نحوه مپ کردن دامنه در وردپرس
مقاله

مپ کردن دامنه در وردپرس و شیوه های آن

آیا در تلاش هستید تا چند دامنه را به یک سایت وردپرس متصل کنید؟ آیا می‌خواهید برای هر دامنه یک محتوای منحصر به فرد نمایش دهید و همه آنها را به راحتی از طریق یک سایت مدیریت کنید؟ راه حل آن مپ کردن دامنه است.

بیشتر افرادی که به دنبال چنین راه حلی هستند معمولا نام آن را نمی دانند. برخی از رایج ترین روش هایی که افراد آنها را مپ کردن دامنه تصور می کنند، به صورت زیر هستند:

  •  چند دامنه در یک سایت وردپرس
  • مدیریت دو دامنه در یک سایت وردپرس 
  • اشاره چند دامنه به یک سایت وردپرس
  • نمایش محتوای یک سایت وردپرس تحت دامنه‌های مختلف 

مپ کردن دامنه را هرچه که بنامید یا هرطور از آن استفاده کنید، اشتباه نیست. مپ کردن دامنه به روش‌های متفاوتی قابل استفاده است تا به تمام اهدافی که مالک سایت در نظر دارد، دست یابد. در این مقاله بهترین روش‌ها برای مپ کردن دامنه در وردپرس به اشتراک گذاشته می‌شود. 

مپ کردن دامنه در وردپرس چیست؟

مپ کردن دامنه در وردپرس فرایندی جهت هدایت ترافیک چند دامنه در یک سایت وردپرسی است.

چرا به چند دامنه در سایت وردپرسی تان نیاز پیدا خواهید کرد؟

استفاده از چند دامنه در یک سایت وردپرس می‌تواند دلایل زیادی داشته باشد. در ادامه مواردی که کاربرد این کار را نشان می‌دهند، ذکر شده اند:

  • ایجاد یک صفحه فرود دلخواه با دامنه اختصاصی، برای هدف قرار دادن بازدید کنندگان خاص یک محصول یا خدمات.
  • ایجاد صفحات روی وب سایت شما تحت دامنه‌های مختلف برای هر زبان یا کشور، بدون استفاده از افزونه مترجم.
  • محصولات SaaS یا WaaS (مخفف Workplace as a Service) که به کاربران امکان استفاده از دامنه‌های خودشان را می‌دهند.
  • شبکه‌های چند سایتی که از امکانات وردپرس شبکه استفاده می‌کنند.

البته این لیست، تمام کارهایی که با مپ کردن دامنه در وردپرس می‌توانید انجام دهید را شامل نمی‌شود. 

مپ کردن دامنه چگونه کار می‌کند؟

فرض کنید دو دامنه دارید. شما می‌توانید یک سایت وردپرس را با هر دو دامنه نمایش دهید و با مپ کردن دامنه‌ها، محتوای هر کدام را از طریق یک وردپرس مدیریت کنید. هر دامنه می‌تواند برای نشان دادن یک نوشته خاص، صفحه، پست یا یک سایت فرعی متفاوت به کار رود.

تصویر زیر مثال خوبی از ساختار domain mapping با سه دامنه که به یک سایت وردپرس اشاره می‌کنند را ارائه می‌دهد:

نمونه مپ کردن دامنه در وردپرس

 تصویر(1)

در این مثال، example2 و example3 دامنه‌های مپ شده خواهند بود. سایت وردپرس، محتوا را از صفحه فرود و صفحه محصول مربوطه که به هر دامنه اختصاص داده شده است، نمایش می‌دهد.

مثال زیر کمی متفاوت‌تر از یک شبکه چند سایتی بوده که پیچیده تر است:

مپ کردن دامنه در وردپرس شبکه

تصویر(2)

نکته کلیدی این است که در هر کدام از این دو روش مپ کردن دامنه، در نوار آدرس example2.com یا example3.com یا هر صفحه دیگر تحت این دامنه‌ها را نمایش داده می‌شوند. بنابراین کاربر دامنه‌ای متفاوت اما همان سایت اصلی وردپرس را مشاهده خواهد کرد.

توجه داشته باشید تنظیم domain mapping در وردپرس چندان آسان نیست. به صورت پیش‌فرض، هر وردپرس صرفا برای یک دامنه راه‌اندازی می‌شود و باید به درستی پیکربندی شود تا دامنه‌ای که به آن اشاره کرده را مدیریت کند.

پیش نیاز مپ کردن دامنه در وردپرس

در ادامه چند نکته و اطلاعات مورد نیاز پیش از مپ کردن دامنه در وردپرس، ذکر شده است.

  • دامنه‌های موردنظر را خریداری نموده یا ساب‌دامنه‌ها را ایجاد کنید

شما باید دامنه اصلی یا فرعی را خریداری کنید یا یک ساب دامنه از دامنه اصلی خود ایجاد نمایید. ساب دامنه پیشوند دامنه اصلی شما خواهد بود مانند:

support.example.com

مپ کردن دامنه در وردپرس می‌تواند با استفاده از دامنه‌های اصلی یا ساب دامنه‌ها انجام شود.

  • تنظیمات نام سرور (Name Server) و رکوردهای DNS را انجام دهید

تنظیم صحیح Name Server ها و رکوردهای DNS برای همه دامنه‌ها و ساب‌دامنه‌هایی که مپ می‌کنید، حیاتی است.

اگر مشکلی در این زمینه دارید می توانید از آموزش های زیر کمک بگیرید:

آموزش تنظیم دی ان اس از طريق كنترل پنل ميهن وب هاست

ایجاد ساب دامین یا زیر دامنه در کنترل پنل سی پنل

ایجاد ساب دامین یا زیر دامنه در کنترل پنل دایرکت ادمین

  • سرور خود را پیکربندی کنید

در صورت وجود دامنه فرعی یا ساب‌دامنه، نیاز به پیکربندی سرور خواهید داشت. اگر از سی پنل به عنوان یک کنترل پنل رایج که توسط شرکت‌های هاستینگ زیادی ارائه شده، استفاده می‌کنید، می‌توانید با استفاده از گزینه‌ مشخص شده در تصویر، به سادگی دامنه‌ها را تنظیم نمایید:

مپ کردن دامنه در وردپرس و کانفیگ سرور

تصویر(3)

  • وب سایت وردپرس خود را راه اندازی کنید

آخرین قدم این است که وب سایت وردپرس خود را راه اندازی کنید تا دامنه‌های مپ شده را مدیریت نمایید. ممکن است پیکربندی هسته وردپرس یا نصب یک افزونه که روال انجام کار را ساده تر می‌کند، به شما کمک نماید. برخی از گزینه‌های موجود در ادامه ذکر شده اند.

شیوه‌های مپ کردن دامنه در وردپرس

در گذشته مپ کردن دامنه در وردپرس بر اساس نیازهای یک شبکه چند سایتی استفاده میشد. یکی از این روش‌ها، ایجاد شبکه ای از سایت ها بود که مدیر و کاربران مختص به خود را داشتند. مانند سایت‌های وبلاگدهی که به شما اجازه می‌دهند یک وبلاگ از ساب‌دامنه شبکه آنها ایجاد نمایید.

امروزه روش‌های دیگری وجود دارد که باعث می‌شود مپ کردن دامنه در وردپرس شما ساده تر و با پیچیدگی کمتری نسبت به یک شبکه چند سایتی یا حتی سایتی که به صورت اختصاصی کدنویسی شده، انجام شود.

گزینه 1: شبکه چند سایتی وردپرس

  • راه اندازی پیچیده
  • مدیریت سخت

اگر علاقه مند به ساخت یک شبکه چند سایتی وردپرس هستید، می‌توانید مراحل ذکر شده در آموزش زیر را دنبال کنید:

 آموزش کامل نحوه نصب و راه اندازی وردپرس شبکه

پروسه انجام این کار شامل پیکربندی سایت وردپرسی برای مدیریت چندین ساب دامنه‌ یا زیر پوشه‌ در شبکه شما است. پس از اینکه مرحله پیچیده تنظیمات اولیه را به اتمام رساندید، به سادگی می‌توانید از منوی بالا سمت راست، بین سایت‌های موجود در شبکه جابجا شوید.

مپ کردن دامنه در وردپرس و فواید آن

تصویر(4)

وردپرس شبکه چند سایت وردپرس در اختیارتان قرار می‌دهد که از دامنه‌ها یا زیر دامنه‌های مختلفی استفاده می‌کنند و می توانید آنها را به طور جداگانه مدیریت کنید. سختی کار از جایی شروع می‌شود که نوبت به استفاده از افزونه‌ها و قالب‌ها می‌رسد. بسیار از افزونه‌ها برای وردپرس شبکه محدودیت لایسنس دارند. برای مثال ممکن است نخواهید کل یک صفحه فرود اختصاصی را برای دو سایت مجزا ایجاد نمایید این بدان معنا خواهد بود که مجبور خواهید شد دائما بین آنها جابجا شوید تا دامنه و محتوا را روی آنها مدیریت کنید. اگر محتوای بسیار زیادی داشته باشید، این کار دشوار خواهد بود.

همچنین اگر از افزونه‌های اضافی استفاده می‌کنید که امکاناتی را در وب سایت‌تان فعال می‌کنند، قادر به استفاده از آنها در وردپرس شبکه نخواهید بود. اکثر افزونه‌ها برای هر سایت به یک لایسنس منحصر به فرد نیاز دارند. 

گزینه 2: افزونه‌های وردپرس

  • تنظیم راحت
  • مدیریت راحت

سیستم Domain Mapping

با استفاده از یک افزونه مانند Domain Mapping System به راحتی می‌توانید دامنه‌های مپ شده در سایت وردپرسی خود را مدیریت کنید. همچنین امکان نمایش آنها برای پست‌های خاص، صفحات محصولات و سایر پست‌های سفارشی را خواهید داشت. دامین مپینگ به شما اجازه می‌دهد تا تعداد زیادی دامنه را در یک سایت وردپرسی مدیریت کنید بدون آنکه مجبور باشید در سایت‌های موجود در شبکه جا به جا شوید.

قدم اول: انواع پست‌های موجود را برای مپ کردن دامنه در وردپرس انتخاب کنید

پس از آنکه رکوردهای DNS و سرور را به درستی تنظیم کردید تمام کاری که باید انجام دهید این است که افزونه را نصب کنید و انواع پست‌هایی که می‌خواهید دامنه‌ها به آنها متصل شوند را فعال نمایید.

انتخاب دامنه ها برای مپ کردن دامنه در وردپرس

تصویر(5)

 قدم دوم: دامنه موردنظر را وارد کنید

دامنه ای که می‌خواهید برای Domain Mapping استفاده نمایید را در کادر وارد کنید. سپس صفحه محصول یا پست خاصی که تمایل دارید دامنه آن را نمایش دهد را انتخاب نمایید.

شرایط مپ کردن دامنه در وردپرس

تصویر(6)

سپس دامنه مپ شده را در مرورگر خود باز کنید. نوار آدرس url دامنه مپ شده شما را نشان می‌دهد اما محتوای پست انتخاب شده در صفحه ظاهر خواهد شد.

گزینه 3: استفاده از کد اختصاصی برای Domain Mapping

  • تنظیم پیچیده
  • مدیریت سخت

بهترین بخش وردپرس این است که کاملا قابلیت سفارشی سازی دارد و می‌توانید شیوه Domain Mapping خود را به هر شکلی که بخواهید انجام دهید. همانند وردپرس شبکه که به چند ویژگی خاص نیاز دارد، در کدنویسی نیز شما باید چند قدم کلیدی را دنبال کنید تا به درستی عمل کند.

در لیست زیر نکاتی ذکر شده است که توجه به آنها مهم می باشد:

  • NGINX یا Apache نیاز به تنظیمات سمت سرور برای هر دامنه یا ساب‌دامنه ای که تنظیم می‌کنید، دارند.
  • NGINX یا Apache می‌توانند با سایت وردپرسی شما از طریق WordPress REST API ارتباط برقرار کنند.
  • شما نیاز پیدا خواهید کرد فایل‌های htaccess. و wp-config.php و … را در وردپرس خود ویرایش کنید.
  • هر دامنه ای که تنظیم می کنید، به صورت خودکار در نقشه سایت اضافه نخواهد شد.

 جمع بندی

مپ کردن دامنه در وردپرس همیشه راحت نیست اما به لطف ابزارهایی که دارد می‌توانید به راحتی آن را انجام دهید. چه روش‌های پیشرفته تری از شبکه های چند سایتی را انتخاب کنید یا یک روش ساده مانند افزونه وردپرس، گزینه‌های زیادی برای شروع در اختیار دارید. نکته مهم این است که روش مناسب را بر اساس نیازهایتان انتخاب کنید و در نظر بگیرید که برای تنظیم آن چقدر زمان لازم دارید.

اشتراک گذاری:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *