چگونگی انتخاب نام دامنه مناسب
مقاله

11 فاکتور مهم برای انتخاب نام دامنه مناسب

وقتی صحبت از ایجاد وب سایت می‌شود، انتخاب نام دامنه مناسب یکی از مهمترین تصمیمات خواهد بود. نام دامنه بر نحوه بازاریابی سایت و احساس بازدیدکنندگان نسبت به برند شما تأثیر می‌گذارد. در ادامه 11 نکته برای کمک به تصمیم گیری صحیح در مورد انتخاب نام دامنه مناسب، آورده شده است.

1. کسب و کارها مالک نام دامنه نیستند

هیچ کسب و کاری مالک نام دامنه نبوده و مالکیت آن نیز امکان پذیر نیست. نام دامنه ثبت می‌شود و به خریدار حق استفاده از آن را می‌دهد. بنابراین، بسیار مهم است که هرگز اجازه ندهید تا دامنه ثبت شده از دسترس شما خارج شود. عدم تمدید دامنه، آن را در معرض خطر آزاد شدن و ثبت توسط شخص دیگری قرار می‌دهد.

انتخاب نام دامنه مناسب در میزان ترافیک و موفقیت شما تاثیر مثبت دارد.

تصویر(1)

2. آیا نام دامنه باید با نام تجاری شما مطابقت داشته باشد؟

به طور کلی، نام دامنه باید با نام تجاری مطابقت داشته باشد. با این حال، گاهی اوقات ایجاد یک ظاهر جدید در وب، فرصتی ایجاد می‌کند تا کسب و کار شما دوستانه تر به نظر برسد. همچنین می‌تواند هنگام تغییر موضوعات روز، مفید باشد. به عنوان مثال، یک سایت فروش دوربین دیجیتال پس از معرفی آیفون مجبور به تغییر رویکرد خود شد. زیرا افراد کمتری دوربین‌های دیجیتال را می‌خریدند. آنها نام دامنه وب‌سایت خود را به یک دامنه کلی‌تر تغییر دادند و شروع به بررسی طیف گسترده ای از محصولات کردند.

تغییر ترندها می‌تواند یکی از دلایل عدم تطبیق نام دامنه با نام تجاری باشد. گاهی اوقات بهترین کار این است که نام جذاب‌تری برای کسب و کار آنلاین خود انتخاب نمایید و نام تجاری را در پس زمینه نگه دارید. با این حال، همواره نام دامنه ای را ثبت کنید که با کسب و کار شما مرتبط باشد، حتی اگر نام وب سایت متفاوت است، می‌توان بر اساس شرایط، نام دامنه کسب‌وکار را به نام وب‌سایت ریدایرکت کرد.

3. آیا نام دامنه باید حاوی کلمات کلیدی باشد؟

نام‌های دامنه ای که عینا از کلمات کلیدی استفاده می‌کنند، می‌توانند نرخ تبدیل بالاتری داشته باشند. وقتی یک کاربر صفحات نتایج جستجو (SERP) را بررسی می‌کند و دامنه‌ای حاوی کلمه کلیدی را در آن مشاهده می‌نماید، تصور خواهد کرد که این سایت با جستجوی او مرتبط تر است و روی آن کلیک می‌کند. وجود کلمات کلیدی در نام دامنه، نشان می‌دهند سایت آنچه که بازدید کننده به دنبال آن است را ارائه می‌نماید. استفاده از کلمات کلیدی در دامنه، بیان می دارد که سایت نه تنها موضوع موردنظر کاربر را ارائه می‌دهد، بلکه در آن متخصص است. درج کلمات کلیدی در نام دامنه، تاثیری بر رتبه‌ سایت ندارد و دلیل اصلی آن، جذب بازدیدکنندگانی است که تمایل بیشتری به خرید یا یافتن موضوع مورد علاقه خود دارند. با این حال، استفاده از کلمات کلیدی، بهترین روش برای انتخاب نام دامنه مناسب نیست. گاهی اوقات بهتر است نام دامنه ای را انتخاب کنید که مفهوم موضوع را بیان کند.

4. نام‌های دامنه ای که معنی را منتقل می‌کنند

فاکتور های اساسی برای انتخاب نام دامنه مناسب را در نظر بگیرید.

تصویر(2)

گاهی اوقات ثبت دامنه ای که معنی را منتقل می‌کند، منطقی‌تر خواهد بود. SearchEngineJournal.com یک دامنه عالی است زیرا کلمات "Search Engine" به شما می‌گوید که وب سایت در مورد موتورهای جستجو می‌باشد. کلمه "Journal" نشان می‌دهد که سایت، خبری است. هنگام انتخاب نام دامنه مناسب و معنی دار، بهتر است در مورد ویژگی هایی که می‌خواهید سایت شما با آنها مرتبط باشند فکر کنید. مجددا مثال On The Water را در نظر بگیرید. این نام دامنه، ذهن یک ماهیگیر را به مکان شاد که روی آب است می‌برد. در همین راستا توصیه می شود کلماتی که حس خاصی را منتقل یا القا می‌کنند، یادداشت کنید. به عنوان مثال: 

  • Friendly
  • Cheapest
  • Fast
  • Zippy
  • Experts
  • Nerds
  • Friends
  • Family
  • Trustworthy
  • Healing

همچنین ممکن است بخواهید بازدیدکنندگان سایت شما را با یک مکان مرتبط بدانند. به عنوان مثال:

  • Office
  • Showroom
  • Store
  • Palace
  • Oasis
  • Online
  • Zoo
  • Hangout
  • Zone
  • Cafe

برای به دست آوردن کلمات مدنظرتان، مترادف‌هایی که موجب می‌شوند تا بازدیدکننده با سایت شما ارتباط برقرار کند را بررسی کنید.

5. دامنه را تا حد امکان کوتاه نگه دارید

نام دامنه باید آنقدر کوتاه باشد که به راحتی بتوان آن را در نوار مرورگر تایپ کرد. در عین حال می بایست پیام مورد نظر شما را به مخاطبان منتقل کند. برخی دامنه‌ها ممکن است از دو تا سه کلمه بهینه و برخی دیگر از یک کلمه تشکیل شده باشند. هیچ قانون سفت و سختی در مورد اینکه دامنه چقدر باید کوتاه باشد، وجود ندارد. آنچه اهمیت دارد این است که از انتخاب نام دامنه بسیار طولانی که به خاطر سپردن آن می‌تواند دشوار باشد، خودداری کنید.

6. از خط تیره در نام دامنه استفاده نکنید

آیا استفاده از خط تیره در نام دامنه خوب است؟ مطمئنا پاسخ "خیر" خواهد بود. باید از درج خط تیره در نام دامنه خودداری کنید. استفاده از کلمات کلیدی در نام دامنه‌ها آنقدر برای کسب رتبه مهم نیستند که به خط تیره متوسل شوید. این کار موجب می‌گردد تا سایت ناقص و اسپم به نظر برسد.

7. ثبت انواع نام دامنه را در نظر بگیرید

افراد کلمات را به انواع و اقسام شیوه‌های ممکن با یکدیگر ترکیب می‌کنند. در انتخاب نام دامنه حتما باید خود را جای بازدیدکننده بگذارید تا عبارات محتمل را به عنوان نام دامنه انتخاب کنید. 

چگونگی انتخاب نام دامنه مناسب یکی از عوامل پیش از طراحی سایت است.

تصویر(3)

اگر نام دامنه شما "WidgetExpert" است، می‌توانید "WidgetExperts" را نیز ثبت کنید. زیرا بسیاری از افراد تمایل دارند تا یک "s" را به انتهای دامنه‌های مفرد اضافه کنند. ممکن است بازدیدکنندگان از بسیاری جهات نام دامنه شما را اشتباه به خاطر بسپارند. بنابراین سعی نمایید تا آنها را پیش بینی کرده و انواع نام دامنه را ثبت کنید. سپس می‌توانید آنها را به دامنه صحیح ریدایرکت نمایید. کلمات مفرد و جمع، اشتباهات رایجی هستند اما اشتباه املایی نیز ممکن است رخ دهد و باید در نظر گرفته شود. همه آنها را به دامنه اصلی ریدایرکت کنید. آخرین مزیت آن نیز یک اقدام دفاعی پیشگیرانه است که رقبای آینده را از ثبت نام دامنه مشابه، باز می‌دارد.

8. ثبت دامنه دفاعی

ثبت دامنه دفاعی، به دامنه هایی اشاره دارد که ممکن است رقیب شما در آینده ثبت کند. ثبت نسخه‌های مفرد و جمع یک نام دامنه و همچنین پسوندهای net، .org، .biz، .info. و us. عاقلانه است. اگر بازدیدکنندگان سایت شما بین‌المللی هستند یا انگلیسی صحبت می‌کنند، ثبت پسوندهای ca. و co.uk. نیز مفید خواهد بود. ثبت پسوندهای اضافی نه تنها دفاعی است، بلکه می‌توانند در آینده برای اهداف دیگر مفید باشند. به عنوان مثال، زمانی که دامنه com. دچار اختلال شد، می‌توان وب سایت را موقتا به نسخه net. ریدایرکت کرد.

9. اگر دامنه Com. از قبل ثبت شده باشد چه می‌شود؟

پسوند com. مطلوب‌ترین دامنه سطح بالا (TLD) است و افراد بسیاری به دنبال آن هستند. اگر کسب و کار دیگری قبلاً از دامنه com. مورد نظر شما استفاده کرده باشد، مشکل ساز خواهد بود. به دلیل خطر شکایت یا سردرگمی بازدیدکنندگان احتمالی سایت، پسوندهای net ، .org یا سایر دامنه‌های سطح بالا، ارزش ثبت نخواهند داشت. انتخابی که به طور فزاینده محبوبیت پیدا کرده، دامنه‌های سطح بالای کشورها (ccTLDs) است.

10. دامنه‌های سطح بالای کد کشور و عمومی

دامنه‌های سطح بالای کد کشور (ccTLD)، مختص یک کشور خاص هستند. انتخاب ccTLD هایی مانند io. یا me. در حال حاضر رایج است. دامنه‌های سطح بالای عمومی جدید (gTLD) مانند agency. نیز وجود دارند که گزینه های خوبی محسوب می گردند. دامنه‌های کد کشور معمولاً زمانی مناسب هستند که با کشور بازدیدکنندگان احتمالی سایت مطابقت داشته باشند. بازدیدکنندگان ccTLD هایی را که مختص کشورشان است ترجیح می‌دهند. بنابراین اگر مشتریان شما در ایران هستند، استفاده از نسخه ir. دامنه می‌تواند منطقی باشد. به طور کلی، نرخ تبدیل دامنه‌های ccTLD در کشورهای مربوطه بالاتر است.

11. آیا دامنه قبلاً ثبت شده است؟

برخی از دامنه‌ها قبلا ثبت و مجددا آزاد شده‌اند که می‌توانند در آینده برای شما مشکل ایجاد کنند. از زمان‌های قدیم تا به الان، مشکل جریمه یا پنالتی در سئو، با نام دامنه گره خورده است. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که در گذشته یک اسپمر موجب جریمه دامنه توسط گوگل شده باشد و در حال حاضر نیز نتواند رتبه مناسبی کسب کند. وقتی کسب‌وکار دیگری آن دامنه را ثبت می‌نماید، به دست آوردن رتبه‌ بالا برای آن غیر ممکن خواهد بود. این سایت ممکن است ماهی یک بار و برای چند روز در انتهای لیست 10 سایت برتر قرار گیرد اما سپس به صفحه دوم یا سوم نتایج جستجو برمی گردد یا به طور کلی از لیست جستجو حذف می‌شود.

شبیه نبودن به سایر نام ها در انتخاب نام دامنه مناسب بسیار مهم است.

تصویر(4)

قبل از ثبت دامنه، می‌توانید به سایت Archive.org مراجعه کنید تا بررسی نمایید آیا دامنه تا به حال ثبت شده است یا خیر. اگر دامنه قبلا ثبت شده باشد، Archive.org یک جدول زمانی را نمایش می‌دهد که می‌توان برای مشاهده نسخه‌های قبلی وب سایت‌های مرتبط با آن دامنه، روی آن کلیک کرد. طی بررسی انجام شده، گوگل راهی برای حذف جریمه قدیمی از دامنه ای که سال‌ها قبل جریمه دریافت کرده است، ارائه نمی دهد. بنابراین هیچ راهی جهت ارسال درخواست تجدید نظر برای جریمه ای که گوگل برای دامنه در نظر گرفته است، وجود ندارد.

جمع بندی: 

ملاحظات زیادی برای انتخاب نام دامنه مناسب وجود دارند که توصیه می‌شود هنگام انتخاب آنها، تمام نکات بالا را در نظر بگیرید. یک ترفند برای آسان‌تر کردن فرآیند این است که به سادگی از خود بپرسید "بازدیدکننده سایت چه چیزی را ترجیح می‌دهد؟". این رویکرد می‌تواند در انتخاب بهترین نام دامنه بسیار مفید باشد.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *