10 اقدامی  که می توانید هنگام متنفر شدن از کار خود انجام دهید
مقالات تخصصی IT و هاستینگ

10 اقدامی که می توانید هنگام متنفر شدن از کار خود انجام دهید

علی رغم تمام تلاش شما برای ارزیابی دقیق شغل قبل از پذیرش آن، ممکن است مواردی پیش بیاید که از کار جدید خود متنفر شوید. خواه مسئله مربوط به محیط باشد یا موقعیت شغلی شما، ممکن است بعد از شروع کار جدید متوجه شوید که  آن شغل برای شما مناسب نیست. با این وجود، برخی از اقدامات وجود دارند که باید قبل از تصمیم به ترک کامل کار جدید خود، انجام دهید.

10 کاری که اگر از شغل جدید خود متنفر هستید باید انجام دهید

قبل از اینکه شغل خود را ترک کنید و به دنبال موقعیتی در جای دیگر باشید، گزینه های زیر را در نظر بگیرید:

1. دقیقاً مشخص کنید که چه موردی در جای خود قرار ندارد

اولین کاری که باید انجام دهید این است که دقیقاً دلیل نارضایتی از شغل خود را تعیین کنید. وقتی کار جدیدی را شروع میکنید، احساس عدم اطمینان یا حتی اضطراب طبیعی است. این احساس ناراحتی به طور کلی با کسب اطمینان از موقعیت شغلی تان پس از مدتی از بین می رود. با این حال، این احتمال نیز وجود دارد که شغل شما آن چیزی که انتظار داشتید یا وعده داده شده نباشد. با شناسایی دقیق علتی که  در شغل خود از آن متنفر هستید، می توانید ارزیابی کنید که آیا باید بمانید یا به دنبال کار دیگری در جای دیگر باشید.

2. ارزیابی کنید که آیا وضعیت می تواند تغییر کند

پس از شناسایی آنچه که در موقعیت شغلی خود نمی پسندید، قدم بعدی این است که تصمیم بگیرید آیا این مسئله موقتی بوده یا موردی است که هیچ وقت از بین نمی رود. به عنوان مثال، دلیل اینکه شما از کار جدید خود متنفر هستید می تواند این باشد که هنوز نسبت به این نقش اطمینان خاطر ندارید، یا شاید به این دلیل است که شما در حال کار روی پروژه ای هستید که از آن لذت نمی برید.

هر دوی این مشکلات موقتی هستند. اگر در شغل خود باقی بمانید، ممکن است اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرده و از آن لذت ببرید. اگر مشکل یک پروژه خاص است، در صورتیکه شغل خود را حفظ کنید، می توانید پروژه را به پایان برسانید و به سراغ کاری بروید که از آن لذت بیشتری می برید. اگر در بخش فروش باشید و بعد از مدتی متوجه شوید که از فروش لذت نمی برید، ممکن است به این دلیل باشد که در آن بخش ضعیف هستید.

3. با مدیر خود صحبت کنید

اگر شغل خود را دوست ندارید و تشخیص می دهید که این مشکل موقتی نیست، باید با مدیر خود صحبت کنید. استخدام و آموزش کارمندان جدید برای شرکتها هزینه بر است، بنابراین آنها طبیعتاً می خواهند استخدامی های جدید  و با استعداد را تا آنجا که می توانند حفظ کنند.

به همین دلیل، قبل از ترک کار، باید با مدیر خود در مورد جنبه هایی از شغل خود  که از آنها لذت نمی برید، صراحتا صحبت کنید. سعی کنید راه حل هایی که می توانید نقش خود را متناسب با علایق و مهارت های خود تنظیم کنید، ارائه دهید. شاید با آموزش اضافی، احساس راحتی و اعتماد به نفس بیشتری در موقعیت خود پیدا کنید، این امر به شما کمک می کند تا از شغل خود لذت ببرید. در غیر اینصورت، ممکن است مدیر شما پیشنهاد نماید که به بخش دیگری در داخل شرکت منتقل شوید تا از خروج کامل شما از شرکت جلوگیری کند.

4- بر آنچه می توانید از طریق کار به دست آورید تمرکز کنید

به طور معمول در هر شغلی جوانبی وجود دارد که برای فرد جذاب نیستند، خواه مشکل رفت و آمد باشد خواه مسئولیت های خسته کننده. با این حال، وقت بگذارید تا در مورد آنچه می توانید در صورت ماندن در شرکت از این موقعیت شغلی کسب کنید، تامل نمایید. به عنوان مثال، آیا فرصت پیشرفت در مدت شش ماه یا یک سال وجود دارد؟ شاید این شغل بتواند گامی در مسیر پیشرفت شما در شرکت باشد. اگر اینگونه باشد، ماندن در آن شغل  منطقی خواهد بود، حتی وقتی از کار لذت نبرید.

همچنین می توانید بررسی کنید که آیا مزایای خاصی وجود دارد که بتواند نارضایتی شما را جبران کند یا خیر. به عنوان مثال، این شغل ممکن است به شما اجازه دهد در خانه کار کرده و زمان بیشتری را با خانواده خود سپری کنید. قبل از ترک کار، در مورد تمام جنبه های شغل خود و مزایایی که از طریق آن کسب می کنید با دقت فکر کنید.

5- به خودتان یک بازه زمانی فرصت بدهید

گاهی اوقات کارمندان احساس می کنند که از شغل خود متنفر هستند در حالی که مشکل این است که آنها هنوز وقت کافی برای رشد در موقعیت شغلی جدید و یا آشنایی با همکاران خود را نداشته اند. یک جدول زمانی برای خود ایجاد کنید که در آن متعهد شوید تا کار را در حد توانایی خود یاد بگیرید.

در این بازه زمانی، شخصی را پیدا کنید تا به شما آموزش دهد، به طور منظم با مدیر خود ملاقات کنید و با همکاران خود ارتباط برقرار نمایید. این مراحل می توانند تأثیر زیادی در احساس شما نسبت به شغل تان داشته باشند. در پایان بازه زمانی، می توانید احساس خود را در مورد موقعیت و اینکه آیا می خواهید در شرکت بمانید یا نه دوباره ارزیابی کنید.

6. به دنبال پیشرفت باشید

اگر تصمیم دارید در شغل خود بمانید، به دنبال فرصت های پیشرفت  در خارج از محیط کار باشید. می توانید در کلاس آنلاین شرکت کنید و یا به دنبال دریافت مدارک دیگر باشید که شرایط شما را برای سایر موقعیت های شغلی هموار کند. ممکن است دریابید که با برخی تغییرات، می توانید در شرکت خود واجد شرایط پیشرفته تری باشید که از آن لذت بیشتری می برید یا می توانید برای موقعیتی در یک شرکت دیگر داوطلب شوید. 

7. شبکه

اگر هنوز درمورد اینکه می خواهید در شغل خود بمانید یا خیر شک دارید، شروع به کار در بخش های دیگر کنید. اگر شرکتی را که در آن کار می کنید دوست دارید اما از کار آن لذت نمیبرید، جویا شوید که آیا فرصت هایی در بخشهای دیگر وجود دارد یا خیر. با افراد بخشهای مختلف صحبت کنید تا احساس آنها در مورد شغل شان را ارزیابی نمایید.

اگر تصمیم دارید که در آن شغل باقی بمانید اما به کار دیگری مشغول هستید، ایجاد یک شبکه شخصی در شرکت یکی از بهترین راه ها است. اگر احساس می کنید که این شرکت به طور کلی برای شما مناسب نیست، می توانید با کارفرمای گذشته خود تماس بگیرید تا بفهمید آیا شغل قدیمی شما در دسترس است یا جای دیگری برای کار شما وجود دارد یا خیر.

8- خطرات را درک کنید

قبل از انجام هر نوع حرکت شغلی، درک خطرات مهم است. اگرچه ممکن است احساس رضایت بعد از ترک کاری که دوست ندارید لذت بخش باشد، اما این امر می تواند بر رزومه شما تاثیر بگذارد. بیشتر کارفرمایان می دانند که یک داوطلب بعضاً شغلی را به دست می آورد تا بعداً تشخیص دهد که برای آن مناسب است یا خیر، اما اگر این تغییر شغل مکرر باشد، می تواند برای شغل های بعدی نگران کننده شود.

9. رزومه خود را به روز نگه دارید

این ایده خوبی است که حتی اگر موقعیت فعلی خود را دوست دارید آن را حفظ نمایید. رزومه خود را با اطلاعاتی درباره آخرین موقعیت شغلی خود، از جمله موفقیت های تان، به روز کنید. در صورت امکان نتایج قابل اندازه گیری را وارد کنید. با به روز نگه داشتن رزومه، در صورت درخواست ارسال رزومه برای شخصی، فایل به روز شده همیشه در دسترس خواهد بود. اگر اندکی پس از شروع یک شغل جدید در جستجوی کار دیگری هستید، بهتر است آخرین کار خود را کاملاً از رزومه خود کنار بگذارید ، زیرا این امر می تواند باعث نگرانی کارفرمایان قبل از مصاحبه شود.

10. مرحله بعدی را با دقت در نظر بگیرید

یک دلیل برای داشتن یک جدول زمانی، تطبیق موقعیت شغلی فعلی شما است تا اطمینان حاصل کنید که بر موقعیت فعلی خود و آنچه را که برای شغل آینده خود در نظر دارید تمرکز خواهید کرد. شما نمی خواهید اشتیاق تان برای ترک شغلی که از آن متنفرید منجر شود تا بدون تمرکز، شغلی دیگر را انتخاب کنید. با تصمیم گیری در مورد نقش فعلی خود و جستجوی راه هایی برای استفاده بهتر از تجربه خود، می توانید وقت خود را برای جستجوی شغل بهتری اختصاص دهید تا موقعیت مناسب خود را به دست آورید.

همچنین باید وقت بگذارید تا دریابید که در آخرین انتخاب شغل خود چه اشتباهی مرتکب شده اید، بنابراین می توانید از تجربه خود در آینده بهره ببرید. به عنوان مثال، ممکن است بخواهید از مدیر استخدام سوالات بیشتری در مورد فرهنگ شرکت و نحوه مدیریت مدیران بپرسید.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *