مطمئن ترین روش برای حذف یک پست قدیمی از سایت وردپرسی چیست؟
مقاله

مطمئن ترین روش برای حذف یک پست قدیمی از سایت وردپرسی چیست؟

فرض کنید محتوایی در سایت خود دارید که بلااستفاده است و می خواهید برای همیشه آن را حذف کنید. آیا می دانید که چطور باید این کار را انجام دهید؟ با خواندن مقاله، متوجه خواهید شد که انجام این کار تنها به معنی حذف یک پست از سایت وردپرسی شما نیست.

خلاصه ای از عناوین مهم این مقاله:

آیا مطمئن هستید که می خواهید محتوا برای همیشه حذف شود؟

روش اول: حذف بدون جایگزین (خطای با کد 404)

روش دوم: 410 (حذف دائمی)

روش سوم: NOINDEX

روش چهارم: ریدایرکت از نوع 301

مرحله آخر: پاکسازی لینک های شکسته

آیا مطمئن هستید که می خواهید محتوا برای همیشه حذف شود؟

بهتر است قبل از حذف کامل محتوای انتخاب شده، یک بار دیگر بازبینی کنید که آیا تمایل دارید این محتوا برای همیشه حذف شود؟ برای اطمینان می توانید سه موردی که در ادامه مطرح می شود را بررسی کنید:

1- آیا در این پست اطلاعاتی وجود دارد که ارزش باقی ماندن داشته باشد؟

قضاوت در این مورد مقداری دشوار است. گاهی ممکن است تمایل داشته باشید از این پست در جای دیگری استفاده کنید یا ترافیک ارگانیک خوبی از این پست دریافت نمایید که از حذف آن منصرف شوید.

اگر اطلاعات مهمی در پست وجود دارد می توانید صرفا آنها را از پست بر داشته و در جای دیگری استفاده کنید یا اینکه بخش مورد نیاز را از محتوای اصلی جدا نموده و در دفترچه یادداشت یا یک فایل متنی ذخیره نمایید تا در آینده در صورت نیاز به عنوان منبع به آن رجوع کنید.

2- بررسی کنید که آیا این پست اصلا ترافیک دارد یا خیر؟

معمولا اگر یک پست دارای ترافیک نسبی باشد، ارزش نگهداری دارد. گاهی اوقات ممکن است در صورت استفاده از متن آن پست در جای دیگر، ترافیک بیشتری برای وب سایت شما بدست آید. به همین دلیل در چنین مواقعی از ریدایرکت ها استفاده می شود. در ادامه این مورد توضیح داده خواهد شد.

مطمئن ترین روش برای حذف یک پست قدیمی

تصویر (1)

اگر پست مورد نظر ترافیک خوبی داشته باشد، ممکن است در تصمیم خود تجدید نظر کرده و از حذف  منصرف شوید. شاید نکته ای در آن پست موجود باشد که هنوز برای کاربران جذاب است. حتی اگر فکر می کنید که پست خوبی نیست یا به سئوی سایت شما آسیب می زند، باید به جای حذف به فکر بهینه سازی آن باشید.

3- آیا بک لینک های با ارزشی به این پست اشاره می کنند؟

با استفاده از سایت Ahrefs می توانید به صورت رایگان تعداد بک لینک ها و گزارش مختصری از وضعیت لینک های صفحه ای که تصمیم به حذف آن دارید را بررسی نمایید.

حذف یک پست قدیمی از سایت وردپرس

تصویر(2)

 به این منظور کافی است همانند تصویر فوق نام دامنه را در این سایت وارد کرده سپس روی دکمه "Check backlinks" کلیک کنید.

حذف یک پست قدیمی از سایت وردپرس

تصویر(3)

پس از بررسی، گزارشی همانند تصویر بالا از تعداد دقیق بک لینک ها و لیستی از دامنه هایی که به این صفحه لینک داده شده اند،  آگاه خواهید شد. در نتیجه اگر پست مورد نظر دارای تعداد زیادی بک لینک از منابع ارزشمند است، پیشنهاد می شود آن را حذف نکرده و تلاش نمایید مشکلات موجود را اصلاح کنید. در صورت تمایل می توانید این پست را به آدرس دیگری ریدایرکت نموده ولی آن را حذف نکنید.

از طرفی اگر هیچ بک لینک با ارزشی برای این پست وجود ندارد یا بک لینک هایی از سایت های اسپم به این پست اشاره می کنند، می توانید با خیال راحت آن را حذف کرده و مطمئن باشید که هیچ اعتباری را از دست نخواهید داد. زمانی که مطمئن شدید این پست ارزش باقی ماندن ندارد و تصمیم به حذف گرفتید، باید روش حذف را تعیین نمایید. در ادامه روش های حذف پست توضیح داده شده است.

روش اول - حذف بدون جایگزین (404 NOT FOUND)

این گزینه به معنی حذف پست و عدم قرار دادن جایگزین برای آن است. کافی است به سیستم مدیریت محتوای خود وارد شده و پست مورد نظر را حذف کنید. در این صورت لینک به صورت 404 ظاهر خواهد شد که احتمالا بارها به آن برخورده اید.

روش هایی وجود دارند که بتوانید صفحه 404 خود را کمی بهینه کنید. ممکن است کاربران url وب سایت شما را اشتباه تایپ کنند یا لینک صفحات تغییر کرده و ناخواسته شکسته شوند (از فرمت صحیح خارج شوند) که در نهایت کاربران با صفحه 404 روبرو شوند. در این صورت حتما تمایل دارید که صفحه 404 وب سایت شما تا حد ممکن با ارزش باشد، می توانید برای صفحه 404 سایت خود یک فرم جستجو، منوی خاص یا لینک هایی از صفحات محبوب قرار دهید.

مطمئن ترین روش برای حذف یک پست قدیمی

تصویر (4)

در نظر داشته باشید که حتی اگر یک صفحه 404 اختصاصی با طراحی سفارشی دارید هرگز عمدا از آن استفاده نکنید. زیرا این یک صفحه بازگشتی بوده و بهتر است بعنوان آخرین راه حل در نظر گرفته شود. دلیل اصلی این است که موتور های جستجو در مورد صفحات 404 مقداری نامطمئن هستند زیرا نمی دانند لینک به صورت دائمی حذف شده یا موقتی است. این مسئله می تواند تا زمانی که گوگل تصمیم به حذف پست از فهرست نتایج بگیرد به سئوی سایت شما آسیب برساند. اگر می توانید به گوگل کمک کنید هرگز صفحه ای را به صورت 404 رها نکنید.

روش دوم - 410 (حذف دائمی)

خطای 410 یک خطای http مانند 404 است، با این تفاوت که شما عمدا از آن استفاده می کنید و ابهام خطای 404 (NOT FOUND) را برطرف می کنید. در این حالت گوگل متوجه می شود که شما عمدا خطای 410 را تنظیم کرده اید، پس لینک به صورت دائمی حذف شده و دیگر بر نمی گردد.

اینکه پست حذف شده و دیگر باز نمی گردد نکته مهمی است و گوگل با دیدن کد 410 بلافاصله لینک را از نتایج حذف کرده و مجدد در دسترس بودن آن محتوا را بررسی نمی کند. این در حالی است که خطای 404 امکان دارد موقتی باشد و با بازگردانی محتوا، لینک به جایگاه (رتبه) قبلی خود برگردد اما کد 410 به موتور های جستجو نشان می دهد، این صفحه برای همیشه حذف شده و دیگر باز نمی گردد.

مطمئن ترین روش برای حذف یک پست قدیمی

تصویر (5)

اکنون می توانید همانطوری که برای لینک های 404 صفحه سفارشی ایجاد کردید برای لینک های 410 نیز یک صفحه اختصاصی طراحی کنید. هر چند انجام این کار چندان توصیه نمی شود. اگر نگران بک لینک هایی که از سایر سایت ها به این صفحات داده می شود هستید، آن سایت ها هنگام بررسی لینک های سایت شما با خطای 410 مواجه می شوند و حتما لینک ها را حذف می کنند. 

در مجموع ایجاد صفحات اختصاصی برای لینک های حذف شده 410 توصیه نمی شود. زیرا تنها دلیل استفاده از کد 410 این است که گوگل یا سایر موتور های جستجو بدانند لینک شما از بین رفته و تغییر مسیر داده نشده است.

به عنوان مثال، اگر سایت شما هک شده و لینک های اسپم به آن اضافه شده باشد، هیچ دلیلی برای نگهداری این لینک ها وجود ندارد. برای اینکه به تمام بازدید کنندگان صفحه حذف شده اعلام نمایید که این پست کاملا حذف شده و دیگر بازگردانی نخواهد شد، می توانید برای آن صفحه، کد 410 تنظیم کنید.

روش سوم -  NOINDEX

می توانید به جای استفاده از کد http آن را NOINDEX کنید. این یک ویژگی متا است و می توانید آن را به متا تگ صفحه خود افزوده یا در فایل robots.txt به گونه ای که به لینک خاصی اشاره کند، اضافه نمایید.

تگ NOINDEX به گوگل یا سایر موتور های جستجو می گوید که آن صفحه را نادیده گرفته و ایندکس نکنند. این تگ در مواردی استفاده می شود که نمی خواهید لینک مورد نظر ایندکس شده و قابل جستجو باشد و در عین حال نمی توانید آن صفحه را حذف کنید.

به عنوان مثال، صفحه ورود به پنل مدیریت سایت شما نباید برای عموم قابل رویت باشد. اگر مسیر پیشفرض را تغییر نداده اید، افراد می توانند به صورت دستی آن را تایپ کرده و به مسیر ورود پنل مدیریت سایت شما دسترسی داشته باشند اما اگر مسیر ورود به پنل مدیریت را تغییر دهید و مسیر جدید را NOINDEX کنید افراد نمی توانند به آسانی آن را پیدا کرده و برای نفوذ به سایت شما استفاده کنند.

مطمئن ترین روش برای حذف یک پست قدیمی

تصویر (6)

در برخی موارد نمی توانید مستقیما یک لینک را NOINDEX کنید. به عنوان مثال، تصور کنید یک لینک affiliate (سیستم همکاری در فروش) برای سایت خود دارید که از یک ویژگی پویا در ساختار URL استفاده می کند و این URL ایندکس شده، صفحه ای ندارد که بتوانید به آن کد http مانند (404-410 و...) اضافه کنید. در این موارد می توانید از فایل htaccess. سمت سرور برای مخفی کردن این صفحات استفاده نمایید.

آیا NOINDEX کردن پستی که می خواهید آن را حذف کنید فایده ای دارد؟ دلیلی برای این کار وجود ندارد زیرا NOINDEX کردن پست، آن را از سایت شما حذف نمی کند بلکه صرفا از نتایج موتورهای جستجو حذف می شود.

سوال دیگری نیز ممکن است در ذهن شما وجود داشته باشد، آیا این کار جریمه های سئوی مرتبط با این لینک را نیز حذف می کند یا خیر؟ در پاسخ می توان بیان کرد که اگر می خواهید برای همیشه از دست یک پست خلاص شوید بهتر است آن را از سایت حذف کنید و فقط به NOINDEX اکتفا نکنید. به یاد داشته باشید که با انجام NOINDEX موتور های جستجو هنوز پست را می بینند و فقط آن را از لیست ایندکس خود خارج می کنند. اگر پست مورد نظر اسپم باشد هنوز می تواند از آن علیه سئوی سایت شما استفاده کند.

روش چهارم : ریدایرکت از نوع 301

در بیش از 99 درصد مواقع وقتی قصد حذف، تغییر و جابجایی یا ادغام یک لینک را دارید از ریدایرکت 301 استفاده می کنید. ریدایرکت 301 دستورالعملی برای سرور شما است که می گوید "وقتی کاربر قصد باز کردن لینک A را دارد، او را به لینک B هدایت کن". همه مرورگر ها حتی گوگل به این ریدایرکت احترام می گذارند و اگر به صفحه ای برسند که دارای ریدایرکت 301 است، اعتبار صفحه ریدایرکت شده را به صفحه جدید منتقل می کنند. نکته مهم این است که ریدایرکت 301 اعلام می کند صفحه به صورت دائم منتقل شده است و گوگل نیز فهرست خود را بر همین اساس بروز می کند. در نتیجه لینک جدید در همان مکان لینک قبلی ایندکس می شود.

در ادامه چند سناریوی مختلف بررسی می شود:

تصور کنید که تصمیم گرفته اید یک صفحه را حذف نمایید. در این صورت مایل هستید گوگل یا هر فرد دیگری که این لینک را فراخوانی کند به نزدیکترین صفحه مرتبط با لينک حذف شده برود، پس از یک ریدایرکت 301 استفاده می کنید.

اما حالتی را در نظر بگیرید که قصد دارید، محتوای دو صفحه را در یک صفحه با هم ادغام کنید به صورتی که صفحه جدید تمام ارزش های هر دو صفحه قدیمی را داشته باشد. در این حالت اگر یک صفحه را با صفحه دوم ادغام نموده اید و صفحه اول را حذف کردید، یک ریدایرکت 301 از لینک حذف شده به صفحه ادغام شده جدید تنظیم کنید اما اگر هر دو صفحه قدیمی را حذف کرده و محتوای آن را در یک URL جدید با هم ترکیب کرده اید در این حالت لازم است تا از هر دو صفحه حذف شده یک ریدایرکت 301 به آدرس جدید تنظیم کنید. 

در صورتی که تصمیم دارید نام دامنه خود را از example.com به newexample.com تغییر دهید، تمام لینک های قدیمی سایت شما مثل example.com/subpage باید به newexample.com/subpage تغییر کنند. می توانید در این حالت نیز یک ریدایرکت 301 از دامنه قدیمی به دامنه جدید ایجاد کنید.

در تمام موارد مذکور استفاده از ریدایرکت 301 صحیح است.

سوالی که در بیشتر مواقع مطرح می شود این است که آیا ریدایرکت باید به صفحه اصلی هدایت شود یا به صفحه فرعی (لینک داخلی) جدید؟ در بسیاری از مواقع ریدایرکت به صفحه اصلی روش درستی نیست. اگر کاربری به دنبال اطلاعات محصول یا صفحه با ارزش دیگری در سایت شما می گردد اما در نهایت به صفحه اصلی ریدایرکت شود به پاسخ خود نخواهد رسید. شما می خواهید کاربر به نزدیک ترین محتوایی که به دنبال آن است هدایت شود، سعی دارید کاربر را در سایت نگه داشته و به او کمک کنید تا پاسخ سوال خود را در سایت شما پیدا کند. ممکن است پاسخ کاربر در صفحه اصلی شما نباشد و استفاده بیش از حد از ریدایرکت به صفحه اصلی نیز منجر به سردرگمی موتور های جستجو شود.

البته تعداد اندکی از کد های ریدایرکت 30x نیز وجود دارند که ممکن است هیچگاه از آنها استفاده نکنید. این کد ها یا بسیار قدیمی شده اند یا بعضا کاربرد های خاصی دارند که توسعه دهندگان از آنها استفاده می کنند، مانند 302 یا 307. 

در صورتی که از یک سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس استفاده می کنید می توانید از افزونه های کمکی مانند افزونه Yoast SEO برای ریدایرکت لینک ها استفاده نمایید. لازم به ذکر است که امکان ریدایرکت در نسخه های پولی این افزونه وجود دارد که بعد از ارتقا به نسخه پولی این امکان در سایدبار سمت راست با عنوان "سئو" قابل مشاهده خواهد بود.

تصویر (7)

پس از وارد شدن به این بخش همانند تصویر فوق می توانید ریدایرکت مورد نیاز را تنظیم نمایید. توجه داشته باشید در باکس های "نشانی قدیمی" و "نشانی جدید" نیازی به وارد کردن آدرس کامل همانند https://example.com/old-pricing نیست و تنها کافی است مسیر بعد از نام دامنه را وارد نمایید.

روش آخر، پاکسازی لینک های شکسته 

اگر تیم تولید محتوای با تجربه ای داشته باشید یا اینکه وبلاگ نویس خوبی باشید، حتما تاکنون برای محتوایی که تولید نموده اید بک لینک های بسیار زیادی ایجاد و لینک سازی داخلی کرده اید.

این بدان معنا است که احتمالا تعداد بالایی لینک دارید که در صفحات، برگه ها، دسته بندی ها و محتوای مقالات به پست مورد نظر لینک داده شده اند. باید آنها را پیدا کرده سپس اصلاح کنید تا سایت کاملا  پاکسازی شده و لینک شکسته ای نداشته باشید.

به این منظور استفاده از نرم افزار Screaming Frog توصیه می شود. این نرم افزار برای حداکثر 500 لینک آنالیز رایگان ارائه می دهد. احتمالا برای سایت هایی که بیش از این تعداد لینک را پشتیبانی می نمایند باید هزینه پرداخت شود ولی سایت های کوچکتر می توانند تمام لینک های شکسته خود را با این ابزار شناسایی کنند.

می توانید سایت خود را اسکن کرده و به دنبال لینک های شکسته باشید. بعد از پیدا کردن این لینک ها، بهتر است آنها را حذف کرده یا اصلاح نمایید. با این کار سئوی سایت شما آسیب نخواهد دید.

تصویر (8)

علاوه بر این، نرم افزار مذکور پیوند های شکسته خارجی را نیز برای شما پیدا می کند که می توانید آنها را نیز اصلاح نمایید. پس ایده خوبی است که هر چند ماه یک بار، مثلا 6 ماه یا سالی یک بار این بررسی را برای شناسایی پیوند های شکسته سایت خود انجام دهید.

همچنین می توانید فایل نقشه سایت را بررسی کنید که آیا لینک های حذف شده هنوز در آن وجود دارند یا خیر. بسته به روش تولید نقشه سایت شما، ممکن است لینک های شکسته هنوز در نقشه سایت وجود داشته باشند. در این صورت باید به روش دستی آنها را حذف نمایید سپس مجدد نقشه سایت بروز شده را به گوگل ارسال کنید تا تغییرات جدید با سرعت بیشتری تشخیص داده شوند.

اشتراک گذاری:

نظرات

سلام چطوری میتونم روش حذف 410 رو اعمال کنم؟
سلام جناب ساداتی اگر از وردپرس استفاده می کنید، با استفاده از افزونه yoast می توانید لینک های موردنظر را ریدایرکت 410 نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *