عملکرد وب‌سایت‌های خود از نظر تجربه کاربری، راه اندازی شده است. این معیارها در ارائه یک تجربه کاربری مثبت بسیار مهم هستند و برای اندازه‌گیری سه حوزه کلیدی عملکرد وب‌سایت یعنی سرعت، واکنشگرایی و پایداری بصری طراحی شده‌اند.

سه معیار اصلی وب عبارتند از:

  • Largest Contentful Paint یا LCP عملکرد بارگذاری را اندازه‌گیری می‌کند و به زمانی اشاره دارد که بزرگترین عنصر محتوا در یک صفحه برای کاربر قابل مشاهده می‌شود. این عنصر معمولاً یک تصویر یا بلوک متن می باشد و امتیاز LCP مطلوب گویای بارگذاری سریع عناصر اصلی صفحه و پایداری تجربه بصری کاربر است.
  • First Input Delay یا FID تعامل را اندازه‌گیری می‌کند و به زمانی اشاره دارد که یک وب‌سایت به ورودی کاربر، مانند کلیک یا ضربه زدن، پاسخ می‌دهد. امتیاز خوب FID یعنی پاسخگویی سریع وب‌سایت به تعاملات کاربر که باعث می‌شود کاربران راحت‌تر در سایت پیمایش کنند و با آن تعامل داشته باشند.
  • Cumulative Layout Shift یا CLS پایداری بصری را اندازه‌گیری می‌کند و به میزان جابجایی غیرمنتظره چیدمان در یک صفحه اشاره دارد. امتیاز خوب CLS به معنای ثابت ماندن چیدمان صفحه و عدم سردرگمی یا ناامیدی کاربران به دلیل تغییرات غیرمنتظره است.

چرا بهبود Core Web Vitals برای کسب و کار شما ضروری است؟

با بروزرسانی‌های اخیر الگوریتم گوگل، Core Web Vitals به یک عامل رتبه‌بندی حیاتی برای وب‌سایت‌ها تبدیل شده است. در نتیجه، برای کسب‌وکارها اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده و می بایست اطمینان حاصل کنند که وب‌سایت آنها استانداردهای گوگل را برآورده می‌کند.

با این حال، ممکن است کسب‌وکارها اطلاعی از نحوه بهبود Core Web Vitals و عملکرد سایت نداشته باشند. اگر تمایل دارید عملکرد وب‌سایت خود را بهبود بخشید، بهینه‌سازی Core Web Vitals یک اقدام کلیدی می باشد. در ادامه دلایل اهمیت عملکرد وب‌سایت برای کسب‌وکارها توضیح داده شده است:

  • افزایش نرخ تبدیل. برای سایت‌های تجارت الکترونیک، حتی کاهش کم در تبدیل‌ها می‌تواند به معنای از دست دادن فروش باشد. به عنوان مثال، یک صفحه که کند بارگذاری می‌شود می‌تواند منجر به کاهش نرخ تبدیل و از دست دادن درآمد گردد.
  • بهبود عملکرد وب‌سایت، کلید آگاهی از برند است. تصور کنید کاربری دنبال محصول یا خدماتی در وب باشد و به سایت شما برسد. اگر سرعت بارگذاری صفحه کند باشد، احتمالاً کاربر ناامید شده و به جستجوی خود در جای دیگری ادامه می‌دهد. این امر نه تنها ترافیک سایت شما را کاهش می‌دهد بلکه به شهرت برندتان نیز لطمه می‌زند.
  • وب‌سایت‌های با عملکرد مطلوب یک مزیت رقابتی کسب می‌کنند. برای متمایز شدن از رقبا، باید مطمئن شوید که وب‌سایت شما سریع بارگذاری می‌شود. با بهبود Core Web Vitals و عملکرد وب‌سایت، می‌توانید آگاهی از برند را بهبود بخشید و یک مزیت رقابتی کسب کنید.

مشکلات رایج Largest Contentful Paint یا LCP

در ادامه برخی از مشکلات رایج با LCP و روش های بهبود آن آورده شده است:

  • تصاویر بزرگ: یکی از مشکلات رایج با LCP، تصاویر بزرگ موجود در صفحه وب است که زمان زیادی برای بارگذاری نیاز دارند. می بایست اندازه تصاویر را بدون کاهش کیفیت بهینه نمایید. این کار را می‌توان با فشرده‌سازی تصاویر، حذف اطلاعات غیرضروری و تغییر اندازه آنها انجام داد.
  • منابع Render-blocking: منابع Render-blocking یا "مسدودکننده رندر" مانند فایل‌های جاوا اسکریپت و CSS می‌توانند بارگذاری LCP را به تاخیر بیندازند. منابعی که برای بارگذاری اولیه صفحه ضروری نیستند را به تعویق بیندازید تا LCP سریع‌تر بارگذاری شود.
  • زمان پاسخگویی سرور: پاسخگویی کند توسط سرور می‌تواند باعث تأخیر در بارگذاری LCP شود. با استفاده از کش، کوچک‌سازی فایل‌ها و فعال کردن فشرده‌سازی، می توانید زمان پاسخگویی سرور را بهبود بخشید.
  • اسکریپت‌های شخص ثالث: اسکریپت‌های شخص ثالث مانند کدهای تحلیلی یا تبلیغاتی نیز می‌توانند باعث تأخیر در بارگذاری LCP شوند. اسکریپت‌های شخص ثالث را تجزیه و تحلیل کرده و مشخص کنید کدام یک باعث تأخیر می‌شوند. سپس می‌توان این اسکریپت‌ها را به تعویق انداخت یا به صورت ناهمگام بارگذاری کرد تا تأثیر آنها بر LCP کاهش یابد.
  • سرعت پایین شبکه: سرعت پایین شبکه می‌تواند باعث تاخیر در بارگذاری LCP شود. با استفاده از CDN ها (شبکه‌های تحویل محتوا) و تکنیک‌های فشرده‌سازی، تحویل محتوا را بهینه نمایید.

با رسیدگی به مشکلات رایج LCP و پیاده‌سازی روش های موثر جهت رفع مشکلات، می‌توانید تعامل کاربران را به طور قابل توجهی افزایش دهید و نتایج تجاری بهتری کسب کنید. بنابراین، اگر به دنبال جذب بازدیدکنندگان بیشتر، حفظ آنها برای مدت طولانی‌تر و ایجاد درآمد بیشتر هستید، بهینه‌سازی سایت برای LCP یک ضرورت مهم است.

بهینه سازی وب سایت و بهبود Core Web Vitals

تصویر(2)

چگونه می‌توانید FID را بهینه کنید

FID یکی دیگر از معیارهای اصلی جهت بهبود Core Web Vitals می باشد که توسط گوگل شناسایی شده است و زمان لازم برای پاسخگویی یک صفحه وب به اولین تعامل کاربر را اندازه‌گیری می‌کند.

در ادامه برخی از مشکلات رایج با FID و نحوه رفع آنها توضیح داده شده است:

  • فایل‌های جاوا اسکریپت بزرگ: یکی از مشکلات رایج با FID فایل‌های جاوا اسکریپت بزرگ است که زمان زیادی برای بارگذاری و اجرا نیاز دارند. با کوچک‌سازی فایل ها یا تقسیم آنها به قطعات کوچکتر و قابل مدیریت‌تر، بهینه‌سازی فایل‌های جاوا اسکریپت را انجام دهید.
  • عناصر سنگین در صفحه: عناصر سنگین موجود در صفحه مانند تصاویر یا ویدیوها نیز می‌توانند باعث تأخیر در FID شوند. با فشرده‌سازی تصاویر و ویدیوها، اندازه این عناصر را بهینه نمایید.
  • اسکریپت‌های شخص ثالث: اسکریپت‌های شخص ثالث مانند ویجت‌های رسانه‌های اجتماعی، تحلیل‌ها و کدهای تبلیغاتی نیز می‌توانند باعث تأخیر در FID گردند. با شناسایی اسکریپت‌های شخص ثالثی که باعث تأخیر می‌شوند و حذف یا به تعویق انداختن آنها، تعامل کاربر با سایت بهبود می یابد.
  • زمان پاسخگویی کند سرور: کندی زمان پاسخگویی سرور می‌تواند باعث تأخیر در FID شود. با استفاده از کش، کوچک‌سازی فایل‌ها و فعال کردن فشرده‌سازی، زمان پاسخگویی سرور را کاهش دهید.
  • منابع مسدودکننده رندر: منابع مسدودکننده رندر مانند CSS و جاوا اسکریپت می‌توانند بارگذاری و پردازش FID را به تاخیر بیندازند، برای رفع این مشکل ترتیب پردازش منابع را بهینه نمایید.

با رسیدگی به مشکلات مرتبط با FID و پیاده‌سازی روش های موثر، می‌توانید به بهبود Core Web Vitals و افزایش تعامل کاربران کمک کرده و در نهایت منجر به تجربه کاربری بهتر برای مصرف‌کنندگان و فروش و نتایج مثبت شوید.

نحوه بهبود Largest Contentful Paint

تصویر(3)

مشکلات رایج Cumulative Layout Shift یا CLS

CLS سومین معیار اصلی وب است. CLS پایداری بصری صفحه وب شما را با ردیابی میزان جابجایی‌های غیرمنتظره چیدمان که هنگام بارگذاری صفحه رخ می‌دهد، اندازه‌گیری می‌کند.

در ادامه برخی از مشکلات رایج با CLS و روش های رفع آن توضیح داده شده است:

  • تبلیغات، پاپ‌آپ‌ها و سایر محتواهای پویایی که به صورت ناهمگام بارگذاری می‌شوند می‌توانند باعث جابجایی‌های غیرمنتظره چیدمان شوند که منجر به نمره CLS ضعیف می‌ گردد. برای رفع این مشکل می بایست مکان و بارگذاری این عناصر را برای جلوگیری از هرگونه جابه‌جایی ناخواسته چیدمان، بهینه نمایید.
  • تصاویر و ویدیوهای بدون ابعاد مشخص در HTML، می‌توانند باعث جابجایی‌های غیرمنتظره چیدمان شوند زیرا مرورگر سعی می‌کند اندازه و مکان مناسب عنصر را تعیین نماید. با مشخص کردن ابعاد تصاویر و ویدیوها برای اطمینان از بارگذاری آنها به صورت ثابت و جلوگیری از هرگونه جابه‌جایی چیدمان، می توانید به رفع این مشکل کمک کنید.
  • فونت‌های وب که به صورت ناهمگام بارگذاری می‌شوند نیز می‌توانند باعث جابجایی‌های غیرمنتظره چیدمان گردند. بارگذاری فونت‌های وب را بهینه نمایید تا مطمئن شوید با چیدمان صفحه تداخل ندارند.
  • منابعی مانند تصاویر یا ویدیوهای بزرگ که حجم بالایی دارند می‌توانند باعث جابجایی‌های غیرمنتظره چیدمان سایت شوند زیرا مرورگر سعی می‌کند آنها را بارگذاری و در صفحه قرار دهد. حجم این منابع را بهینه نمایید تا مطمئن شوید به سرعت بارگذاری می‌شوند و باعث ایجاد هیچ‌گونه جابه‌جایی در چیدمان نخواهند شد.
  • محتوایی مانند iframes یا ویجت‌های تعبیه‌شده نیز می‌توانند باعث جابجایی‌های غیرمنتظره چیدمان شود. بارگذاری این عناصر را برای جلوگیری از هرگونه جابجایی ناخواسته بهینه نمایید.

نتیجه گیری

با رسیدگی به مشکلات ذکر شده در این مقاله و پیاده‌سازی روش هایی که معرفی شد، می توانید به بهبود Core Web Vitals، پایداری بصری وب‌سایت و ارائه تجربیات کاربری بهتر کمک نمایید که در نهایت منجر به نتایج مثبتی در کسب و کار شما خواهد شد. استفاده از افزونه های کش تا حد زیادی می تواند سایت شما را بهینه نمایند. انتخاب بهترین کانفیگ برای افزونه کش و اعمال تنظیمات متناسب با سایت خود، می تواند باعث بهبود عملکرد آن شود.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *