بررسی و مقایسه NTFS و FAT32
مقالات تخصصی IT و هاستینگ

مقایسه NTFS و FAT32 - کدام یک بهتر است؟

سیستم عامل هایی که از ویندوز پشتیبانی می کنند بر یکی از دو نوع سیستم فایل زیر متکی هستند: 

1- File Allocation Table یا جدول تخصیص فایل (FAT).

2- New Technology File System یا فناوری جدید سیستم فایل (NTFS).

هر دو سیستم فایل توسط مایکروسافت ایجاد شده اند و هر کدام مزایا و معایب متفاوتی در رابطه با سازگاری، امنیت و انعطاف پذیری دارند.

سیستم‌ فایل یعنی مجموعه‌ای از الگوها و ساختارهای منطقی که یک سیستم عامل می‌تواند برای مدیریت فایل‌ها و داده های موجود در حافظه، از آنها استفاده کند. سخت افزار فضای ذخیره سازی، بدون سیستم فایل قابل استفاده نیست از طرف دیگر سیستم فایل ها توسط هر سیستم عاملی پشتیبانی نمی شوند. در این مقاله، ابتدا بررسی خواهد شد که سیستم فایل FAT و NTFS چیست و سپس مزایا و معایب هر یک بیان می گردد تا بتوان مقایسه ای بین NTFS و FAT32  انجام داد.

مقایسه NTFS و FAT32 دو سیستم فایل مهم سیستم عامل های امروزی

تصویر(1)

FAT چیست؟

مایکروسافت سیستم فایل File Allocation Table یا "جدول تخصیص فایل" را در سال 1977 ارائه کرده که ساده ترین سیستم فایلی بود که توسط ویندوز NT پشتیبانی می شد. این سیستم فایل قدیمی‌ می باشد، بنابراین چندان کارآمد یا پیشرفته نیست. با این وجود سازگاری بیشتری با سایر سیستم عامل ها و دستگاه های ذخیره سازی قابل حمل دارد.

FAT برای توصیف وضعیت تخصیص کلاستر ها (بخش های پایه ذخیره سازی منطقی روی هارد دیسک) در یک سیستم فایل و ارتباط بین آنها استفاده می شود. این سیستم فایل به عنوان یک جدول برای سیستم عامل عمل می کند و نشان می دهد که فایل ها و پوشه ها در کدام بخش از دیسک ذخیره می گردند.

FAT اغلب در دستگاه های ذخیره سازی قابل حمل مانند دوربین های دیجیتال، تلویزیون های هوشمند و غیره، استفاده می شود. جدول تخصیص فایل بخش مهمی از سیستم فایل FAT است. اگر FAT آسیب ببیند یا گم شود، اطلاعات روی هارد دیسک غیر قابل خواندن می شود.

چندین محدودیت جهت استفاده از سیستم فایل FAT32 وجود دارد:

  • FAT32 فقط از فایل هایی تا حجم 4 گیگابایت و تا 2 ترابایت فضای ذخیره سازی، پشتیبانی می کند.
  • FAT32 یک سیستم فایل ژورنالینگ (سیستم فایلی است که فایل خاصی به نام ژورنال را نگهداری می کند و برای ترمیم هرگونه ناهماهنگی که در نتیجه خاموش شدن ناگهانی رایانه رخ می دهد، استفاده می شود) نیست، به این معنی که خرابی فایل راحت تر اتفاق می افتد.
  • FAT32 از سطح دسترسی فایل پشتیبانی نمی کند.

در مقایسه NTFS و FAT32 نیاز کاربر مهم است و هیچ کدام نسبت به دیگری برتری ندارد 

تصویر(2)

NTFS چیست؟

مایکروسافت تکنولوژی سیستم فایل جدید خود را در سال 1993 ارائه کرده است و اکنون پرکاربردترین سیستم فایل در ویندوز می باشد. این تکنولوژی به عنوان جایگزینی برای سیستم فایل FAT معرفی گردید و جهت بهبود عملکرد، قابلیت اطمینان و فضای دیسک بیشتر، طراحی شده است.

NTFS از موارد زیر پشتیبانی می کند:

  • فایل های بسیار حجیم
  • سطح دسترسی مختلف فایل و رمزگذاری
  • فشرده سازی فایل در صورت پر شدن فضای دیسک
  • سازماندهی فضای اختصاص یافته در دیسک و محدود کردن فضایی که کاربران می توانند استفاده کنند 

مقایسه NTFS و FAT32

FAT سیستم فایل ساده‌تری است اما NTFS در بخش های مختلفی پیشرفت کرده و امنیت بیشتری را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

  1. تحمل خطا: در صورت قطع برق یا مواجه با خطا، NTFS به طور خودکار فایل ها یا پوشه ها را تعمیر می کند. FAT32  در صورت آسیب فایل، دو نسخه مختلف از FAT را نگهداری می نماید.
  2. امنیت: FAT32 صرفا امکان تنظیم سطح دسترسی برای اشتراک گذاری را ارائه می دهد، در حالی که NTFS این امکان را فراهم می کند تا سطوح دسترسی خاصی را برای فایل ها یا پوشه های خود تنظیم کنید.
  3. فشرده سازی: FAT32 هیچ ابزاری برای فشرده سازی ارائه نمی دهد. NTFS امکان فشرده سازی جداگانه فایل ها و پوشه ها را فراهم می نماید تا سرعت سیستم کاهش پیدا نکند.
  4. سازگاری: NTFS با سیستم عامل های XP و بعد از آن سازگار بوده و برای کاربران سیستم عامل مک، NTFS صرفا قابل خواندن می باشد، در حالی که درایوهای FAT32 می‌توانند توسط سیستم عامل مک خوانده و نوشته شوند.

بزرگترین نقطه ضعف استفاده از سیستم فایل NTFS سازگاری است:

  • بسیاری از دستگاه های قابل حمل مانند گوشی های هوشمند اندرویدی، از NTFS پشتیبانی نمی کنند.
  • Mac OS X می تواند درایوهای NTFS را بخواند اما نمی تواند بدون نرم افزار جانبی، روی درایوهای NTFS بنویسد.
  • برخی از دستگاه‌ها، از جمله تلویزیون‌های هوشمند، دستگاه های پخش‌ و چاپگرها از NTFS پشتیبانی نمی‌کنند.
  • سیستم فایل NTFS فقط با ویندوز 2000 و نسخه های بعدی ویندوز سازگار است.

وقتی صحبت از دستگاه های قابل حمل به میان می آید، استفاده از FAT32 ایمن تر است و تقریباً با هر دستگاهی سازگاری دارد. جهت انتخاب میان FAT یا NTFS، هیچ برنده مشخصی وجود ندارد. انتخاب سیستم فایل مناسب، به نیازها و کاربری های شخصی شما بستگی دارد.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *